این بخش از سایت برای طرح سوالات حقوقی و مشاوره در امور حقوقی و قضایی طراحی شده است. چنانچه سوالات شما خارج از مسایل حقوقی و قضایی است سوالات دانشگاهی در مورد رشته ها، هیات علمی و امثال آن را در قسمت «پرسشها و مسائل دانشگاهی» و سایر سوالات را  در بخش «سایر پرسشها و پاسخها» مطرح کنید. عدم طرح سوال در قسمت مربوط ممکن است به حذف سوال شما منجر شود. [دلایل حذف سوال]  پاسخهای مطرح در این سایت صرفا نقطه نظر شخصی اینجانب است  که به اختصار برای استفاده عموم ارائه می شود و جنبه اطلاع رسانی، آموزشی، خیرخواهانه و غیر انتقاعی دارد و بنابراین کلیه تبعات به کار گیری این مشاورها و پاسخها به عهده کسی است که آنها را به کار می گیرد و اینجانب هیچ مسئولتی در قبال آنها تقبل نمی کنم. 

لطفا سوالات خود را در انتهای صفحه در بخش «نظر دهید» مطرح کنید.

کسانی که تمایل ندارند سوالات آنها منتشر شود، نباید در سایت سوال مطرح کنند.

  1. ha m
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    پیشاپیش از وقتی که می گذارید سپاسگزارم
    الف ملکی را به ب می فروشد و در ازای بخشی از ثمن ویلایی را دریافت می کند پس از مدتی متوجه می شود گه چند سال قبل حکم قلع و قمع بنا توسط دادگاه صادر شده و در مرحله اجرا است
    در حال حاضر چه راهکاری برای الف پیشنهاد می فرمایید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اولا باید تحلیل شود که این معامله دو بیع بوده یا معاوضه بوده است که حکم هر دو جدا است. اگر دو تا مبایعه نامه وجود داشته باشد این یعنی این دو معامله بوده و مشکل یک معامله به معامله دیگر تسری پیدا نمی کند. اما اگر هر دو در یک سند و مبایعه نامه تنظیم شده باشد، ممکنه با لحاظ محتوی آن به این نتیجه رسید که دو معامله یا یک معاوضه بوده است

  2. سروش
    پاسخ

    سلام جناب دکتر
    درباره معیارهایی که میتوان در قراردادهای EPC صنعتی موردی را مصداق تغییر کار تلقی کرد و برای آن بار مالی جدا از مبلغ مقطوع قرارداد قائل شد سوال داشتم.چه ناشی از دستور کارفرما باشد چه ناشی از طراحی تفصیلی پیمانکار که با طرح اولیه تفاوت قابل ملاحظه پیدا کرده.
    لطفا منابعی مشخص معرفی بفرمایید یا راهنمایی کنید
    ارادتمند

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام منبع خاصی برای این موضوع به خصوص سراغ ندارم ولی پایان نامه و رساله دکتری متعددی در زمینه شرایط عمومی پیمان و EPC نوشته شده است که می توانید مراجعه کنید.

  3. امیرحسین سعادتی
    پاسخ

    سلام جناب دکتر وقت بخیر. بنده یک سوال درخصوص آیین نامه موضوع بند الف تبصره ۴ قانون بودجه ۱۴۰۲ داشتم. با توجه به اینکه موضوع این آیین نامه و موضوع دستورالعمل مربوط به طرح های تملک دارایی های سرمایه ای موضوع ماده ۲۷ قانون الحاق ۲ در یک حوزه قرار دارد و از طرفی تبصره ۱۹ قوانین بودجه سالیانه که به دستورالعمل ماده ۲۷ مصوب ۱۳۹۴ ارجاع می داد حذف و از ۱۴۰۰ تبصره ۴ جایگزن آن شده است که ارجاعی به ماده ۲۷ ندارد فی الحال آیین نامه ۱۴۰۲ در خصوص طرح های تملک دارایی سرمایه ای و مشارکت عمومی-خصوصی جایگزین دستور العمل ۱۳۹۴ گردیده و آن آیین نامه اجرا نمی شود؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این دو دسته مقررات هر دو معتبرند و تعارضی هم بین آنها نیست. در فرض تعارض هم قانون بودجه برای سال ۱۴۰۲ ملاک عمل خواهد بود. در مورد سال آینده باید دید آیا مشابه این ماده در قانون بودجه می آید یا خیر. دولت تاکنون نتوانسته مقررات واحد و منسجم و دائمی برای مشارکت عمومی- خصوصی به تصویب مجلس برساند و سالهاست در قانون بودجه پیش بینی می شود و گاهی هم شورای نگهبان نمی گذارد و می گوید این مقررات جنبه دائمی دارد و نباید در قانون بودجه بیاید. وقتی خود دولت تکلیف خودش را با ppp روشن نمی کند سرمایه گذار چطور اعتماد کند. اینها مشکلات کوچک ولی تأثیر گذاری هستند که کسی در صدد حل آن نیست.

      • امیرحسین سعادتی
        پاسخ

        از پاسخ حضرتعالی سپاسگزارم. سوال دیگر اینکه آیا قرارداد های ppp و سایر شیوه‌های واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه‌ای تحت حاکمیت قانون شرایط عمومی پیمان قرار دارد و قابلیت استناد به شروط پیمان در خصوص الزامات حاکم بر مشارکت عمومی-خصوصی وجود دارد؟ مجددا از توجه حضرتعالی نهایت سپاسگزاری را دارم.

        • دکتر شیروی
          پاسخ

          سلام شرایط عمومی پیمان مربوط به اجرای کار است وقتی که کارفرما منابع مالی آن را تأمین می کند و ربطی به قراردادهای PPP ندارد و این قراردادها شرایط خودش را دارد.

  4. hoseyn
    پاسخ

    سلام
    آقای دکتر ما یک واحد آپارتمان داریم که به اسم مادرمان هست. مادرمان می گوید آپارتمان را به شرط عمر به اسم بچه ها می کند تا بعدا ما مجبور به دادن مالیات و انحصار وراثت نشویم. آیا به شرط عمر کردن واقعا می تواند جلوی مالیات دادن و انحصار وراثت را به ورثه بگیرد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام امکانش هست باید از طریق دفتر اسناد رسمی این عمری رسمی شود.

  5. سهیل
    پاسخ

    سلام. در مزایده ملک تجاری یک تعاونی شرکت کردم. نفر اول شدم. ۷ روز فرصت برای انعقاد قرارداد و واریز وجه بوده. در همین ۷ روز، علی رغم اینکه بنده اظهارنامه رسمی به تعاونی برای انعقاد قرارداد دادم، تعاونی در مهلت ۷ روزه نفر اول (بنده) رفته با نفر دوم انعقاد قرارداد کرده. قیمت پیشنهادی بنده ۲۷ بوده. قیمت پیشنهادی نفر دوم ۲۴ بوده. جالب اینکه تعاونی با نفر دوم توافق نمود ملک رو چند هزار تومن گرانتر از قیمت پیشنهادی بنده بفروشد. نفر دوم هم قبول کرد و معامله با قیمت بیشتر از من انعقاد شد.
    در همان ۷ روز اول، اظهارنامه رسمی و دادخواست الزام به تنظیم مبایعه نامه و الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت تعاونی دادم. دستور موقت منع انتقال رسمی زمین رو هم همون ۷ روز گرفتم.

    دادگاه قرار عدم استماع داده و گفته بدوا درخواست ابطال مزایده و معامله با نفر دوم باید بدی.

    سوال : به قرار اعتراض کنم؟ با چه استدلالی؟
    برای اینکه دستور موقت فعلا پابرجا باشه، به قرار اعتراض کنم؟ در دادخواست ابطال معامله هم باید مجددا درخواست دستور موقت کنم.
    سند و مدرک زیادی جز اقاریر خواندگان برای ابطال اون معامله ندارم. چکار کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ابطال معامله دوم راه کار خوبی است. شما استدلال کنید که در مزایده برنده شده اید و حق اولویت باشما بوده و به رغم این حق، با نفر بعدی من غیر حق قرارداد منعقد شده است. مزایده نباید ابطال شود چون شما از طریق مزایده حق اولویت انعقاد قرارداد پیدا کرده اید. در ضمن آیا تضمین شما در مزایده آزاد شده است؟

  6. محسنی
    پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت شما جناب دکتر. عرض کنم بنده میخوام دادخواستی از جانب موکل تقدیم کنم. قضیه از این قرار است که معامله ای به نحو عادی و صوری انجام شده که نه ثمن به موکل تعلق گرفته و نه مبیع (ملک) به خریدار منتقل شده. به نوعی هیچ اقدامی در عالم واقع صورت نگرفته و این معامله فقط و فقط کاغذی بوده.
    بنا به اشراف شما عرض می‌کنم که گاه محاکم در خصوص مبایعه نامه عادی، اعلام بطلان معامله به جهت صوری بودن رو نمی پذیرند و میگویند که این خواسته به تنهایی ترافعی نبوده و قابل استماع نیست.
    به نظر شما برای رعایت احتیاط از گزند عدم استماع، چه خواسته ای رو به همراه اعلام بطلان بیع طرح کنم که فقط بحث عدم استماع پوشش داده شود؟ (ولو آنکه در خصوص آن خواسته رأی له موکل صادر نشود)
    سپاس بسیار استاد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام صوری بودن یک امر استثنایی است و تا دلایل کافی بر آن نباشد، قابل استماع نیست. مثلا عدم انتقال پول دلیل صوری بودن نیست چون ممکن است انتقال در قالب بیع انجام شده باشد و طرف به اخذ ثمن اقرار کرده باشد. بله دلایل محکمی نیاز است که بتوان صوری بودن را اثبات کرد. بیشتر دعاوی خانوادگی و بین ورثه یا زن و شوهر به ادعای صوری بودن مورد هجمه قرار می گیرد در صورتی که دلایلی بر صوری بودن آن نیست و معامله برای نقل و انتقال است نه برای شکل معامله.

  7. علی نظری
    پاسخ

    باعرض سلام و احترام
    اگر شرکت کارفرما به علت عدم اجرای کامل تعهدات پیمانکار بخواهد قراردادرا تمدیدکند ولی از انعقاد الحاقیه (تمدیدمدت) خودداری کند و فقط یک نامه ای جهت ارائه به سازمان تامین اجتماعی و….به پیمانکار بدهد که قراردادشماره A تا تاریخ …تمدیدگردید. آیا ادعایی درآینده از سوی پیمانکار به علت عدم تنظیم الحاقیه ،برای کارفرما ایجاد نمیگردد. نظرخودم این است که پیمانکارکتباضدرخواست تمدیدقرارداد را از کارفرما بنماید(ایجاب) و پس از تنظیم نامه از سوی کارفرما و ارائه به پیمانکار(قبول) واقع شده و نیازی به الحاقیه نباشد.ممنون از زحمات شما استاد گرانقدر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بلاخره تمدید کرده است که نامه داده است ولی بهتر است تمدید به صورت الحاقیه باشد و اگر هم نباشد، تمام قرائن نشان از تمدید قرارداد دارد. فقط کارفرما اگر دولتی باشد و قرارداد تمدید نشود، پرداختی به شما انجام نمی دهند.

  8. نادر پوری
    پاسخ

    سلام استادمعزز
    پیرو سوال قبلی آیا استفاده از عنوان عضو هیات مدیره و مشاور شرکت تجاری در بیوگرافی اینستاگرام خودم با اینکه وکیل نیستم مشکل قانونی دارد ؟ یا از نظر کانون وکلا؟ ترجمه اون عنوان به انگلیسی صحیح رو میشه بفرمایید . تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام مشکل قانونی ندارد. کانون به کسی که عضو کانون نیست کاری ندارد. memeber of board and consultant

  9. نادر پوری
    پاسخ

    سلام استاد بزرگوار اینجانب لیسانس حقوق هستم و به عنوان مشاور حقوقی یه شرکت تجاری خصوصی کار میکنم آیا می توانم از عنوان مشاور حقوقی شرکت قانونا استفاده کنم در مکاتبات و….؟ با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام از شرکت خودتان بپرسید. مشکل خاصی ندارد ولی ممکن است به رابطه شما با شرکت اسیب بزند.

  10. بها
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    عرض ادب واحترام
    خدمت جنابعالی عرض شود بنده کارمند هستم برای تصدی پست معاونت منابع انسانی اداره کل استان… پیشنهاد شده بودم بعد از انجام مصاحبه و… درنهایت در ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ حکم اینجانب از سوی سازمان متبوع در تهران صادر و به استان محل اشتغال من نیز ابلاغ گردید مقارن با این حکم ،مدیرکل مجموعه ما نیز عوض شد و از ابلاغ حکم به من خودادری می شود آیا من می توانم مستند به ماده ۵۷۶ ق. م. ا. شکایت مطرح کنم آیا اصلا قابل پی گیری هست یا نه
    کمال تشکر را از جنابعالی دارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شکایت کیفری مبنایی ندارد.

  11. حمیدرضا
    پاسخ

    با سلام و ادب خدمت شما
    آپارتمانی را قولنامه ای خریداری کردم که از ابتدا تخلیه بوده اسناد به تازگی صادر شده و بتازگی انتقال سند بنام بنده انجام شده و اخیرا هم ساکن آنجا شدم متاسفانه در حدود یکسالی که واحد خالی بوده یکی از مالکین مجتمع اقدام به تصرف پارکینگی که تو سند من آمده شده (علاوه بر پارکینگ واحد خود) و حاضر نیست پارکینگ را رفع تصرف کند حتی اخیرا یک ماشین قدیمی هم در آنجا قرار داده که حتی یک دقیقه هم رفع تصرف نکنه و لجبازی می‌کنه نظر جنابعالی را می خواهم جویا شوم که چگونه طرفم رو مجبور به رفع تصرف کنم اگر شکایت کیفری تصرف عدوانی کنم درسته مالک آن پارکینگ هستم و در سند هم قید شده ولی ممکنه دادسرا بگه سبق تصرف چون هیچ وقت نداشتم موفقیت آمیز نشود، حقوقی هم طولانی خواهد بود عاجزانه درخواست میکنم راهنمایی بفرمایید دو هفته است ساکن شدم ولی ماشین رو تو کوچه پارک میکنم. ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، به نظرم این یک دعوی حقوقی است.

  12. محسنی
    پاسخ

    سلام استاد. ما ۱۰ سال پیش ملکی خریدیم. الان مشخص شده که دهه ۵۰ ملک ملی اعلام شده و سندش تحت مالکیت دولت جمهوری اسلامیه. میتونم دادخواست بطلان به دلیل مستحق للغیر درآمدن مبیع تقدیم کنم؟ ممنونم دکتر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله.

  13. علیسان
    پاسخ

    باسلام و عرض ادب
    آقای دکتر آیا انتقال منافع مال موقوفه صحیح است؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام انتقال منافع مال موقوفه مثل اجاره آن است که با اجازه متولی و صرفه و صلاح وقف ایرادی ندارد.

  14. علیرضا
    پاسخ

    سلام و عرض ادب و احترام
    خانم برادرم یکسال قبل با حذف نام مادرم که یکی از وراث بوده است و بردن آن در املاک ، ویلای ۲۰۰ متری را که قولنامه ای بوده است فروخته و شورای دهیاری آن محل هم این معامله را مهر زده و ملک را تحویل داده خریدار کرده است . حالا ما چکار باید بکنیم ؟ ممنون از راهنمایی شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ملک به نام چه کسی بوده است؟ اگر ملک به نام متوفی بوده است، و مادر جزء ورثه بوده است، خب انتقال نسبت به سهم مادر صحیح نیست و مادر می تواند شکایت کند که ملک وی را بدون اجازه فروخته اند.

  15. آرش
    پاسخ

    سلام
    فرد الف یک فقره چک به نام شخص ب صادر می کند ، فرد ب این چک را بابت بدهی خود بدون پشت نویسی به فرد ج می دهد، آیا این چک با مراجعه فرد ج به بانک عامل، قابل وصول شدن است؟ یعنی فرد ج باید چک را به نام خود پشت نویسی کند و سپس به بانک تحویل دهد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر مگه اینکه پشت نویسی توسط ب به نفع ج شود. به هر حال به بانک مراجعه کنید

  16. تکتم
    پاسخ

    درود بی کران استاد گرامی به خاطر جرم شرکت هرمی محکوم به جزای نقدی و حبس شده بودم در تجدید نظر حکم تعلیق شد این ابلاغیه اکنون برای من آمده و من نتوانستم به تهران بروم عنایت به صدور قرار تعلیق اجرای مجازات جهت تفهیم ضمانت. عدم اجرای آن در شعبه حاضر شوید با توجه به علت حضور مندرج در این ابلاغیه به شما ابلاغ می گردد ظرف مهلت مقرر اقدام در غیر اینصورت مطابق مقررات اتخاذ تصمیم خواهد شد مهلت حضور ۵روز از درج در سامانه ابلاغ سوال من این است من که نتوانستم به اجرای احکام تهران بروم آیا مشکلی پیش خواهد آمد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این مسایل را بروید پیگیری کنید که مجازات شما تعلیق شود.

  17. م مومنی
    پاسخ

    سلام روز بخیر من یه دانشجوی ترم دو علوم پایه در دانشکده زیر نظر دانشگاه الف هستم (****) به صورت ناگهانی مشکلی برای من و هم اتاقی هایم در خوابگاه پیش امده که اطلاعات کافی برای مقابله با ان را ندارم . به ما گفته بودند برای ترم اینده لیستی از تعداد افرادی که اتاق میخواهند بنویسید و تحویل بدید وقتی رفتم لیست رو تحویل مسئول مربوطه بدم ایشون گفتند که احتمالا قرار نیست به افراد این اتاق اسکان داده شود و گفتند که گزارش های مختلفی از اتاق اومده و شکایت شده و گفتند حدود ۲۰ نفر اعتراض کردند شخصا پیگیر شدم و متوجه شدم که بچه های طبقه اول خوابگاه هیچکدوم اعتراضی نکردند در مورد سر و صدا یا هر چیزی و چندین بار پرسیدم‌اگر مشکلی هست به ما اعلام کنید تا با صحبت کردن حل بشه اما گفتند چیزی با صحبت حل نمیشه و توضیحی ندادند و گفتند من گزارش کتبی اماده میکنم و از بچه ها امضا جمع میکنم میفرستم واسه کمیته انظباطی و شخص رییس دانشکده و شروع کردند با توهین حرف زدن و در اخر گفتند دیگه حرف نزن و از اتاق برو بیرون در دو روز پیش به سرپرست های خوابگاه اطلاع دادم و پرسیدم که شده ۲۰ نفر از ما شکایت کنند و هیچکدوم تایید نکردند این حرف رو
    میشه به من توضیح بدید که ایا اجازه دارند با همچین چیز ناروایی به کسی اسکان ندهند ؟ امضا جمع کردن از دانشجویان علیه دانشجوی دیگه درست و قانونی هست و میشه توضیح بدید چه مشکلاتی ممکنه پیش بیاد و چطور از حقوقمون دفاع کنیم ؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این مسائل را در داخل دانشگاه حل و فصل کنید. اصولا نباید به خاطر یک اعتراضی به شما خوابگاه ندهند ولی بهتره با رئیس مرکز یا معاون دانشجویی و افراد ذی ربط مشکل اتان را مطرح کنید.

  18. محمد رضا مرادي
    پاسخ

    اقای دکتر سلام و تشکر از راهنمایی شما .
    پدرم وصیت کرد که وصی ( برادرم) زمین ثلث را بفروشد و وصیت عهدی را اجرا کند. وصیتنامه نیز تنفیذ و زمین ثلث در اختیار برادرم قرار گرفته است. وصی در خصوص مخارج انجام شده از محل ثلث به ناظر اطلاعی گزارش نمیدهد و او را از اقدامات خویش مطلع نمی کند. ناظر تصمیم دارد دادخواستی مبنی بر خواسته الزام وصی به ارائه گزارش از ایام وصایت مشتمل بر صورت ریز مخارج انجام شده از محل وجه حاصل از فروش زمین ثلث را با جلب نظر کارشناس به دادگاه بدهد. ایا الزام وصی به ارائه چنین گزارشی قابلیت طرح در مراجع قضایی را دارد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام نمی دانم متن وصیت چی بوده است.

  19. معتمدی
    پاسخ

    جناب دکتر درود بر شما. چنانچه در یک پرونده داوری، آخرالامر داور قرار عدم استماع دعوا صادر کند، آیا طرح دعوای ابطال رای داوری از ناحیه خواهان داوری، ذی اثر و مفید فایده خواهد بود؟ تشکر فراوان از حضرتعالی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله که بتوانید در دادگاه طرح دعوی کنید.

  20. کاظم
    پاسخ

    درود بی کران ملکی را می خواهم روی طلب گذشته از شخصی بخرم
    با توجه به پرداخت ثمن در گذشته توسط من چه نوع عقدی محکمه پسند است مبایعه نامه بنویسم یا صلح نامه بنویسم یا بیع محاباتی یا تهاتر با بدهی قبلی تا اگر در آینده مشکلی پیش آمد فروشنده یا وراث وی مدعی صوری بودن به سبب عدم پرداخت ثمن نشوند سپاس از پاسخگویی شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، به نظرم بهترین راه این است که مبایعه نامه نوشته شود و صراحتا قید شود که ثمن معامله با فروشنده تسویه شده است.

  21. اسماعیل گبلو
    پاسخ

    سلام آقای دکترشیروی
    اداره کشاورزی شهرستان مربوطه درسال ۱۳۴۲ به پدربزرگ بنده ۶هکتارزمین مزروعی نسق دار طبق سند قطعی نسق واگذار رسمی نموده است وپدربزرگم درسال ۱۳۶۴ ۶هکتارزمین مزروعی نسق رابدون متراژوبدون نقشه برداریدطبق سندقطعی زمین را(بدون نوشتن مبایعه نامه) دردفترخانه اسنادرسمی ۲۶شهرستان گرمی سندقطعی ۶هکتاررابه نام خریدارسندقطعی انتقال می دهدمابعدازگذشت ۳۸سال ازگذشت معامله متوجه شدیم که درداخل زمین مزروعی نسق دار ۶هکتار زمین مازاد۲هکتاراضافه وجودداردوزمین موصوف ازخریداربه فرددیگری فروخته شده است پدربزرگ بنده وپدربنده هم فوت کرده است حالا مامی توانیم ازخریدار زمین به دادگاه شکایت کنیم ۲هکتار زمین اضافه را ازخریدار بگیریم لطفابنده راراهنمایی کنید؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیلی پرونده پیچیده ای شده است و تمام ورثه باید به یک وکیل وکالت دهند و خرج کنند بلکه بتوانند کاری بکنند که بنظرم بعید است.

  22. مهدی
    پاسخ

    با سلام و عرض احترام.
    متن ذیل به عنوان یک بند قرارداد اخذ وام فیمابین شعبه خارج از کشور بانک ایرانی و مشتری خارجی تنظیم گردیده است:
    This Facility Agreement shall be governed by the laws and non exclusive jurisdiction of the courts of united arab emirates. However, this shall not prejudice the rights of the bank to bring proceedings in ay other jurisdiction.
    لطفا درخصوص موارد ذیل نظر ارشادی خود را اعلام فرمایید:
    ۱-عبارت jurisdiction در متن فوق به معنای “صلاحیت” دادگاه های امارات متحده عربی می باشد و یا به معنی “حوزه قضایی” دادگاه های امارات متحده عربی؟
    ۲-با توجه به درج عبارت non exclusive jurisdiction در قرارداد، چنانچه “مشتری خارجی” در دادگاه های ایران اقدام به طرح دعوی نماید آیا دادگاه های ایران، صلاحیت ورود و رسیدگی به دعاوی ناشی از قرارداد را دارند یا خیر؟
    ۳- از عبارت non exclusive jurisdiction، کدامیک از موارد ذیل استنباط می شود: الف-صلاحیت دادگاه های سایر کشورها در ورود و رسیدگی به دعاوی مطروحه ب-صلاحیت سایر حوزه های قضایی صرفاً کشور امارات نظیر شارجه، دبی، عجمان و …
    ۴-از فراز دوم متن انگلیسی فوق ( However, this shall not prejudice the rights of the bank to bring proceedings in ay other jurisdiction) آیا می توان چنین برداشت نمود که non exclusive jurisdiction صرفاً حق بانک می باشد و مشتری فاقد چنین حقی است؟ و یا اینکه هر دو دارای چنین حقی می باشند؟ اگر نظر بر وجود حق برای هر دو طرف قرارداد می باشد، چه لزومی برای درج فراز دوم متن بوده است؟
    اضافه می نماید سوالات یادشده و رهنمود جنابعالی صرفاً جهت افزایش اطلاعات حقوقی اینجانب می باشد.
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- صلاحیت غیر انحصاری دادگاه های امارات را مطرح می کند. ۲- برای طرح دعوی در ایران باید حداقل خواهان یا خوانده در ایران مقیم باشند یا قرارداد در ایران امضا شده باشد. ۳-هر دادگاهی هر جا ۴- خیر؛ مشتری هم چنین حقی را دارد.

  23. Babk
    پاسخ

    استاد گرامی سوال کردم
    پدری ملک خود را به پسرش طی یک مبایعه نامه می فروشد و من نیز ملک را از پسر نامبرده خریدم جون مبایعه نامه بین پسر پدر ه شاهدی نداشت من طی یک صورتجلسه از پدر خواستم که بیع من و پسرش را تائید کند پدر نیز تنفیذ بیع را امضا کرد و اثر انگشت زده حال پدر مدعی سفید امضا بودن و صوری بودن بیع خودش با پسرش شده می دانم دادگاه بالاخره بدنبال سفید امضا خواهد رفت و ممکن است با تبانی چنین کاری کرده باشند پدر و پسر اما صورتجلسه ای که پدر بیع من و پسرش را تایید کرده تنفیذ کرده موجود است

    دکتر شیروی

    سلام بنظرم این ادعا بی دلیل است و به جایی نمی رسد چون بعدا خود پذر تنفیذ کرده است حتی تنفیذ هم نمی کرد نمی شد ادعای سفید امضا کرد و گفت معامله صوری بوده است ا . ستاد گرامی لطفاً بگویید اکنون که ادعای سفید امضا کرده من به قاضی بگویم که از سفید امضا بین پدر پسر اطلاعی ندارم و ممکن است چنین باشد اما تنفیض بیع را مطلع هستم که سفید امضا نیست چون در حضور خودم امضا شده اینگونه عمل کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بگویید من اطلاعی از این ادعا ندارم و چیزی که مسلم است این است ک معامله دوم با آگاهی و تأیید پدر انجام شده است.

  24. ا.م
    پاسخ

    با عرض سلام و احترام خدمت استاد گرامی. استاد تحلیل شما را نسبت به این ادعا میخواستم بدانم که چرا ماده ۳۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی به واسطه نسخ صریح ماده ۳۲۶ این قانون توسط ماده ۱۵ قانون اصلاح قانون تشکیلات دادگاه های عمومی و انقلاب سال ۱۳۸۱ نسخ ضمنی تلقی شده است؟به نظر شما این برداشت اشتباه نیست؟به نظر می رسد که ماده ۳۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی به حیات قانونی خود ادامه می دهد و دلیلی ندارد که به واسطه نسخ صریح ماده ۳۲۶ ماده ۳۲۷ را هم منسوخ ضمنی خواند این موضوع را می توان به ارجحیت عدم نسخ مستدل کرد و بدون دلیل متقن حیات مواد را از آنها نگرفت. به نظر می رسد چنانچه دادگاه بدوی تا زمانی که حکم قطعی نشده است و خود یا با تذکر اطراف دعوی پی به اشتباهش در تصمیم خود ببرد مکلف به اجرای ماده ۳۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی است اما چنانچه در مرحله بدوی قطعی شود محل اجرای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ است. استاد فرض کنید دادگاه بدوی قرار عدم استماع دعوی صادر کرده است و حکم هنوز قطعی نشده است با وجود ماده ۳۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی چرا باید موجبات اطاله دادرسی را با نقض با ارجاع مجدد پرونده به دادگاه بدوی را فراهم آورد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم نسخ ضمنی شده است

  25. Babk
    پاسخ

    درود بی کران پدری ملک خود را به پسرش طی یک مبایعه نامه می فروشد و من نیز ملک را از پسر نامبرده خریدم جون مبایعه نامه بین دختر و مادر شاهدی نداشت من طی یک صورتجلسه از پدر خواستم که بیع من و پسرش را تائید کند پدر نیز تنفیذ بیع را امضا کرد و اثر انگشت زده حال پدر مدعی سفید امضا بودن و صوری بودن بیع خودش با پسرش شده می دانم دادگاه بالاخره بدنبال سفید امضا خواهد رفت و ممکن است با تبانی چنین کاری کرده باشند پدر و پسر اما صورتجلسه ای که پدر بیع من و پسرش را تایید کرده تنفیذ کرده موجود است لطفا پاسخ دهید من چه بگویم به قاضی و چه انجام دهم سپاس بی کران از پاسخگویی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم این ادعا بی دلیل است و به جایی نمی رسد چون بعدا خود پذر تنفیذ کرده است حتی تنفیذ هم نمی کرد نمی شد ادعای سفید امضا کرد و گفت معامله صوری بوده است

  26. مهلا
    پاسخ

    دکتر شیروی عزیز سلام وقتتون بخیر. سه سال پیش پدر بنده از آقایی خونه خریدن. الان دچار اختلاف شدن و من که قرارداد رو دیدم داخلش نوشته شده در صورت بروز اختلاف در تفسیر و تعبیر قرارداد باید داوری انجام بشه. سوالم از حضورتون این هست که اختلاف در تعبیر قرارداد به چه معناست؟ متشکرم دکتر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام تعبیر یعنی در مورد مفاد قرارداد و اینکه چه معنایی دارد با هم اختلاف داشته باشند. به هر حال مرجع حل و فصل اختلاف داوری تعیین شده است

  27. مینا
    پاسخ

    سلام و عرض ادب اقای دکتر وقت شما بخیر . من یه سوالی از شما دارم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید پدر من فوت شدن یک زمینی داشتند در شمال چند نفر با هم پول دادند و تعاونی زمینی خریدند زمین به نام پدر من شده ولی سند رسمی نداره فقط پلاک ثبتی و برگه زمین به نام پدر من ، ولی برگه دست خانواده پدر من است . حدود ۲۴۰ نفر زمین متراژ زیادی که هر قطعه به نام شخص مالک است . هیئت مدیره گفتند اسم شما حذف شده از اون شهرک لطفا بفرمایید آیا چنین موضوعی امکان داره و اینکه من چجوری میتونم زمینم رو پس بگیرم . سپاسگزارم از راهنمایی شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، شما اطلاعات کمی دارید. باید همه ورثه به یک نفر وکیل وکالت دهند که این مسئله را دنبال کنند.

  28. فیروزه چاوشی
    پاسخ

    عرض ادب،اقای دکتر من کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستم ،کارشناسی و ارشد هر دو دانشگاه آزاد فارغ التحصیل شدم.برای آزمون دکترا ۱۴۰۳ تصمیم دارم نفت و گاز کنکور بدم.هیچ مقاله ای ندارم.زبان انگلیسی دارم تقویت میکنم و تمامی منابع معرفی شده از جانب شما هم تهیه کردم.اگر با رتبه ی خوب (تک رقمی )قبول بشم ؛آیا برای پذیرش دانشگاه به مشکل برنمیخورم؟و اینکه به نظر شما برای رتبه تک رقمی چند ساعت باید مطالعه داشته باشم؟پیشاپیش از شما سپاسگزارم🙏🏻

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      درود، بستگی به این دارد که چه رتبه ای در آزمون سنجش بگیری ولی اینکه از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل شده ای فی نفسه باعث حذف شما نمی شود. بهتر است نمره زبان داشته باشید، مقاله خیلی موثره و اینکه رتبه لب مرزی نباشد. نمی شود گفت چند ساعت. چون زمینه این مباحث را خیلی ندارید خب خیلی وقت گیر است تا تسلط پیدا کنید و بتوانید رقابت کنید

  29. محمدی
    پاسخ

    درود جناب دکتر. آیا برای حکم قطعی ابطال رای داوری باید اجراییه گرفت یا این حکم جنبه اعلامی داره؟ سپاسگزارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      درود، این رأی جنبه اعلامی دارد و رأی داوری دیگر قابل اجرا نیست.

  30. تکتم
    پاسخ

    درود بی کران ما در قرار داد بیع ملک یک داور تعیین کردیم طرف مقابل شکایتی در دادگاه مبنی بر ابطال بیع مطرح کرد و من هم لایحه ای فرستادم به دادگاه در صورتی که هر دو باید برای این خواسته به داور خودمان مراجعه می کردیم سوال من این است آیا این کار ما دلیل بر این است که داوری را هر دو طرف رد کرده ایم آیا من می توانم بعد از حکم دادگاه برای دریافت بخشی از ثمن از قرار داد داور استفاده کنم و از داور بخواهم وارد دعوی شود سپاس بی کران

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      درود، چون ادعای ابطال قرارداد مطرح بوده، دادگاه رسیدگی می کند. علاوه بر آن اگر شما در لایحه دفاعیه خود به صلاحیت دادگاه اعتراضی نکرده باشید، می تواند دلیل بر رضایت شما به رسیدگی دادگاه باشد.

  31. Babk
    پاسخ

    درود بی کران استاد من خوانده پرونده هستم در جلسه اول دادگاه خواهان در خواست افزایش خواسته داد اما برای ابطال تمبر اقدام نکرد دادگاه ۱۰روز فرصت برای رفع نقص به خواهان داد من در پایان ۱۰روز صبح به دادگاه مراجعه کردم هنوز تمبری باطل نکرده بود در سامانه ثنا پرونده را برسی کردم متوجه شدم یک لایحه از طرف خواهان دو روز بعد از اتمام فرصت رفع نقص به دادگاه ارسال شده سوال من این است آیا این لایحه به چه معنی است مگر افزایش خواسته از طریق دفتر خدمات بصورت دادخواست نباید ارسال شود ۲-آیا زمان رفع نقص خواهان پایان یافته

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام برای افرایش خواسته دیگر نیاز نیست که دادخواست جداگانه داده شود یا در دفاتر ثبت شود. همین که تمبر لازم باطل شود کفایت می کند.

  32. خسرو
    پاسخ

    سلام استاد گرامی . برادرم یک ماه قبل از فوتش اتومبیلی را بدون تنظیم قولنامه به شخصی میفروشد و آن شخص یک برگ چک دروجه برادرم صادر کرده و در متن آن نوشته در وجه آقای ….بابت خرید و تسویه یک دستگاه پراید به شماره ۴۴ق۵۰۱ . و فردای آن روز برادرم به بانک مراجعه کرده و وجه چک را دریافت کرده است . تصویر پشت و روی چک موجود است . خریدار پس از فوت برادرم تقاضای سند کرده و زن و بچه برادرم حاضر به انتقال سند نیستند . مادرم که یکی از وراث هست پول اتومبیل را با توافق خریدار به ایشان پرداخت و اتومبیل را تحویل گرفت . حالا برای فروش و انتقال سند باید چکار کند ؟ ممنونم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، ورثه آن مرحوم می توانند آن را بفروشند.

  33. مهدی
    پاسخ

    با سلام و اخترام
    وقت به خیر
    ملکی خریده ام که در بلوکی واقع است که در این بلوک تعداد محدودی پارکینگ با سند(سندی جداگانه از طرف جهادسازندگی) در آن بلوک واقع است.
    آیا من میتوانم پارکینگ را که سند جداگانه ای دارد را به کسی به غیر از مالکین ساختمان بفروشم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بستگی به سند و مالکیت شما دارد اگر قیدی نداشته باشد می توانید

  34. حمیدرضا
    پاسخ

    با سلام و احترام خدمت جنابعالی
    براساس قراردادی، اینجانب فروشنده را محکوم به پرداخت مبلغی به شهرداری کرده ام که درصورت پرداخت، پایانکار بهره برداری صادر میشود. اما وی پس از ده روز از ابلاغ اجراییه هنوز اقدامی نکرده. آیا بنده میتوانم با اذن قاضی اجرای احکام نسبت به پرداخت مبلغ فوق اقدام نمایم که در اینصورت سوال بنده این است میتوانم نسبت به مطالبه وجه از اموال محکوم علیه از همان شعبه اجرای احکام استیفا نمایم و قاضی اجرای احکام طبق قانون حق دارد این پول را از اموال محکوم علیه به بنده مسترد نماید؟ یا اینکه مجددا باید مبلغ مورد نظر رو تقویم خواسته نمایم، دادخواست دهم تا فروشنده محکوم به عودت مبلغ به بنده شود؟ ممنونم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر محکوم له شهرداری است خب شهرداری می تواند تقاضای مطالبه محکوم به را داشته باشد نه شما و شما باید مستقلا علیه شهرداری طرح دعوی کنید.

  35. تکتم
    پاسخ

    با درود فراوان من زنم فوت شده و خانه ای داشتیم که به نام زنم بوده مطلع شدم در زمان حیاتش این خانه را صلح خیاری زده به نام خواهرانش ویک وکالت بلاعزل فروش از آنها گرفته اکنون می خواهم بدانم آیا من شوهر متوفی از این خانه زنم که صلح خیاری زده به نام خواهرانش ارثی می برم یا نه سپاس بی کران

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      درود، خیر ولی بهتر است برای اطمیان متن سند دیده شود.

  36. رستگار
    پاسخ

    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    سوال بنده این هست که اگر داخل قراداد شرط داوری پیش بینی شده باشه و همه اختلافات رو هم در بر بگیره، و این قرارداد در دادگاه کیفری، به عنوان مانور متقلبانه در احراز کلاهبرداری شناخته بشه ولی شکات دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم را در دادگاه کیفری طرح نکنن و به جاش بعدا در دادگاه حقوقی طرح کنند، آیا دادگاه حقوقی صلاحیت رسیدگی و استماع دعوا رو داره؟ یا باید از طربق داوری به جبران خسارات ناشی از جرم رسیدگی بشه؟
    بسیار ممنونم از شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید به داوری مراجعه کنند و دادگاه حقوقی به دلیل داوری نمی تواند رسیدگی کند

  37. رحیم
    پاسخ

    درود بی کران در جایی فرموده بودید دادگاه حقوقی نمی تواند استنطاق کند که ثمن معامله کجا و به چه نحوی پرداخت شده است لطفا توضیح می دهید منظور چیست یعنی باید دادگاه کیفری به این امر رسیدگی کند سپاس از پاسخگویی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      درود، منظور این است که مدعی یا خواهان باید در دادگاه حقوقی دلیل ارائه کند و دادگاه نمی تواند خود رأسا برای یکی از طرفین دلیل تحصیل کند. اما پرونده اگر کیفری نباشد تنها می شود در دادگاه حقوقی مطرح گردد و مورد شما از این قبیل است و امکان طرح آن در دادگاه کیفری نیست

  38. تکتم
    پاسخ

    درود بی کران بردارم ملکی را با مبایعه نامه از شخصی خریده سال گذشته هنوز ملک را تحویل نگرفته و سند هم نزده من طلبی از برادرم دارم می خواهم به جای طلبم طی یک مبایعه نامه همین ملک را از برادرم بخرم لطفا راهنمایی بفرمایید نکات کلیدی که بعدها به مشکل قانونی بر نخورم در مبایعه نامه بنویسم سپاس از پاسخگویی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید مثل مبایعه نامه شما مبایعه ای تنظیم شود و اقرار به پرداخت ثمن به اندازه بدهی شود.

  39. صبا
    پاسخ

    سلام وقت بخیر
    برای انبارداری بهم گفتن ۵۰۰ تومن سفته ببار زیاد نیست؟؟مقدار عرف چقدره؟؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب همه چیز تو انبار گران است. مشکلی نیست.

  40. علی صنعتی نژاد
    پاسخ

    با سلام
    ۵سال پیش پدرم از طریق مبایعه‌نامه ملکی را به بنده واگذار کرد که مبلغ ۱میلیارد درمبایعنامه نوشته شد دراصل هدف واگذاری ملک به بنده بود و هیچ پولی داده نشد ولی در مبایعه‌نامه نوشته شده که پرداخت شده است و همه وراث هم امضا کردند به عنوان شهود
    بعد از ۲سال که پدر بنده فوت کردند وراث در دادگاه های مختلف طرح محجوریت ،صوری بودن وجعل امضا را مطرح کردندکه در همه دادگاه ها رای به نفع بنده دادند حالا در جدیدترین شکایت وراث گفته اند پولی پرداخت نشده است و طلب پرداخت پول مبایعه‌نامه را کردند
    از شما سوال دارم که آیا در صورت محکومیت بنده باید مبلغ ۵سال پیش را پرداخت کنم یا مبلغ ارزش فعلی ملک را ؟؟؟؟؟؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، محکوم نمی شوید چون در سند رسمی قید شده است که ثمن معامله پرداخت شده است و شما نیز همین را به دادگاه بگویید. دادگاه حقوقی نمی تواند استنطاق کند که کجا و به چه نحوی ثمن پرداخت شده است

  41. بهمن
    پاسخ

    سلام
    ملکی از اداره مسکن و شهرسازی خریداری کرده وقتی برای تفکیک کردنش به شهرداری مراجعه کردیم میگویند علاوه بر قدرالسهمی که ۷۵ به ۳۰ بوده دوباره باید ۴۳/۷۵درصد از ملک را به عنوان قدرالسهم شهرداری بدهید در حالیکه زمین مذکور اولا تجاری بوده دوما سند ششدانگ دارد سوما متراژ ۱۳۹۷ متر بوده چهارما هیچگونه خیابان و کوچه و حتی جدول کشی نیازی ندارد یعنی هیچگونه هزینه ای برای شهرداری حتی یک ریال ندارد آیا ما باید ۴۳/۷۵ درصد پرداخت کنیم یا اینکه حداکثر ۲۵ درصد را پرداخت کنیم این سوال را براساس تبصره ۳، در زمین‌های بالای ۵۰۰ متر مربع که دارای سند شش دانگ است، شهرداری موظف است تا سقف بیست و پنج درصد از زمین را برای فضاهای عمومی و خدماتی و همچنین تا سقف بیست و پنج درصد از زمین باقیمانده را برای خیابان‌ها و معابر تملک نماید. شهرداری مجاز است با توافق صاحب زمین، قدر السهم شهرداری را بر اساس قیمت روز زمین طبق نظر کارشناس دادگستری محاسبه و دریافت کند پرسیده ام لطفا جواب بدهید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر اعتراض دارید می توانید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

  42. کاظم
    پاسخ

    درود بی کران می خواهم مقداری طلا به کسی بصورت قرض بدهم در قرار داد فی مابین نکات کلیدی مهم جه باید بشود که بعد از یکسال بتوانم اصل طلا و سود آنرا دریافت کنم سپاس از پاسخگویی.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام نباید طوری بنویسید که ربا به وجود بیاد.

  43. خسرو
    پاسخ

    سلام بر استاد گرامی :
    از اموال مرحوم پدرم یک سیم کارت رند به جا مانده که وراث شامل مادرم و ۲ خواهرم و من و خانواده مرحوم برادرم میباشند . ( همسرش و یک پسر و یک دختر که به سن قانونی هم رسیده اند ) حالا برای فروش سیم کارت و تقسیم سهم هریک از وارث ، مخابرات احتیاج به وکالت از تمام وراث دارد که به نام یکی از وراث انتقال مالکیت سیم کارت صادر شود و مادرم و دو خواهرم به بنده وکالت داده اند ولی خانواده مرحوم برادرم این وکالت را نمی دهند . به نظر شما ما باید چکار کنیم ؟ ممنونم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و تقاضای الزام به فروش بگیرید و سپس بفروشید و سهم هر کدام را به او بدهید.

  44. رستمی
    پاسخ

    جناب استاد سلام و درود. الف در سال ۱۳۷۵ ملکی را از ب میخرد. ب از همان ابتدا مالک رسمی ملک نبود اما در سال ۱۳۷۳ ملک را از ج خریده است. به موجب شرط داوری مندرج در بیع نامه بین الف و ب، الف دعوا را به داوری برده و داور حکم به الزام به تنظیم سند رسمی انتقال له الف صادر میکند. اما الف تا به حال اقدام به اخذ اجراییه برای رای داور از محکمه صالح نکرده و مشخص شده که ملک تا به الان چند دست منتقل شده و اشخاصی غیر از ب سند رسمی دارند و ملک هم در بازداشت است. به وکالت از الف چه راهکاری را پیشنهاد می‌فرمایید تا ملک برای او زنده شود یا معادل ملک برایش فراهم گردد؟ بسیار ممنونم استاد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام به نظرم باید رأی داوری را به اجرا بگذارید ببنید مشکلش چی خواهد شد. بعد طرح دعوی کنید. بعید است رأی داوری فایده ای نداشته باشد

  45. مهدی حیدری( غصبی بون شناسنامه پدر)
    پاسخ

    با سلام ؛
    پدر بنده به مدت ۶۴ سال از شناسنامه غصبی استفاده کرد؛ برادران شناسنامه ای پدرم شناسنامه را فوت زدن (تاریخ فوت سن ۷ سالگی)؛ پدرم هیچ گونه نسبی با این اشخاص ندارد یعنی فرزند پدر و مادر آنها نیست؛ شناسنامه مادر ما هیچگونه مشکلی ندارد؛ فرزندان همه متولد ایران ؛ شناسنامه ، کارت ملی و مدارک تحصیلی دارند ؛تا به حال مشکلی برای شناسنامه فرزندان ایجاد نشد.
    سوال:
    ۱‌.با توجه به اینکه شناسنامه پدر غصبی است آیا امکان دارد شناسنامه فرزندان ممنوع خدمات شود؟
    ۲.در صورت ممنوع خدمات شناسنامه فرزندان ؛با توجه به اینکه ممنوع خدمات کردن شناسنامه یک دستور درون سازمانی هست که توسط هیئت حل اختلاف ثبت احوال صادر میشود ؛ آیا فرزندان میتوانند به طرفیت اداره ثبت احوال، اصلاح شناسنامه یا حذف مشخصات غاصبانه پدر و جایگزین کردن نام خانوادگی بلامعارض یا نام خانوادگی مادر و رفع ممنوع خدمات را در دادگاه عمومی طرح دعوا اقامه نمود؟
    ۳. آیا امکان دارد که فرزندان جزء مشکوک التابعیت قرار بگیرند یعنی پرونده فرزندان در شورای تامین (ماده ۴۵ قانون ثبت احوال) مطرح شود ؟
    در صورت چنین اتفاقی با توجه به اینکه مخدوش یا رد تابعیت پدر دلیلی بر رد تابعیت ایرانی فرزندان نیست؛ به ویژه هنگامی که فرزندان داخل ایران و از مادر ایرانی متولد یافته باشند (بند ۴ و ۵ ماده ۹۷۶ قانون مدنی) و با توجه به ماده ۴۵ قانون ثبت احوال که رد و قبول تابعیت جزء وظایف شورای تامین هست و رای دادگاه فقط پژوهش پذیر است در این شورا؛
    آیا در صورت رفتن پرونده به شورای تامین آن شورا میتواند تابعیت فرزندان را رد کند؟
    آیا در صورت رد تابیعت فرزندان در شورای تامین میتوان به دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری به رای شورای تامین اعتراض کرد ؛ روزنه قانونی برای ابطال رای شورای تامین شهرستان وجود دارد؟
    ۴. در صورتی که در تمامی این دادگاه ها با شکست واجه شویم؛ آیا فرزندان به ادارا امور اتباع خارجی معرفی میشوند ؛ در این صورت تکلیف تابعیت فرزندان چه میشود با توجه به اینکه از سن مقرر تحصیل تابعیت از طریق مادر ایرانی ۱۸ تا ۱۹ سالگی هست گذشته اند (فرزندان بالای ۳۵ سن دارند)؛ و تکلیف کارت پایان خدمت و سوابق بیمه تامین اجتماعی و املاکی که به نام فرزندان هست چه میشود؟
    ۵. با توجه به اینکه تا به حال به مدت ۱ سال هست هیچ مشکلی برای شناسنامه فرزندان به وجود نیامده و ما هم هیچ گونه اقدامی نکردیم ؛ تا زمانی که شناسنامه فرزندان به مشکل بر بخورد اون موقع اقدام کنیم ؛ آیا این صبر ممکن است در آینده به ضرر فرزندان باشد؟
    در آخر آیا راهکار قانونی وجود دارد که بچه ها جزء بی تابعیت ها نشوند ؛ و شناسنامه ها اصلاح و یا شناسنامه جدیدی صادر شود؟
    با تشکر (غذر خواهی میکنم که طولانی شد)

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، ۱- حالا چطور ثابت می شود؟ نگرانی الکی نداشته باشید. فعلا نگران نباشید

  46. محسن
    پاسخ

    باسلام و خسته نباشید استاد گرامی.
    ملکی خریداری کردم ۸۰درصد ثمن را پرداخت کردم روز ملک را تحویل گرفتم .روز محضر متوجه شدم وام گرفته فروشنده روی ملک گواهی عدم حضور صادر شده و حکم قطعی برای پرداخت وجه التزام صادر شد..الان چندین سال هست خبری از ایشان نیست .ایا من میتوانم الان پول بانک را کاملا پرداخت کنم که فک رهن انجام شود تا قاضی رای به الزام به تنظیم سند بدهد..درست هست بدون اذن هست ولی ایشان در مبایعه نامه تعهد و ملزم شده بوده اگر ملک وام داشت فک رهن کند و انتقال سند…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، به نظرم اگر مشکل بانک را حل کنید می توانید به نام خود بزنید ولی با تأیید دادگاه پول بانک را بدهید که بعدا بتوانید به فروشنده مراجعه و مطالبه کنید

  47. علی امیر
    پاسخ

    با سلام ملکی خریداری کردم با کد رهگیری و ملک تحویل بنده شده و هم اکنون در ید بنده میباشد و روز تنطیم سند متوجه شدم مالک پنج روز قبل از قبل از بیع عقد ضمان وام شخص دیگری وام ..و گواهی عدم حضور صادر شد و فروشنده محکوم به پرداخت وجه روزانه شد و رای قطعی شد .دادخواست فک رهن و الزام به فک رهن دادیم .و فروشنده تقابل فسخ داد..دادگاه رای به رد فسخ داد و اعلام کرد چون ضمانت وام قبل از عقد بیع میباشد و فروشنده در قرار داد ضمانت هر گونه حقی نسبت به ملک را از خودش سلب نموده حتی فروش و حتی اجاره ..و به همین دعوای را رد کرده الان منتظر حکم دادگاه تجدید نظر هستیم ..
    به نظر شما دادگاه تجدید نظر چه رای صادر میکند

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، به نظرم رأی بدوی تأیید می شود

  48. مرتضوی
    پاسخ

    استاد سلام و ارادت. آیا بعد از مطالبه عادی وجه سفته عندالمطالبه، برای واخواست باید به جایی مراجعه کنم یا صرف ارسال اظهارنامه الکترونیکی کافیه؟ خیلی ممنونم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام به دفاتر قضایی مراجعه کنید

  49. تکتم
    پاسخ

    درود بی کران کارگری هستم نزدیک به چهار سال است که با کارفرمایی کار می کنم از روز اول شفاها گفته بود از هر قرار داد مقداری بعنوان پورسانت می دهد قرار داد بین ما هم شفاهی بوده و کتبی ننوشته کارفرما فقط حقوق ماهیانه را می دهد من هم برای نیاز به کار و داشتن خانواده سکوت کردم ایا راهی دارد بتوانم پورسانت قراردادها را از او بگیرم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اینطور که می گویید نه قرارداد کتبی دارید و نه عملا به شما پورسانتی پرداخت شده است پس ثابت کردن آن عملا نیست.

  50. علی
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد گرامی..اگر فروشنده در مبایعه نامه تعهد و ملزم به فک رهن و انتقال تنظیم سند شده باشد .و بر اثر وام گرفتن حاضر نباشد فک رهن کند .و قاضی دا گاه تجدید نظر هم رای صادر نمیکند برای فک رهن ..ایا میشود خود ما کل طلب بانک را نقدا پرداخت کنیم و تنفیذ خرید و فروش را از بانک بگیرم …ایا میشود دادخواست پولی که دادیم به بانک را به دادگاه بدهیم یا خیر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام با اجازه دادگاه باشد امکان دارد ولی قبلش باید اجازه بگیرید که بعدا بتوانید به عنوان دین فروشنده از او مطالبه کنید

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *