این بخش از سایت برای طرح سوالات حقوقی و مشاوره در امور حقوقی و قضایی طراحی شده است. چنانچه سوالات شما خارج از مسایل حقوقی و قضایی است سوالات دانشگاهی در مورد رشته ها، هیات علمی و امثال آن را در قسمت «پرسشها و مسائل دانشگاهی» و سایر سوالات را  در بخش «سایر پرسشها و پاسخها» مطرح کنید. عدم طرح سوال در قسمت مربوط ممکن است به حذف سوال شما منجر شود. [دلایل حذف سوال]  پاسخهای مطرح در این سایت صرفا نقطه نظر شخصی اینجانب است  که به اختصار برای استفاده عموم ارائه می شود و جنبه اطلاع رسانی، آموزشی، خیرخواهانه و غیر انتقاعی دارد و بنابراین کلیه تبعات به کار گیری این مشاورها و پاسخها به عهده کسی است که آنها را به کار می گیرد و اینجانب هیچ مسئولتی در قبال آنها تقبل نمی کنم. 

لطفا سوالات خود را در انتهای صفحه در بخش «نظر دهید» مطرح کنید.

کسانی که تمایل ندارند سوالات آنها منتشر شود، نباید در سایت سوال مطرح کنند.

  1. س.ا
    پاسخ

    سلام استاد
    می خواستم تشکر کنم از پاسخهای ارزشمندتون و بگم “یا ملجأ من لا ملجأ له”.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این خطاب به خداوند کریم است و تنها او را سزد ولی خدا کند که ما هم رنگی از آن صفات خدایی داشته باشیم.

  2. علی
    پاسخ

    سلام خسته نباشید آپارتمانی را خریده ام که در قرارداد مساحت آن حدودا ۱۵۵ مترتعیین شده حالا پس از گذشت چند ماه و آماده شدن سند مشخص گردیده است که متراژ دقیق آن ۱۸۲ متر است با توجه به افزایش ۲۷ متری مساحت آپارتمان مورد نظرو نداشتن توانایی پرداخت آیا امکان فسخ قرارداداز طرف من به عنوان خریدار وجود دارد و اگر امکان فسخ هست بر اساس چه ماده قانونی است ؟
    شنیده ام که بیشتر از ۲۰ متر باعث فسخ قرارداد میشودو آیا صحت دارد ؟
    از شما ممنون میشم سریعتر جوابم رو بدید با سپاس فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام امکان فسخ وجود دارد ولی پول اتان را می توانید پس بگیرید نه خسارت

  3. محمد
    پاسخ

    آقای دکتر سلام
    اینجانب سال ۹۳ یک زمین ملکی به صورت قولنامه ای خرید کردم بعد از یک سل که برای اخذ پروانه به ادارات راه شهرسازی رفتم متوجه شدم این زمین ذولتی هست .بهد شکایت حقوقی کردم و بعد از چند ماه رفت و آمد قاضی محترم حکم به ابطال معامله و استرداد ثمن معامله به نرخ روز دادند. بعد از چند روز در مدت واخواهی ایشان اعتراض کردن به رای .میخواستم بدونم آیا احتمال هست قاضی در مرحله واخواهی و تجدید نظر رای ایشان عوض شود و من تا روز دادرسی مرحله واخواهی آیا کاری یا لایحه ای هست که انجام بدم؟ ممنون از شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بعید می دانم اعتراض تأثیر داشته باشد.

  4. سامان
    پاسخ

    با سلام خدمت جنابعالی وآرزوی سلامتی وبهروزی
    لطفا درصورت امکان درخصوص مورد پیش آمده راهنمایی بفرمایید.
    حدود۱۵ ماه پیش ساختمانی را با قولنامه خریداری کردم.ووکالت انتقال سند ازفروشنده گرفتم.واجاره نامه ۳ ماهه با ایشان امضا کردم.متاسفانه ازتحویل ملک خودداری کرد.که کار به شکایت رسید.وبعدازشکایت سندقطعی را به نام خودم انتقال نمودم.وحکم تخلیه گرفتم که اعتراض داده.ولی در۲هفته اخیر با راهنمایی یک وکیل همسر فروشنده با ارائه قولنامه ۴ ماه قبل ازخریداری من اقدام به طرح شکایت ازمن وهمسرش کرده که البته واضحه که تبانی کردند.وفروشنده گفته به معامله با همسرش اقرارمی کنه.والبته ۴ شاهد هم امضا کردند.
    ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام قرائن صوری بودن قولنامه قوی است و دعوی همسر وی رد خواهد شد.

  5. علیرضا
    پاسخ

    با سلام ، من سرقفلی مغازه ایی را با حکم دادگاه بدلیل عدم توافق بین مالک ( وراث ملک مشاع ) ومستاجر سابق از طریق حکم دادگاه وحضور و امضا دادورز ( نماینده دادگاه ) در دفترخانه با سند رسمی خریداری نموده ام حال بدلیل اینکه شغل مورد نظرم نمیباشد دنبال تغییر شغل از طریق رضایت مالک و وراث هستم که از بین ۴ ورثه ( ۲ برادر و۲ خواهر) نظر موافق ۳ نفر را جلب نموده ام اما ۱ نفر همچنان از پاسخگویی طفره میرود ،حال سوال من این است ٱیا میشود با همین ۳ نفر قانونا اجاره نامه جدید با تعیین شغل جدید واجاره بها در دفترخانه تنظیم نمایم ؟ مراتب چگونگی قانونی به چه شکلی میباشد. ممنون از پاسخگویی وراهنمایی شما.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر . توافق آنها در سهم خودشان موثر است ولی نسبت به سهم دیگری نه.

  6. m.o
    پاسخ

    باسلام یه حادثه کاری داشتم تمام مراحل قانونی انجام دادم کلی هزینه کردم ایا میتونم هزینه که کردم بگیریم یا همان درصد که پزشک قانونی مشخص کرد باید بگیریم الان من رضایت دادم پولم دریافت نکردم طرف قرار شد پول از بیمه بگیره بده ولی نداد طرف با ضمانت ازاد شد الان من میتونم دوباره شکایت کنم تکیف من چیه ممنون میشم کمک کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام برخی از دادگاه ها علاوه بر دیه پرداخت می کنند ولی بیشتر فقط به همان دیه اکتفا می کنند.

  7. رضا
    پاسخ

    سلام.
    بنده یک دستگاه اپارتمان سه طبقه را در تاریخ ۱۸ فروردین ۹۳ خریداری کردم. صاحب ملک حدود ۲ ماه بعد ورشکست شد. در تاریخ ۷ خرداد ۹۳ طلبکاری از طلبکاران مالک اول طبقه سوم این ملک را به دادگاه برای توقیف معرفی میکند. در طول بررسی از جانب دادگاه، هیچ ابلاغی به من نرسید و بی خبر بودم از معرفی ملک به دادگاه . دادگاه در تارخ ۱۷ خرداد ۹۳ دستور توقیف ملکی را که من دو ماه قبل خریدم را میدهد وبعد از ان اقدامات لازم برای مزایده صورت میگیرد. باز هم نه ابلاغی به ما رسید و نه الصاق ملک گردید. من نیز طبقه مورد نطر را در تاریخ ۳۱ خرداد ۹۳ فروختم.
    با طی شدن روند اجرا ملک مورد مزایده قرار گرفت . و در تاریخ ۳۰ ابان ۹۵ طلبکاری ک خود برنده مزایده هم بود امد و ملک را پلمپ کرد و من و مالک جدید تازه مطلع انچه گردید شدیم.
    خواهشمندم بنده را راهنمایی فرماید.
    با توجه به اینکه تاریخ خرید من قبل از دستور توقیف بوده ایا میتوان مزایده را باطل کرد.
    ملک مورد نطر ستد رسمی نداشته و در بنگاه به صورت قولنامه مورو معامله قرار گرفت و البته در حضور شاهدان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام احتمالش هست ولی دادگاه ترجیح را به سند رسمی می دهد که به نام فروشنده اصلی بوده است.

  8. حامد
    پاسخ

    سلام بندە بر اساس یک قولنامە بنگاە یک واحد اپارتمان و دودانگ مغازە کەبا دونفر دیگر بطور مساوی مشاعا شریک است یکجا بە اسم خودم بە عنوان خریدار زدەام، در قولنامە نوشتە شدە است کل مبلغ مورد معاملە پرداخت شدە است فقط یکصد میلیون تومان ماندە کە در زمان تحویل بە فروشندە پرداخت میگردد ،البتە در اصل این قولنامەجهت تضمین پرداخت تعهد بودە کە اگر فروشندە بە تعهدات مالی خود عمل ننماید؛ انوقت من هم ملک رابە فروش برسانم، اگرچە در قولنامە هیچ اشارەای بە تضمین نشدە و معاملە؛قطعی نوشتە شدە است، حالا من تصمیم بە فروش مغازە دارم درصورتیکە شرکا مبلغ زیادی را درخواست میکنند درصورتیکە برای اون مبلغ خریداری نیست، حالا ایا من میتوانم ملک را بدون اجازە فروشندە بفروشم درحالیکە اپارتمانرا نیز تحویل نگرفتەام و مبلغ یکصدملیون را میتوانم موکول بە اپارتمان کنم و مغازە را بفروشم؛ وسوال بعدی اگر دو شریک دیگر نخواهند ملک را بفروشند ایا من میتوانم بە استاد مادە ۴ و ۹ قانون افراز تقاضای فروش بدهم،واگر بشود ایا بە مزایدە خواهد گذاشت، ممنونم اگر راهنمایی بفرمایید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام هر کس می تواند ملک مشاع را بفروشد و در این صورت خریدار با شرکای دیگر شریک می شود. افراز مغازه عملا ممکن نیست و باید تقاضای فروش ملک را بکنید و هر کس سهم خود را بردارد.

  9. حامد
    پاسخ

    سلام واقعا متشکرم از اینکە شما این بخش پرسش و پاسخ را جهت راهنمایی هموطنان گذاشتە اید بسیار جای تقدیر دارد چون در این دورە زمونە آنهم در زمینە مسایل حقوقی کمتر کسی حاضر بە راهنمایی دیگران وانتقال اطلاعات میباشد؛موفق و موید باشید

  10. هادی
    پاسخ

    سلام
    پدرمن چند تا زمین ورثه ای داره که نصفش ماله عمومه الان عموم اصرار داره تا زمینش بنام خودش بشه و بتونه بفروشه ولی بابام میگه حق فروش به کس دیگه رو نداری میخواستم بدون قانونی هست که زمین ها رو بنام بزنیم ولی حق فروش بدون اجازه پدرم رو نداشته باشه ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، باید با توافق بفروشند یا تقسیم کنند یا به دادگاه برای اجبار به فروش مراجعه کنند.

  11. فاطمه
    پاسخ

    با سلام
    احتراما اینجانب ملکی را در سال ۹۲ خریداری نمودم و قرار بر این شد تا ۶ ماه بعد با حضور در دفترخانه رسما به اینجانب منتقل شود منتها فروشنده به تعهدات خود مبنی بر اخذ پایانکار و حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی عمل نکرذ. اینجانب نیز از آن جا که می دانستم ملک هنوز پایانکار ندارد و به زودی نیز امکان اخذ پایانکار فراهم نمی شود در محضر حاضر نشدم حال بعد از گذشت سه سال فروشنده به تازگی موفق به اخذ پایانکار شده ولی هنوز سند تفکیکی اخذ ننموده است اینک با توجه به عدم اخذ گواهی عدم حضور و با وجود محرز بودن این امر که در آن تاریخ شرایط انتقال سند به دلیل عدم مهیا بودن شرایط اخذ پایان کار، وجود نداشته است آیا می توان خسارت تاخیر تادیه را از تاریخی که در مبایعه نامه برای تنظیم سند تعیین شده مطالبه کرد شرایط مطالبه چگونه است؟
    در فرض مثبت در صورت حاضر شدن فروشنده به تنظیم سند آیا می توان پرداخت ثمن را منوط به پرداخت خسارت تاخیر تادیه کرد؟ و اگر فروشنده از پرداخت تادیه امنتناع کرد آیا می توان از وی شکایت کرد و پرداخت ثمن را منوط به روشن شدن نتیجه دادخواست مطالبه خسارت کرد؟
    خواهش می کنم بنده را راهنمایی بفرمایید
    در پایان ضمن تشکر از جنابعالی، بابت طولانی شدن سوالات پوزش می طلبم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بعید است به اضافه اینکه شما هم معلوم نیست که می توانسته اید تعهدات خود را عمل کنید.

  12. mohsen
    پاسخ

    با سلام و خسته نباشد اقای دکتر .مغازه ای رو رهن واجاره کردم .که مشکلاتی داره الان میخوام از اونجا برم ۳ماه هستش صاحب ملک مارو بازی میده .میخواستم ببینم اکه ملک برقش جدا نباشه و به همین دلیل به من ضر ر وارد بشه و اینکه اجاره ملک خیلی بیشتر از چیزی که تو اون منطقه هست باشه میشه قرار داد و فسخ کرد میشه .شکایت کردو کاری کرد این اقا سر مارو کلاه گذاشت چون بنگاه دار خودشه و خودش قول نامه رو نوشت و به ما همون موقع نداد قول نامه رو وبعد که امضا شد کلی قرار داد فرق کرده .بعد از ۳ ماه به ما قول نانه رو داد که دیدم کلی دست برده توش .میشه کاری ورد داره حق منو که تازه ازدواج کردمو هیچ کسی رو ندارم که کمکم کنه رو ضایع می کنه بخدا دیگه طاقت ندارم .لطفا کمکم کنید کسی رو ندارم و نمیشناسم که کمکم کنه غیر از خدا .شما اگه کمک کنید و کامل بگین چیکار کنم واقعا ممنون میشم و دعا تون می کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله اینها که گفتید می تواند باعث فسخ اجاره شود ولی با مصالحه مسئله را حل کنید.

  13. حامد
    پاسخ

    سلام و وقت بخیر
    بنده ماشینی را فروختم و مبلغی بابت انتقال سند نگه داری شد بعد از فروخته شدن خودرو ماشین دچتر خرابی شده و خریدار مبلغی را صرف تعمیر کرده است.تعویض پلاک صورت گرفته اما خریدار برای انتقال سند قطعی و دادن بقیه پول می گوید باید هزینه تعمیر ماشین را هم بدهم تا بقیه پول را بدهد و برای سند قطعی بیاید و می گوید برای انتقال سند نمی اید و بقیه پول را نمی دهد.ضمنا اجباری برای انتقال سند قطعی از سوی مقامات قضایی وجود ندارد و خریدار هم نیازی به سند قطعی ندارد.چگونه باید از او شکایت کنم تا به حقم برسم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بهتر است مصالحه کنید والا هر دو با مشکلات دادگستری و غیره روبرو می شوید. اگر نشد بروید شورای حل اختلاف مطالبه بقیه پولتان را بکنید.

  14. آرمان
    پاسخ

    سلام خدمت شما. ۱۲ سال پیش بنده ملکی را بصورت قول نامه به پسرم فروختم. در قول نامه ذکر شد که ملک به مبلغ ۲۰ میلیون تومان فروخته شده که ازین مبلغ ۷.۵ میلیون به پدرم که فروشنده است پرداخت شده و مابقی در محضر پرداخت میگردد. حال با توجه به اینکه این کار جنبه صوری داشته هیچ پولی بین طرفین رد و بدل نشده و ملک نیز در دفترخانه به خریدار واگذار نشده و همچنین تاریخ خاصی برای پرای پرداخت ثمن معامله و تحویل ملک با تو جه به صوری بودن ملک نوشته نشده و حتی جریمه دیر کرد و حق فسخ نیز در قرار داد ذکر نشده. حال این ملک دوسال پیش فروخته و در دفترخانه نیز ثبت شده توسط بنده اما جالا پسرم اظهار نامه ای داده مبنی بر اینکه بنده فروش مال غیر نموده ام و از من تقاضای خصارت و تهدید به شکایت نموده. آیا بنده میتوانم با توجه به گذشت زمان و همینطور صوری بودن ادعای ایشان را رد کنم؟ آیا این قضیه شامل خیار تاخیر میگردد یا خیر؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خب صوری بودن که ادعا هست و ثابت کردن آن به سادگی نیست. رضایت پسرتان را جلب کنید.

  15. علی
    پاسخ

    سلام،بنده یه زمین خریدم و بعد از دوازده سال طرف اومده زمین را فروخته و الان شکایت کردم و طرف محکوم شده که مال غیر فروخته شده ولی دادگاه اول هست و فعلا بازداشت شده بود الان با فیش حقوقی بیرونه و الان اومده کارشناس آورده که زمین را من ارزان فروختم به ایشون میخواستم ببینم آیا میتونه پیش ببره که ارزون فروخته

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این ادعاها به جایی نمی رسد.

  16. محمد محمودی
    پاسخ

    سلام استاد
    من یک نلک میخام اجاره کنم که بین مالک و سازنده دعواست و به همین دلیل در اجاره نامه کد رهگیری ارایه نمیشه من این ملک را میخواهم برای کلینیک استفاده کنم میخواستم ببینم برای ثبت کلینیکم چون کد رهگیری ارایه نمیشه به مشکل برمیخورم و اگه بخوام این ملک را شرکت کنم برای ثبت شرکت به نشکل بر میخورم یا نه ممنون از کمکتون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب این کار را نکنید.

  17. حمید
    پاسخ

    با سلام و احترام
    اینجانب در سال ۹۳ واحدی نو ساز را در ساختمان ۱۰ واحدی در شهر قدس خریداری نمودم(فاقد سند بوده و به صورت قولنا مه ای می باشد). که پس از سکونت در ساختمان مذکور و استقرار بقیه مالکین مشخص گردید که تمامی واحدها دارای حق پارکینگ مشاع می باشند و این در صورتی است که فروشنده (که خود ساکن همین ساختمان می باشد)با کشیدن دیوار در قسمت انتهایی پارکینگ(حدود ۵۰ متر مربع) و تصرف این قسمت(تبدیل به انباری شخصی) باعث کم شدن فضای پارکینگ گردید، به نحوی که تنها ۶ خودرو امکان پارک در پارکینگ دارند که همین مسئله موجب اختلاف و تنش بین مالکین و فروشنده گردیده است.
    همچنین ساختمان با گذشت دوسال از ساخت این آپارتمان ایرادات زیادی از جمله ترک خوردن دیوارها و نم دادن سرویس ها و استفاده از مصالح نامرغوب می باشد.
    خواهشمند است بنده را راهنمایی کنید که چگونه میتوانم خسارت وارد به خود را از سازنده دریافت کنم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، مالک نمی تواند چنین کاری را انجام دهد و شما می توانید برای رفع مزاحمت شکایت کنید.

  18. Art
    پاسخ

    با سلام، یک واحد آپارتمان بصورت پیش خرید در منطقه دماوند در شهریور ماه خریداری کرده ام و قرار بود این واحد تا مهر تحویل گردد اما با دو ماه تاخیر در آذر ماه تحویل داده شد ، قلنامه را در دفتر املاک یکی از دوستان انجام داده ایم، که جدیدا قرار است دفتر املاکش را بفروشد ، چند سوال از خدمتتان دارم:
    ۱- آیا قلنامه ای که انجام داده ایم فاقد اعتبار است؟
    (در ضمن قلنامه بدون کد رهگیری و بصورت قدیم نوشته شده)
    ۲-ما بصورت تقریبی در قلنامه ۱۰۰ متر مربع نوشته ایم و اگر متراژ ۱۰۰ متر باشد حدود ۳۵میلیون تومان را برای رو محضر نگه داشته ایم، سوال بنده این است که فقط باید برای مساحت بنای مفید پول پرداخت کنم، یا برای راه پله و آسانسور هم باید پول پرداخت شود؟
    ۳- در قلنامه قید شده که با پارکینگ و انباری، سازنده جواز ۳ طبقه داشته که یک طبقه خلاف کرده، اگر به این ساختمان ۳ پارکینگ داده شود تکلیف چیست؟
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- اعتبار دارد ۲- اگر آپارتمان بوده فقط مفید ولی اگر خانه باشد همه آن. ۳- خب یکی کم می آید و شما می توانید معامله را به دلیل نبود پارکینگ فسخ یا خسارت بگیرید.

  19. رامین
    پاسخ

    . رامین شریفی:
    سلام خدمت دوستان
    آیا قرارادادی با یک شرکت خارجی به عنوان پیمانکار دوم برای مثلا نصب دکل در آبهای ازاد منعقد می شود و از طرفی انجام این تعهد انحصارا در تخصص ان شرکت است مشمول ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی ایران می گردد و باید پنج درصد از قرارداداش بابت حق بیمه از سوی کارفرمای ایرانی کسر گردد ؟
    ارادتمندتان ر.ش.م

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بله اگر کار در سرزمین ایران است و از ایران پول پرداخت می شود.

  20. محمدرضا
    پاسخ

    سلام آقای دکتر ،وقت بخیر ،آیا امکان تغییر طرفین داوری با توافق طرفین و دیوان داوری امکان دارد و این تغییر صحیح است؟برای مثال ‍‍ٰٰ‌‍‍‍‍‍‍‍پرونده کویستک.ممنون میشم از پاسختون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام امکانش هست مثل اینکه در فرایند داوری قرارداد موضوع اختلاف به شخص دیگری واگذار شود.

  21. وحید
    پاسخ

    با سلام
    جناب دکتر دیروز سوالی را مطرح نمودم
    امروز که چهت پیگیری پاسخ مراجعه کردم دیدم سوال حذف شده است . هر چند پیش از طرح سوال شرایط را مطالعه نموده بودم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، سوالی به نام وحید حذف نشده است.

  22. الوندی
    پاسخ

    با سلام و عرض ادب
    بنده وام ده میلیونی بنام یکی از دوستان بنام خود گرفتم و پس از واریز پول به حسابم تمام انرا به حساب دوستم واریز کردم و ایشان بمدت ده ماه قسط های انرا پرداخت نموده است اما پس از ورشکستگی قسط ها را بعلاوه دیرکرد ان که الان پنج شش میلیون تومان شده است پرداخت نکرده است.در ضمن ایشان واحد مسکونی را خریداری کرده اند و بنام خانمشان زده اند.الان من ماندم و قسط های ان و فشار مالی زیادی که دارم تحمل میکنم…بانک پرونده را به دادگاه برده است ایا راهی هست که ایشان بقیه قسط ها را پرداخت نماید باتوجه به اینکه هیچ چیز به اسم خود ندارد…ممنون میشوم پاسخم را بدهید و من را راهنمایی کنید که می توانم الان ماشینم را بفروشم یا نه چون فقط ماشین دارم که بنام من است.سپاسگزارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بانک که شما را می شناسد و شما هم می توانید ثابت کنید که وام برای دوست اتان بوده و تقاضای اصل و سود آن را بکنید.

  23. مصطفی
    پاسخ

    با سلام خدمت اقای دکتر
    اینجانب یک واحد از منزل دو طبقه را در سال ۹۱ از برادرم خریدم و سال تا سال ۹۳ مستقر بودم و بعد اجاره دادم و هنوز هم مستاجر دارم .برادرم دو طبقه را در سال ۹۳ فروخت ولی هنوز تحویل نداده و ان شخص شکایت کرده و پس از دوسال حکم تحویل مبیع و جریمه گرفته .من باید چکار کنم که ضرری متوجه من نشود

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بردار شما که نمی تواند ملک شما را بفروشد. شما می توانید علیه وی شکایت فروش مال غیر کنید.

  24. مهدی
    پاسخ

    باسلام و احترام
    بنده یک واحد آپارتمان معامله کرده و مبایعه نامه نوشته ام..مبلغی هم به فروشنده پرداختم که درج شده است.. در مبیعه نامه سال یاخت ملک ۸۵ اورده شده ولی حالا فهمیدم که سال ساخت ۸۳ بوده آیا میتوانم قرارداد را فسخ کنم .. ممنون میشم از راهنمایی شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله البته از طریق دادگاه والا دچار مشکل می شوید.

  25. فواد
    پاسخ

    با سلام
    ملکی با پایان کار ۱۳۹۱ را یک ماه پیش قولنامه کردم، در حین انجام مراحل انتقال متوجه شدم فروشنده به جای انجام کارشناسی بروز شهرداری، بر اساس پایان کار اولیه ملک را آماده انتقال کرده، بهمین خاطر او را مجبور کردم که کارشناس شهرداری بر اساس اسناد موجود در شهرداری وضعیت موجود ملک را بررسی نماید، بررسی انجام شد و مشخص گردید چند مورد مشکل در قسمت مشاعات ملک موجود است که اسناد موجود در شهرداری و موارد مغایرت به رویت بنده رسید، به هر حال فروشنده با هر ترفندی (آشنا یا هر چیزی) برگه تاییدیه شهرداری را گرفت و قانونا من باید چک های وعده دوم و آخر را پاس کنم( دو سوم مبلغ را در موعد مبایعه نامه داده بودم).
    سوال بنده این است که اگر چک ها را پاس و حتی انتقال سند را انجام دهم آیا در آینده حق شکایت و دریافت خسارت و حتی فسخ ( برای عدم اعلام و درج مشکلات در مبایعه نامه) برای من محفوظ است؟
    و در حالتی دیگربه نظر شما در این شرایط اگر من مبلغ چک های باقیمانده را واریز نکنم( موعد چک فردا است) و فروشنده آنها را برگشت دهد ، موضع من برای شکایت بعد از انتقال سند ضعیفتر خواهد شد یا نه؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، ۱- بعید است مشکلی بروز کند ولی اگر مشکلی بروز کند که مربوط به قبل بوده است می توانید علیه فروشنده طرح دعوی کنید. ۲- بنظرم مشکلی نیست که شما بخواهید چک را پاس نکنید. بلاخره مدارک شهرداری را گرفته اند.

  26. Alireza
    پاسخ

    سلام داش خدا وقت
    ما یه ماشین لیزینگی خریدیم.
    ده تومن نقد دادیم .بقیه رو چهار تا چک سه تومنی.
    آخرین چک رو هنوز پاس نکردیم.
    و متوجه شدیم سند به نام یه نفر دیگه اس.
    و میگه صاحب ماشین(اونی که ماشینو ازش گرفتیم) به من بدهکاره.
    چک هم خرج کرده
    حالا ما این وسط گیر افتادیم سند رو به نام ما نمی‌زنن
    چه کنیم؟؟
    مجرم بابت پاسخگویی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام داش، شما تنها می توانید علیه فروشنده خودتان و مالک اصلی طرح دعوی الزام سند بکنید. بهتر است آخرین چک را فعلا پاس نکنید و پولش را بریزید تو حساب دادگستری.

  27. علی
    پاسخ

    سلام اقای دکتر
    در سال ۹۰ من یک منزل قولنامه و فاقد سند و دارای کد رهگیری خریداری کردم.در حال حاضر قولنامه خونه رو گم کردم و خونه رو گذاشتم برای فروش.چطور میتونم دوباره قولنامه خونم رو تهیه کنم ؟هیچ کپی از قولنامه ندارم فقط کد رهگیری دارم.لطفا منو راهنمایی کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب باید نزد دادگاه مراتب را ثابت کنید یا فروشنده مجددا به شما قولنامه بدهد یا اگر نزد فرد هست از دادگاه الزام فرد را تقاضا کنید که یک نسخه به شما بدهد. اگر بنگاه هم بوده از طریق بنگاه هم می توانید اقدام کنید.

  28. ساناز
    پاسخ

    سلام وقت تان بخیر پدرمن در کل فرد نرمالی نیست ونامادریم بسیاری از اموالش رو بنام خود کرده
    الان اگه من بخوام ضریب هوشی پدرم رو ازلحاظ علمی بدست بیاورم باید به کجا مراجعه نمایم
    درضمن ضریب هوشی (کم) درچه حدی باید باشد که برای مراجع قضایی قابل قبول باشد ومعاملهدهای اورافسخ نماید
    لطفا من رو راهنمایی بفرمایید
    تشکر می کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید محجور باشند والا بسیاری از مردم ممکن است ضریب هوشی کمی داشته باشند. برای این کار باید سفاهت وی را ثابت کنید که یک مفهوم حقوقی است و الزاما با ضریب هوشی ارتباط ندارد، والا همسر بنده نیز ممکن است حکم حجر اینجانب را به دلیل ضریب پایین هوشی تقاضا کند!!

  29. وحید
    پاسخ

    با سلام
    جناب دکتر جسارتا بنده اردیبهشت ماه امسال آپارتمانی را به قیمت ۱۰۰ میلیون به شخصی فروخته و ۷۰%ثمن از ایشان دریافت گردید.طبق مبایعه نامه مقرر شد که در تاریخ ۹۵/۳/۱ تحویل و انتقال سند در دفترخانه صورت پذیرد. از آنجا که جهت تنظیم سند می بایست سند تک برگی میشد لذا زمان ۹۵/۳/۱ تا ۹۵/۴/۱ که سند تک برگ شد با توافق طرفین با تاخیر افتاد اما تحویل ملک در همان زمان تعیین شده به ایشان تحویل گردید.
    ایشان بابت ۳۰% مانده بدهی خود میخواستند از وام بانکی استفاده کنند و لازمه تشکیل پرونده در بانک، وجود سند تک برگ و سایر مدارک آپارتمان بود که همگی نزد اینجانب بود. پس از تک برگ شدن سند ایشان بنا به دلایل مختلف هیچ اقدامی جهت اینکه مدارک را از بنده گرفته و تشکیل پرونده بدهند، نکردند(از جمله دلایل این بود که ۱- اگر میشود از وام استفاده نکنم و فرصتی بدهید که ملک را بفروشم۲- باز هم اجازه دهید تا ملک را تخلیه و اجاره بدهم۳-قرار است از جایی پولی برسد، فرصت بدهید که بعدا نقدا تسویه کنیم و …)که منجر به مطول شدن موضوع شد. لذا بنده هم به جهت آنکه نامه بانک به دفترخانه و متعاقبا نامه ای از دفترخانه جهت انجام امور شهرداری و دارایی نداشتم، به ناچار صبر کردم. الان قریب به ۶ ماه گذشته و ایشان توانستند به نحوی مانده بدهی را تامین کنند. و از من درخواست حضور در دفترخانه و انتقال سند را دارند.
    سوال اینکه: ۱-آیا من میتوانم خسارت تاخیر تادیه از ایشان مطالبه کنم؟ اگر میشود باید چگونه اینکار را انجام دهم؟
    ۲-با وجودیکه بنده عدم حضور ایشان را نگرفته ام آیا به رغم عدم اخذ مدارک دارایی و شهرداری میتوانم علیه ایشان اقدام کنم؟ یا لزوما نیاز به گواهی عدم حضور است؟
    ۳- ضمن آنکه موضوع اخذ وام در قولنامه دستی ذکر شده بوده و در مبایعه نامه رسمی املاک صحبتی از تسویه مانده بدهی از طریق وام مطرح نشده.صرفا اشاره شده ۳۰% باقیمانده در روز محضر همزمان با انتقال سند و تحویل.
    ممنون از زحمات شما
    ایشان مدعی هستند که من میخواهم پول زور بگیرم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- شما هم نتوانسته اید به موقع به نام بکنید و بهتر است گذشت کنید البته از جهت حقوقی هم احتمال گرفتن خسارت ضعیف است. ۲- فکر نکنم موفق شوید. ۳- به هر حال المومنون عند شروطهم چه کتبی چه شفاهی.

  30. نسترن
    پاسخ

    پدر و مادر من هردو بازنشسته اداره اموزش پرورش هستن میخواستم بدونم بعد از فوت هردو ،حقوق هردوشون قابل دریافته یا یکیش حذف میشه؟
    در ضمن من دختر مجرد و غیر شاغل هستم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ظاهرا هر دو را می شود دریافت کرد.

  31. ندا
    پاسخ

    سلام انتقال سند خانه از مادر به دختر وقتی که خانه با وام مسکن خریداری شده و مدت ١٠ سال از قسطش مونده به چه صورتی ممکنه؟باید کل وام تصفیه بشه بعد انتال صورت بگیره؟ چون این همه پول رویکجا موجود نداریم ،خود وام رو با تغییر نام انتقال میدن که به جای مادرم من قسطشو بدم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید از بانک سوال کنید اگر گفتند باید آزاد کنید و شما نمی توانید آزاد کنید مبایعه نامه و وکالت رسمی در فروش بنویسید.

  32. حميد شريفي
    پاسخ

    سلام اقای دکتر.ببخشید دوتا سوال داشتم قولنامه خودرو اگر دستی بین خریدار وفروسنده نوشته شده باشد وبنگاهی نباشد اعتبار دارد.وهمچنین در ماشین های شرایط فروش یه بندی اضافه میکنمد(چنانچه چکهای فوق ویا چکی پاس نشود معامله فسخ وخریدار هیچ حق وحقوقی نسبت به ماشین ندارد ویا اگر چکی درروز موعود پاس نشود روزانه مبلغ ان ریال میبایست خسارت داده شود)اگر در قولنامه این بند باشه میشه اقدام به شکایت و گرفتن ضرر وزیان کرد مرسی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله اعتبار دارد. بله چرا نه.

  33. موسوی
    پاسخ

    با سلام و عرض احترام
    جناب آقای دکتر شیروی بزگوار ضمن عرض تسلیت به مناسبت اربعین حسینی سوالی داشتم از محضرتون…

    در قراردادهای epcf که تامین مالی بر عهده طرف خارجی باشد در مقابل طرف ایرانی چه ضمانتی بدهد بهتر است با توجه به تحریم و مباحث دیگر
    شما چه ضمانت نامه ای پیشنهاد می دهید/؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خب ضمانت بانکی بهترین است که کسی نمی دهد یا نمی تواند بدهد.

  34. علی
    پاسخ

    سلام. سوال دارم. مدتی پیش یک پژو وی ۸در نمایشگاه رسمی خودرو گرفتم. مبلغ زیادی از پول رو دادم و قرار شد بعد از وکالت برای انتقال سند و پلاک به من مابقی رو هم پرداخت کنم. موعد مقرر رسید و من پول رو تماماً پرداخت کردم. ولی متاسفانه به حرف فروشنده که گفت خلافی رو که مبلغ۷۰۰ هزارتومانه،پرداخت کردم. منم مطالبه برگ پرداخت کردم که گفت توی خونه جا مونده. و من خوش باور هم بهش اعتماد کردم. حالا می بینم که پرداخت نکرده و من موندم و مبلغ جریمه! اینم بگم که نمایشگاه دار سند رو بدون اطلاع من دراختیار فروشنده گذاشته بود و کلاموقع پرداخت مابقی پول و گرفتن سند به نمایشگاه نرفتیم. حالاراهنمایی کنید۱- آیا نمایشگاه دار بامن طرف هست یافروشنده؟۲- وظیفه نمایشگاه دار دراین مورد چطوره؟چطورمی تونم به حقم برسم؟ ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، فروشنده اگر مبایعه نامه یا قولنامه بین فروشنده اصلی و شما بوده است. ۲- نمایشگاه دلال و واسطه است و در صورت تخلف مسئول است.

  35. بهمن
    پاسخ

    با عرض سلام
    بعنوان یک فروشنده ملک در شهرستان چه بندی می توان در مبایعنامه درج نمود تا در صورت عدم پرداختهای خریدار فروشنده بتواند بدون مشکل معامله فروش را برهم زند. با تشکر فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بدون مشکل که نمی شود. ولی می توان نوشت که اگر پول پرداخت نشود یا تعهدات دیگر اجرا نشود، فروشنده بتواند معامله را فسخ کند و این فسخ نیاز به حکم یا رسیدگی قضایی ندارد و به تشخیص فروشنده خواهد بود.

  36. س.ا
    پاسخ

    درود بر استاد گرامی
    ممکن است راجع به تفاوت بیع فضولی و اینکه مبیع مستحق للغیر باشد توضیح دهید و یا منبعی برای شناخت تفاوتهای این دو معرفی بفرمایید. همچنین لطفاراجع به اینکه چرا در بیع فضولی معامله غیرنافذ است و در معامله ای که مبیع مستحق للغیر است بیع باطل است؟
    با سپاس و احترام

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام یکی از مواردی که فضولی اتفاق می افتد جایی است که مبیع مستحق غیر در می آید که در این صورت معامله فضولی است و مالک می تواند معامله را تنفیذ کند و در اکثر موارد تنفید نمی کند و ملک باطل تلقی می شود. در دزدی و فروش مال غیر مسلم است که مالک اصلی معامله را تنفیذ نمی کند و بنابراین می توان گفت معامله باطل است. در همه کتابهای فقهی و حقوقی در باب فضولی این مسائل مطرح شده است.

  37. علیرضا
    پاسخ

    با سلام.من با سندرسمی دوباب مغازه از طریق حکم دادگاه در سال ۹۴ از مستاجر قبلی خریداری کرده ام.در حال حاظر با موجر که شامل ۴ نفر ورثه میباشند توافق کرده تا اجاره نامه رسمی جدید تنظیم شود تا شغل جدید واجاره بها لحاظ گردد .سوال من این است اگر فقط یکی از وراث به هیچ وجه حاظر به حضور در دفترخانه نشود ایا میتوان با ۳ نفر دیگر اجاره نامه رسمی انعقاد کرد؟درآینده سرقفلی من با نیامدن آن ۱ نفر تهدید خواهد شد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره در مورد سهم آن سه نفر مطابق اجاره جدید و نسبت به نفر چهارم مطابق اجاره قدیم برخورد می شود.

  38. رضا قمی
    پاسخ

    با سلام و ارزوی سلامتی
    در مورد پرونده ای حقوقی که
    پس از اعلام رای و سپس تجدید نظر به دیوان عالی ارائه شده است ایا امکان دارد به صورت کیفری مجددا شکایت شود؟( نزدیک یک سال است دیوان رایی صادر نکرده است)

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله کیفری ربطی به حقوقی ندارد ولی باید موجبش وجود داشته باشد.

  39. امین
    پاسخ

    سلام
    بنده زمین کشاورزی با نسق خریداری کرده ام.قبل از من شخصی زمین را معامله کرده بود که به علت عدم وصول چک ها معامله توسط حکم دادگاه فسخ گردیده بود.و بنده با اعتماد به فسخ معامله زمین را خریده ام و سند رسمی نیز برای زمین گرفتم.پس ۸ سال که زمین در تصرف بنده بود و در آن کشاورزی کرده ام و میکنم خریدار اول با قول نامه ی اول در دادگاه تجدید نظر فسخ معامله را نقض کرده.آیا بنده میتوانم با سند رسمی قول نامه اول را باطل کنم…الان چطور از حقم دفاع کنم… لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اولا شما باید به عنوان ثالث ذی نفع در دادگاه اعتراض کنید و ثانیا بعید است که خرید شما منفتی گردد.

  40. رضا
    پاسخ

    با سلام.مدت اجاره محل تجاری ما تمام شده است و ما یعنی مستاجر و موجر در بین هم قرار گذاشتیم که سه ماه دیگر در ان جا بمانیم و دو نفر هم شاهد حضور داشتند اما موجر برای تنظیم دوباره ی اجاره نامه حاضر نشد و بعد از چند روز شکایت کرد . مدت شکایت از ما و تعیین حکم به طول ۶ ماه کشید و بعد از آن به دست ما حکم تخلیه و پرداخت جریمه و اجاره بهای مدت شش ماه رسید . سوال من این است که آیا نمی توانستند مدتی به ما برای جمع اوری حساب و کتاب بدهند یا نه؟ و در ضمن چرا مسیر دادگاه حدود شش ماه گشید که مابرای آن مدت حدود یست میلون جریمه بدهیم.در ضمن شاهدان در ابتدا حاظر به شهادت نشدن ولی بعد از مدتی می خواستند شهادت بدهند که شورا قبول نکردند.
    لطفا جواب را در صورت راه کار به من اعلام کنید .خیلی ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره حالا که حکم صادر شده است و شما هم که عملا شش ماه مانده اید. دیگر دادگاه چه کند.

  41. مهرداد امیری
    پاسخ

    باسلام و خسته نباشی من ب مدت ۱۸ ماه برای کار فرما کار سرایداری با ماهی ۶۰۰هزار کار کردم حالا ایشون مارا اخراج کرده و من ازش شکایت کردم بابت بیمه و گرفتن حق وحسابم خوشبختانه موفق شدم ولی حالا کارم ک تموم شده کار فرما رفته کارشناس دادگستری برده ک من در این مدت اونجا ک بودم باید کرایه میدادم ک کار شناس نوشته ۱۰۸۰۰هزار تومان بهش بابت خونه بدهکارم رفته شورای حل اختلاف شکایت کرده ایا میتونه کاری از پیش ببره مگه خونه حق سرایدار نیست ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بعید می دانم.

  42. پرویز
    پاسخ

    با سلام و احترام

    سئوالی داشتم در صورت امکان بنده را راهنمایی فرمایید:

    بنده در سال۱۳۹۲ از دانشگاه پیام نور کشور به علت عدم جذب من به عنوان هئیت علمی به دیوان عدالت اداری شکایت نمودم . شعبه اول دیوان به دادخواست من رسیدگی و حکم به ورود شکایت مبنی جذب بنده به عنوان هئیت علمی با انجام مصاحبه با رعایت تشریفات قانونی فراخوان سال های ۸۶و۸۸و۸۹ نمود ولی دانشگاه مدت ۲۰ ماه از انجام حکم خودداری نمود تا اینکه در آبان ماه سال گذشته برای خلاص شدن از شر این حکم و به منظوره دور زدن این حکم بدون اینکه به مفاد حکم که مصاحبه را منوط به رعایت تشریفات قانونی فراخوان سال های ۸۶و۸۸و۸۹ نموده بود توجه کند با انجام مصاحبه کاملا نمایشی به شعبه اول دیوان اعلام کرد که ما مصاحبه کردیم و ایشان نمره لازم را کسب نکرده است و لذا پرونده من را مختومه کرده­اند، بنده به شعبه هفتم اجرای احکام مراجعه و به این کار دانشگاه که نوعی دور زدن حکم دیوان است اعتراض نمودم ولی رئیس شعبه هفتم اجرای احکام می گوید که ما گفته بودیم از شما مصاحبه بگیرند که به ظاهر گرفته­اند و ما کاری نداریم که مصاحبه برابر حکم دیوان بوده یا بر خلاف آن. دیگر هیچ کاری نمی شود کرد و پرونده شما از نظر دیوان مختومه شده است.این در حالیست که تشریفات قانونی و نمره مصاحبه در فراخوان سال۸۶و۸۸و۸۹ باهم اختلاف فاحشی دارند طوریکه نمره مصاحبه من در فراخوان۸۶ از سال ۸۸ وسال ۸۹ کمتر بود،و آنها برای اینکه بنده را جذب نکنند با تشریفات قانونی فراخوان سال ۸۶ مصاحبه کردند و اگر مصاحبه بر اساس تشریفات قانونی فراخوان سال ۸۸ یا۸۹ انجام می شد به اعتراف خودشان بنده حد نصاب علمی را کسب می کردم و دانشگاه موظف به جذب بنده می شد.

    حال سئوال من اینه که:
    ۱- دادرس اجرای احکام دیوان با درخواست بنده مطابق ماده۱۲۲ قانون دیوان و به تبع ان قانون اجرای احکام مدنی مبنی بر تعیین کارشناس ناظر بر اجرای حکم و روند انجام مصاحبه موافقت نمی کند و گزارش کذب دانشگاه را ملاک اجرای حکم و مختومه شدن پرونده بنده قرار داده است؟
    ۲- من برای رسیدن به حق مسلم خود در برابر این مکر و فریب مسئولان از خدا بی خبر دانشگاه پیام نور کشور با در دست داشتن حکم قطعی دیوان چه کار حقوقی انجام دهم؟
    ۴-دادخواست دیگری بدهم؟در این صورت چند سال دیگر باید در انتظار رسیدگی در شعبه بدوی وتجدید نظر باشم ومعلوم نیست حکم این بار هم به نفع من صادر بشه.
    ممنون از لطف شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم دانشگاه رأی دیوان را اجرا کرده است و بنا نیست که شما بدون مصاحبه و قبولی وارد دانشگاه شوید. بهتر است جایی دیگر اقدام کنید. بنا نیست که دیوان عدالت اداری کار ارزیابی علمی را انجام دهد. باید مراقب باشد که تخلفی صورت نگیرد.

  43. پریسا
    پاسخ

    سلام آپارتمانی خریداری کردم /مالک دردفترخانه حاضرنشده وگواهی عدم حضورگرفته ام .سوال دارم که اگرمراحل قانونی را طی کنم چونکه ملک پایان کار ندارداگررای بگیرم دادگاه و اداره ثبت برای واحد خودم درصورت پرداخت هزینه پایان کار صادر میکند و سند میزنند یا خیر .ممنون میشم پاسخ بدید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید تشریفات لازم در هر حال طی شود و هزینه ها پرداخت گردد.

  44. علی
    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر.قطعه زمینی مشاع خریداری کردم فروشنده موقع انتقال سند ،سند ملک دیگری در همان محدوده صحرا را به من انتقال داد در صورتی که مالک قبلی ملک خریداری شده را اسمن ش میشناسم ولی هیچ اسمی در وکالت نا مه فروشنده از شخص ش نیامده بود وکاملا میدانم سند ملک دیگری را به من انتقال داده وبه من گفته شما ۲۵ حبه در قلنامه از من خریداری کردی من هم ۲۵ حبه سند واسه شما زدم از نظر قانونی اشکالی نداره تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید اولا دقیقا بدانی که چا اتفاقی افتاده است و مسلما کسی نمی تواند ملک دیگری را به نام شما بزند.

  45. مارال
    پاسخ

    سلام ببخشید آیا کسی که سابقه خودکشی داره میتونه تو ایران وکیل بشه یا شغل دولتی پیدا کنه یا باهاش مثل یه فرد سو سابقه دار رفتار میشه ؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام فکر نکنم منعی داشته باشد. ولی به قول سعدی علیه الرحمه:
      چه حاجتست به شمشیر قتل عاشق را *** حدیث دوست بگویش که جان برافشاند

  46. سامان حسینی
    پاسخ

    با سلام خدمت جنابعالی وآرزوی سلامتی وبهروزی
    لطفا درصورت امکان درخصوص مورد پیش آمده راهنمایی بفرمایید.
    حدود۱۵ ماه پیش ساختمانی را با قولنامه خریداری کردم.ووکالت انتقال سند ازفروشنده گرفتم.واجاره نامه ۳ ماهه با ایشان امضا کردم.متاسفانه ازتحویل ملک خودداری کرد.که کار به شکایت رسید.وبعدازشکایت سندقطعی را به نام خودم انتقال نمودم.وحکم تخلیه گرفتم که اعتراض داده.ولی در۲هفته اخیر با راهنمایی یک وکیل همسر فروشنده با ارائه قولنامه ۴ ماه قبل ازخریداری من اقدام به طرح شکایت ازمن وهمسرش کرده که البته واضحه که تبانی کردند.وفروشنده گفته به معامله با همسرش اقرارمی کنه.والبته ۴ شاهد هم امضا کردند.
    ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم چون قبلا این مسئله مطرح نشده است، بعید است دادگاه به آن توجهی کند.

  47. فرزاد
    پاسخ

    با سلام واحترام
    اینجانب یک واحد اپارتمان اردیبهشت ۹۱ خریدم و طبق قولنامه قرار بود مهر ۹۱ تحویل دهد ولی با ۵ ماه تاخیر تحویل داد و جریمه تاخیر روزانه ۱۵ هزار تومان بود و ضمنا در قولنامه مبلغ ۲۰ میلیون وام بود که فروشنده موظف بود به نام من انتقال دهد ولی به دلایلی وام جور نشد و به من گفت باید نقدا پرداخت کنم که من به ناچار با اینکه به خاطر وام ملک متری ۲۰ هزار تومان هم موقع خرید گرانتر خریدم مبلغ ۱۵ میلیون نقدا پرداخت کردم و الباقی رو طبق نظر بنگاه قرار شد پس از کسر مبلغ جریمه تاخیر و خرابی رنگ که جمعا دو میلیون پانصد شده بود در موقع انتقال سند بپردازم حال فروشنده از انتقال سند امتناع میکند و میگوید باید جریمه این چند سال که پول منو ندادی بهم بدی ضمنا الان که سند تقکیکی زدند متراژ سند ۶ متر از قولنامه بیشتر است که طبق عرف بنگاه به قیمت موقع خرید من باید پرداخت کنم ایشون میگویید چون شما اون موقع پول منو ندادی باید به قیمت روز حساب کنید ضمنا ادعا میکند سند ۹ ماه پیش اماده بوده و باید میومدی سند رو میزدی و بابت این ۹ ماه هم جریمه میخواهد در صورتیکه من بیخبر بودم حال ایا ایشان میتونن این جریمه و قیمت روز ملک رو از من بگیرن یا نه ؟متشکرم از راهنمایی تون خدا خیرتو بده

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام یا باید با توافق مسئله را حل کنید یا از طریق دادگاه اقدام کنید که دادگاه با توجه به جمیع جهات و دلایل رأی می دهد و من نمی توانم رأی دادگاه را پیش بینی کنم.

  48. کیومرث بتیانه
    پاسخ

    باسلام وعرض ادب خدمت اقای دکترشیروی
    اینجانب بازنشسته ارتش هستم وسوالی دارم وتقاضای ارشاد.
    قبل ازانقلاب زمینی خریدم وساختم ومحصور وسالیان متمادی بدون مدعی ومعترض متصرف وسکونت داشتم- بااعلام رادیو تقاضی سند کردم ماده ۱۴۷ قانون ثبت اسناد پرونده کلاسه ۲۸۸۲سال ۱۳۶۷- دادخواست الزام به سنددادگاه تقدیم وحکم قطعی صدورسندصادرشد۱۳۷۱- وازمالک وفروشنده وکالتنامه ثبتی با اختیارات تام گرفتم ۱۳۷۲- اداره زمین شهری درادامه تملک اراضی هم جوار بزمین من خسارت وتخریب نمود که خسارت طی چک حسب دستور دادیار وکارشناس دریافت نمودم سال ۱۳۷۲- بمنظوراجرای ماده ۲۲۵ ق.ا.د.م تقاضای بازداشت وتوقیف نمودم که حسب دستوردادگاه زمین بنام ونفع اینجانب توقیف شد وکماکان هست ۱۳۷۲و۱۳۷۷و۱۳۹۰- حکم خلع ید بنفع من صادروتوسط نماینده اجرای احکام طبق صورتجلسه ۲۵/۱۲/۸۸ عینا زمین تحویلم شد- خواستم از طریق شهرداری مجوز ساخت ودیوارکشی اخذنمایم ۱۳۹۰- مشاهده کردم افرادی که زمین را از زمین شهری خریداری کرده درحال پی کنی وخاکبرداری هستند – شکایت کردم زمین شهری قرارداد فروش را مسترد وفسخ کرد – اخیرا مجددا زمین شهری بتصوراینکه من فوت ونیستم زمین را فروخته است
    چکارکنم میخواهم با نظارت جنابعالی به حق وحقوق خانواده مظلومم نائل شوم – به وکلای این دیار بعلت مراوده با زمین شهری قادر نیستند – جنابعالی هر راهی بنظرتان میرسد مبذول بفرمائید
    زمین درتوقیف بوده ومالکیت بنده دردادگاه احرازشده است . دوست ندارم این زمین را با این ارگان غاصب معامله وحدنصاب دریافت کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام متوجه نشدم که فعلا مشکل چیست. اگر کسی متعرض شما شد شما می توانید مجددا از دادگاه تقاضای رفع مزاحمت کنید.

  49. میثم
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد گرامی
    پارسال ماشینی به صورت قولنامه ای خریدم که سند به نام فروشنده نبود و بنام شخص دیگری بود که ایشون هم به صورت قولنامه ای خریده بودند، مبلغ یک ملیون تومان بابت انتقال سند گذاشتیم ولی فروشنده مدتها بنده رو با این عنوان که صاحب سند خارج از کشور میباشد سر دواندن، و مدتی بعد زنگ زدن که مبلغی به حسابشون واریز کنم تا کارهای سند رو انجام بدن و من برم برای انتقال سند مبلغ ۵۰۰ هزار تومن ریختم به حسابشون ولی بعدا مشخص شد که با مالک خودرو اختلاف دارن و مالک هم ماشین رو توقیف کرده آیا من میتونم درخواست فسخ معامله و مطالبه ضرر و زیان داشته باشم ممنن

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله علیه فروشنده ولی اگر ایشان پولی نداشته باشند یا در دسترس نباشند فایده ای ندارد.

  50. aydin
    پاسخ

    با سلام.در مورد ملک مشاع در صورت تعدد موکلین و فوت یکی از آنها عقد وکالت چگونه است؟کدام پاسخ صحیح است؟
    ۱ـ نسبت به همه موکلین باطل است ۲- نسبت به متوفی باطل است ۳_نسبت به همه موکلین منفسخ میشود ۴- نسبت به متوفی منفسخ میشود

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، در قانون آمده که عقد جایز با فوت موکل یا وکیل منفسخ می شود و چون هر کدام مستقل هستند، جواب ۴ صحیح است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *