استفاده از اصطلاحات تجاری بینالمللی از قبیل FOB یا CIF در قراردادهای فروش بینالمللی بسیار رایج است به نحوی که امروزه کمتر قرارداد خرید و فروشی پیدا میشود که فاقد ارجاع به این اصطلاحات باشد. اتاق بازرگانی بینالمللی برای اولین بار عبارات و اصطلاحات مزبور را گردآوری و تحت عنوان «اصطلاحات تجاری بینالمللی (اینکوترمز)»[۱] منتشر کرد. از آن به بعد مرتب این اصطلاحات تکمیل و به روز شده است. هرچند برخی پیش بینی میکردند که نیازی به اصلاح اینکوترمز ۲۰۰۰ نیست و احتمال انتشار نسخه جدید نمیرفت، اتاق بازرگانی بینالمللی در اواسط سپتامبر ۲۰۱۰ نسخه جدید اینکوترمز را منتشر کرد.
زمانی که کتاب حقوق تجارت بین الملل برای داوری و چاپ به سازمان سمت تحویل شد، هنوز نسخه جدید اینکوترمز منتشر نشده بود. در مراحل پایانی کار متوجه شدم که نسخه جدید اینکوترمز تحت عنوان اینکوترمز ۲۰۱۰ منتشر شده است. خیلی دیر بود که بتوان فصل هشتم کتاب را مورد بازبینی قرار داد و این امر به چاپهای بعدی موکول شد.
کسانی که کتاب حقوق تجارت بین الملل را تهیه کردهاند، کنجکاو هستند که از تغییرات اینکوترمز ۲۰۱۰ آگاهی پیدا کنند. بدین جهت مقالهای تحت عنوان « نوآوریها و تغییرات اینکوترمز ۲۰۱۰» تهیه شده که در بخش مقالات قابل دسترس میباشد. این مقاله مطالب فصل هشتم کتاب حقوق تجارت بین الملل را بر اساس اینکوترمز ۲۰۱۰ تکمیل میکند.
Mohsen
اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۵
با عرض سلام و احترام بر استاد عزیز
در خصوص ضمانت اجرای اینکوترمز ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ منابعی را معرفی نمایید
با تشکر فراوان
دکتر شیروی
خرداد ۸, ۱۳۹۵
سلام سوال دقیق نیست چون اینکوترمز یک سری شروط است که در قرارداد گنجانده می شود و همان ضمانت اجراهایی که در مورد بقیه شروط قرارداد است در مورد اینکوترمز هم هست و دیگر فرقی بین ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ وجود ندارد.
نوروزی
بهمن ۲۹, ۱۳۹۴
سلام استاد من میخواستم راجع به قراردادهای تسویه تهاتری تحقیقی انجام بدم لطفا به منو راهنماییکه کنید که چه منابعی رو باید مطالعه کنم. بسیار سپاسگذارم
دکتر شیروی
اسفند ۴, ۱۳۹۴
سلام در حدی که در مقالات و کتاب حقوق تجارت بین الملل بیان شده است منابع ذکر شده است و منابع دیگری نیست که بشود ارسال کرد.
مسعود میرزاباقریان - اصفهان
آبان ۲۳, ۱۳۹۳
سلام بر شما ،امیدوارم سلامت و شاد باشید
مقاله ” نوآوری و تغببرات ابنکوترمز ۲۰۱۰ را مطالعه نمودم از زحمات شما تشکر می کنم.
در بند ۵ ( احذ مجوز ایمنی کالا) شما واژه security را ابمنی به کار برده اید آیا می توان این کلمه را به جای ایمنی (safety) کلمه حفاطتی به کار برد زیرا مورد کالا های دارای پرتو و تشعشع و قابل انفجار یا آتش زا و غیره مورد حفاظت بهتر با معادل انگلیسی آن تطابق دارد.لطفا راهنمایی فرمایید.
با سپاس
دکتر شیروی
آبان ۲۳, ۱۳۹۳
سلام، security به معنای حفاظت و حراست هم بکار می رود. برای اطلاع بیشتر به فصل هشتم کتاب حقوق تجارت بین الملل مراجعه کنید. چون این مقاله مستقل از فصل مزبور نیست.
مهدی نساجی زواره
مهر ۲۷, ۱۳۹۳
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت استاد شیروی
بعقیده بنده امروز آموزش عالی این مملکت به اساتیدی امثال حضرتعالی چونان محتاج است که تشنه در شرف احتضار به آب زلال. اساتیدی که انقدر برای دانشجو ارزش و اعتبار قایلند که وقت گران بهای خود را بی هیچ چشم داشتی اینچنین وقف تربیت و بالندگی انها نمایند و دنیای مجازی را فرصتی مغتنم برای این جهاد مقدس بحساب بیاورند.
ئ
اسفند ۲۳, ۱۳۹۲
با سلام
ببخشید من چندتا منبع راجع به اینکوترمز میخواستم اگه لطف کنید و برام بفرستید ممنون میشم
دکتر شیروی
فروردین ۱, ۱۳۹۳
سلام به منابع اشاره شده در کتابم مراجعه کنید.
جواد عیوضی
بهمن ۱۶, ۱۳۹۱
بسمه تعالی، با عرض سلام و خسته نباشید
لطفا در مورد آثار جدید از خودتان و منابع خارجی مفید و زمینه های پژوهشی در این رشته در سایت اطلاع رسانی بفرمایید.
دکتر شیروی
بهمن ۱۶, ۱۳۹۱
سلام، در بخش مقالات سایت، متن مقاله جدیدای اگر به چاپ برسانم منتشر می شود. مثلا اخیرا مقاله فارسی شماره ۴۱ را منتشر کردم.
دیبافر
بهمن ۷, ۱۳۹۱
با سلام. خیلی مفید بود. بسیار سپاسگزارم.
حسين
مهر ۲۹, ۱۳۹۱
بی نظیرید که این چنین دانش گرانبهایتان را به سهولت در اختیار می گذارید باشد فرهنگی فراروی همه ما!
حمید صنعتی
مهر ۱۶, ۱۳۹۱
سلام استاد عزیز!
همای سعادت بر دوش ما بنشست و بخت با ما یار شد تا زیباترین روزهای عمر را در مکتبخانه آن بزرگواری باشیم که از پرباری محجوب تر شده است و عشق را بر غرور سروری داده و سادگی را بر پیچیدگی سلطان ساخته است، استاد عزیز بنده که نه، لیک آن دوستانی که امید ها داشتند و شب ها تا سحر با کتاب و استدلال ایام زیبایی را گذراندند به امیدی و امیدی اکنون در این برهه از تاریخ که زورگویان و زیور اندوزان جهان خارج که به بهانه,, حق مسلم ما,, درها را همه بر ما بسته اند و تحریم ها و تهدید ها و … دوستان همه سرگردانند و نمی دانند کجاییم و به کجا خواهیم شد … عده ای نیز میگویند ای کاش درس نخوانده بودیم و اینگونه عمر را تلف نمی کردیم و برخی دیگر به خود می بالند که ,, تولد آنسیترال,, با خبر شدیم و بنده نیز سرگشته و توان تشخیص حقیقت و درست و نادرست را از دست داده ام … ای بزرگوار آنها که نرفته اند، تنها راه حل را عزیمت به دیار فرنگ می دانند و آنها که رفته اند می گویند آنجا هم خبری نیست جز اینکه دوستان و خانواده را از دست بدهی و به کارهای سخت بدنی روی آوری تا روزگار را فقط بگذرانی… ای استاد سفر کرده از پرسش های دوستان خوب می دانی که در ذهن کوچک و بزرگ آنهایی که صادق اند و اهل کار چه می گذرد… و هیچ کس هم حقیقتا یافت می نکردیم تا راه حلی و کمکی بنمایدمان، حال مختصری بود از درد دلمان که محتاج نصیحتیم. پیروز باشید
دکتر شیروی
مهر ۱۶, ۱۳۹۱
ناگهان پرده برانداختهای یعنی چه **** مست از خانه برون تاختهای یعنی چه
زلف در دست صبا گوش به فرمان رقیب **** ین چنین با همه درساختهای یعنی چه
شاه خوبانی و منظور گدایان شدهای **** قدر این مرتبه نشناختهای یعنی چه
دانشجو
مهر ۱۴, ۱۳۹۱
با سلام و ادای احترام
استاد گرامی بسیار بسیار از شما سپاسگزارم من دانشجوی ارشد خصوصی در علوم و تحقیقات شاهرود هستم کتاب تجارت بین الملل شما دنیای وسیعی از مباحث حقوقی و بین المللی و تجاری را پیش روی من گشوده است دنیایی که همچنان جذاب و گیراست!
از اینکه این سایت و مجال را نیز فراهم نمودید بیشتر و بیشتر متشکرم
هیچ گاه تصور نمی کردم با اساتیدی که کتابهایشان را مطالعه می کنم بتوانم ارتباط داشته باشم
خوشحالم خیلی خیلی!
احمد رضا دانشمند
تیر ۱۲, ۱۳۹۱
افتخار میکنم که دانشجوی شما در دانشگاه اصفهان بودم
ايام كمرخاني
خرداد ۳, ۱۳۹۱
سلام.
فقط یه کلام.خدا عمرت بده.
رضا پازوکی
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۱
با سلام خدمت استاد محترم:
شما مایه فخر و مباهات ما هستید . از اینکه شاگرد شما بودم به خود افتخار میکنیم
سید میثم رمضانی
بهمن ۱, ۱۳۹۰
سلام و درود خدمت استادمحترم جناب آقای دکتر شیروی !
ابتدا از بارگذاری اینکوترمز ۲۰۱۰ روی سایت تشکر ویژه دارم و نیز از کتاب بسیار خوبتان که منبع اصلی درس مان در این ترم بوده که استاد عزیز دکتر رفیعی ان را تدریس نمودند. …
دکتر شیروی
بهمن ۲, ۱۳۹۰
سلام، خوشحالم که کتاب برای شما مفید است و تشکر از کلیه استاتیدی که این کتاب را به دانشجویان خود معرفی می کنند. در مورد پاورقی نیز به قول حافظ
دشمن به قصد حافظ اگر دم زند چه باک
منت خدای را که نیم شرمسار دوست
حسین دویده
دی ۱۹, ۱۳۹۰
سلام
بسیار عالی بود.واقعا استفاده کردیم.
ممنون
اباصلت فیضی
آذر ۱۱, ۱۳۹۰
ممنون از اطلاع رسانی تان
انشالله همیشه موفق باشید
علی
آبان ۲۶, ۱۳۹۰
درود بر استاد عزیز
روح پدرم شاد که فرمود به استاد فرزند مرا عشق بیاموز و دگر هیچ
من دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی هستم با شما از طریق کتابتان اشنا شدم سایت شما را هم اتفاقی پیدا کردم مخلص کلام اینکه به نظر من مصداق بیت بالا شما هستید . چرا چون با همه مشغله ای که دارید بازهم اندیشه انسان پروری را از نظر دور نداشته و در ان می کوشید .
منتظری
آبان ۸, ۱۳۹۰
با عرض سلام
فقط می تونم بگم شما بی نظیرید !
ممنون از این همه ……