این بخش از سایت برای طرح سوالات حقوقی و مشاوره در امور حقوقی و قضایی طراحی شده است. چنانچه سوالات شما خارج از مسایل حقوقی و قضایی است سوالات دانشگاهی در مورد رشته ها، هیات علمی و امثال آن را در قسمت «پرسشها و مسائل دانشگاهی» و سایر سوالات را  در بخش «سایر پرسشها و پاسخها» مطرح کنید. عدم طرح سوال در قسمت مربوط ممکن است به حذف سوال شما منجر شود. [دلایل حذف سوال]  پاسخهای مطرح در این سایت صرفا نقطه نظر شخصی اینجانب است  که به اختصار برای استفاده عموم ارائه می شود و جنبه اطلاع رسانی، آموزشی، خیرخواهانه و غیر انتقاعی دارد و بنابراین کلیه تبعات به کار گیری این مشاورها و پاسخها به عهده کسی است که آنها را به کار می گیرد و اینجانب هیچ مسئولتی در قبال آنها تقبل نمی کنم. 

لطفا سوالات خود را در انتهای صفحه در بخش «نظر دهید» مطرح کنید.

کسانی که تمایل ندارند سوالات آنها منتشر شود، نباید در سایت سوال مطرح کنند.

  1. حمید
    پاسخ

    سلام .خانه ای را وکالتی خریده ام . بعد متوجه شدم که پیلوت غیر قانونی تبدیل به مسکونی شده است حال باید با حکم کمیسیون ماده ۱۰۰شهرداری فضای پارکینک تامین شود اگر من خریدار برای این کار هزینه کنم ایا میتوانم باطرح شکایت خسارت را از فروشنده دریافت نمایم؟تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اول باید از طریق دادگاه اقدام کنید والا بعدا نمی توانید پولش را بگیرید.

  2. آرمان
    پاسخ

    با سلام و عرض ادب
    بنده سال گذشته یک واحد سوئیت که سندش آماده نبود خریداری کردم. سازنده و بنگاه از ۳۲ متر صحبت میکردند. بعد از تحویل کلید و مستقر شدن بنده در آنجا، واحد به نظرم حدود ۲۵ متر می آمد. در بیع نامه رسمی نوشته شده مساحت حدود ۳۲ متر و در تبصره قرارداد نوشته شده متراژ نهایی در قیمت بی تاثیر است. صحبتی هم از قیمت هر متر X هم به میان نیامده است. در صورتی که اداره ثبت متراژ واحد را ۲۵ متر محاسبه کند من میتوانم با این اختلاف فاحش بر فسخ قرارداد یا کم کردن مبلغ معامله
    اقدام کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام با این نحو معامله بنظرم خیلی نمی توان کاری کرد.

  3. علی
    پاسخ

    سلام جناب آقای دکتر شیروی
    من تازه مدرک دکتری خود را گرفته ام . سال ۸۹ موسسه پژوهشی که من کارمند پست دار سازمانی آن بودم آزمون دکتری سراسری گرفت و من موفق به قبولی در آن شدم .بعد از آن به من گفته شد که بعلت این که کارمندان دولت نمی توانند همزمان در دوره دکتری تحصیل نماییند، از اینرو قرارداد اینجانب به قرار داد تعهد خدمت دانشجویی (بورسیه موسسه) تغییر وضعیت شد. حال با اتمام تحصیلات و نیز با توجه به تمام مفاد قراداد محضری تعهد از طرف اینجانب انجام شده، موسسه نه اینجانب را هیات علمی میکند ونه حاظر به بازگشت اینجانب به پست سازمانی من می شود.حال این سوالهای من از جنابعای این است که:
    1- در ابتدا فسخ قرار داد قرارداد این جانب قانونی بود
    2- آیا موسسه می تواند از هیات علمی کردن من سر باز زند
    3- آیا من می توانم به پست سازمانی خودم برگرددم
    مشتاقانه منتظر راهنمایی شما هستم .
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر قبلا پیمانی بوده اید کاری نمی شود بکنید و موسسه هم تعهدی برای پذیرش شما ندارد.

  4. محمد رضا
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد

    حدود ۱.۵ سال پیش ، سازنده ای ملکی کلنگی که سه طبقه و سه مالک داشت را مشارکت در ساخت برداشته و بنده بعنوان سرمایه گذار در ساخت قرار دادی با سازنده نوشتم (از این جریان مالکین خبر ندارند) و طی دو سه مرحله ملک به بنده منتقل شد و در بنگاه مبایعه نامه نوشتیم (۲۰% از ملک که سه طبقه است به بنده منتقل شده است و سه تک برگی از سه مالک به سازنده و از ایشان به بنده منتقل شده است.)
    طبق قرارداد قرار بود که بنده به تعهداتم در قبال پرداختها عمل نمایم که سر موعد عمل نموده ام و قرار بدو که ۱۵ فروردین ۹۵ ملک به بنده تحویل شود و اگر تاخیر داشته باشد، روزانه مبلغی روزشمار سازنده به بنده پرداخت نماید. سر موعد تحویل پیگیری نمودم ولی اعلام میکرد که با مالکین سر موضوع نمای ساختمان مشکلی داشته اند و زمان می خواهند ولی حاضر نبودند که صورتجلسه ای برای تاخیر در تحویل بنویسیم و امضا کنند و طفره می رفتند . بناچار اظهارنامه ای فرستادم و اخیر بدستشان رسیده است ولی به بنگاه پیغام داده که مهلت بدهد و بنحوی دارند وقت میخرند.
    1-آیا پیگیر دادخواست بشوم ؟
    2-آیا جریمه دیرکرد را می توانم بگیرم؟

    لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر پیگیر دادخواست شوید می توانید جریمه دیر کرد را طبق قرارداد مطالبه کنید

  5. فریبا
    پاسخ

    سلام
    آیا می شود سندی را برای آزادی شخصی گذاشت،و دوباره همان سند را قبل از این که از بازداشت در بیاوریم بدون اینکه نیاز به کارشناسی سند شود بدون اینکه هزینه ی کارشناسی پرداخت کرد دوباره همان سند را برای همان شخص ولی برای پرونده ای دیگر گذاشت؟؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بستگی به نظر دادگاه و مبلغ مورد نظر دارد.

  6. رضا
    پاسخ

    سلام
    بنده واحد مسکونی را بیش خرید کرده ام و تاریخ تحویل اول تیر ۹۵ می باشد در قرارداد که بر اساس بازدید اینجانب مشاعات ساختمتن از قبیل استخر و بارکینک تا ان تاریخ به اتمام نمیرسد از لحاظ قانون برای اخذ جریمه تاخیر اقدام مناسب جکونه هست ایا باید از تحویل واحد و برداخت مبلغ همزمان با تحویل خودداری کنم یا مبلغ را تحویل بدم و کلید واحدرا تحویل بکیرم و بعد درخواست جریمه کنم ؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، طبق قرارداد تا زمانی که ملک کامل نشده می توانید از تحویل گرفتن امتناع کنید ولی اگر ترس دارید ملک را تحویل بگیرد و بعد ادعا اگر دارید مطرح کنید که احتمال موفقیتش کم است.

  7. سارا
    پاسخ

    باعرض سلام و خسته نباشید من زنی هستم که سه ساله ازدواج کردم. و دو روز قبل همسرم را با یه زن توسط پلیس در خانه خودم دستگیر کردیم که رابطه نامشروع داشتن. که پرونده به دادگستری کیفری برده شد که من متاسفانه با اصرار زیاد رضایت دادم . الان از شما این سوال را دارم که ایا من میتوانم این پرونده را دوباره به جریان بندازم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر.

  8. دانشجو
    پاسخ

    سلام.وقت بخیر.
    در زمینه تقسیم بندی انواع سرمایه گذاری خارجی طبق ماده ۳قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی شما معتقد هستید که سرمایه گذاری مستقیم در الف اشاره شده و بند ب باتوجه بدون عنوان بودن در قانون مذکور تحت عنوان ترتیبات قراردادی قرار می گیرد.وسرمایه گذاری غیر مستقیم در آیین نامه سرمایه گذاری خارجی در بورسها و بازارهای خارج از بورس آمده است.وبا این مقدمات آورده شده در واقع شما سرمایه گذاری خارجی را در ۳تقسیم بندی تحت عنوان:۱.سرمایه گذاری مستقیم بند الف ماده ۳قانون حمایت و تشویق سرمایه گذاری خارجی.۲.سرمایه گذاری از طریق ترتیبات قراردادی بند ب ماده ۳قانون مارالذکر.۳.سرمایه گذاری غیر مستقیم در آیین نامه سرمایه گذاری….. قرار داده اید.این برداشت ما از نوشتار شما در کتاب تجارت بین الملل صحیح می باشد؟
    سوال دوم:سرمایه گذار خارجی در صنایع بالا دستی نفت در حال حاضر فقط از سرمایه گذاری از طریق ترتیبات قراردادی صورت میگیرد؟
    سوال سوم:شما با این تفسیر ذیل موافق می باشید؟
    برخی معتقدند که ما دو نوع سرمایه گذاری خارجی داریم که یکی از طریق مستقیم و یکی دیگر از طریق غیر مستقیم.و این گروه زمانی که سرمایه گذاری غیر مستقیم را که همان روش پرتفولیو است را بیان می کنند و معتقدند که بند ب ماده ۳قانون حمایت و تشویق سرمایه گذاری خارجی که همان ترتیبات قراردادی است در شاخه مستقیم بودن واقع میشود و این گروه تقسیم بندی قانون گذار را نادیده میگیرند و به این موضوع هم که سرمایه گذاری مستقیم در زمینه هایی صورت میگیرد که بخش خصوصی میتواند در آن وارد شود و در حالی که ترتیبات قراردادی در کلیه بخشها ممکن است هیچ توجهی نمی کنند.در واقع این گروه کار قانون گذار را بیهوده می انگارند وبا این تفسیر این گروه به این نتیجه میرسیم که درصنایع بالا دستی نفت سرمایه گذاری بطور مستقیم واقع میشود و اصل۴۴قانون اساسی را نادیده میگیرند.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- بله، البته بنظر من دومی هم مستقیم است ولی قانونگذار نگفته است. ۲- بله ۳- موضوع روشن است.

  9. احسان جوئی
    پاسخ

    سلام.من خانه ای را خریده بودم و بیست میلیون وام مسکن را از بانک دریافت کردم ولی الان آن خانه را فروخته ام به شخص دیگری ولی هنوز وام در بانک مسکن بنام من می باشد.آیا امکان این وجود دارد که وام را بنام شخص خریدار تغییر دهیم ک در آینده بابت پرداخت نشدن اقساط با مشکل روبرو نشوم؟ممنون میشم اگه سریع جوابم را بدهید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام تحت شرایطی می شود اینکار را انجام داد ولی در بیشتر مواقع باید تسویه کنید.

  10. جواد
    پاسخ

    سلام

    بنده با برادرم منزلی اشتراکی در یک روستا داشتیم که از ۴۰ سال پیش سهم ایشان را خریداری و در تصرف بنده بوده ولیکن بدلیل اینکه برادر بودیم و ملک ارزش آنچنانی نداشت هیچگونه مدرکی رد وبدل نکردیم ضمن اینکه در اداره ثبت بنام ایشان است (البته سند منگوله دار ندارد) . حالا که ملک مورد نظر ارزش پیدا کرده ایشان ادعای مالکیت می نماید درصورتیکه چندین شاهد وجود دارد که ایشان ملک را فروخته وپولش را هم گرفته است. در این مورد از حضرتعالی راهنمایی می خواهم . از لطف شما بی نهایت سپاسگزارم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب شما با همان شاهدها ادعای مالکیت کنید و ثابت کنید که مالک آن هستید.

  11. سهیل
    پاسخ

    باسلام
    ملکی است که بصورت وکالتنامه تمام الاختیار، فرزند ملک را
    باحضور والد با وکالتنامه به غیر میفروشد . بعد از مدتی ملک را خریداری و بنام فرزندان نمود. والد فوت نمود و سایر فرزندان درپی ملک بودن که متوجه موارد فوق شدند اقدام به شکایت نمودن و درچندین مرحله در دادگاه شکست خوردند ۰درآخرین نوبت مسئله بیماری والد و اینکه هوش و هواس درستی نداشته است را در دادگاه قضائی مطرح کرده و درنهایت برنده شدن ۰ حال صاحب اصلی ملک و فرزندی که این کار را نموده است فوت کرده اند ۰
    همچنین ملک مورد نظر به سازنده ای فروخته شده بود درآن سالها و به همین ترتیب ملک به چند واحد آپارتمان تبدیل شده و فروخته شد ۰ حال آنها از نوه های که پدرشان این کار را کرده بود شکایت کرده اند و مدعی رد معامله هستند ۰ می خواستم بدانم درصورتیکه دادگاه رای به رد معامله دهد آیا فقط ثمن معامله برگشت میشود یا اضافه ترگرفته میشود ۰ لطفا راهنمائی فرمائید ۰ از هر وکیلی می پرسیم پاسخ می دهند بسته به نظر قاضی است ۰ قانون چه می گوید ۰
    اگر کلاهبرداری هم باشد که فروندان آن فرد به اصطلاح خاطی که جرمی انجام نداده اند ۰

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اینقدر مشکل نوشته اید که فهم اش از کفایه مرحوم آخوند خراسانی سنگین تر شد.

  12. محمد
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    من عضو یکی از تعاونی های مسکن هستم این تعاونی حدود ۱۰ سال است واحد ها را تحویل اعضا داده واعضا در ان ساکن هستند وپیگیری های مکرر جهت اخذ سند مالکیت از تعاونی تاکنون به نتیجه نرسیده وتعاونی مبالغی را نیز به این منظور از اعضا اخذ کرده ما به چه صورتی می توانیم در اخذ سند تسریع کنیم آیا میتوانیم از تعاونی شکایت کنیم وآنها را ملزم به تسریع در اخذ سند کنیم؟لطفا راهنمایی فرمایید ما حدود ۳۵۰ نفر هستیم . متشکرم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید شکایت حقوقی کنید.

  13. Mohammad
    پاسخ

    باسلام.می خواستم بدانم ایا گواهی عدم حضور بعد از سند زدن باطل میشود؟یعنی بعد از سند زدن،عدم حضور شخص بی تاثیر میشود؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اگر ادعای دارید می توانید مطرح کنید ولی خب سند زدن را دادگاه ممکن است به معنای رضایت شما تلقی کند.

  14. بابک
    پاسخ

    با سلام
    بنده در سال ۸۸ یک قطعه زمین را از شخصی خریداری کردم که او نیز این زمین را از شرکتی که یک زمین بزرگ را تفکیک کرده بود خریداری کرده بود البته بصورت وکالتی خریداری کردم ودر همان سال از طرف شرکت مذکور نامه ای به شهرداری جهت معرفی من داده شد که در ان قید شده کلیه توافقات مابین شهرداری وان شرکت پرداخت شده و هزینه پروانه ساختمان بعهده خریدار میباشد با همین نامه شهرداری اقدام به صدور پروانه کرد وکلیه هزینه ها را هم دریافت کرد در سال ۸۹ سند این زمین از طرف اداره ثبت صادر شد که در ان قید شده ماده۱۴۷ وبعد از پایان ساختمات سازی ومراجعه به شهرداری جهت اخذ پایان کار کارشناس شهرداری براورد گرد وطبق روال به کمیسیون ۱۰۰ ارجاع داده شد وبعد از صدور رای واعلام جریمه شهرداری هم مبلغی با عنوان ضریب p به ان اضافه کرد واینجانب کلیه جرایم اعلام شده راپرداخت کردم والبته در این مدت یک مورد هم باید اجرا میکردم که پس از اجرا صورت جلسه نیز کردم ولی هنگامی که جهت گرفتن نامه نهایی مراجعه کردم شهرداری اعلام کرد که این سند ماده ۱۴۷ است وطبق ماده ۱۰۱ شهرداری باید ۲۵درصد قیمت زمین به قیمت کارشناسی روز پرداخت شود واگر قبل از پانزده اسفند ۹۴ مراجعه کرده بودید مطابق بخشنامه های قبلی اعمال میشد ومبلغ زیادی نباید پرداخت میشد حال انکه اخرین حکم کمیسیون ۱۰۰ برای اینجانب ۹۴/۱۲/۱۹ بدستم رسید واجرای ان نیز تا فروردین ۹۵ طول کشید .سوال اینجاست که شهرداری میتواند چنین ادعایی داشته باشد ویا چنین مصوبه ای که اعلام کرده تا پانزدهم اسفند هرکس مراجعه کرد مثل قبل اعمال میشود وبعد از ان طبق مصوبه جدید در صورتی که نحوه اطلاع رسانی هم کامل نبوده لذا خواهشمندم در این زمینه بنده را راهنمایی فرمایید با تشکر صادقی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره اگر مجبور شدید که پرداخت کنید می توانید به فروشنده مراجعه کنید. البته شما می توانید از تصمیم شهرداری به دیوان عدالت هم شکایت کنید.

  15. وحید
    پاسخ

    اینجانب در مجتمعی مدیر ساختمان هستم.در این مجتمع دو عدد مخزن آب گرم وجود دارد که علیرغم جنس آن (گالوانیزه طبق ادعای سازنده بنا) بسیار زودتر از طول عمر مفید آن، دچار زنگ زدگی شده به گونه ای که روی کیفیت آب گرم مصرفی تأثیر گذاشته بود. این خرابی با بازدید داخلی مخزن محرز شد. سوال بنده آنست که هزینه تعمیر و جبران خسارت با کیست؟ با سازنده بنا یا کل ساکنین؟لازم به ذکر است طبق استعلام از فروشنده تجهیزات به سازنده، فروشنده با توجه به عدم گارانتی تجهیز جبران خسارت را نپذیرفته است.
    لازم به ذکر است سازنده بنا در ابتدا مدیریت ساختمان را عهده دار بود که با توجه به ابهام در محاسبه مبالغ شارژ، از سوی اینجانب و سایرین مورد سوال قرار گرفت و در نهایت با توجه به اصرار بنده به اجرای قانون تملک آپارتمان ها و استقبال سایرین اینجانب مدیر ساختمان شدم که زیاد مورد پسند سازنده نبود. لذا با توجه به دلخوری پیش آمده، سازنده بنا بدون هیچ صحبتی در خصوص نحوه پرداخت هزینه تعمیر تجهیز و جبران خسارت اظهار داشت که هزینه بر اساس قانون تملک باید محاسبه شده و بین واحدها تقسیم شود. تأکید می گردد منابع آب از جنس گالوانیزه از نوع مشابه حداقل بعد از ۱۰ سال دچار این مشکل می شوند.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام مسایل ساخت و ساز را به مسایل جاری ساختمان ربط ندهید. اگر در مورد تحویل ساختمان ادعایی دارید جداگانه آن را در دادگاه مطرح کنید ولی فعلا باید برای اداره ساختمان آن را تعمیر کنید و هزینه های آن را پرداخت کنید.

  16. حمید گازران
    پاسخ

    سلام .این جانب خانه ای را به صورت وکالتی خریده ام. متوجه شدم فروشنده به شهرداری تعهداتی داده که باید عمل شود ایا باید اول خودم مطالبات شهرداری را انجام دهم وبعد شکایت کنم؟ویا می توانم همین اول کار از فروشنده شکایت واورا ملتزم به انجام تعهدات کرد؟تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شما بر اساس قرارداد خود علیه فروشنده طرح دعوی کنید.

  17. اکرم رحیمی
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت آقای دکتر شیروی.پایان نامه من در مورد مالکیت زمینهای نفت خیز در فقه و حقوق ایران است . اما هیچ استاد ی پیدا نکردم تا جوابگوی سؤالات مختلف من باشد.کتاب حقوق نفت شما را نیز خواندم اما تمام جوابهای خود را نگرفتم. اگر ممکن است شما به من در این زمینه کمک کنید. یا منبع معرفی کنید.

    ۱-آیا اگر منابع نفتی در ملک خصوصی افراد کشف شود،دولت می تواند اقدام به سلب مالکیت از اشخاص خصوصی کند یا خیر؟سلب مالکیت به موجب لایحه قانونی نحوه تملک اراضی مصوب ۱۳۵۸ است ؟آیا دولت باید عوضی بدهد به افراد یا نه؟ چه عوضی و چگونه تعیین می شود؟امکان دارد که دولت زمین را برای خود شخص بلقی گذارد و نفت آن را فقط مالک شود ؟جبران خسارت چگونه است؟

    اگر سلب مالکیت از افراد شود آیا شامل عنوان ملی کردن اموال می شود؟ملی کردن فقط در مورد اموال بیگانگان مطرح می شود یا خیر؟

    از نظر فقهی و حقوقی واقعا در این زمینه مشکل دارم.

    ۲-آیا سرمایه گذاری بخش خصوصی در مورد منابع نفتی که در کتابتان مطرح کردید،شامل همان عنوان اقطاع در فقه می شود؟

    ممکنه به من کتب فقهی و حقوقی هم معرفی کنید؟واقعا ممنون می شم .

    با عرض سلام خدمت آقای دکتر شیروی.پایان نامه من در مورد مالکیت زمینهای نفت خیز در فقه و حقوق ایران است . اما هیچ استاد ی پیدا نکردم تا جوابگوی سؤالات مختلف من باشد.کتاب حقوق نفت شما را نیز خواندم اما تمام جوابهای خود را نگرفتم. اگر ممکن است شما به من در این زمینه کمک کنید. یا منبع معرفی کنید.

    ۱-آیا اگر منابع نفتی در ملک خصوصی افراد کشف شود،دولت می تواند اقدام به سلب مالکیت از اشخاص خصوصی کند یا خیر؟سلب مالکیت به موجب لایحه قانونی نحوه تملک اراضی مصوب ۱۳۵۸ است ؟آیا دولت باید عوضی بدهد به افراد یا نه؟ چه عوضی و چگونه تعیین می شود؟امکان دارد که دولت زمین را برای خود شخص بلقی گذارد و نفت آن را فقط مالک شود ؟جبران خسارت چگونه است؟

    اگر سلب مالکیت از افراد شود آیا شامل عنوان ملی کردن اموال می شود؟ملی کردن فقط در مورد اموال بیگانگان مطرح می شود یا خیر؟

    از نظر فقهی و حقوقی واقعا در این زمینه مشکل دارم.

    ۲-آیا سرمایه گذاری بخش خصوصی در مورد منابع نفتی که در کتابتان مطرح کردید،شامل همان عنوان اقطاع در فقه می شود؟

    ممکنه به من کتب فقهی و حقوقی هم معرفی کنید؟واقعا ممنون می شم .

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این سوالات بیشتر جنبه پژوهشی دارد که خودتان زحمتش را بکشید. نفت اگر در زمین کسی پیدا شود، اولا ربطی به صاحب زمین ندارد ثانیا این مستلزم این نیست که در ملک وی تصرف شود چون چاه ممکن است جایی که ملک این فرد نیست زده شود. به هر حال اگر زمین مزبور مورد نیاز برای حفر چاه یا نصب تأسیسات باشد، دولت ابتدا خریداری می کند و اگر طرف راضی نشود تملک می کند.

  18. رها مجد
    پاسخ

    سلام اقای دکتر ممنون میشم سوال من رو پاسخ بدین فردا باید برم حل اختلاف میخوام اطلاعاتم کامل باشه و پیشاپیش ببخشید ک طولانیه، من در تاریخ ۲ خرداد پژو ۲۰۶ خودم رو با مبایعه نامه فروختم به خانمی که قرار شد طی دو مرحله پرداخت بشه، یکسری شروط گذاشتیم مثلا اینکه از روز عقد مبایعه نامه تا پرداخت قسط اول که مدت ۲۰ روز بود ماشین در اختیار فروشنده یعنی خودم باشه و بعد از قسط اول به اون خانم تحویل بدم ،یکسری شروط هم برای فسخ گذاشتیم ک مثلا هر کدوم از طرفین فسخ کرد ۲میلیون تومان باید پرداخت کنه،یکی از شروط برای فروشنده این بود که اگر تو این مدت من با ماشین تصادف کنم این خانم حق فسخ معامله رو دارند و میتونن ۲میلیون هم خسارت از من بگیرن، پژو ۲۰۶ من هم مدل ۱۳۹۴ هست، دست بر قضا متاسفانه ۵شنبه ۶ خرداد یک پسر ۱۶ ساله فاقد گواهینامه با آزرا از پشت به من کوبید،قبل از اینکه بخوام اقدامی برای تماس با ۱۱۰ بکنم همون لحظه یک موتوری ستوان سوم راهنمایی رانندگی رسید،تماس گرفتن با پدرش که مدارک ماشین رو بیاره ما هم منتظر شدیم، اون اقای ستوان بیسیم زدن وبعد به من گفتن الان پدرش اومد میتونین ازشون یا سازش کنید خسارت رو بگیرید یا سرباز بیاد ببره ماشینشون رو پارکینگ و یکی بیاد کروکی بکشه منم صبر کردم پدرشون که اومدن گفتم ۲ میلیون تومان خسارت بدین وگرنه بره پارکینگ، گفتن که گل پسرم خیلی خوب کرده اصلا زده من خسارتشو میدم بگو ۵۰ ملیون من میدم اصلا خوب کرده ماشبن برا زدنه نکشتتون که ببرید پارکینگ، تو همین موقع یه موتوری درجه دار رسید و …. ماشینشون توقیف شد نه کروکی کشیده شد نه حتی یه جریمه ساده شدن، فقط بیمه و کارتشون رو دادن به من و کارت من رو دادن به ایشون، که نه ماشین و نه بیمه هیچ کدوم بنام خودشونم نبود، من هرچی اصرار کردم ک گزارش یا کروکی بدن ندادن و گفتن زیر ۶ ملیون خسارت دیدین نمیدیم،و پدر اون اقا پسر هم گفتن من ۵۰ سالمه و حرفم حرفه برو خانوم زشته استشهاد میخوای برو شنبه میام ماشینتو میدم درست کنن! منم دیدم وسط ۵تا مرد گیر کردم گفتم حتما دوتا افسر وایساده دارن راست میگن و رفتم تا دیروز که شنبه بود،دیروز هرچی زنگ زدم ایشون جواب نداد منم رفتم حل اختلاف پرونده باز کردم علیه صاحب ماشین که کارت بنامشون بود و پول دادم کارشناس اومد برای محاسبه افت قیمت و میزان خسارت وارده، و چون پسر ۱۶ سالشون پشت فرمون بوده از بیمه هم نمیتونن استفاده کنن، کارشناس قوه قضاییه مبلغ ۲میلیون و پانصد هزار تومان افت قیمت و ۹۲۰ هزار تومان خسارت برام محاسبه کردن جمعا شد ۳میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، رفتم که درخواست بدم برای مطالبه وجه گفتن که اگر گزارش پلیس یا کروکی داشته باشی بهتره و اینکه فردا با این اقایی که با شما تصادف کرده تماس بگیرید قرار بزارید بیان اینجا برای سازش که همین مبلغ رو بدن و اگه گفتن نمیدن شما پرونده مطالبه وجه رو باز کنید اخر سر هم ماشینشون توقیف میشه و هم قاضی محکوم میکنه این مبلغ کارشناس رو بدن و هم اینکه دیرکرد بدن،منم امروز رفتم با بدبختی کروکی بگیرم هرکاری کردم …. ، بعدش من تماس گرفتم طبق گفته حل اختلاف با این اقای مقصر که حتی فامیلیشونم نمیدونم گفتم ساعت ۴ امروز بیاین حل اختلاف گفتن نمیام گفتم مشکلی نیست من میخواستم تا همینجا هزینه کنین و توقیف هم نشه ماشینتون نیاین من اقدام میکنم، داد زدن که برو هر غلطی … و هیچ کاری نمیتونی بکنی و اینکه ای کاش پسرم اون روز از روی خودت و شوهرت و همه کست رد میشد میمردین!! من رو کارد میزدین خونم درنمیومد گفتم حالا بهت میگم و قطع کردم، حالا قصد دارم برای مطالبه وجه اقدام کنم اما با استعلامی که کردیم متوجه شدیم ایشون خودشون وکیل هستن و من چون فقط ۲۲سال دارم و دانشجوام برای همین انقدر میگن هیچ غلطی نمیتونی بکنی و اشنا زیاد دارن، ولی شورای حل اختلاف میگن که برای ما فرقی نمیکنا و ما حق و ناحق نمکنیم،الله اعلم، حالا من دوتا سوال دارم از محضرتون اول اینکه تلاشم فایده ای داره یا با پارتی و رابطه ورق باز میخواد به نفه ایشون برگرده؟ دوم اینکه من فقط میخواستم خسارتی رو که کارشناس تعیین کرده از این اقا بگیرم ولی با توجا به توهین های زشتی که امروز کردن و گفتن کاش از رو خودتو همه کست رد میشد من خیلی ناراحت شدم و میخوام بدونم اگر به قاضی مدارک مبایعه نامه ام با اون خانوم خریدار و فسخش رو و مبلغ ۲میلیونی رو هم که بابت فسخ بعلت تصادف دادم رو ببرم نشون بدم ایا تاثیری در روند داره و میتونم تقاضای ضرر و زیان هم بکنم یا خیر؟
    بازم عذرمیخوام طولانی شد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اینقدر اتهام زده ای که مجبور شدم بخشی از حرفهات را حذف کنم. فقط خسارت به ماشین می توانی بگیری و خسارت دو میلیون تومان خریدار خسارت غیر مستقیم است و قابل مطالبه نیست.

  19. رباب كاظم پور
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    ممنون میشم در خصوص بازنشستگی پیش از موعد در زنان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اینجانب رو راهنمایی فرمایید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام همچنین چیزی وجود ندارد. شما تابع مقررات تأمین اجتماعی هستید.

  20. فاطمه شمس
    پاسخ

    با سلام وعرض ادب خدمت استاد بزرگوار
    همسر بنده حدود چهل روز پیش به رحمت ایزدی پیوسته ٬ پسئر بیست ماهه ام ،من و مادر شوهرم وراودث ایشان هستیم
    همسرم و من عکاس بودیم و ملیکیت مغازه متعلق به همسرم بود
    همسرم بدهی بانکی وغیر بانکی دارد که حدود یک ششم قیمت ملکمان میشود و الان بعد از چهل روز کلی از مشتریهای مغازه برای گرفتن فیلم وعکس های خود مراجعه کردند اما به دلیل مخالفت مادر شوهرم تا کنون درب مغازه بسته مانده با توجه به اینکه بنده مباشر صنفی همسرم بودم و اکنون هم اتحادیه جواز را به بنده منتقل کرده است چند سوال از محضرتان دارم
    ۱.آیا میتوانم مغازه را با وجود مخالفت مادر شوهرم تا قبل از انحصار ورثه باز کنم ؟(با توجه به امکان شکایات مشتریها)
    ۲.دیون همسرم باید به طور کامل پرداخت شود بعد تقسیم ترکه صورت میگیرد یا میشود هم عرض دو مسله را پیش برد و یا برای بدهی ها مهلت گرفت که ملک به فروش نرود؟
    ۳.بعد از فوت همسرم باز هم سود به معوق بانکی ایشان تعلق میگیرد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، مادر شوهر شما در حد ارث خود حق دارد و هیچ اختیاری در مورد سهم شما یا پسر شما ندارد. شما مغازه را راه بیندازید بعد ببنید که ایشان چه ادعایی دارد نهایتا سهم ایشان را از اجاره پرداخت خواهید کرد. دیون مقدم بر ترکه است و سود بانکی هم متوقف نمی شود

  21. فاطمه شمس
    پاسخ

    ممنون از راهنمایی های خوب شما استاد گرامی

  22. alireza
    پاسخ

    سلام،خسته نباشید
    من مغازه دارم و دارای پروانه کسب هم هستم و در نزدیکی من مغازه ای با اسم مغازه ی من شروع به فعالیت کرده است، و من در همین باره به اتحادیه شکایت کردم و ان ها به او گفتند باید پسوند یا پیشوند بگذارد و ایشون در بعضی از جاها از گذاشتن پسوند و پیشوند خودداری کرده اند و در بعضی موارد از گذاشتن سر باز زده است، اما من میخوام ثبت شرکت کنم ولی میگن باید پیشوند یا پسوند داشته باشد که در این صورت اسمه اصلی من که ۱۰ سال سابقه داره از بین خواهد رفت
    خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید
    با تشکر فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب چون نمی توانند کنترل کنند که قبلا این اسم را چه کسی گرفته می گویند پیشوند و پس وند که این روزها چند تا شده است

  23. احمدرضا
    پاسخ

    با سلام
    همانطور که مطلع هستید در قانون بیمه اجباری مصوب ۴۷ بیمه گر نیز همانند مقصر دیه زن بیش از ثلث را نصف دیه مرد پرداخت می نمود و در قانون اصلاحی ۸۷ بیمه گر طبق تبصره ماده ۴ موظف شد بدون در نظر گرفتن مذهب و جنسیت دیه زن را نیز مساوی با دیه مرد بپردازد.
    سوال آن است که قبل از سال ۸۷ شرکت بیمه ای به دلایل واهی از پرداخت دیه فوت یک زن و نیز دیه بالاتر از ثلث جراحات زن دیگری امتناع نموده حال بعد از تصویب قانون ۸۷ اگر دادگاه بیمه گر را ملزم به پرداخت دیه نماید دیه کامل مطابق سال قانون ۸۷ وجاهت قانونی دارد یا نصف دیه مرد مطابق سال قانون ۴۷ ؟ چرا؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام قانون بعدی نمی تواند تعهدات قبلی بیمه گر را افرایش دهد.

  24. مهدی
    پاسخ

    جناب آقای دکتر ضمن عرض سلام وادب و تشکر از اینکه وقت گرانبهایتان را صرف پاسخ و حل مشکلات مردم نموده اید.در صورت امکان مرا راهنمایی نمایید.سال گذشته خودروام را به نمایشگاهی که مدیرش از دوستانم بود دادم که بفروشد و چون چندین خودرو نزد همین فرد بود و بهش اطمینان داشتم بعد از مدتی خودروام را قولنامه و ۱۰۰ تومان بمن داد و جهت تسریع در کارها و اماده نمودن از من تقاضای سند خودرو را نمود تا بعد از آماده شدن جهت امضا بمن اطلاع تا بعد از سند زدن پولم را کامل بگیرم بعد از چندماه متوجه شدم که با هماهنگی دفترخانه سند را جعلا امضا نموده او حالا متواریست و من هم اطلاعی از او ندارم و حتی نمیدانم کدام دفتر خانه چنین خلافی را انجآم داده خواهشآ جهت زودتر حل شدن مشکلم مرا راهنمایی و بفرمایید چگونه میتوانم بفهمم که کدام دفتر خانه اینکار را انجام داده و آیا میتوانم بابت جعل امضا سند و یا نگرفتن پولم تقاضای ضرر و زیان بابت تاخیر وصولیم داشته باشم ضمنا بابت تاخیر هر یک میلیون تومان در ماه چقدر تعلق میگیرد .از محبتتان بینهایت ممنون وسپاسگزارم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اگر مرتکب جعل شده است می توانید شکایت کیفری کنید ولی باید ابتدا بفهمید که کجا سند تنظیم شده است. بروید از دادگاه توقیف ماشین را بگیرید تا سرنخ پیدا شود.

  25. حميد
    پاسخ

    سلام استاد گرامى.بنده به مدت یک سال پیش یک مغازه خریدارى کردم نصب مبلغ را پرداخت کردم نصب دیگررو طى چند فقره چک به فروشنده دادم تا گذشت و من وضع مالیم خراب شد و ورشکست شدم از تاریخ چکهام حدود یک سال هست که میگذره . تا بحال چند بار به خریدار گفتم بیا معامله رو فسخ کنیمو هم تو به مالت میرسى هم مشکل من ، خریدار میگفت انشالله درست میشه و منهم برایه پولم عجلهاى ندارم، هر موقع داشتى چکاتوپاس کن، تا دیدم زیره حرفش زده و چک هامو داده به وکیلش، برام نامه إز دادگاه دادن که ظرف ۴۸ ساعت باید تسویه کنم وگر نه باید مغازرو تخلیه کنم. من هم در جواب اون نامه گفتم که ندارم تسویه کنم اون پولى که دادمو بد تا من ظرف ۲۴ ساعت تخلیه کنم، اگر میشه تورو خدا قسمت میدم بگید چیکار کنم،.؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب حالا یک اظهار نامه فرستاده است تا حکم تخلیه بگیرد خیلی طول می کشد شما هم در دادگاه که رفتید دفاعیات خودتان را از جمله پولهایی که پرداخت کرده اید را مطرح کنید.

  26. سعید
    پاسخ

    سلام اینجانب ملکی رو رهن کردم دردفتر مشاوراملاک ملک مذکور توسط کسی که اینجانب کرایه کردم قبلن به فروخت بود اکنون مالک جدید اظهار تخلیه کرده ایا مشاور املاک پاسخگو باید باشد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر تقلب کرده است بله پاسخگو است ولی اگر آن هم نفهمیده خب جای نفهم توی جهندم است ولی تو زندان که نیست.

  27. سعید
    پاسخ

    سلام اینجانب ملکی رو رهن‌کردم در دفتر مشاور املاک ملک مذکور توسط مالک اولش بفروش رسیده و به اینجانب اجاره داد ایا مشاور املاک باید پاسخگو باشد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب بفروش برسد روی شما تأثیری ندارد و املاک هم مسئولیتی ندارد.

  28. سام
    پاسخ

    با سلام خدمت شما. اینجانب یک واحد اپارتمان را به کسی اجاره دادم و یک فقره چک مستاجر در املاک داد بابت پیش پرداخت مبایعنامه به من دادن ولی چک پیش پرداخت ایشان برگشت خورد ، و من هنوز کلید به ایشان ندادم ، ایا با توجه به این که چک پیش پرداخت ایشان برگشت خورده و هنوز من ریالی از ایشان نگرفتم ، میتوانم قرار داد را بدون پرداخت خسارت فسخ کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام از طریق شورای حل اختلاف اقدام کنید.

  29. رضا نجفی
    پاسخ

    سلام جناب دکتر شیروی
    تشکر از تداوم پرسش و پاسخ های جنابعالی طی سالهای متمادی که رویت کردم..
    ببخشید طی رابطه دوستانه ای که فردی با برادرم ریخت باعث شد که برادرم را جذب طرح شراکت سرویس روغن کند ، و بنده هم شخصا به طرف گفته بودم که مغازه را به اجاره برادم ندهد ولی متاسفانه با نیرنگ و فریب مغازه خود را به برادرم با قیمت ۴برابر عرف محل اجاره داده با مبلغ بالای رهن ،که متا سفانه در عرض ۴ماه که ما متوجه شدیم از این اجاره ، برادم کلی ضرر نموده و کل خانواده به چالش افتاده ، پس از این طرف خود را نشان نمی داد چون هر ماه ۴ میلیون اجاره می گرفت ولی پس از مدتی که اضهارنامه پر نمودیم جهت فسخ قرارداد خود را نشان داد و قراداد را فسخ نموده ولی از آن زمان تا کنون کلی بدهی درست شده و دست طرف خاطی در اکثر مشکلات عیان هست از قبیل ضرر به خاطر اجاره های بالای چند ماه و طبعات ضرر که هنوز دامنگیر هست و اینکه جدا از اجاره ملک خود ملک همسایش را هم به فریب به اجاره برادم داده که از آن هم کلی ضرر نموده و غبن فاحش بوده و همچنین با مشورت فرد مورد نظر مقداری وسایل خریده اند که کلی ضرر نموده ، آیا از این فرد که در عرض ۴ ماه چندین خانواده را متضرر کرده با فریب کاری و حداقل ۶۰ میلیون به برادر روستایی وساده لوح بنده ( که فرد مورد نظر با دروغ که درآمد ماهانه مغازه خود را ده میلیون در نظر گرفته و با فریب ملک را با برگه قولنامه قدیمی با توجه به اینکه به ایشان گفته بودیم که حق ندارد به برادم اجاره دهد ولی اقدام نموده و ضرر زده می توان شکایت نمود جهت رفع حداقل اندکی از این خسارات که خانواده برادرهایم و من و برادم و پدرم را که با عرق جبین و دستان پینه بسته پس از یک سال پر مشقت کشاورزی زیر سرما و آفتاب سوزان ،که آخر سال دو سه میلیون درآمد دارد و حتی طلا و گوسفندان را فروختیم که جای ضرر های ایجاد شده از اجاره سنگین و … غیره را بپردازیم و برادم می گوید مثل اینکه سحر حرفهای طرف شده و هیچ نمی فهمیده… اگر لطف کنید راهنمایی نموده متشکرم…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر بردار شما مغبون شده است و از قیمت اطلاع نداشته است می تواند برای فسخ اجاره اقدام کند ولی بقیه موارد کاری نمی شود کرد برادر شما نباید گول بخورد. ما نباید خر شویم و الا خرسوار الی ماشاءالله.

  30. م ر
    پاسخ

    با سلام و عرض خسته نباشید
    من بعد از ۱۷ سال کارمند رسمی یکی از بانکها به علت غیبت غیر موجه بیش از سی روز اخراج شدم . از طرفی در آئین نامه انضباطی کارکنان بانک مزبور در خصوص تخلف فوق صراحتا ۴ بند مجازات به ترتیب قید و شماره گذاری شده است . که اخراج آخرین نوع مجازات است . بدون لحاظ نمودن هر کدام از جرائم ۱ یا ۲ یا ۳ .ازآنجائیکه با توجه به تبصره ماده قوانین تخلفات اداری که رعایت ترتیب و اولویت در آن تاکید شده است آیا شکایتم به دیوان با توجه به اینکه بانک در تعیین مجازات مذکور بند یک یعنی انتقال به استانهای همجوار یا بند دو که شامل تنزل مقام و درجه و بند سه که کسر یک سوم حقوق با یک سال را رعایت ننموده ، قانونا نتیجه دارد ؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ابتدا تجدید نظر خواهی از خود کمیسیون تخلفات بکنید و اگر وقت آن گذشته است می توانید دیوان شکایت کنید.

  31. علیرضا
    پاسخ

    سلام
    من سند خونم گم شده میخواستم بدنم کسی میتواند از سندم سوء استفاده کند

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بعید می دانم.

  32. دانیال
    پاسخ

    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آپارتمانی بصورت پیش خرید خریداری نمودم تاریخ دفترخانه جهت تنظیم سند ۹۵/۰۶/۳۱ بدون هیچ تبصره و تمدیدی میباشد.
    حال سوالم اینه که آیا با دریافت گواهی عدم حضور فروشنده در دفترخانه میتوانم خسارت منعقده در قرارداد را مطالبه کنم.
    آیا دلایل فروشنده مبنی بر مشکلات پایان کار و هر نوع دلایل دیگر تاثیری در مطالبه خسارت من خواهد داشت.
    باتشکر از راهنمایی شما.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید اظهار نامه بدهید ولی بهتر است طرح دعوی کنید تا از آن تاریخ بتوانید خسارت بگیرید.

  33. فاطمه نوروزی
    پاسخ

    با سلام و خسته نباشید. حدود یک سال پیش طی مبایعه نامه ای یک واحد آپارتمان بصورت پیش خرید از شخصی خریداری نمودم. که متاسفانه ایشان با حقه و کلک بعضی از موارد را کاملا در آپارتمان مشخص ننمودو مجهول رها کردند. از قبیل تعیین دقیق واحد. و وقتی با اعتراض شدید بنده مواجه شد ناگزیر گفت اصلا دیگر با شما به تفاهم نمی رسم و بیایید پولتان را بشما بدهم. اما متاسفانه باز یک نوشته دیگری مبنی براینکه اینجانب کل پولم را دریافت و تسویه نمودم در پشت مبایعه نامه نوشت و از من خواست که امضا کنم تا چکش را بنویسد و مبلغ را به من عودت دهد. اما پس از امضا بازی درآورد که دسته چک را جا گذاشته ام و .. حال نمی دانم با این امضایی که زده ام آیا می توانم حقم را در دادگاه اثبات کنم که هیچ پولی به حساب من واریز نشد و یا هیچ چکی به نام من صادر نشده است یا خیر. خواهشمندم کمک و راهنماییم کنید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب نباید قبل از گرفتن پول آن را امضا می کردی. حالا شما باید ثابت کنید که پول را نگرفته اید ولی پشت قولنامه را این طور امضا کرده اید.

  34. علیرضا امینی
    پاسخ

    با سلام
    بنده ملکی را ۲۰روز پیش فروختم و در مبایعه نامه که در بنگاه تنظیم کردیم کلیه اختیارات من جمله خیار غبن فاحش به استثنای تدلیس را از یکدیگر ساقط کردیم
    پس از یک هفته و پس از وصول اولین چک خریدار متوجه شدم قیمت ملک بنده حداقل ۲۰ درصد بیشتر بوده و این موضوع را به خریدار اعلام کردم و مبلغ وصول شده را همرا حق کمیسیون بنگاه به حساب خریدار واریز کردم و فیش واریزی هم دارم و خواهان فسخ شدم ولی وی قبول نکرد و بنده از طریق دادگستری دادخواست تقاضای رسیدگی و تایید فسخ و تنفیذ معامله را به دلیل خیار غبن فاحش دادم
    حال سوال بنده این است که اولا بنده حق اعلام این دادخواست را داشته ام یا نه؟
    دوما اگر کارشناس دادگستری ملک مذکور را فقط با ۲۰ درصد بیشتر از قیمت فروخته شده قیمت کند معامله فسخ می شود یا خیر؟
    تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شما که خیارات از جمله غبن را که ساقط کرده اید. دیگر نمی توانید به آن استناد کنید.

  35. دانیال
    پاسخ

    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    آپارتمانی بصورت پیشخرید ، خریداری نمودم تاریخ تحویل ۹۴/۰۶/۳۱ و تاریخ دفترخانه برای سند یکسال بعد ۹۵/۰۶/۳۱ بدون هیچگونه تبصره و تمدیدی در قرارداد ذکر شده است.
    فروشنده اپارتمان را با حدود ۷ ماه تاخیر تحویل داد که وقتی پیگیر خسارت شدم گفت اگر یک ریال کمتر از مبلغ مورد نظر پرداخت کنم آپارتمان را تحویل نمیدهد به دلیل مشکلات موجد و با نارضایتی واحد را تحویل گرفتم.
    حال سوالم اینه که بت توجه به تاریخ دفترخانه برای سند آپارتمان (۹۵/۶/۳۱) و با علم اینکه سند آپارتمان زودتر از یکسال آینده صادر نمیشود . آیا من میتوانم با گرفتن عدم حضور فروشنده در تاریخ دفترخانه خسارت دیرکرد خود را مطالبه نمایم؟
    ممنون و متشکرم از راهنمایی شما.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله اگر در قرارداد خسارت معین شده است می توانید مگر اینکه در زمان تحویل نوشته ای داده باشید که خسارت نمی خواهید.

  36. قربانی
    پاسخ

    جناب آقای دکتر شیروی
    با سلام و وقت بخیر خدمت جنابعالی، بالغ بر چهل روز پیش سرقفلی مغازه ای را در برابر چکی به تاریخ شش ماه بعد بصورت دستی و با حضور و امضاء شاهد واگذار نمودم…حال خریدار بعد از گذشت این مدت اظهار پشیمانی نموده و قصد پس دادن آن را دارد و این در حالی است که من اکنون شرایط پس گرفتن آن را ندارم و هیچ گونه حق فسخی هم مشخص نکرده ایم و خریدار نیز در زمان معامله به شرایط خاص من کاملاً آگاه بوده است و حتی سرقفلی را به قیمتی پایین تر از ارزش واقعی آن واگذار کرده ام، لطفاً بفرمایید وی می تواند این معامله را فسخ نماید و آیا حق قانونی شامل او جهت فسخ می شود یا اینکه ملزم به اجرای تعهداتش است. باتشکر از شما استاد گرانقدر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام نمی تواند فسخ کند ولی اگر چک را پاس نکند نه سرقفلی را داری و نه پول را .

  37. علی
    پاسخ

    با سلام و احترام;
    آقای دکتر بنده واحدی را به صورت پیش خرید خریداری کرده ام و در قراداد قید شده واحد بدون وام بانکی می باشد و در صورت گرفتن وام، فروشنده مقصر است و طبق قانون با وی برخورد خواهد شد.حالا وی قصد گرفتن وام برای واحدهای فروخته شده را دارد در حالی که در قرارداد بنده و سایر پیش خریداران متعهد شده است وام نگیرد. به نظر حضرتعالی آیا می توان جلوی وام گرفتن فروشنده را گرفت یا نه؟و در صورت گرفتن وام آیا می توان شکایت کیفری بابت گرفتن وام کرد یا نه؟ و در صورتی که وام گرفته شده را تسویه نکند آیا بانک می تواند واحد را به مزایده گذاشته و پول خودش را بردارد یا ما می توانیم به قرارداد استناد کرده و بگوییم فروشنده تعهد داده وام نگیرد .بسیار از حسن توجه حضرتعالی سپاسگزارم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شکایت کیفری نمی شود کرد ولی می توان دستور موقت گرفت و وی را از گرفتن وام باز داشت.

  38. رضا
    پاسخ

    سلام
    لطفا در صورت امکان سئوالات زیر را جواب دهبد

    یک شرکت إیرانی و یک شرکت خارجی با هم قرارداد خرید و فروش امضاء میکنند که در آن شرط مراجعه به داوری برای حل و فصل اختلافات تعیین شده
    بدین شکل که هر طرف یک داور متخصص معرفی و آن دو متفقا سرداوری را انتخاب کنند
    اختلاف پیش آمده طرفین به داوری میروند

    الف)طرف خارجی ادعا میکند قرارداد اصلی و پایه باطل است پس شرط داوری نیز باطل میباشد،توضیح دهید

    ب)طرف إیرانی ادعا میکند داور منصوب توسط طرف خارجی تخصص لازم را ندارد فلذا صلاحیت لازم برای امر داوری را ندارد،توضیح دهید

    ج)نحو اعتراض و پژوهش خواهی به رأی صادره توسط دیوان به چه شکل میباشد؟توضیح دهید

    سوْال دوم:
    در همین فرض هر دو شرکت طرف قرارداد را إیرانی فرض و به سوالات فوق این بار بر أساس قانون داوری ملی پاسخ دهید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام برای دیدن پاسخ این سوالات به کتاب داوری تجاری بین المللی اینجانب مراجعه کنید که با خون دل نوشته شده است تا شما خودتان جواب ای سوالات را پیدا کنید.

  39. حیدرزاده
    پاسخ

    سلام جناب دکتر بزرگوار
    قصد خرید زمینی دارم که دارای سند دفترچه ای قدیمی بوده که توو سند ،کاربری زمین رو مسکونی قید شده ؛ حالا ممکنه من این زمین رو قولنامه کنم و بعد با مشکل کاربری زمین مواجه؟ به عبارتی میتونم به نوع کاربری زمین که در سند قید شده اعتماد کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید از شهرداری استعلام کنید.

  40. مهدی
    پاسخ

    باعرض سلام و ادب و احترام….از یه اقایی خونه ای خریدم که خود اقا برای ساخت اون خونه وام گرفته بود موقعی که خونه رو خریدم علاوه بر مبلغی که دادم باید اقساط وام رو هم میدادم ولی سند رو هنوز انتقال نداده بود به اسمم حالا فروشنده فوت کرده برا انتقال سند چکار باید بکنم؟؟چه کسی باید به جای فروشنده بیاد کارای انتقالو انجام بده؟؟با تشکر…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید علیه ورثه فروشنده اقامه دعوی کنید و اگر در رهن بانک است باید ابتدا فک رهن را از ورثه تقاضا کنید.

  41. سید مهدی
    پاسخ

    سلام و تشکر
    بنده آپارتمانی را ۶ ماه قبل ۷۰۰ میلیون پیش فروش کردم که ۵۰۰ میلیون گرفتم و پرداخت بقیه بصورت بقیه ۱۰۰ میلیون تحویل و صد میلیون سند شده است .
    حال با سه ماه تاخیر بنده آپارتمان آماده شده تحویل است :
    که خریدار از تحویل گرفتن امتناع می کند
    ۲ سوال دارم
    ۱- خریدار عنوان می کند که بنده باید کولر گازی و یا مینی چیلر برای وی نصب کنم ذر صورتیکه اصلا در قرار داد فی مابین جز تعهدات من ذکر نشده است .
    ۲- خریدار پس از خرید واحد از من درخواست عکسهای تری دی مکس کرد که بنده به او دادم و حالا می گوید واحد باید دقیقا شبیه عکس های تردی مکس شود در صورتیکه در هنگام قرار داد چنین تعهدی را من نداده ام تکلیف چیست
    ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر در قرارداد چیزی نیامده است، دادگاه بر اساس متعارف در چنین ساختمانهایی رأی خواهد داد.

  42. فرزاد رضایی
    پاسخ

    با سلام
    بنده آپارتمانی خریداری کرده ام که کاملا ساخته شده بود و سایر واحدها در آن سکونت داشتند این واحد در سند قرارداد مشارکت بنام سازنده است در قرارداد مشارکت بین مالک و سازنده قید شده است پیش فروش با امضا و هماهنگی طرفین انجام گیرد سوال اول اینکه آیا این قرارداد پیش فروش محسوب می شود یا فروش؟ سوال دوم اینکه آیا قرارداد صحیح است؟
    ضمنا مالک اصلی زمین هم اکنون با سازنده اختلاف دارند و تمامی مشتریانی که بنده روی این ساختمان میبرم را از قرارداد منصرف میکند و اعلام کرده که برای من امضا نمیزند سوال بنده اینست چگونه میتوانم صحت معامله و عدم نیاز به امضای ایشان و عدم قدرت تصرف ایشان در ملک خود را به اثبات برسانم؟
    سند هنوز ارائه نشده است آیا میتوان طرفین قراردا د مشارکت را الزام به سند کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم پیش فروش باشد یا فروش، سازنده با موافقت مالک می توانسته است بفروشد.

  43. حسام
    پاسخ

    عرض سلام و ادب
    در سال ۸۹ پدرم در ازای طلبی که از ایشان داشتم، اراضی کشاورزی خود را به صورت قولنامه ای و در حضور چند شاهد به بنده واگذار نمود. و در بندی از این قولنامه توافق کردیم که اگر دیگر فرزندانش به این واگذاری اعتراض داشتند،
    طلب بنده را به نرخ روز پرداخت نمایند و اراضی مذکور به اموال پدری بازگردند. در سال۹۲ پدرم فوت کردند و سه سال بعد یعنی در سال جاری وراث ایشان(برادر و خواهرانم) بدون پرداخت بدهی مذکور، انحصار وراثت کرده و سهم خود را به فرد دیگری فروختند.(تا پیش از این امر و در طی این سال ها، اراضی در اختیار بنده بود.) سوالی که از محضر محترمتان داشتم : ۱- با اقامه ی دعوی، بنده می توانم اراضی را بازپس بگیرم یا به طلبم خواهم رسید؟ ۲- اگرقرار باشد طلب بنده را پرداخت نمایند، همانطور که در قولنامه با پدرم توافق شده، به نرخ روز محاسبه می گردد یا خیر؟
    با سپاس و احترام، حسام.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، شما روی قولنامه تأکید کنید که بیع قطعی بوده است و وصیت نبوده است که نیاز به تأیید یا رد ورثه داشته باشد. به هر حال اگر دادگاه به نفع آنها رأی بدهد باید با لحاظ نرخ تورم بدهی شما را پرداخت کنند.

  44. حنانه
    پاسخ

    با عرض سلام و درود فراوان محضر جناب استاد

    جناب استاد لطفا چند موضوع پایان نامه در باب حقوق خصوصی معرفی بفرمایید
    موضوعاتی که بکر باشند و جای کار داشته باشند

    از انجایی که موضوعات حقوق خصوصی اشباع شده اند ما به سختی میتوانیم موضوع پیدا کنیم و گاها محال است پیدا کردن موضوعی که کار نشده

    خیلی ممنون میسم جواب بدید
    ایمیلم را نوشته ام اگر برایتان مقدور است به ایمیلم ارسال نمایید

    سپاسگذارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام من لیستی از موضوعات در اختیار ندارم.

  45. سامان
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت آقای دکتر
    بنده یک باب مغازه را به فروش رساندم.ولی خریدار از پرداخت قسمتی از ثمن معامله که در روز انتقال سند تعین شده بود امتناع کرد و در نهایت با دادخواست تقابل بنده محکوم به پرداخت ثمن معامله شد.که من نیز محکوم به انتقال ملک به خریدار شدم.و این پروسه از زمان فروش ملک ۲ سال طول کشید.در ضمن مغازه در رهن مستاجر بود و بنده قرارداد اجاره نامه را در این دوسال تمدید کردم و آخرین بار نیز وقتی قرارداد اجاره نامه رو تمدید کردم حکم دادگاه به بنده ابلاغ شده بود ولی خریدار هنوز اقدام به پرداخت بقیه ثمن معامله نکرده بود.و پس از ۳ ماه از زمان تمدید اجاره نامه خریدار پول را به حساب دادگاه واریز کرد و سند به نام خریدار شد.در قراردار خرید نیز تاریخ تحویل ملک روز انتقال سند تعین شد.حال شخص خریدار بعد از گذشت ۲ سال از اجرای حکم دادگاه از بنده به جرم انتقال منافع به غیر شکایت کرده.میخواستم بدونم شکایت خریدار قانونی است؟ و بنده مرتکب جرم شده ام؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بعید است که این شکایت کیفری به جایی برسد.

  46. جلالی
    پاسخ

    سلام و تشکر برای پاسخگویی به سولات مردم,
    اگر سازنده و مالک برای پرداخت جرایم شهرداری مشکل داشته باشند, آیا مالک که صاحب ۶دانگ سند عرصه است میتواند برای فقط یک واحد پایانکار بگیرد؟
    تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر.

  47. چشمک
    پاسخ

    سلام جناب دکتر . ببخشید سوالی داشتم :
    یک حقوقدان تجارت بین الملل در بحث واردات و صادرات ، خود شخصا عملیات واردات و صادرات یک کالا را انجام میدهد یا فقط محدود به انعقاد قرارداد بین المللی است ؟ با تشکر فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، چشمک! حقوقدان اگر از صادرات و واردات سررشته داشت که خیلی خوب بود. آن فقط با قانون و قرارداد سر و کار دارد.

  48. مهران
    پاسخ

    سلام
    من یک واحد مسکونی یک آپارتمان را خریداری کردم. فروشنده خانه را خالی کرده و کلید خانه را به من تحویل داده ولی هنوز نسبت به خالی کردن انباری اقدام نکرده و این در صورتی هست که چندین بار از او تقاضای خالی کردن انبار را کرده ام. با توجه به این مطالب چه اقداماتی می توانم انجام دهم که از نظر قانونی مشکلی برایم پیش نیاید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خب چند روز صبر کنید تخلیه می کند. سراغ اثاثیه اش نروید که مشکل ایجاد می کند.

  49. مجتبی قاسمی
    پاسخ

    سلام لطفا راهنمایی بفرماییدپدر فوت کردند بعداز مرگ پدر برادرم یک قولنامه صوری (به بهانه وام گرفتن)ازپدرم مبنی برخریدکل زمین کشاورزی دارد آیا می تواندبراساس این قولنامه آنهارا تصرف کندممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، قولنامه قولنامه است و شما از کجا تشخیص دادی که آن صوری است؟ بله می تواند مگر شما صوری بودن آن را نزد دادگاه ثابت کنید.

  50. مسعود سلطانی
    پاسخ

    با سلام
    قبلا قرارداد مشارکت در برگزاری کنسرت را با شخصی بسته ام که مقرر شده ایشان مبلغ ۲۰ میلیون به بنده پرداخت کرده و پس از انجام کنسرت آن را به همراه سود بردارد .
    و تعدادی فقره سفته و چک نیز بابت ضمانت که مجموع سفته ها به ارزش ۲۷ میلیون و چک ها ۲۷ میلیون می باشد .
    حال شرط شراکت یعنی برگزاری کنسرت انجام نشده بنده مبلغ اصل پول به همراه ۲ میلیون بیشتر به ایشان پرداخته کرده اما ایشان میخواهد ۵ میلیون دیگر اضافه دریافت نماید .آیا ربا نیست ؟ چه دادخواستی باید در کدام دادگاه مطرح نمایم .
    سپاس

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، فعلا صبر کنید اگر اقدامی روی چک یا سفته کرد آن موقع شما هم دفاع کنید.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *