این بخش از سایت برای طرح سوالات حقوقی و مشاوره در امور حقوقی و قضایی طراحی شده است. چنانچه سوالات شما خارج از مسایل حقوقی و قضایی است سوالات دانشگاهی در مورد رشته ها، هیات علمی و امثال آن را در قسمت «پرسشها و مسائل دانشگاهی» و سایر سوالات را  در بخش «سایر پرسشها و پاسخها» مطرح کنید. عدم طرح سوال در قسمت مربوط ممکن است به حذف سوال شما منجر شود. [دلایل حذف سوال]  پاسخهای مطرح در این سایت صرفا نقطه نظر شخصی اینجانب است  که به اختصار برای استفاده عموم ارائه می شود و جنبه اطلاع رسانی، آموزشی، خیرخواهانه و غیر انتقاعی دارد و بنابراین کلیه تبعات به کار گیری این مشاورها و پاسخها به عهده کسی است که آنها را به کار می گیرد و اینجانب هیچ مسئولتی در قبال آنها تقبل نمی کنم. 

لطفا سوالات خود را در انتهای صفحه در بخش «نظر دهید» مطرح کنید.

کسانی که تمایل ندارند سوالات آنها منتشر شود، نباید در سایت سوال مطرح کنند.

  1. محسن
    پاسخ

    سلام ملکی سند دار با پارکینگ و انباری خریدم که در مبایعه نامه نیز قید شد ولی حالا مالک میگوید که ملک انباری ندارد چه کاری میتوانم بکنم ممنون از شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام می توانید معامله را فسخ کنید یا به نحو دیگری با هم توافق کنید.

  2. مسعود طاهری
    پاسخ

    درود بیکران با عرض معذرت من پرایدی از شخصی خریداری کردم سند بنام پسرش موقع فروش قولنامه بنام پسرش هر دو امضا کردن بعد از ۳ماه گفتن سند نمیزنیم بعدش هم اومدن گفتن سفته به مبلغ ماشین بهت میدیم عروسی دارم ادم ابر و داریم میریم بعد از عروسی بهت میدیم ندادیم بروسفته اجرا بزارسند و کارت و بیمه هم الان پیش خودم چند بار مراجعه کردم گفتن برو سفته بزار اجرا بعدش ما اعلام مفقودی سند میکنیم میگیریم الان من چکار کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بروید سفته را به اجرا بگذارید.

  3. رضا
    پاسخ

    باسلام سپاس فراوان
    یک واحد آپارتمان که هنوز سند تفکیکی برایش گرفته نشده قولنامه کرده ام و مبلغی را برای نوشتن قول نامه پرداخت کرده ام .مبلغی هم چند هفته دیگر پرداخت میکنم و کلید ساختمان را تحویل میگیرم باقی میماند زمانی که سند آماده شده و بنامم بزند.
    لطفا راهنمایی کنید چه مراحل قانونی را باید انجام دهم تا خیالم راحت شود و تا یک ماه دیگر که فروشنده قول داده سند تفکیکی ساختمان را بگیرد و بنامم بزند اظطراب و ترس از کلاهبرداری آن رانداشته باشم .مشاور املاک ضامن صحت معامله بین ما شده و این اطمینان را داده که همه چیز درست میشود .با تشگر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره مشکلات قابل اجتناب نیست ولی نگرانی هم بی دلیل است. باید صبر کنید که طرف بتواند ملک را به شما رسما منتقل کند. تا آن زمان این استرس هست.

  4. محمد
    پاسخ

    سلام. بنده قبل از اتمام قرارداد اجاره مسکونی ملک را تخلیه کرده و کلید را برای پیدا کردن مستأجر جدید به بنگاهی که در آن قرارداد نوشته شده بود دادم و رسید گرفتم که تحویل کلید به بنگاه به معنی تحویل مورد اجاره به مالک نمی باشد.
    حالا بعد از ۲ ماه هنوز مالک از پرداخت ودیعه خودداری می کند.سوالم اینکه آیا مالک می تونه درخواست خسارت تأخیر روزانه تخلیه را از من بکنه یا نه؟
    و در صورت شکایت من، چی به سر مالک میارن؟ زندان می برد؟ چیکار می کنن؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر مشکلی ندارد چون شما که عملا تخلیه کرده اید و منتظر پولتان هستید.

  5. مرتضی مسلمی
    پاسخ

    سلام،بنده به عنوان مستاجر حداکثر چه میزان از پول رهن خود را ده روز قبل از اتمام قرارداد جهت رهن آپارتمانی دیگر می توانم از موجر طلب کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام هیچ مقدار ولی عرفا طرفین همکاری می کنند که مستاجر بتواند جایی را اجاره کند.

  6. طاهاعسکرى
    پاسخ

    باسلام خانه وکالتى داشته ام که بازبه صورت وکالتى فروخته ام درصحبت وقولنامه صحبتى ازپرداخت عوارض وشهردارى ازسمت من نشده الان خریدارمیگویدمن باید پرداخت کنم که درصورت پرداخت ان سندازاد وقیمت خانه افزایش پیدامیکند لطفا راهنمایى کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر صحبتی در مبایعه نامه نشده است باید طبق عرف عمل کنید. اگر متعهد به انتقال سند رسمی هستید مقدماتش را هم باید شما با هزینه خودتان انجام دهید.

  7. شادی
    پاسخ

    با سلام
    اگه برگه سبز سند خونه گم بشه برای گرفتنش چیکار باید کرد؟
    موقع گرفتن میشه به اسم کسی دیگه گرفت؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر سند را گم کرده اید می توانید تقاضای المثنی کنید ولی انتقال سند مسیر دیگری دارد و این دو با هم قابل جمع نیست.

  8. سیمین پناهی
    پاسخ

    با سلام‌پدر من مالک زمینی بود که آن را تبدیل به چهار طبقه کرد. طبقه ی اول برای خودش و طبقات دیگر را فروخت.ایشان قصد زدن سقف در پاگرد خودشان دارند که البته جزو مشاعات نیست و راه پله و عبور و مرور از آن جداست.با توجه به اینکه ملک،قولنامه ایست و فاقد سند میباشد،آیا همسایگان حق شکایت از پدرم را به خاطر استفاده از پاگرد اختصاصی خود دارند یا خیر؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بستگی دارد که طبق قولنامه ها یا عرف محلی آیا آن بخش جزء مشاعات باشد یا اختصاصی. طبیعی است در مشاعات حق اعتراض دارند و در اختصاصی ها نه.

  9. داریوش
    پاسخ

    با سلام
    آپارتمانی که خریدم در مبایعنامه تاریخ ثبت سند را در روز ۹۵/۳/۱۵ نوشته شده که تعطیل بود و من فردای اون روز در دفترخانه حاضر شدم و عدم حضور خریدار را گرفتم.متاسفانه هنوز فروشنده نتوانسته مقدمات ثبت سند را آماده کند.برای دریافت خسارت دیر کرد و الزام ثبت سند به یک وکیل مراجعه کردم ایشان گفتند که شما نمی توانید جریمه دیر کرد را بگیرد چون شرط ثبت سند در روز تعطیل بوده که عملا امکان پذیر نبود، پس شرط باطل است. آیا این نظر درست است و من راهی برای گرفتن خسارت دیرکرد را ندارم؟این در حالی است که فروشنده هم بعد دو سال برای ثبت سند جدیتی نشان نمیدهد.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام نظر ایشان صحیح نیست و از روز کاری بعد شروع می شود.

  10. علی
    پاسخ

    باسلام خدمت آقای دکتر
    پدرم درسال ۸۹ آپارتمانی راکه سندش به نام خودش هست به اسم من قولنامه کردکه کد رهگیری ندارد پس از ده روز درپی اختلاف با من با رضایت بنده قولنامه رو در بنگاه فسق کردیم
    درسال ۹۵ من ازدواج کردم و برای گرفتن وام ازدواج تقاضای وام کردم که بانک برای واریز پول قولنامه خانه خواست ومن بدون اجازه پدر کپی قولنامه فسق شده را به بانک ارائه کردم بعد از گرفتن وام اختلاف بین من و همسرم بخاطر دخالت‌های مادر زنم صورت گرفت که منجرب شد که همسرم مطالبه مهریه کند.
    سوال من این است که آیا همسرم می‌تواند با کپی قولنامه فسق شده که به امضای ۳شاهد رسیده ملک را توقیف کند .مهریه همسرم ۳۰۰ سکه است و ارزش آپارتمان ۴۵۰میلیون می‌باشد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام فکر نکنم همسرتان بتواند چنین کاری را انجام دهد.

  11. علیرضا
    پاسخ

    سلام
    پدرم خانه ای دارد که بناست به نام من کند و مال من بشود به این دلیل که برادرام همگی دارای منزل ملکی هستند الا خودم، برادرام در جریان هستند و مخالفتی ندارند ، سوال من اینه که در آینده اگه برادرام مخالفت کنند مخالفت آنها از جهت قانونی معتبر خواهد بود یا خیر؟
    یعنی با وجود اینکه سند خانه به نام من است امکانش هست که قانون دستور بده که سهم برادران از خانه را باید بهشان بدهم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام پدر شما ملک را به شما بفروشد و اقرار کند که ثمن معامله را نیز دریافت کرده است. این دیگر فروش است و کسی دیگر نمی تواند اعتراض نماید.

  12. جواد نظری پور
    پاسخ

    جناب آقای دکتر شیروی
    با سلام
    ساختمان کلنگی را خریده ام که در سند آن از همان ابتدا قید شده است: «با تعهد باینکه خریدار یا قائم مقام وی حق احداث ساختمان بیش از دو طبقه از سطح معبر را ندارد». آیا می توانم پنج طبقه چند واحدی بسازم؟ اگر نه، راه حل چیست؟
    با تشکر: جوادی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اگر مشکل شهرداری دارد باید از شهرداری اجازه بگیرید. اگر با حق کس دیگری تزاحم دارد باید اجازه وی را اخذ کنید ولو با پرداخت مبلغی به وی.

  13. tanin
    پاسخ

    با سلام
    تنظیم قولنامه واگذاری سند زمین از پدر به پسر بدون بحث خرید وفروشی جهت استعلام دارایی چگونه است.
    باتشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام در قالب ارث فرق دارد والا غیر از ارث فرقی بین غریبه یا پدر و پسر نیست.

  14. احسان
    پاسخ

    سلام
    پدر بنده یه ملک را حدود ۷ ماه پیش خریداری کرده که این ملک کنار چاه موتور قرار دارد و از اواخر اسفندماه متوجه شدیم این چاه موتور در خانه ایجاد لرزش میکند به طوری که نمیتوان در خانه خوابید و به کلی هیچ گونه ارامشی وجود ندارد در صورتیکه فروشنده این لرزش را منکر شده است ایا این مسله تدلیس در معامله است؟ ایا حق فسخ برای ما وجود دارد؟
    و مشکل دیگر این که دو دانگ از طبقه دوم این ملک به نام همسر فروشنده است و فقط در مبایعه نامه ذکر شده ولی توسط شخص امضا نشده ایا این هم تدلیس است ؟ایا به ضررماست یا فروشنده؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام چیز مخفی نبوده است که بشود عنوان آن را تدلیس گذاشت. نهایتا برای آن دو دانگ هم ممکن است همسرش وکالت یا اذن داشته است یا بعدا اجازه کند. این هم کارساز نیست.

  15. میرزایی
    پاسخ

    با سلامو احترام
    اگر اقرار فروشنده مبنی بر تحویل واحد به یکنفر با مبایعنامه مقدم در دعوای شخص ثالث با مبایعنامه موخر میتواند به نفع نفر با مبایعنامه مقدم باشد.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اقرار فروشنده فقط در حق خودش نافذ است نه به ضرر کس دیگر.

  16. فرزين
    پاسخ

    با سلام و احترام،
    آیا می توان بدون عدم حضور تقاضای دیر کرد سندرا کرد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام چطور تخلف طرف دیگر را ثابت می کنید؟

  17. علیرضا
    پاسخ

    جناب اقای دکتر با عرض سلام و خسته نباشید.
    زمینی در سال ۹۱ معامله شده که نصف ثمن معامله پرداخت و نصف دیگر توسط دو فقره چک تسلیم فروشنده گردیدو پس از دو هفته از معامله فروشنده پشیمان گشته و چک ها را با حفظ موجودی وصول نمی کند و خلاصه اینکه پس از شکایت ورای بدوی و تجدید نظر محکوم گردیده ولی همچنان از وصول ۲ فقره چک خودداری می کند و ادعا دارد که چونکه ۲ فقره چک را با حفظ موجودی وصول نکرده نصف زمین مال من است و از طرفی مبلغ چک را خواستم به حساب صندوق دادگستری بریزم گفتند که مال الاجاره غیره به حساب صندوق می رود مبلغ چک همچنان باید به حساب شما بماند.
    حال سوال بنده این است:
    ۱-الان ۵ سال از حکم دادگاه می گذرد و چک ها همچنان بلاوصول و هر زمان که برای زمین مشتری می آید درصدد برهم زدن معامله و ادعای نصف زمین دارد و سمپاشی می کند.با برخورد ایشان چه کار کنم؟ناگفته نماند که ایشان یکی از وکلای دادگستری می باشد.
    ۲-چگونه باید پول چک ها از حساب خود خارج و به ایشان ابلاغ یا پرداخت شود.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اهمیت ندهید چون شما که حکم به نفعتان صادر شده است و پول را هم نگه دارید و اصلا کمش نکنید. شاید منتظر است که شما کسری داشته باشید و بعد گواهی عدم پرداخت بگیرد.

  18. مهدی
    پاسخ

    با سلام میشه بفرمایید پرونده ای در دادگاه که مربوط به ۳۰ سال پیش باشه رو چطور میشود در آورد این پرونده در مورد تحویل دادن یک نوزاد به یک خانواده میباشد که اون نوزاد بنده هستم و فقط یک برگ از اون موقع دستم مونده و میخوام از طریق اون دکتر یا دادگاه بفهمم خانواده من چی شدن ممنون میشم جوابم بدید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام باید به دادگاه دادخواست دهید که پرونده را در اختیار شما قرار دهند.

  19. مرتضی قناتی
    پاسخ

    با سلام و احترام
    من ۱ آپارتمان داشتم که فروختم و بعد از فروش متوجه شدیم باید سند را تک برگ کنیم که با توجه به مدت ۴۰ روز زمان تعویض ، امکان سند زدن در زمان توافق شده را نداریم و احتمالا ۱۰ روز تاخیر خواهیم داشت و خریدار هم اعلام نموده در صورتیکه در روز اعلام شده در محضر حضور پیدا نکنید از شما خسارت می گیرم
    حالا ۲ تا سوال داشتم
    ۱- ایشان می توانند از ما خسارت بگیرن ؟
    ۲- اکر از ما شکایت کنند چقدر طول میکشه تا به نتیجه برسن
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- طبق توافق بله. مگر بتوانید قاضی را قانع کنید که این از اختیار شما خارج بوده است. ۲- خیلی.

  20. محمد
    پاسخ

    با سلام.
    در قولنامه که بنده خریدار بوده ام، از فروشنده کمیسیون نامتعارف و بیش از حد از طرف بنگاه گرفته شده است. ( علت هم بخاطر کشیدن رقم ۵ میلیون تومان بجای پانصد هزار تومان از عابر بانک فروشنده در دستگاه پوز مستقر در بنگاه توسط خود مشاور املاک بوده و فروشنده بعدا موضوع را متوجه شده و رسید پرداخت از این بابت دارد)فروشنده از بنگاه بابت این قضیه شکایت کرده دو سوال داشتم محبت بفرماییند:
    ا- در کل آیا نحوه رسیدگی به شکایت فروشنده به صورت زمانبر خواهد بود .هر چند مربوط به بنده نیست اما نحوه رسیدگی به این موضوع شامل چه مراحلیست؟
    ۲- ایا بنده طبق مفاد قید شده در قولنامه در مورد نحوه تخلیه و سند زدن اقدام کنم؟
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام دعوی فروشنده و بنگاه ربطی به شما ندارد و مبایعه نامه شما طبق مفاد آن باید اجرا شود.

  21. آرش ابراهیمی
    پاسخ

    با سلام و عرض ادب
    حدود هفت سال پیش طی یک قرارداد اجاره بین موجر و برادر اینجانب در یک آپارتمان مسکونی ساکن شدیم. پس از گذشت ۶ سال موجر آپارتمان مذکور را به دلیل اینکه در رهن بانک بود با قولنامه و وکالت فروش به یکی از طلبکاران خود واگذار کرد و با توجه به اینکه برادر اینجانب خارج از کشور است برگه‌ای به اجاره نامه قبلی پیوست شد و من به جای برادرم قرارداد اجاره را با ایشان تمدید کردم. در ادامه به دلیل شکایت سایر طلبکاران از مالک قبلی، دادگاه آپارتمان مذکور را به مزایده گذاشت. مالک جدید با این ادعا که رای دادگاه را ابطال کرده‌ است نیز آپارتمان مذکور را باز هم با قولنامه و وکالت فروش به شخص دیگری واگذار کرد و شخص ثالث نیز درخواست تمدید اجاره نامه با اینجانب را دارد. با توجه به اینکه اولا بنده هیچ وکالتی از برادرم ندارم و ثانیا اینکه آپارتمان مذکور با قولنامه و وکالت فروش معامله شده است، چه خطراتی اینجانب را تهدید می‌کند. با سپاس.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر فقط اجاره است که ماهیانه پرداخت می کنید خب مسئله خاصی ندارد ولی اگر رهن و اجاره است در مورد ودیعه فقط برادر شما می تواند تقاضای آن مبلغ ودیعه را بکند. در هر حال بدون داشتن وکالت شما نمی توانید اجاره را تمدید کنید و این فضولی محسوب می شود تا زمانی که بردار شما آن را تنفیذ کند.

  22. امیر علی
    پاسخ

    سلام و عرض ادب من یک آپارتمان در طبقه اول خریدم که ۶ متر بالکن مسقف در صورتمجرس تفکیکی دارد حدود ۲۰ سال پیش با هماهنگی مدیریت مجتمع به میزان ۹ متر تراس اضافه میشود غیر مسقف حال با توجه به اینکه هیچ واحدی دسترسی به این تراس ندارد ۳ واحد اعتراض کردن آیا در دادگاه محکوم میشوم ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام به عنوان ملک شما نیست ولی اگر کسی نتواند از آن قسمت استفاده کند شما هم نمی توانید استفاده کنید.

  23. ایمان
    پاسخ

    سلام
    ملکی با این مشخصات خریداری کرده ام
    طبقه ی سوم، انباری شماره ۳ پارکینگ شماره ۳ که تمام مشخصات در مبایعه نامه درج شده است و کد رهگیری هم توسط بنگاه اخذ شده است از کل مبلغ ۴۰ میلیون تومان باقیمانده که قرار شد همزمان با انتقال سند در محضر بنده پرداخت کنم.
    متاسفانه فروشنده پس از گرفتن پایانکار و سند تفکیکی، در ابتدا پارکینگ را در سند طبقه ی سوم قید نکرده بود و من برای جای پارک شکایت تصرف عدوانی کردم و دادگاه پس از شش ماه با توجه به مبایعه نامه رای به نفع من صادر کرد
    حال فروشنده پارکینگ شماره ۲ را به سند من انتقال داده است و پارکینگ شماره ۳ که جای بهتری است به سند طبقه ی دوم و آن واحد را فروخته و ادعا میکند چون سند آماده است باید برویم محضر و الباقی ثمن معامله را میخواهد
    با توجه به اینکه در مبایعه نامه پارکینگ شماره ۳ نوشته شده است من چیکار میتوانم انجام دهم و آیا فروشنده میتواند بدلیل عدم حضور من در دفترخانه علیه من به دادگاه شکایت کند؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم مسئله سخت می شود بهتر است خیلی سخت گیری نکنید.

  24. امیر حسین احمدی
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد عزیز بنده پارسال با شخصی مبایعه نامه نوشتم و یک قطعه زمین رو از ایشون خریدم چون مسافر خارج از کشور بودن یه مقدار از ثمن معامله را بصورت دلار خواست و بنده نیز تهیه کرده و هنگام عقد قرارداد به فروشنده دادم و ایشون رسید کردن که فی المجلس مبلغ فوق را دریافت نمودند والباقی را به صورت دو فقره چک به ایشون دادم البته دوفقره چک رو بنده از مادرشون طلب داشتم که ایشون پذیرفت که چک رو که متعلق به مادر ایشون هستش رو من بابت باقی ثمن معامله به ایشون بدم که در حدود ۴۰۰ میلیون تومان بود و کارهای انتقال سند انجام شد بنام بنده سند صادر شد الان حدود ۶ ماهه که سند بنام بنده هستش و ایشون دوفقره چک رو به مادر برگردونده و مادر نیز یکی از چک ها رو به فردی دیگر بابت حساب خود می دهد و چک برگشت میخورد چون هیچگونه شرطی مبنی بر اینکه چک اگر برگشت بخورد معامله فسخ میشود در مبایعه نامه نوشته نشده و حتی در بنچاق و سند تک برگی ذکر گردیده که این معامله بیع شرط نمی باشد حال از محضر حضرتعالی این سوال ها رو دارم ۱- برگشت خوردن این چک مشکلی برای معامله من بوجود نمیاورد چون کسی که چک رو برگشت زده شکایت کیفری کرده و بنده رو بعنوان مطلع خواستن منم واقعیت رو گفتم۲-مادر فروشنده اظهار کرده که این چک رو خودش نوشته و امضا زده ولی به کسی که چک رو برگشت زده نداده حال مشکلی از این بابت برای بنده بوجود نمیاد.از لطف و بزرگواری شما بی نهایت ممنونم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم مشکل خاصی ایجاد نکند ولی اگر ثابت شود که این معامله برای وام بوده است ممکن است مسئله فرق کند.

  25. امیر رضا
    پاسخ

    با عرض سلام بنده یک دست مبل سفارش دادم که نصفشرو نقد وبقیه رو چند فقره چک دادم به نام فروشنده که قرار بوده بیست روزه بده ولی حالا موقع سررسید چک رسیده ولی به تعهدش عمل نکرده آیا می تواند چک بنده که به نام خودش هست خرج کرده باشد اگر جای چک رو پر نکنم برای من مشکل ساز می شود

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله امکانش هست. و شما باید مبلغ چک را پرداخت کنید و بعد دنبال مبل بدوید.

  26. الفتي
    پاسخ

    با سلام، آیا می‌شود منزلی را که ۳ دانگ آن را به‌نام همسر خود در دفترخانه انتقال داده‌ام دوباره پس بگیریم و اگر منزل مذکور بعلت دریافت وام در رهن و گرو بانک باشد ( وام کارمندی بوده به‌نام اینجانب می‌باشد) آیا درصورت مراجعه شریک به‌مرجع قضایی و طلب سهم خود، آیاشریک نیز باید سهم خود را بابت اقساط پرداختی وام مزبور واریز نماید و آیا با توجه به‌ در رهن و گرو بودن واحد مذکور ، اصولاً امکان انتقال ممکن می باشد.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بله می توانید با توافق اینکار را بکنید. در مورد وام هم طبیعی است که هر دو باید سند را امضا کنید تا در رهن قرار گیرد.

  27. ابوالفضل عسگری
    پاسخ

    با سلام وعرض ادب
    سال ۹۳ آپارتمانی به انضمام پارکینگ و انباری فروختم. با رای دادگاه در سال۹۲ سند گرفتم. با توجه به کسری پارکینگ یکی از واحدها که تاریخ مبایعه نامه او پیش از من است فاقد پارکینگ شده و سند بدون پارکینگ گرفته. دوسال است دادخواست می دهد و تقاضای نقض رای من در قسمت پارکینگ دارد. با توجه به اینکه در زمان خرید همه واحدها که بعضا الان چند دست معامله شده اند تفکیکی و یا تقسیم نامه نبوده و فروشنده اصلی حاضر به انتقال سند نبوده وهمه با رای دادگاه سند گرفته اند و در مبایعه نامه هیچ واحدی شماره پارکینگ مشخصی قید نشده.لذا دادگاه بدوی در سال۹۴ رای داد”با توجه به اینکه در مبایعه نامه ابرازی خواهان درهیچ یک قبل از تقسیم و تفکیک پارکینگ اشاره ای به قطعه ۴ نشده لذا نامبرده می بایست علیه خواندگان درخواست یک قطعه پارکینگ نماید ودرصورت تعزر مطالبه خسارت نمایدوسند عادی خواهان در مقابل سند رسمی خوانده غیرمعتبراست لذا دعوی خواهان غیر مدلل تشخیص داده شد.” این رای توسط تجدید نظر هم تایید شد. خواهان مجددا در سال۹۵ در شعبه دیگری دادخواست داد واین رای صادر شد” نظر به اینکه خواهان پارکینگ مشخصی را خریداری نکرده والزاما پارکینگ ۴ متعلق به خواهان نیست و طرح دعوی با این کیفیت قابل استماع نمی باشد وباید به طرفیت کلیه مالکین و خریداران واحدها وفروشندگان آن طرح دعوی نماید وپس از ابطال سند نسبت به کلیه واحدهایی که پارکینگ آنها اختصاص یافته سپس با رعایت اولویت در فروش براساس مبایعه نامه ها به هر واحد پارکینگ اختصاص یابد. لذا براساس ماده ۲ آیین دادرسی مدنی قراررد دعوی خواهان صادر می گردد.”
    حال خواهان درخواست تجدید نظر داده است. لایحه تقدیمی او منظم به استشهادی است که ۳ نفر از مالکین فعلی البته یکی همسر خواهان است ، شهادت داده اند که خواهان قبل از من پارکینگ را در تصرف داشته است. وبه این استناد مشاعی بودن رازیر سئوال برده.
    ضمنا پارکینگ بنده با حضور مامور اجرای احکام در محل و تفهیم به خواهان و سایر مالکین و نصب اطلاعیه تحویل من شده و خواهان در مهلت مقرر اعتراضی نکرده بود.
    لطفا راهنمای فرمایید اولا تا چه زمانی و چند دفعه ایشان می تواند دادخواست بدهد و در لایحه من به ” اعتبار امر مختومه” اشاره کرده بودم ولی دادگاه توجهی نکرد؟ ثانیا آیا دادگاه تجدید نظر به استناد استشهاد فوق می تواند رای را نقض نماید؟ لطفا راهنمایی نمایید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این دعوی همانطور که دادگاه گفته است تعیین تکلیف نشده است و بنابراین دادگاه بیان کرده که باید علیه کلیه خریداران باشد و تا آن زمان هر وقت طرح دعوی شود دادگاه می تواند رأی مشابهی بدهد و شما هم سوابق را به دادگاه بدهید.

  28. اسد
    پاسخ

    با سلام و خسته نباشید
    بنده یک واحد آپارتمان در آبان ۹۴ ۱۳ فروختم به شخص بصورت مدت دار در مبایعه نامه تمام چک ها نوشته شده و قرار شد در تاریخ مشخص شده وصول شود متاسفانه یک سوم مبلغ کل تا اخرین چک(یک سال بعد ) وصول نگردید و تمام شرایط پرداخت خسارت نوشته شده حالا بعد یک سال و نیم خریدار واحد را به شخص دیگر فروخته و می خواهد سند بنامش تنظیم شود بدون اینکه خسارت و زیان قرارداد ما را را پردازد در صورتی که بنده چک ایشون که وصول نشد مجبور شدم برای بدهی ساخت از بانک وام با بهره بالا دریافت کنم و به اطلاع ایشان هم رساندم که شما کافیه کارمزد وام بنده رو در بانک تسویه کنی ،ولی قبول نکرد ،خواهشمند است راهنمایی بفرمایید .با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب شما هم به نام ایشان نکنید. طبیعی است که ایاشن شکایت خواهد کرد و شما هم متقابلا مطالب خودتان را در دادگاه مطرح کنید تا رسیدگی شود.

  29. سامران جمال زاده
    پاسخ

    با سلام استاد عزیز/من یک وام یکصد میلیون تومانی به یک نفرواگذار کردم واون یک واحد اپارتمان خود رادر بنگاه در مبایعه نامه به اسم بنده کرده است در قسمت بالای مبایعه نامه نوشته شده که بنده اپارتمان ذکر شده رابه مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰۰میلون تومان خریده ام که کل ثمن معامله پرداخت شده است ولی در قسمت پایین توضیحات نوشته شده که این معامله در ازای یکصد میلیون وام بانکی خریدار به فروشنده تنظیم شده لذا هر زمان فروشنده ۳قسط متوالی پرداخت نکند خریدار اختیارات کامل قانونی طبق وکالت دفتر خانه دارد که ملک مذکور را به فروش برساند کل وام را واریزکندوما باقی پول باقی مانده روبه فروشنده بازگرداند.ایا من با این مبایعه نامه ووکالتنامه میتوانم نسبت فروش اپارتمان اقدام کنم ؟؟؟این مبایعه نامه نوشتن عقد بیع حساب میشه؟یارهن ؟یاضمانت ؟با تشکر از راهنمایتان خیلی ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم این بیع نیست و شما حق ندارید آن کار را انجام دهید.

  30. جلال رستمی
    پاسخ

    با سلام خسته نباشید .
    همسرم در ۱۵ فروردین طی یک دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت خود بابت ۱۵ سال زندگی مشترک را مطالبه کرده که ارجاع به کارشناسی شده و نظر داده و در حال صدور رای میباشد و همچنین بعد از آن طی یک دادخواستی نصف مهریه خود را از طریق دادگاه به اجرا گذاشته و نصف دیگر آن را از طریق اجرایی ثبت اسناد ، که ۲۶ اردیبهشت وقت رسیدگی دادگاه نسبت به نصف مهریه آن میباشد و ماشینم را نیز توقیف کرده و این درحالی است که همسرم هنوز در منزل مسکونی من سکونت دارد و با اینکه تمکین نمی کند باز همچنان در منزل من زندگی میکند و چون دنبال بهانه میگردد و احتمال اینکه وسایل یا مدارکم را ببرد هست و نیز با عدم تمکین خود موجب شده دو فرزندانم که ۸ و ۱۱ ساله ، نیز از من تمکین و اطاعت نکنند . ممنون میشوم اگه راهنمایی کنید که چگونه میتوانم او را از منزل اخراج کنم فقط منتظر بودم که امتحانات بچه ها تمام شود بعد … ممنون
    یکی هم اینکه من به او از حساب خودم پول داده ام ماشین خریده و چک هایش را هم من داده ام رسید هم دارم آیا میتونم بگم از بابت مهریه حساب کنه
    ممنون از راهنمایی تان سپاسگزار .

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- جلال جان می توانید توی خونه راهش ندهی ولی اگر راهش می دهی خب قانون چه کاری می تواند بکند. ۲- باید ثابت کنید که آنها بابت مهریه بوده تا بتوانید به جای مهریه لحاظ نمایید.

  31. محمد
    پاسخ

    سلام
    اگر ملکی را بدون عقب نشینی ساخته و به هر دلیلی سند بگیرد و آیا آن سند باطل است یا خیر؟
    عقب نشینی باید بکند یا خیر؟
    ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام سند ممکن است با قید عقب نشینی باشد.

  32. مرتضی فتحی
    پاسخ

    سلام آقای دکتر خواهرم برای پرونده چک که ضمانت بود برام سند گذاشت .پول نداستم حق کارشناسی بدم دومیلیون میخواست .الان رای اومده محکوم ۷۳۱روز زندانم .نوشته قابل پژوهش در تجدید نظر .واز سوی دیگر خواهرم سند میخواد برای تفکیک کل ساختمان ۰چون طبقه ۳ رو فروخت برا دخترش جهزیه بخره .موندم چیکار کنم .میتونه با مهر بازداشت بره تفکیک بکنه

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب باید تقاضای تجدید نظر کنید ولی متوجه سند نشدم که سند بگذارد بیایید بیرون. خب باید یک سند دیگر بگذارید تا رأی شما قطعی شود.

  33. مهران مجدی
    پاسخ

    سلام وقت بخیر
    مستاجر مغازه ای هستم که آخر همین ماه قرارداد یک ساله به اتمام میرسد ولی صاحل ملک گفته که باید صبر کنی تا مستاجر جدید بیاد و پول پیش و ازش بگیرم و بهت بدم.اما خوب این به من ارتباطی نداره که باید مستاجر جدید بیاد چون طبق قانون قرارداد من تموم شده و باید مبلغ پول پیش من آماده باشه که به من برگردونده بشه درسته.حال اگر طرف نده یا بخواد اذیت کنه من چه کار قانونی میتوانم انجام بدهم که زود به پولم برسم درضمن صاحب ملک ندار نیست یعنی وضعیت مالی بسیار عالی داره.ولی از قبل شنیده ام که این آقا کلا تمامیه مستاجرارو در برگرداندن پول پیش اذیت کرده است.لطفا از نظر قانونی من و راهنمایی کنید که زودتر به حق خود برسم.
    با سپاس

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شما باید بدون اینکه ملک را تخلیه کنید تقاضای مطالبه مبلغ ودیعه خود را از دادگاه یا شواری حل اختلاف (تا بیست میلیون) مطالبه کنید.

  34. امین خوشحال
    پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت استاد ارجمند. در یکی از تحقیقاتم در زمینه حقوق اقتصادی که عنوان آن خودتنظیمی بازار در بریتانیا می باشد با عنوانی برخورد کردم که در تشخیص معنای صحیح آن به زبان فارسی به مشکل خوردم.
    Non-Ministerial government department

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خب یک موسساتی دولتی هستند که زیر مجموعه وزارتخانه خاصی نیستند و مستقیما به رئیس جمهور یا نخست وزیر مرتبط اند. مثلا سازمان انرژی اتمی یا سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور

  35. سعید
    پاسخ

    سلام .چند ماه پیش یک قطعه زمین را قرار بوده فروشنده به اسم من انتقال سند بده ولی الان امتناع می کند هرچند توی دفتر خانه هم ثبت شده الان چکار کنم ؟میگه وکیل میگیرم و…و بهت انتقال نمیدم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شما باید از طریق دادگاه الزام وی به انتقال سند را تقاضا کنید.

  36. محمد
    پاسخ

    با سلام و احترام
    اینجانب یکدستگاه آپارتمان پیش خرید کردم که پیش فروشنده بر اساس تبصره ذیل بند ۵ ماده ۴ قانون پیش فروش ساختمان مصوب ۸۹، فاقد اجازه پیش فروش به دلیل پیشرفت ساخت کمتر از سی درصد تعهدات، در حین عقد قرارداد بوده است. آیا با این استناد میتوان تقاضای بطلان قرارداد از دادگاه نمود؟
    ضمن آنکه پیشرفت فعلی نبز باتوجه به گذشت بیش از یکسال از موعد تحویل کمتر از چهل درصد هست.
    همچنین شخص بنده نیز بساری ازاقساط خود را پرداخت نکرده ام . ضمنا حق فسخ نیز از من ساقط است.
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این قانون به آن شکل عمل نمی شود و به آن نمی توانید استناد کنید.

  37. حامد
    پاسخ

    سلام . من پدرم زودتر از پدر بزرگم فوت نموده . ولی در زمان حیات بین ورثه تفاهم نامه ای امضا شده در صورتیکه هر کدام از ورثه زودتر از پدر فوت کنند تمام سهمی که دارند از پدر بزرگ به نوه های کسی که فوت کند میرسد . آیا با این تفاهم نامه میتوانم سهم خود را بیگیرم یا دنبالش نروم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام در صورت اعتراض ورثه نمی تواند صحیح باشد.

  38. بهرام
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    بنده ششدانگ آپارتمان خودم راباداشتن حق اختیارفسخ ومنافع مادام الحیوه به همسرم واگذارنمودم .میخواهم بدانم آیادرصورت اختلاف باهمسرم ایشان میتواندآپارتمان راازمن بگیردیاخیر؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر حق فسخ دارید می توانید از حق فسخ استفاده کنید و معامله با به هم بزنید.

  39. مریم ر
    پاسخ

    باسلام ،با تشکراز راهنمایی شما آقای دکتر میشه محبت بفرمایید دقیق تر راهنمایی بفرمایید من به کتاب جنابعالی مراجعه کردم ولی پاسخ رو پیدا نکردم سوال من این بوداصول وقواعد حاکم بر حقوق تجارت بین الملل چیست؟یا اصلها وقواعد پذیرفته شده حقوق تجارت بین الملل در تجارت بین الملل؟.باسپاس از بزرگواری جنابعالی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اصول و قواعد حاکم بر حقوق تجارت بین الملل در چه زمینه ای؟ در زمینه داوری؟ در زمینه حل و فصل اختلافات؟ در زمینه قراردادها؟ در زمینه اسناد تجاری؟ سوال مبهم و کلی و جواب هم باید همینطور باشد.

  40. عمید
    پاسخ

    سلام
    بنده ماکی رو خریدم که بدون داشتن گواهی استاندارد پایان کار گرفته و بعدا متوجه شدیم ایا میتونم بعنوان فریب در معامله شکاین کنم و درخواست ضرر و زیان کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اینها دعاوی حقوقی است و شما می توانید شکایت حقوقی کنید نه کیفری.

  41. امیر
    پاسخ

    سلام،حکم قلع وقم چندین بنای مسکونی توسط شورای حل اختلاف صادرشده وچون وکیل ما اطلاع نداده حکم بدون اعتراض قطعی شده،یکی ازهمسایگان بااعتراض ثالث جلوی حکم خودش را گرفته وتبدیل به پرداخت بهای مقدار زمین تصرفی کرده،بقیه با توجه به اشکالات زیاد پرونده از جمله عدم کارشناسی توسط کارشناس دادگستری باتوجه به گذشت چندسال از حکم چه میتوانند کنند.اهواز ابراهیمی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بستگی دارد که دادگاه از کارشناس چه چیزی را تقاضا کرده است. شواری حل اختلاف مسئول قلع و قمع نیست.

  42. امیر
    پاسخ

    سلام،استاد.بنده اپارتمانی فروخته ام ودرمهظر به نام زده ام امادر مهظربرگ تخلیه نگرفتم چون چک تخلیه نزد بنگاه بود.اگر پس از تخلیه پول خریدار اماده نباشد چه متوان کرد بابت تاخیر پرداخت که در قولنامه بنگاه قید شده. سپاس

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، فعلا شما سند را در محضر زده اید و اگر تخلیه نکرد باید جداگانه بر اساس قولنامه نزد دادگاه شکایت کنید.

  43. کاظم فراهانی
    پاسخ

    با سلام، در بهمن ۹۴ واحدی را به شخصی پیش فروش نمودم بصورت قولنامه دستی بین خودمان. ۳۰ میلیون بعنوان ثمن معامله و ۲۲ میلیون زمان تحویل (اردیبهشت ۹۵) و ۳۲ میلیون زمان سند زدن (بهمن ۹۵) قرار شد به بنده پرداخت کنند.
    واحد در طبق قرارداد در اردیبهشت ۹۵ آماده تحویل بود، اما خریدار خواهان فسخ قرار داد بود و طبق توافقی شفاهی که صورت گرفت قرار بر این بود که خریداری جدید پیدا شود که بنده ۳۰ میلیون ثمن معامله ایشان را بدهم و ضرر و زیانی را نیز نگیرم.
    اما بعد از گذشت چند ماه مشتری برای واحد پیدا نشد، و طبق توافق شفاهی قرار بر این شد که واحد را رهن بدهم به مبلغ ۱۸ میلیون و بعنوان بقیه ثمن معامله دریافت نمایم.
    واحد در تیر ۹۵ رهن داده شد، و بنده نیز ۱۸ میلیون را بعنوان بقیه ثمن معامله دریافت کردم و کل مبلغ به ۴۸ میلیون رسید و در ضمن قرار داد اجاره نیز به نام خودم تنظیم کردم.
    خریدار بعد از گذشت چند روز با رد توافق شفاهی های صورت گرفته به بنده تهمت کلاهبرداری زده و اعلام نمود که واحد را بدون اجازه خریدار رهن داده ام.
    و بعد از گذشت چند روز اعلام نمود که یک قرارداد جدید فروش نوشته شود و در آن مبلغ ۴۸ میلیون بعنوان ثمن معامله و ۳۶ میلیون نیز در زمان تنظیم سند داده شود.
    قرار داد جدید بعد از دو ماه از قرار داد اجاره (که بنام خودم بود) در شهریور ۹۵ با خریدار امضاء شد و اجاره نامه نیز به خریدار دادم و با مستاجر هماهنگ کردم که قرارداد اجاره به نام خریدار در بنگاه انتقال بدهد.
    در قرارداد جدید نیز مقرر شد در ۳۰/۱/۹۶ نیز سند به نام خریدار تنظیم گردد.

    حال خریدار از بنده بعنوان کلاهبرداری شکایت نموده است با اعلام دلایل ذیل:
    ۱- عدم تنظیم سند در تاریخ ۳۰/۱/۹۶ و ارائیه روزی صد هزار تومان،
    ۲- اجاره دادن مال غیر به شخص دیگر، بدون هماهنگی با پیش خریدار

    بنده نیز از شکایت فوق، توسط تماس تلفنی شخصی که از آگاهی محل مربوطه و با موبایل خودش انجام داد، مطلع شدم که بایستی در آگاهی حضور پیدا کنم

    با حضور بنده در آگاهی، فرد موردنظر با خریدار تماس گرفت تا در آگاهی حضور پیدا کند، و اجازه هیچگونه دفاعی به بنده داده نشد و …..
    و خواهان دریافت تعهد محضری از بنده در خصوص ارائه ضرر و زیان روزی صد هزار تومان بابت تاخیر و اعلام دقیق زمان تنظیم سند بودن که با مراجعه به هر محضرخانه ای آن هم بصورت کاملا اسکورت شده، هیچ محضرخانه ای این تعهد را انجام نداد

    دوباره به آگاهی مراجعه کردیم و در آنجا صورتجلسه نوشتند که بنده تا تاریخ ۳۰/۸/۹۶ بایستی نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام کنم و ضرر و زیان خریدار را نیز تامین نمایم.
    …..

    حال با عرض معذرت بابت طولانی شدن مطلب، خواهان راهنمایی درخصوص موارد ذیل می باشم.

    ۱- آیا اقدام بنده در خصوص رهن دادن واحد فوق به شخص دیگر، با توجه به اینکه در قرارداد دوم فروش واحد، خریدار نسبت به این موضوع اطلاع داشته (با توجه به در نظر گرفتن توافقات شفاهی صورت گرفته با خریدار) ، کلاهبردای محسوب می شود ؟ مال غیر ؟

    ۲- آیا تاخیر در تنظیم سند رسمی، جرم کیفری محسوب می گردد ؟

    ۳- آیا احضار متهم در آگاهی با توجه به کلیات پرونده توسط موبایل ، انهم موبایل شخصی صورت می پذیرد؟ یعنی هیچگونه احضاریه برای متهم ارسال نمی شود؟

    ۴- ….

    ۵- ب…..

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام ۱- کلاهبرداری محسوب نمی شود. ۲- خیر ۳- آنها را نمی دانم شما می توانستید شرکت نکنید. ۴- این حواشی را من اطلاع ندارم و مناسب برای انتشار در سایت نیست.

  44. چشمک
    پاسخ

    با سلام . اگر خریدار قسمتی از بهای ملکی را نپرداخته باشد و ملک هم به صورت سند رسمی به خریدار منتقل شده باشد ،آیا فروشنده می تواند معامله را فسخ کند با اینکه سند منتقل شده ؟ ببخشید که زیاد مزاحم شدم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام فسخ بیع به دلیل عدم پرداخت ثمن خیلی مشکل است به خصوص که شما سند رسمی زده اید و کلیه خیارات را از خودتان سلب کرده اید.

  45. غلامعلی
    پاسخ

    سلام می خواهم برای شخصی رضایت بگیرم وقرار است در مقابل رضایتی که میگیرم مبلغی به من پرداخت شود به چه روشی می توانم عمل کنم برای گرفتن پول بعد از گرفتن رضایت که که اعتماد هر دوطرف حاصل شود بهترین روشی که بتوانم بعد از گرفتن رضایت حقی از من ضایع نگردد چیست تا بلافاصله من دستمزدم را بگیرم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام یک قرارداد ببندید که اگر این رضایت حاصل شد شما آن مبلغ را مستحق هستید.

  46. محمد نظافتی
    پاسخ

    با سلام و احترام خدمت استاد ارجمند جناب آقای دکتر شیروی
    حدود ۵ سال است که مستاجری دارشتم که کاسب ابود و هر سال با پشت نویسی پشت قرارداد تمدید میکردم ، همیشه کرایه را اول هر ماه واریز میکرد ازابتدا ایشان ۵ میلیون پول پیش داده اندو امسال باماهیانه ۶۸۰ هزار تومان و پشت نویسی پشت قرارداد،مهر بنگاه، امضاء ۲ شاهد وامضاءو اثرانگشت من و ایشان قرارداداجاره را تا ۹۶/۰۴/۳۱ امضاء کردیم.
    در بهمن ماه ۹۵ از من به عنوان قرض ۲/۵ میلیون تومان گرفتند و یک چک به همان مبلغ به تاریخ ۹۶/۰۴/۰۵ دادند من هم چون تا حالا بد ی از ایشان ندیده بودم و مدیر ساختمان نیز بود اعتماد کردم ولی جایی ثبت نکردیم.
    در ۳ اردیبهشت ۹۶ یکی از همسایه ها تماس گرفت و گفت دیشب ایشان اثاث کشی کردند و رفتند ولی پسرشان که مجرد و مغازه دار است نرفته است.
    بعد متوجه شدم که ایشان چند چک برگشتی داشتند وچند نفر حکم جلب ایشان را گرفته بودند و ایشان فرار کردند.
    فردای آن روز نزد پسرش رفتم و قضیه را جویا شدم ولی گفتند پدرم بدلیل بیماری به شهرستان هستند و من به جای ایشان هستم و قرارداد ما وقت دارد و حتی کرایه فروردین را دادند و ۹۰۰ هزار تومان که عقب افتادگی کرایه ماه قبل بود را نیز دادند.
    وقتی صحبت چک ۲/۵ میلیون تومانی ۹۶/۰۴/۰۵ را کردم سکوت کردند و گفتند که من سر وقت یعنی ۹۶/۰۴/۳۱ تخلیه میکنم به شرطی که ۵ میلیون پول پیش را به من بدهید و تمام کرایه و قبض ها را هم تصویه میکنم ولی آن چک باید از پدرم بگیری! یا اگر در زمان چک موجودی نداشت برگشت بزنی!؟
    به ایشان گقتم من با پدرتان قرارداد دارم نه با شما که گفت فرض کن پدرم نرفته من که هستم ،ضمنا میگوید اگر پول پیش ۵ میلیون را بدهی همه قبوض و کرایه را میدهم و همین الان تخلیه میکنم.

    مهمترین سوال من این است گه چگونه میتوانم مبلغ چک را از پول پیش کم کنم ؟و چگونه میشود بدون شکایت ایشان را از خانه بیرون کنم؟
    ضمنا استشهاد همسایه ها را که ایشان نیمه شب اثاث کشی کردند و چند بار مامور با حکم جلب دم خانه آمده است را گرفته ام

    استدعا دارم مثل همیشه که به همه کمک میکنید به اینجانب نیز کمک کنید گه چه راه بی دردسری را پیش بگیرم چون من دچار مجروحیت جنگی ۵۸% هستم و ۳ بار دجار موج انفجار شدم و استرس برایم سم است و طاقتم نیز بسیار کم شده

    با آرزوی سلامتی و طول عمر برای جنابعالی و خانواده محترمتان
    بی صبرانه منتظر پاسخ جنابعالی هستم
    الان که این مورد را مطرح کردم ۱۹ اردیبشت است

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، تا اجاره تمام نشود نمی توانید حکم تخلیه بگیرید. بنظرم مبلغ چک هم ربطی به این اجاره ندارد و اگر شما از دادگاه بخواهید که تخلیه کند دادگاه هم از شما می خواهد که پول پیش را به ایشان بدهید و بعد دنبال چک اتان باشید. اگر شما می خواهید که چک را نقد کنید ممکن است نتوانید حکم تخلیه بگیرید.

  47. رضا
    پاسخ

    سلام یکی از وکلا وکالت خانم یکی از اقوام منو بدست گرفته بعد از مدتی متوجه شدم اون وکیله با اون خانم طرح رفاقت ریخته وگاهاً سو۶ استفاده هایی نیز انجام داده از آنجایی که عنوان کردن این مساله باعث فروپاشی خانواده او میشود ومن نشانی از وکیل او ندارم و موکل او از دادن شماره وکیل ممانعت میکند خواستم از شما بپرسم چطوری این مشکل رو.حل کنم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اگر اسمشان را می دانید می توانید روی اینترنت بفهمید که عضو کانون کدام شهرستان هستند و بعد شکایت کنید به آن کانون یا به دادگاه.

  48. مهدیه
    پاسخ

    سلام و عرض ادب
    سوال فوری دارم اگر لطف کنید پاسخ بدهید کمک بزرگی به من کرده اید.
    ملکی رو فروخته ایم و زمان تخلیه و تحویل آن نزدیک است . خواستم سوال کنم اگر در تاریخ مقرر تخلیه نکنیم چه اتفاقی می افتد ؟ از نظر قانونی مشکل دارد که ملک رو دیرتر تخلیه کنیم و متناسب با آنچه در قرارداد هست ، جریمه پرداخت کنیم. جریمه اش روزی صدهزار تومن هست .
    ابتدا از خریدار تقاضا کردیم که سند را ب نامشان بزنیم و خانه را یک ماه ازشان رهن کنیم ولی همکاری نکردند.
    بسیار از شما سپاسگزارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اگر شما تحویل ندهید باید جریمه مقرر در مبایعه نامه را پرداخت کنید مگر دلیل عدم تحویل منتسب به خریدار باشد که در این صورت مسئول خود خریدار است و شما مسئولیتی ندارید.

  49. زینب
    پاسخ

    سلام آقای دکتر. وقتتون به خیر و نیکی باشه. قرار هست همسر من به عنوان مهریه،ملکی رو به صورت مالکیت بلاعزل به نام من کنه. که این ملک مبلغی اش به عنوان وام در گرو بنیاد جانبازان هست و مبلغ ۲۹ میلیون ان هم رهن هست. سوال من اینه که ایا میشه این ملک بدین صورت در مهریه ثبت بشه؟و به نام کردن به صورت بلاعزل برای من چه مشکلی خواهد داشت؟
    باتشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام شما باید به صورت قولنامه یا صلحنامه عادی انتقال دهید و نمی توانید ثبت کنید مگر اینکه اول از رهن خارج شود. البته شما یک وکالت بلاعزل برای انتقال هم به صورت رسمی بگیرید.

  50. ابراهیم جعفری
    پاسخ

    سلام
    اینجانب یک باب ملک تجاری در سال ۷۹ خریداری نمودم با مبایعه نامه عادی ۴۰۰ملون تومان و ۳ شاهد هم در مبایعه نامه هست که در ۴ مرحله ۱۸۰ ملیون ..۱۲۰ملیون…۵۰ملیون..و۵۰ملیون کل ثمن معامله را پرداخت کردم و بعد از ۳ ماه فروشنده متواری شد که در سال ۹۲ ایشان را پیدا کردم و متوجه شدم که در سال ۸۹ دقیقا ۱۰ سال بعد با سند رسمی به شخص دیگر فروخته که شکایت کردم از ایشان به عنوان کلاهبرداری و فروش مال غیر که ۱۰ ماه نیز در زندان اوین بود ادعا کرد که مبایعه نامه جعلی است .. و کاغد سفید امضا داده و قیمت ملک اون زمان کم بوده و امضا ها مال ایشان نیست که همه اینها ۲۰ برگکارشناسی ادعا های ایشان را رد کردند و به بنده رای دادند و اصالت مبایعه نامه تایید شد و در اخر ایشان ادعا کردند که مبایعه نامه در سال ۷۹ نوشته نشده که به کارشناس ارجاع شد و کارشناس (عنوان نمود که به نضر میرسد در تاریخ ۷۹ نگارشنشده و در زمان دیگری نوشته شده ) با یه کلمه به نضر میرسد تمامی اوراق که به نفع بنده است را نادیده گرفته و حکم بر براعت متهم داده و اینجانب اعتراض کردم به نضر جنابعالی این حکم صحیح میباشد

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام آنچه که برای دادگاه اهمیت دارد این است که آیا مبایعه نامه شما قبل از سند رسمی بوده یا بعد از آن. در این مدت ملک در تصرف چه کسی بوده است؟ باید شما به قرائن دیگری توجه کنید که نشان دهد که قبل از سند رسمی، مبایعه نامه منعقد شده است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *