این بخش از سایت برای طرح سوالات حقوقی و مشاوره در امور حقوقی و قضایی طراحی شده است. چنانچه سوالات شما خارج از مسایل حقوقی و قضایی است سوالات دانشگاهی در مورد رشته ها، هیات علمی و امثال آن را در قسمت «پرسشها و مسائل دانشگاهی» و سایر سوالات را در بخش «سایر پرسشها و پاسخها» مطرح کنید. عدم طرح سوال در قسمت مربوط ممکن است به حذف سوال شما منجر شود. [دلایل حذف سوال] پاسخهای مطرح در این سایت صرفا نقطه نظر شخصی اینجانب است که به اختصار برای استفاده عموم ارائه می شود و جنبه اطلاع رسانی، آموزشی، خیرخواهانه و غیر انتقاعی دارد و بنابراین کلیه تبعات به کار گیری این مشاورها و پاسخها به عهده کسی است که آنها را به کار می گیرد و اینجانب هیچ مسئولتی در قبال آنها تقبل نمی کنم.
لطفا سوالات خود را در انتهای صفحه در بخش «نظر دهید» مطرح کنید.
کسانی که تمایل ندارند سوالات آنها منتشر شود، نباید در سایت سوال مطرح کنند.
علی
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
سلام جناب شیروی
من در سال ۹۶ عقد کردم و در دفترخانه شماره سند نکاحیه من ۶۶۳ ثبت گردید ولی این شماره در دفتر اسناد دفتر خانه ۶۶۷ ثبت گردید و الان اگر شماره سند ۶۶۳ را استعلام کنند وجود خارجی ندارند و فقط بر روی سند درج شده است.
اکنون همسرم طرح دعوی نفقه با سند ۶۶۳ کرد و من علاوه بر محکومیت نفقه به دلیل حق حبس زوجه تمکینم رد شد و رای قطعی صادر شده است .
حال ایا می توانم دوباره با سند نکاحیه ۶۶۷ دوباره طرح دعوی تمکین کنم و مراحل اثبات حق حبس زوجه را از نو اغاز کنم یا پرونده مختومه می شود؟
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، یکبار دادگاه رأی داده و دوباره که نمی شود طرح دعوی کرد.
سعید
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
با سلام وخسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر شیروی
اینجانب در تاریخ ۹۷/۰۲/۱۸ آپارتمانی را به صورت پیش فروش به مبلغ ۳۲۰ میلیون خریداری کردم و، پرداختی ها مطابق شرح ذیل می باشد:
1- مبلغ هفتاد میلیون نقدا فی المجلس
2- پنجاه میلیون طی چک به شماره ….. که توسط سازنده وصول شده
3- ۳۰ میلیون به تاریخ ۹۷/۰۴/۳۰
4- هشتاد میلیون همزمان با تحویل
5- نود میلیون تنظیم سند
بابت ردیف های ۳ و ۴ املاکی دو فقره چک از بنده امانت گرفت و رسید داد بهم و توی رسید مقرر شد که چک ۳۰ میلیون را در مرحله گچ و خاک نقد و در حساب معامل کارسازی نماید. که تا الان پروژه به مرحله گچ و خاک نرسیده است، اما چک در تاریخ ۹۷/۰۳/۱۷ توسط مباشر املاک وصل شده و به سازنده تحویل نداده است. حال بنده به خاطر چک موصوفه شکایت خیانت در امانت ارائه نموده ام. سوالات بنده :
1- آیا طرف قرارداد (سازنده) می تواند به دلیل پرداخت ننمودن ۳۰ میلیون به تاریخ ۹۷/۰۴/۳۰ بر علیه شکایت طرح نموده و قرارداد را فسخ نماید؟
2- آیا بنده نمیتوننم با استناد به رسید مباشر املاک از حق و حقوق خودم دفاع کنم؟
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، شما باید سی میلیون را پاس می کردید و این می تواند برای شما ایجاد مشکل کند. رسید مباشر چه ربطی دارد.
مجید طاهری -
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
با سلام و خسته نباشید . پدر من زمینی را چند سال پیش خریداری نمود و به همه هم اعلام نمود که این زمین جهت دو پسرم می باشد و من هم در ۳ سال پیش در زمان ازدواج به خانواده همسرم نیز اعلام نمودم که چنین زمینی نیز وجود دارد و بخشی از سهم اسمی خودم را بعنوان مهریه به نام همسرم نمودم .من همان ۳سال پیش شروع به ساخن این ملک را نمودم و خودم هزینه ساخت یک طبقه از آن را دادم . مشکل من این است که این ملک به نام پدرم هست و الان که قصد فروش را دارم پدرم بهانه گیری میکند . این جریان دارد مشکلات جدی تری را در زندگی شخصیم ایجاد می کند من چکار کنم ؟ در ضمن برادرم هزینه ساخت طبقه دوم را اون زمان نداد و پدرم خودش ساخت .آیا باید شکایت کنم ؟ تا کجا بحث احترام را پیش برم ! میترسم این جریان به طلاق در زندگی شخصیم بکشد .من بخاطر ساخت این خانه عروسی نگرفتم چون کل بوجه خودم را خرج این ملک کردم . من ۳۵ سالم هست
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، کاری نمی توانی بکنی. باید با توافق با پدرتان مشکل را حل کنید. اینکه پدری بگوید این ملک مال شما دو نفر است نمی تواند یک انتقال ملک به شما دو نفر تلقی شود که شما بتوانید روی آن ادعا کنید. فعلا در همان ملکی که ساخته اید سکونت داشته باشید تا مسئله حل شود.
جعفر
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
بنام خدا
جناب اقای دکتر شیروی
سلام
ضمن سپاس و قدردانی از زحماتتون سئوالی خدمتتان داشتم .
آیا میشود فردی پس از محکوم شدن در یک پرونده کیفری با موضوع تائید فسخ قرارداد و همچنین تائید مجدد رای در دادگاه تجدید نظر ، مجددا طرح دعوی با همان موضوع قبلی(تائید فسخ قرارداد) در دادگاه نماید ؟
مصداق کاری که محکوم علیه پرونده ما انجامداده است .
با تشکر و توفیق بیش از پیش.
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، دادگاه کیفری در مورد جرایم رسیدگی می کند و اگر پرونده ای آنجا مختومه شود شما می توانید در مورد مسائل حقوقی آن مثل فسخ دعوی حقوقی در دادگاه طرح کنید و این دو با هم منافات ندارد.
مهدی اسفندیاری
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
سلام آقای دکتر شیرودی
با سپاس از زحمات شما بابت پاسخ دادن به مشکلات بدون درخواست حق الزحمه مادی که در این زمانه تقریبا نایابه و با آرزوی رسیدن به بهترین ها
از آفریدگار جهان برای شما وعزیزانتان.
اینجانب ملکی رو احاره کردم به علت بدهی موجر به شخصی ثالث این ملک به حکم دادگاه بازداشت وسند ان به نام شخص ثالث واگذار گردیده است .
ایا شخص ثالث متواند حکم تخلیه اینجانب از ملک مورد نظر قبل از پایان اجاره نامه را بگیرذ .
ضمنا موجر متواری شده و از استرداد چک تخلیه و پول پیش که صراحتا سریال چک ومبلغ پول پیش در اجاره نامه قید شده امتناع می نماید.
بشتر نگرانی من در مورد چک تضمین تخلیه می باشد از بابت اینکه سو استفاده ای صورت بگیره یا برگشت زده شود .
لطفا راهنمایی بفرمایید.
سپاسگزارم.
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، خیر. مگر اینکه مشخص شود که موجر در زمان اجاره مالک نبوده است که در این صورت اجاره باطل و شما باید تخلیه کنید. اگر پولی شما به موجر قبلی داده اید، مشکل در وصول آن است که سعی کنید ملک را تخلیه نکنید.
سعید
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
جناب آقای دکترسلام
خانه ای درسال ۹۳خریدم که زمین آن اوقافی است ودر ادراه اوقاف به نامم سند خورده واین خانه برای عیان سندداشته که من خبر نداشتم.سند به نام ماقبل فروشنده است و متولد ۱۳۲۵ بوده و به آدرس قدیم او مراجعه کردیم اوراپیدا نکردیم اومجهوال المکان وشاید در قید حیاط نباشد.او قولنامه فروش داده (در اداره اوقاف سند فروش زمین وانتقال آن موجود است)اما سندرا انتقال نداده است لذا با این تفاصیل بنده چه کار باید بکنم و تهت چه عنوانی باید دادخواست بدهم تا بتوانم سند بگیرم.ضمنا۹۹ درصد منازل اوقافی در این استان سند عیانی ندارند.با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، سند اعیانی اگر به نام کسی است که بدون اخذ وجه آن و رضایت به واگذاری آن نمی شود به نام شما کرد. مگر اینکه مبایعه نامه وجود داشته باشد از مالک که در این صورت می توانید علیه فروشنده خودتان و مالک طرح دعوی الزام به تنظیم سند اعیانی کنید که در این صورت حکم غیابی صادر می شود و شما می توانید حتی بدون حضور ایشان در دادگاه سند اعیانی بگیرید.
مهراد
مهر ۱۰, ۱۳۹۸
سلام
من سال ۱۳۹۴ بابت طلب دلاری که از کسی داشتم ایشان به من پیشنهاد دادن ملکی که درحال ساخت هست و مطعلق به دوست ایشان هست با وکالت بلاعزل به بنده واگرار کنند بجای طلب و مورد قبول بنده واقع شد و وکالت بلاعز خورد بنام بنده و سند و تمامی مدارک دو و نیم دانگ ملک بابت طلب به بنده واگرار شد حالا بعد از بیش از ۳ سال ایشان میگویند شما مبایعه نامه ندارید و تبدیل وکالت شما به سند کار غیر قانونی بوده
الان من سند تک بدگ گرفتم روی اون دو و نیم دانگ و ساختمان به اتمام رسیده من باید چیکار کنم ایشان ملک و تحویل نمیدهند
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، باید تقاضای تحویل کنید و صرف عدم مبایعه نامه مشکلی ایجاد نمی کند.
جعفر
مهر ۹, ۱۳۹۸
باسلام خدمت جناب دکتر.من یک آپارتمان ۱۴۰ متری رو سال ۹۷ به صورت پیشفروش خریداری کرده ام. تاریخ تحویل در قولنامه قید شده است و همچنین قید شده که اگر مدعی برای ملک پیدا شود فروشنده باید به نرخ روز جوابگوی خریدار باشد.حالا یک مدعی برای زمین ملک پیدا شده و چند سال پیش که ملک را فروخته تمام پولش را نگرفته است ودادگاه ملک را توقیف کرده. سررسید تحویل قولنامه من رسیده. آیا میتوانم بنرخ روز پول آپارتمان رو وصول کنم؟لطفا راهنماییم کنید که باید چطور اقدام کنم
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، اینطور که در مبایعه نامه قید شده است بله.
آذر
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام و خدا قوت فراوان
ما یک ملک رو سال ۹۵ از طریق مبایعنامه با کد رهگیری خریدیم و بعد هم بنچاق و سند تک برگی گرفتیم.
کسی که خونه رو به ما فروخته سال ۹۴ از صاحب قبلی خریداری کرده و سند تک برگی داشته
صاحب قبلی سال ۹۵ ملک ما رو به یک نفر دیگه فقط از طریق مبایعنامه فروخته
آیا اون شخص میتونه ادعایی نسبت به ملک ما که سند تک برگی داریم داشته باشه
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، نه دیگر. نمی دانم منظورتان چه ادعایی است؟ و به چه استنادی آنها می خواهند سند را باطل کنند.
مصطفی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام وعرض خسته نباشید خدمت شما بزرگوار من یه ماشین خریدم فروشنده به من وکالت داد تا تعویض پلاک کنم مدت و زمان برای تعویض پلاک مشخص نبود من وکالت دادم به همسرم و ایشون تعویض پلاک کردن الان برگ سبز و کارت ماشین بنام همسرم است و ماشین رو ما چند روز است فروخته ایم الان که مالک باید برای سند قطعی اقدام کند نمیاد و بهونه میاره چرا دیر تعویض پلاک کردی باید چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، باید به شورای حل اختلاف بروید و شکایت کنید.
علی
مهر ۹, ۱۳۹۸
با سلام آقای دکتر
بنده ملکی را از ۶ برادر خریداری کردم و در دفتر اسناد رسمی نیز سند به بنده منتقل شده است، اما خانمی که ادعا کرده خواهر وراث است طرح شکایت کرده است و اعلام نموده حق ایشون داده نشده است، برای بنده چه اتفاقی می افتد؟ در حالی که بنده سند شش دانگ به نامم هست و اعلام می شود در برگ انحصار وراثت مشکل داشته است.
کل زندگیم را خرج خرید این خانه کرده ام و متاسفانه نمی دونم رای قاضی چیست.
ممنون میشم راهنماییم کنید
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، اگر نهایتا دادگاه حق را به آن خانم بدهد، شما باید سهم آن خانم را بدهید و یا ایشان مصالحه کنید و خسارات را از سایر ورثه مطالبه نمایید.
بابک
مهر ۹, ۱۳۹۸
با سلام و خسته نباشید خریدار و فروشنده هردو پایین برگه ای را که سفید بود امضا کردیم برای نوشتن متن انتخاب داور بعد از مدتی بین من و فروشنده اختلاف شد من فروشنده رالزام به تنظیم سند کردم اما بعلت مرگ عزیزی نتوانستم در روز دادگاه حضور پیدا کنم اما فروشنده حضور داشته و گویا همان برگه سفیدا مضا من و خودش را یک جوری بعنوان لایحه من ارائه کرده حال نگرانم ایا این حکم حضوری خواهد بود یا غیابی چون اگر لایحه من می بوده فقط باید امضا من را می داشته نه امضا هر دونفر را
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، شما حالا لایحه بدهید و مطالب خودتان را بیان کنید. به هر حال حضور شما در هرکدام از مراحل دادرسی حکم را حضوری می کند.
اسلام جليل زاده
مهر ۹, ۱۳۹۸
ضمن سلام و خسته نباشید حضور محترم استاد بزرگوار
استاد در صورتی که معامله ای فسخ شود. در صورت تلف مال مورد معامله قیمت زمان فسخ ذوالخیار قیمت زمان فسخ را مطالبه می کند یا قیمت روز، بی زحمت در صورت امکان در خصوص ماده استنادی نیز راهنمایی فرمایید.ممنون و تشکر از راهنمایی
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، زمان فسخ. به کتاب حقوق قراردادهای اینجانب مراجعه کنید.
مهران
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام و عرض ادب .اگر فروشنده ملکی را پس از صدور حکم توقیف موقت و ابلاغ اقدام به فروش نماید و آن ملک مستحق للغیر تشخیص داده شود ایا با طرح دعوی به عنوان کلاهبرداری (فروش ملک ممنوع المعامله از مصادیق کلاهبرداری است؟) می توان دادخواست طرح و تعقیب دعوای ضرر و زیان ناشی از جرم را داد و خسارت بر اساس قیمت روز ملک مطالبه نمود؟؟ممنون از راهنمایی شما
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، عنوان کلاهبرداری بعید است که بر آن صدق کند. شما می توانید ثمن و خسارت آن را به میزان تورم به نرخ اعلام بانک مرکزی مطالبه کنید.
جمال
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام.
جناب دکتر در مورد سند زمینی که فروشنده در مبایعنامه ذکر تاریخ تنظیم سند شده ،لاکن اینکار صورت نگرفته و در صفحه توضیحات مبایعنامه ذکر شده که فروش بصورت وکالت بلاعزل است و فروشنده هیچگونه مسئولیتی ندارد ،ایا فروشنده مسئول تنظیم سند می باشد و میتوان بر علیه او تنظیم دعوی کرد یا خیر?
سیلسگزارم
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، خیلی از دادگاه ها می گویند که خریدار باید دنبال کارهای انتقال را بگیرد.
مریم 23
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام جناب دکتر
بنده سوالی رو هفته پیش پرسیدم در مورد پیش خرید آپارتمان که چند هفته پیش قرار به تحویل ملک و تنظیم سند بود و چون واحد اماده نبود من عدم حضور فروشنده رو گرفتم واحد هم دو تا ۳ماه دیگه کار داره فروشنده قبلا از من تقاضای مابتفاوت کرده بود که با دریافت عدم حضور کوتاه اومده و فقط بهم قول لفظی داده که تا ۳ماه دیگه خونه رو بهم تحویل میده من هم چون دوست ندارم دلخوری و ناراحتی پیش بیاد اظهار نامه و شکایت نکردم تا ۳ماه وعده داده شده فروشنده برسه . میخواستم بمرسم که هدم حضور محدودیت زمانی داره برای شکایت ؟ و اینکه اگه شما نکته خاصی رو در مورد این معامله بنظر شما میاد راهنماییم کنید بهم بگید.🙏
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، مشکلی ندارد. فعلا شما عدم حضور گرفته اید و مهلت بدهید که کار را تمام کند و شما هم از ایشان خسارت نگیرید.
علی
مهر ۸, ۱۳۹۸
سلام اقایه دکتر من با وکالت بلاعزل که داشتم از حساب مادرم پولی را برداشت کردم که قرار بوده این مبلغ بخشی از ارث پدرم که چند سال پیش فوت کرده باشد ولی حالا ناخودا گاه و با طرفیت یه خواهر مادرم را مجبور کردن علیه من شکایت کند و حسابام را بسته و طلب برگشت مبلغ را با خسارت دارد ایا میتوانند پول را برگردانند و من باید چه کنم و ادعا دارن که بدون رضایت مادرم بوده و من ارثیه ای ندارم
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، بلاخره اگر بدون حق پول را برداشت کرده ای، باید با خسارتش برگردانی.
مهران
مهر ۸, ۱۳۹۸
با سلام و عرض ادب
بنده ملکی را سال ۹۷ خریدم که توسط دادگاه رای توقیف صادر و به فروشنده ابلاغ شده بوده و بنده بی اطلاع بودم،لذا با شکایت ثالثی این ملک مستحق للغیر تشخیص داده شد و بنده میخوام درخواست بطلان معامله و مطالبه ثمن معامله به نرخ روز و خسارت نمایم،آیا بر اساس رای وحدت رویه شماره ۷۳۳ دیوان ،غرامت به قیمت کارشناسی ملک به تاریخ روز تعلق میگیرد؟؟
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، خیر فقط می توانید ثمن را به قیمت روز با احتساب نرخ تورم دریافت کنید.
سيد محمد آجداني
مهر ۷, ۱۳۹۸
سلام اقای دکتر
اینجانب اپارتمانی بمبلغ ۱۱۵ میلیون تومان از فروشنده خریدم که ۸۵ میلیون نقد و ۳۰ میلیون وام وام مسکن داشت
در موقع انتقال وام مشخص شد که وام سود دوران مشارکت هم داشته والان وام ۴۰ میلیون است.
فروشنده طبق بندی که در قرارداد أورده بود که کلیه هزینه ها و سودهای وام به عهده خریدار است بنده قبول کردم و سند رسمی به نامم منتقل شد
حال بعد از گذشت چند ماه فروشنده تقاضای تأیید فسخ قرارداد و ابطال سند کرده
میگوید به علت عدم قسمتی از پرداخت ثمن معامله
در یکی از بندهای قرارداد أمده که فروشنده پس از انتقال سند هم میتواند سند را باطل کند اگر خریدار به تعهداتش عمل نکند
لطفا راهنمایی کنید با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، با توافق مسئله را حل و فصل کنید. با این اوصاف که شما گفته اید، بطلان معامله هم به این سادگی نیست.
امیر
مهر ۷, ۱۳۹۸
سلام . شخصی از من شکایت کرده . در ابلاغیه نام من را نامی دیگر نوشته ولی فامیل وادرس را صحیح نوشته . ایا لازم تاریخ دادخواست حاضر شوم یا نه . اگر نروم اتفاقی می افتد. با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، بهتر است حاضر شوید و از خودتان دفاع کنید مگر موضوع آنقدر به ضرر شما روشن است که حتی اگر شرکت کنید هم حکم علیه شما صادر خواهد شد که شاید در این صورت بد فکری نباشد که حاضر نشوید.
پدرام
مهر ۷, ۱۳۹۸
با سلام
بنده بهمن ماه سال گذشته یک دستگاه پژو ۴۰۵ را در یک صافکاری فروختم و یک برگ قولنامه نوشتیم که آن یک برگ هم پیش صاحب صافکاری ماند نه من آن را گرفتم نه خریدار، خریدار همان موقع کل مبلغ پول را به میزان چهل و دو میلیون و پانصد هزار تومان در نمایشگاه دوست شریک من کارت کشید. آن نمایشگاه دار دو روز بعد پول را بحساب شریک بنده منتقل کرد ولی شریک بنده از آن موقع تا به حال پول را به من نداده به چه صورت میتوانم این قضیه را ثابت کنم چون هم سند زدم هم قولنامه ای ندارم
با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، در دادگاه می توان به کلیه قرائن، امارات، شهود و اقرار استناد کرد. هر چه می توانید جمع کنید و به دادگاه ارائه کنید.
احمد
مهر ۶, ۱۳۹۸
باسلام . من خریدار بر سر ملکی با فروشنده اختلاف دارم و فروشنده سند نمی زند می خواهم فروشنده را الزام به تنظیم سند کنم اما می گوییند باید چند درصد از قیمت ملک را پرداخت کنم و من به خاطر ورشکستگی نمی توانم این مبلغ را پرداخت کنم اگر راهی وجود دارد به کجا باید مراجعه کنم و راهش چیست .متشکرم خدا اجرتان بدهد
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
سلام، هزینه دادرسی خیلی زیاد نیست چون الزام به سند یک دعوای غیر مالی است.
مریم 23
مهر ۶, ۱۳۹۸
با سلام خدمت شما جناب دکتر
بنده واحدی رو پیش خرید کردم که هفته پیش زمان تنظیم سند بود بنا ب اینکه واحد هنوز کاملا آماده نیست حداقل ۲یا ۳ماه کار داره بنده عدم حضور فروشنده رو گرفتم میخواستم راهنمایی کنید منو که الان باید چیکار کنم؟ فروشنده هم قبلا از من تقاضای مابتفاوت کرده بود بدلیل نوسان قیمت ولی چیزی در قولنامه بعنوان نوسان قیمت ذکر نشده بود . یه سوال دیگه اینکه عدم حضور محدودیت زمانی داره یا خیر ؟ و اینکه من باید شکایتی کنم یا اظهارنامه بدم به فروشنده ؟ چون دوس ندارم کار به اختلاف و شکایت کشیده بشه ممنون میشم اگه راهنماییم کنید🙏
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، اظهار نامه بدهید ولی فعلا کار خاصی دیگری لازم نیست.
مهدی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام اقا دکتر ما هشت ماه پیش ی واحد ی از ی تعاونی خرید یم یعنی از بنگاه گرفتم که این واحد به اسم یکی از پیمانکاران اون تعاونی است الان دارن واحد ها رو تحویل میدن رفتیم تحویل بگیریم میگن پیمانکار کارشو نصفه نیمه گذاشته ونمیاد انجام بده ومیگنما خونه رو تحویل شما نمیدیم تا کارشون تموم نشه تحویل نمیدیم حالا تو دفتر اون تعاونی دفتر چه به اسم ما شد چکار کنیم اقا دکتر ممنون
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، باید دادخواستی علیه پیمانکار و تعاونی هر دو بدهید و تقاضای تکمیل و تحویل واحد را بکنید.
دکتر شیروی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام، شما فروخته اید؟ بنظرم نمی رسد که شما آن را تضمین کرده باشید.
بابک
مهر ۵, ۱۳۹۸
با سلام ملکی در سال ۹۳ به نام من صلح عمری زده شده در سال ۹۷ صاحب اولیه سند که ملک را به نام من صلح عمری زده بودبه خاطر اختلاف با من برای شخصی مبایعه نامه ای نوشته و تاریخ سال ۹۰ را زده و بهمراه خریدار مدعی است ملک را قبل از صلح عمری به نام من به شخص دیگری فروخته پوزش مرا بپذیرید ایا چنین ادعایی ممکن است اگر من تقاضای کارشناسی خط کنم می توانم جلوی ان را بگیرم یا صرف ادعای صاحب سند اولیه برای فروش به دیگری کافی است
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، از جهت حقوقی امضای عادی نمی تواند باعث شود که سند رسمی که بعدا انجام شده است را باطل کند. چون این امکان همیشه است که با زدن تاریخ مقدم، اسناد را باطل کرد.
علی
مهر ۵, ۱۳۹۸
سلام خدمت استاد ارجمند، آیا در جرم شروع به کلاهبرداری معاونت هم وجود دارد یا خیر؟ و در صورتی که وجود داشته باشد مجازات آن چه می باشد.
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، معاونت برای جرم کلاهبرداری است، نه برای شروع آن.
رضا
مهر ۵, ۱۳۹۸
سلام خدمت دکتر
بنده آپارتمانی را به یک زوج فروختم که هردوبا پرداخت بیست میلیون مباعینامه راامضا کردند اما پس از یکسری اختلافات وعدم اجرای تعهدات در پرداخت مابقی ثمن توسط خریداران در ظهر مباعینامه قبد شد که درصورت عدم اجرای تعهدات در تاریخ معین شده در توافق بعدی معامله فسخ مبشود که ففط یکی از زوجین ظهر مباعینامه را امضا کرده که دیگری میگوید همسرش ازطرف خودش امضاکرده وفسخ سهم خود راقبول ندارد حالابرای فسخ ششدانگ چه مدرکی باید ارائه کنم
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، باید از طریق دادگاه اقدام کنید که آنها ثمن را نمی دهند و بنابراین به دلیل عدم انجام تعهد و شرط ضمن عقد یعنی پرداخت اقساط ثمن، فروشنده حق فسخ دارد.
م.م
مهر ۵, ۱۳۹۸
سلام جناب دکتر ضمن تشکر و قدردانی از وقت گرانبهایی که برای کمک به همنوعان صرف می کنید.بنده در خرداد۱۳۹۷ بدون اطلاع ملک توقیف شده از طرف دادگاه را از شخصی خریدم که فروشنده از توقیف ملک کاملا آگاه بوده ،ثمن معامله ۲۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومن بود که بنده ۱۶۰.۰۰۰.۰۰۰ میدون طی چک پرداخت کردم و مابقی چک دادم تا پس از انتقال سند وصول شود ،لذا با شکایت فردی که ملک را توقیف نموده بود معامله بنده باطل شد و ملک به همان شاکی منتقل شد .سوال بنده این است که آیا با وجودیکه این ملک ممنوع المعامله بوده آیا بنده می توانم درخواست مطالبه ثمن معامله به میزان قیمت روز همان ملک را بنمایم ؟؟و آیا دادگاه همچنین حکمی به نفع من می دهد؟؟چون در حال حاضر ارزش همان ملک حدود یک میلیارد شده و بنده که منزلم را برای خرید این ملک فروختم .
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، متاسفانه فقط دادگاه ها فعلا پول زمین و خسارت دیر کرد ثمن را به شما می دهند نه قیمت روز زمین را.
مهدی آیلین
مهر ۵, ۱۳۹۸
سلام،۴ سال پیش مادرم فوت کرد وسند خانه سه دانگ به نام مادرم و سه دانگ به نام پدرم هست که در قید حیات هستش پدرم ،الان رفتیم شورای حل اختلاف که اون سه دانگ مادرم رو بکنیم به نام پدرم سه تا پسر مدارک دادن اما تک دختر همکاری نمیکنه و مدارک نمیده ،چه باید کرد ؟
ممنون
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، کاری نمی شود کرد. ارثیه مادرتان هست و باید همه ورثه توافق کنند. سهم آن دختر برای خودش باقی می ماند.
abediali
مهر ۴, ۱۳۹۸
سلام آقای دکت سوال من اینه من دریک قرارداد کنسرت بعنوان تهیه کننده برنام مبلغی سرمایه گزاری نمودم البته دستنویس امضا دوطرف قردادوبانضمام یک شاهددرمجموعه همان کنسرتها کارمیکرد ذیل ورقه قرارداد امضاء شده وقراردادما بدین روش بود که طبق روز معین کنسرتی برگزارنشدوقراربود اگرکنسرت برگزار نشد طی چهار روز کاری مبلغ به اینجانب پرداخت شود الان مدت پنج ماه گذشت هی امروزوچندروزمیکنه راه قانونی من دراین موضوع چیه باکمال تشکر
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، می توانید یک اظهار نامه به طرف دیگر ارسال کنید و رسما تقاضای استرداد مبلغ خود را بکنید و اگر انجام نشد، از شورای حل اختلاف اگر زیر بیست میلیون است و به دادگاه اگر بیشتر از بیست میلیون است دادخواست استرداد وجه و خسارت دیرکرد بدهید.
دینا
مهر ۴, ۱۳۹۸
سلام امیدوارم خوب باشید.
بنده فرهنگی هستم ده سال است که رشتهی شغلیم مدریت میباشد و پست معاونت دارم با تایید کارگزینی اداره برای ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد مدریت اقدام کردم زمانی که تمام دروس تحصیلی من پاس شد اداره به شدت پیگیر تغییر پست من از معاونت به دبیری شد و با توجه به نامه کمسیون پزشکی من که معاف از تدریس بودم سر این پست نرفتم. الان اداره با هشت ساعت ابلاغ دبیری که زده بود برایم غیبت رد کرده و هیئت تخلفات حکم بازنشستگی اجباری من را صادر کرده و دلیلش را غیر مرتبط بودن مدرک لیسانسم ذکر کرده . به نظر شما الان در دیوان چگونه میتوانم رای بگیریم.
دکتر شیروی
مهر ۹, ۱۳۹۸
سلام، خب باید اعتراض کنید. باید بررسی کنید که چرا تصمیم آنها غیر قانونی بوده است. بعد بر اساس آن دادخواست خود را تنظیم کنید. می توانید به سابقه ده ساله مدیریت خودتان هم تأکید داشته باشید.
جلیل
مهر ۴, ۱۳۹۸
جناب آقای دکتر شیروی،
از اینکه با حوصلۀ تام به سؤالات پاسخ می دهید و به جد خیل عظیمی از مسائل حقوقی و قضایی را حل می نمایید، از صمیم دل تشکر می نمایم. بنده یک ملک دار سندی را با طی یک مبایعه نامه از طریق بنگاه معاملات و با امضای طرفین تنظیم و امضاء نمودیم. در آن قولنامه، هیچ واژه ای تحت عنوان« تجاری » ذکر نشده و فقط«عرصه و اعیان / مسکونی» آمده است. به عبارت دیگر، ملک موردنظر را طرفین به صرف اینکه مسکونی بوده (نه تجاری) اقرار نمودیم. در طی نقل و انتقال از طریق شهرداری منطقه، اینک شهرداری مدعی است که بایستی یک باب ساختمان« تجاری » شود. سؤال در اینجاست که خریدار ادعا می نماید که علاوه بر پرداخت جمیع هزینه های نقل و انتقال ملک موردنظر، هزینۀ « تجاری » را بنده (فروشنده) نیز پرداخت نمایم. در حالی که هیچ گونه عبارت « تجاری » در قولنامۀ تنظیمی لحاظ نگردیده است. حال به نظر می رسد که قریب به ممکن کار این موضوع به حل اختلاف و دادگاه کشیده شود. ضمن امتنان مجدد، مستدعی است هر چه سریع تر پاسخ دهید.
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۸
سلام، تجاری بودن یک امر جداگانه است و باید مورد تصریح قرار گیرد و هزینه های آن هم باید توسط کسی پرداخت شود که تجاری می خواهد. اگر شما تجاری فروخته اید خب باید هزینه آن را پرداخت کنید و در غیر این صورت خریدار باید خودش تجاری بگیرد و هزینه اش را هم پرداخت نماید.
ayashi.mahouder
مهر ۳, ۱۳۹۸
باسلام و عرض و احترام به عدالت خواهان بنده در سال ۸۴ یک قطعه زمین دارای سند ششدانگ پلاک ثبتی بموجب مبایعه نامه رسمی در مشاور املاک دارای کد از وکیل و دختر خوانده مالک (مالک از سال ۶۲ به امریکارفته و تاکنون نیامده)باستناد وکالتنامه منظم در دفتر منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن امریکا و گواهی شده در اداره سجلات و احوال شخصیه وزارت امور خارجه در تهران وپس از استعلام توسط دفترخانه اسناد رسمی وکیل مالک در دفترخانه حاضر و کلیه اختیارات حاصله خویش با التفات به اینکه وکالتنامه و
تفویض اختیار به بنده قابل عزل نمیباشد تفویض و واگذار نمود و زمین را تحویل بنده نمودند.
زمین ملکی بنده در مردادماه ۸۵ بعد از ۱۵ ماه توسط همسایه در شبانه با سواستفاده از مجوز دیوارکشی که برای زمین خود گرفته تصرف و دیوارکشی و ساخت و ساز در داخل آن اقدام نمود شهرداری تصرفات وی را با سواستفاده از مجوز زمین خود را تایید نموده است اخیرا با تنظیم مبایعه نامه جعلی و فاقد اصالتبتاریخ سال ۷۲ بنام فردی متوفی کرده و ورثه متوفی را با گرفتن وکیل دادگستری دادخواستی بخواسته الزام به تنظیم سند و انتقال آن علیه مالک که از سال ۶۲ به امریکا رفته و ساکن شده به دادگاه تقدیم و پس از تشریفات دادرسی و مالک را مجهول المکان عنوان کردن و با نشر آگهی و صدور رای به صدور سند مالکیت بنام ورثه ای صوری توسط متصرف معرفی شدند صادر گردید
من سند دارم و آنها هم سند دارند ناگفته نماند که بندا با سند خود ضامن زندانی دو میلیارد ریال در حق دادگاه وثیقه گذاشتم متصرف سند آزاد کرده بدون اینکه سندی از قبل ارائه نماید چون وقتی سند در بازداشت دادگاه باشد ممکن قابل رسیدگی نباشد انهم تحت شرایط خود دارد لذا بنده بعنوان ثالث وارد پرونده که رای غیابی صادر شده و حق واخواهی دارد شدم ارائه طریق بفرمایید که به چه شکلی وارد دعوا شوم وجلوگیری از فروش ملک بنمایم وی پس از فروش قصد فرار دارد لطفا راهنمایی بفرمایید.تشکر
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۸
سلام، حتما باید شما وکیل بگیرید و خودتان نمی توانید از عهده این پرونده برآیید. شما باید به رأی صادره اعتراض کنید.
سهیل
مهر ۲, ۱۳۹۸
سلام پدر بزرگ من ۷۰سال پیش تو یه شهری ملکپدری داشته و حدود ۲۰سال پیش ما تو اون شهر رفتی به اتفاق اون ملک دیدیم و اقوامش گفتن ملک پدری شماست ازش یه عکسی هم داریم و کسی هم وارث ندارد بجز پدر بزرگم چشکلی میتونیم پیداش کنیم ادرسشم بلد نیستیم چه شرایطی داره؟ و نشانی و سندی چیزی ازش نداریم فقط میدونیم یه ملکی داریم
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۸
سلام، باید از ثبت استعلام کنید.
امیر علی ناصری
مهر ۱, ۱۳۹۸
سلام
بنده اردیبهشت ماه سال گذشته ۱۱۲متر از سهم زمین خودم را به شخصی فروخته ام.قبل از نوشتن قولنامه تمام مدارک لازم برای اثبات مالکیت ،حق فروش وشرایت زمین که مشاع است و در طرح فضای سبز میباشد را به خریدار دادم تا چند روز برسی کند و تصمیم بگیرد.
در قولنامه هم نوشته شده که زمین مشاع و در طرح است.زمان تحویل و تخلیه زمین توافقی نوشته شده.نیمی از پول را نقدی داده و برای مابقی قرار شده در دفتر خانه هنگام دادن وکالت پرداخت شود.تاریخ این کار هم توافقی نوشته شده.بدلیل کلاهبرداری یکی از شرکای زمین که سند مادر را بدون اطلاع مابقی شرکا تک برگی به نام خود کرده تا امروز نتوانستم تنفیض آنجام بدهم.چندین بار طی یک سال و نیم گذشته با خریدار صحبت کردهام که به این دلیل نمیشود به یکی از بندهای قول نامه عمل کرد و از ایشان خواستم تا توافق جدیدی بنویسیم.( ادعای در مورد فسخ و یا تغییر قیمت نداشته ام)ام ایشان قبول نکرده.از چند ماه پیش شروع به تهدید لفظی کرده.حتی یک شب با چند نفر و ماشین و مصالح آمدند که دور زمین دیوار بکشن که با ۱۱۰ تماس گرفتم و مانع شدم.الان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی داده و ادعای خسارت کرده .که نوبت دادگاه برای ۲۰ روز دیگر است.ایشان توافق جدیدی نمیکنن و اصرار دارند که به قول نامه عمل کنیم.حدود زمین خریداری شده را کامل مشخص کردیم ولی بخاطر قولنامه ای بودن روی پنداشتن سند رسمی تا تسویه حساب کامل گفته ام زمین را تحویل نمیدهم.ایا بنده جرمی مرتکب شده ام؟(عذرخواهی میکنم که این متن طولانی شد)
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۸
سلام، جرم ظاهرا نیست ولی شما باید به مفاد قولنامه عمل کنید و اگر عمل نکنید معامله می تواند فسخ شود و مشتری از شما خسارت بگیرد.
رادمهر
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
با عررض سلام و خسته نباشید
بنده سال پیش یک واحد ازآپارتمانیو خریدم که به صورت مشارکتی بود و ما ملک را از سازنده خریدیم یک سری اختلافات بین مالک و سازنده پیش اومده و مالک ادعا داره واحد مال اون هست وبه دنبال شکایت هست درصورتی که در قرارداد مشارکتشون واحد ماسهم سازنده هس الان ماباید چیکار کنیم
دکتر شیروی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام، باید صبر کنید که آنها چه اقدامی انجام می دهند و شما متناسب با آن اقدامات مقتضی را انجام دهید.
علی گلی
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
با سلام بنده آپارتمانی را از یک سازنده با قولنامه بنگاه و کد رهگیری پیش خرید کردم، بدون تنظیم سند رسمی در دفتر خانه
متاسفانه موعد تحویل آپارتمان گذشته
ملک پیش فروش شده تجمیعی از ۴پلاک ثبتی است با ۴مالک است و بصورت مشارکتی است
و در قولنامه پیش فروش ملک به اینجانب و سازنده پلاک ثبتی اعلام شده بنام سازنده نیست و به نام یکی از مشارکتی هاست
سوال؛ من از چه کسی باید شکایت کنم از هر چهار پلاک ثبتی یا سازنده
یک شکایتی هم در دادگاه بهشتی انجام دادم که بدلیل اینکه من سازنده که همون فر وشنده آپارتمان به اینجانب می باشد رو طرف دعوی قرار دادم که دادگاه پس از استعلام ثبتی متوجه شدند مالک پلاک ثبتی شخص دیگریست و دعوی من رد شد
با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام، شکایت کیفری از کسی که به شما فروخته است. شکایت حقوقی علیه فروشنده و مالکان همه.
رادمهر
شهریور ۳۱, ۱۳۹۸
باسلام وتشکر
بنده سال پیش آپارتمانی رو خریداری کردیم که این ساختمان به صورت مالک و سازنده بودند و ما این واحد رو از سازنده خریدیم قولنامه و کد رهگیری نیز داریم مالک وسازنده اختلافاتی به هم زدند و الان مالک اصلی ادعا دارد که این واحد بدون اجازه ایشان فروخته شده (امضای مالک را در قولنامه نداریم)و میخان ک ما خونه رو تخلیه کنیم تکلیف ما چیه وباید چیکار کنیم
دکتر شیروی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام، شما هم تخلیه نکنید و اگر علیه شما طرح دعوی کردند شما هم دلایل خودتان را مطرح کنید. و اگر قبلا رأیی صادر شده است، به آن به عنوان ثالث معترض ورود پیدا کنید.
جمشید
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸
جناب آقای دکتر شیروی
با سلام
احتراما در جریان خرید دو واحد آپارتمان ، از طرف فرشنده طرح دعوی فسخ قرارداد و از طرف ما الزام به تنظیم سند و یک شکایت کیفری مبنی بر تصرف واحدها، انتقال مال غیر و کلاهبرداری بخاطر گرفتن وام انجام شد. فروشنده در هر دو دادخواست محکوم شد.اما بعد از رویت دادنامه نهایی اقدام به اخذ تسهیلات نمود که در روند اجرای احکام با مشکل مواجه شدیم.در حال حاضر پرونده کیفری در جریان هست و از اجرای احکام نامه توقیف ملک مازاد بر رهن را گرفتم. سئوالم این است آیا با در نظر گرفتن در جریان بودن پرونده دادگاه کیفری که در ان بخاطر گرفتن تسهیلات هم شکایت کردم اشکالی ندارد که بصورت همزمان دادخواست بطلان عقد رهن و ابطال سند رهنی را هم ارائه بدم و یا این اقدامم با شکوائیه کیفری منافات دارد و بهتر است صبر کنم تا نتیجه دادگاه کیفری مشخص و در صورت تحقق نیافتن خواسته ها شامل تحویل ملک و تنظیمسند نسبت به تنظیم دادخواست ابطال سند رهنی اقدام کنم. لطفا بهترینگزینه را راهنمایی بفرمائید.
با تشکر و تجدید احترام.
دکتر شیروی
مهر ۶, ۱۳۹۸
سلام صرف دادخواست ابطال سند رهنی به معنای باطل شدن شکایت کیفری نیست و احتمال محکومیت کیفری هم در این مورد کم است. پس بهتر است دعوی حقوقی را دنبال کنید.
سینا
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸
عرض سلام اقای دکتر، در یک شکایت حقوقی در شورای حل اخلاف تهران ، خواهان که در شهر دیگری است و باید برای جلسه دادرسی خود را به تهران برساند آیا میتواند هزینه های سفر و اقامت خود در تهران را به عنوان خسارت دادرسی از خوانده مطالبه کند یا خیر؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۸
سلام، معمولا قبول نمی کنند در صورتی که باید قبول کنند.
رضا رحیمی
شهریور ۲۸, ۱۳۹۸
سلام.خسته نباشید.عرض به حضورتون اینکه.درحدود یکماه پیش آپارتمان ۱۲۰متری خود را برای اجاره به مشاور املاک محلمون برای پیداکردن مشتری سپردم.که فرداش مشاور املاک زنگ زدند و گفتن مشتری پیدا شده .بیاید برای قرارداد.که بنده رفتم و قرارداد منعقد گردید و مبلغ کمیسیون سهم خود را به مشاور پرداختم.ولی فرداش مشاور املاکی زنگ زد و گفت مستاجر پشیمون شده و قرارداد رو میخواد فسخ کنه.که یه طرفه ایشون فسخ هم نمودند.وحالا له مشاور املاک می گویم باید مبلغ کمیسیون را عودت دهید و ایشان طفره رفته و می گوید من کارم را انجام داده ام و عودت نمی دهم.بنده چه راهکا ری میتوانم اتخاذ نمایم.ممنون
دکتر شیروی
شهریور ۲۸, ۱۳۹۸
سلام باید مستأجر این مبلغ را می دادند.
مهدی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام اقای دکتر یک آپارتمان رو یک سال نیم پیش خریدم و قولنامه کردم در زمان قولنامه هم نوشته شد کل مبلغ رو فروشنده گرفته و یک وام روی آپارتمان بود که بنام من هم شد و سند رسمی هم زده شد بنامم توسط فروشنده و زمان تحویل مبیع هم مشخص شد و قبل از تحویل مبیع قرار داد اجاره ای با من تنظیم کرد و بعد از گذشت ۸ماه کسی مدعی شده که ملک قبلا مال خودش بوده و شوهرش با وکالت ملک رو به برادرش فروخته بعداز گذشت مراحل دادگاهی دادگاه رای بر فضولی اونها داده و سند من رو باطل کرده اما رسید پولی کمی ازشون دارم. چون طلا فروش بودم و ازم سکه برده بود چطور میتونم. حقمو در بیارم ؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام، با وکیلی مشورت کنید. مسئله شما پیچیده شده است و بدون دیدن کلیه مدارک نمی توان راهکاری را پیشنهاد داد.
نامانا
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام خسته نباشید آپارتمانی خریداری کرده ایم که متوجه شده ایم سند آن که به نام فروشنده بوده مربوط به واحد همسایه و سند همسایه مربوط به این خانه میباشد حالا همسایه میخواهد این آپارتمان را تصاحب کند آیا میتواند چنین کاری کند با توجه به اینکه ما این ملک را انتخاب و خریداری کرده ایم
دکتر شیروی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام، به این سادگی نیست ولی برای شما هم مشکل ایجاد می کند چون ملک برای فروشنده نیست.
فرزاد
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
بنده ملکی خریدم و قرار شده فروشنده در تاریخ ۳۰_۸_۹۸سند بزنه و در قولنامه دفتر خانه دلخواه نوشته شده خواستم بپرسم اگر فروشنده متراژ کل ساختمان را سند نزند و قسمت قولنامه ای ساختمان را سند نزند چون نصف ملک قولنامه ای است ونصف دیگر سند،اگر در تاریخ فوق من حاضر نشوم با این شرایط امضا کنم و قسمت قولنامه طول میکشد تا تبدیل به سند شود ، تکلیف چیست؟
با تشکر از زحمات شما جناب آقای دکتر شیروی
دکتر شیروی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام، کل ملک را باید سند بزند. پس شما به محضر بروید و کل ملک را گواهی عدم حضور بگیرید. مگر اینکه در مبایعه نامه به ترتیب دیگری توافق کرده اید که در این صورت مطابق توافق خودتان عمل کنید.
حسن
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
با سلام خدمت آقای دکتر . مادر من یه خونه سند دار داره که طبقه همکف پارکینگ و طبقه اولش خونه مادرمه.حالا من بعد از چند سال میخوام طبقه دومشو فضاشو بفروشم چیکار باید بکنم آیا امکانش اصلا هست؟ضمنا تا چهار طبقه میتونیم ساخت وساز کنیم طبق پایان کارمون.
دکتر شیروی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام، باید به شهرداری مراجعه کنید. در ضمن بدون اجازه مادرتان هم کاری نمی توانید بکنید.
سهیل
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام،پدرم با مالک زمینی است که یک شخص دیگر با توجه به کشت و کار در آن ادعای مالکیت آن را کرده،ما به دادگاه شکایت کردیم،متاسفانه حافظه کوتاه مدت پدرم ضعیف شده و نمیتونه از حقش دفاع کنه میشه،آیا حتما باید وکیل بگیریم یا میشه با وکالت تام به یکی از فرزندانش ما به جای ایشان حرف بزنیم در دادگاه؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۷, ۱۳۹۸
سلام، وکیل باید بگیرید. مگر اینکه حکم عدم رشد پدرتان را از دادگاه اخذ کنید که در این صورت ممکن است قیم یا امین وی بتواند از حقوق پدرتان دفاع کند.
روح الله جوادی
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام وقت شما بخیر
من و همسرم سال ۱۳۹۵ یک آپارتمان خریداری کرده ایم
قرار بود در آبان ماه همان سال سند حاضر شود و به نام ما ۳ دانگ و ۳دانگ بزند
در مبایعه نامه هم حق تاخیر قید شده اما چون ما تمایلی به دریافت خسارت نداریم عدم حضور هم نگرفته ایم
حال می خواستم بدانم با توجه به اینکه سند هنوز صادر نشده آیا داداخواست الزام به تنظیم سند رسمس بدهیم ؟ یا اینکه بعد از حاضر شدن سند این دادخواست را بدهیم
(سازنده روی سند زمین وام مشارکت گرفته است و قرار بوده است بعد از صدور سند به صورت وام ۶۰ میلیونی به خریداران منتقل شود که ما وام را نخواسته ایم و در مبایعه نامه هم در بنگاه املاک قید شده است و در حال حاضر بانک تهدید به شکایت و گرفتن حکم مزایده گرفته است ساختمان شامل ۹۰ واحد مسکونی و حدوده ۱۰ مغازه می باشد)
دکتر شیروی
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام، بلافاصله دادخواست بدهید.
زهرا
شهریور ۲۵, ۱۳۹۸
سلام ، ایا ماشینی که مقدار زیادشو داده باشی و قولنامه کرده باشی و یه مقدار کم مونده باشه باید تا زمان تسویه قولنامه پیش صاحب ماشین بمونه البته خود ماشین و مدارک دست ماست ، ما جز کارتی که کشیدیم مدرکی نداریم
دکتر شیروی
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام خب بستگی به قرار و مدار شما دارد. اگر بنا بوده که نقدی پرداخت کنید این حق فروشنده است که قولنامه را نگه دارد تا پول را بدهید ولی اگر نسیه خرید کرده اید که بعدا بخشی از پول را بدهید خب باید قولنامه را به شما می داد.
مجتبی
شهریور ۲۵, ۱۳۹۸
با سلام
جناب دکتر بنده حدود دو سال پیش ملکی را از باجناقم در تهران خریداری کردم ولی بعلت اینکه به جهت کار در شهرستان بودم عقد قولنامه و سایر کارهای اداری همسر بنده عهده دار شدن و در همون زمان قولنامه رو به نام خودش نوشت و سایر مدارک هیات مدیره مجتمع مسکونی هم رو به نام خودش و در واقع خریدار ایشون شدن من هم مشکلی به نداشتم و بعنوان قسمتی از مهریه گفتم ایرادی نداره
ولی اکنون بعلت اختلافات خانوادگی و امکان عدم سازش با ایشون میخواستم ببینم با توجه به اینکه تمام مبالغ خونه رو من به حساب فروشنده یعنی باجناقم واریز کردم امکان شکایتو فسخ معامله وجود داره و تحت چه عنوانی اظهارنامه یا دادخواست میشه داد؟
ممنون
دکتر شیروی
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
سلام، خیر. بلاخره ملک مال کسی است که به نامش هست و نهایتا شما یا بابت مهریه یا قرض به او پولی را داده اید.