سال تحصیلی جدید آغاز می شود و صدها هزار نفر از دبیرستان وارد دانشگاه میشوند و هزاران نفر نیز از مقاطع پایین تر به مقاطع بالاتر ارتقا یافته اند. تازه واردها هنوز خیلی به آداب دانشگاه آگاهی ندارند و در کلاس بعضا حرکاتی از خود نشان می دهند که باعث خنده دیگران شده و از این طریق آنها به تدریج یاد می گیرند که چطور رفتار کنند. برخی از رفتارهای مناسب را نیز ممکن است هرگز یاد نگیرند و فارغ التحصیل شوند.
اکثریت قاطع دانشجویان در انتخاب گزینه اول خود موفق نشده و در رشته یا محلی قبول شده اند که به زعم خود پایین تر از آن چیزی است که خود را مستحق می دانند. مرتب این سخنان در مغز دانشجویان جولان می کند و یا بین آنها رد و بدل می شود: من استحقاق بیشتری داشتم! یه کمی هول کردم! بد شناسی آوردم! همیشه زندگی من گنده! همه اش تقصیر این …! و از این قبیل حرفها و لعن و نفرین ها. این وضعیت وقتی وخیم می شود که دانشجو لاپوشانی کرده و رشته یا دانشگاه دیگری را عنوان می کند و یا پدر و مادرش به غلط جور دیگری به دیگران وانمود می کنند.
دانشجویانی مثل دانشجویان پردیس ما ممکنه قدری بیشتر برای توجیه خانواده و دوستانشان دچار مشکل شوند. از طرفی پردیس قم بخشی از دانشگاه تهران است و برای قبولی در آن باید رتبه های خیلی خوبی بیاورند و از طرف دیگر محل تحصیل در قم است. این که چطور می توانیم به خانواده و دوستان حالی کنیم که واقعا این بخشی از دانشگاه تهران است و قبولی در آن کار ساده ای نبوده است، زیاد آسان نیست.
این دغدغه ها و پریشانی ها در ابتدای کار قدری عادی است ولی اگر ادامه پیدا کند و یا مزمن شود خطرناک خواهد بود. تا چند وقت باید درگیر این اوهام بود. تا کی باید افسوس گذشته را خورد. چه مدت باید غمناک بود و غم خورد که چرا فلان جا قبول نشده ام و اگر آنجا قبول می شدم چی می شد. چقدر باید این خزعبلات را به هم ببافیم و خودمان را سرگرم آن ها کنیم.
قدیم ها داستانی را برای ما تعریف می کردند که پدر سخت گیری بود که هر روز پسرش را نهیب می داد و تهدید می کرد که اگر کوزه را بشکنی چنین و چنان می کنم و از خانه بیرونت می اندازم و کله ات را شقه می کنم و هر روز از این خط و نشان ها برای پسر می کشید. تا این که روزی از اتفاق کوزه شکست. تمام وجود پسر را ترس گرفت که پدر چنین و چنان خواهد کرد. پسر وقتی با ترس و لرز نزد پدر آمد و خبر شکستن کوزه را به وی داد، پدر تنبیهی نکرد و مجازاتی روا نداشت. گفتند این همه تهدید و توبیخ کردی و حالا که کوزه شکسته کاری انجام نمی دهی. گفت همه این تهدید و توبیخ ها برای این بود که کوزه نشکند؛ حالا که کوزه شکسته مجازات کردن چه سود.
دغدغه قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر باید قبل از آزمون کنکور باشد نه بعد از آن. بعد از کنکور کار از کار گذشته و آب ریخته را دیگر نمی شود جمع کرد. دغدغه ها قبل از شرکت در کنکور با دغدغه ها بعد از آن نباید یکسان باشد. قبل از کنکور باید دنبال حداکثر بود و تلاش کرد که در بهترین رشته و دانشگاه قبول شد و بعد از آن باید از فرصت به دست آمده استفاده کرد و در تحصیل موفق گشت. کسانی که غم گذشته را دارند و اسیر آن اند، نمی توانند غم آینده را داشته باشند و در تحصیل و زندگی خود موفق گردند.
بخشی از این نگرانی ها ناشی از دیگران است. ژست ها و خالی بندهای ما قبل از کنکور توقعات دیگران از ما را افزایش داده است و یا پدر و مادرمان به دیگران در مورد ما حرف های زیادی زده اند و توقع افراد را زیاد کرده اند. مادری که قبل از شرکت در کنکور فرزندش را دکتر یا مهندس یا وکیل صدا می زند، آرزوها و آمالش را مطرح می کند اما ما که قدری دنیا دیده تر هستیم می دانیم که ظرفیت این رشته ها محدود است و متقاضی زیاد و امکان موفقیت همه غیر ممکن و ده ها عامل دیگر که می تواند فرد را در نیل به هدفش ناکام گذارد. پس نباید این تعبیرها را بیان کرد یا این تلقی ها را ایجاد نمود ولی اگر هم ایجاد شد، نباید اسیر آن گشت. افراد فهیم خود می دانند که ظرفیت ها محدود و شرکت کنندگان زیاد و کوچکترین اشتباه یا استرس می تواند در نتیجه مؤثر باشد؛ آنها عجولانه در مورد توانایی و شخصیت شما قضاوت نخواهند کرد و افراد غیر فهیم را هم که نمی شود به راحتی تفهیم کرد.
در گلستان سعدی حکایتی نقل شده است که عینا می آورم: «یکی را از بزرگان بادی مخالف در شکم پیچیدن گرفت و طاقت ضبط آن نداشت و بی اختیار از او صادر شد گفت ای دوستان مرا در آنچه کردم اختیاری نبود و بزهی بر من ننوشتند و راحتی به وجود من رسید شما هم به کرم معذور دارید.»
بخش دیگری از نگرانی ها در مورد پایین بودن سطح دانش دانشگاهی است که فرد در آن قبول شده است. تقریبا همه پیش زمینه ای در مورد دانشگاه و دانشکده محل تحصیل خود دارند که معلوم نیست چقدر با واقعیت همراه است ولی این پیش زمینه ممکن است آنقدر قوی و تأثیر گذار باشد که هرگز مطابق با واقع اصلاح نشود. نمی توان انکار کرد که دانشگاه ها دارای مراتب گوناگونی هستند و همه سعی دارند که به بهترین دانشگاه ها راه یابند. ولی باید پذیرفت که این دانشگاه ها ظرفیت محدودی دارند و نمی توانند همه را در خود جای دهند. دیگران که نتوانسته اند به این دانشگاه ها راه یابند، نمی توانند متوقف شوند. می گویند که دانشگاه هاروارد رتبه برتر دانشگاهی دنیا را دارد؛ آیا این بدین معنا است که میلون ها دانشجوی دیگر در سراسر جهان هیچ توفیقی نداشته اند؟ همه دانشگاه های دیگر در انجام وظایف خود ناکام مانده اند؟
یکی از دلایلی که دانشگاهی معروف می شود، موفقیت آن در جذب دانشجویان مستعد، توانا و با انگیزه است. این دانشجویان موتور آن دانشگاه محسوب می شوند و دانشگاه را به پیش می رانند. آنها هستند که با انگیزه شبانه روز مطالعه می کنند، تحقیق می کنند، مقاله می نویسند، و اوقات خود را صرف تحصیل علم و دانش می کنند و از لذایذ دنیوی خود را محروم می سازنند. آیا شما که در یک دانشگاه پایین تری از جهت رتبه دانشگاهی قبول شده اید، به اندازه دانشجویان دانشگاه بالاتر درس می خوانید، پژوهش می کنید، وقت برای تحصیل می گذارید، از لذایذ دنیوی خود را محروم می کنید و سپس حسرت آنها را می کشید. چطور ممکنه که شما یک سوم یا یک پنچم آنها درس بخوانید و انتظار موفقیتی برابر آنها داشته باشید. اصلا فرض کنید در دانشگاه مورد نظرتان قبول شده اید، آیا با این مقدار درس خواندن آنجا می توانستید دوام بیاورید یا تا حالا اخراج شده بودید. خدا را شکر که حداقل دانشجو هستید و فردا به هر ترتیب فارغ التحصیل می شوید و مدرکی دستتان را گرفته است.
برخی از دانشجویان تا دمادم صبح به گپ زدن و علیه این و آن صحبت کردن اوقات خودشان را ضایع می کنند و صبح با چشم های باد کرده و چهره های خسته با کلی تأخیر به کلاس می روند و هر چه فحش دارند نصیب استادها –عیاذ بالله- و دانشکده و دانشگاه می کنند که این دیگر چه جهنم دره ای آنها قبول شده اند، و استادهایی بی سواد تر از اینها در دنیا نیست! و از این قبیل حرفهایی صد من یه غاز که خودشون را با آنها سرگرم می کنند و این نفس های سرد و ناامید کننده را مانند یک بیماری مسری به کلاس و سپس به کل تنه دانشکده و دانشگاه منتقل می کنند. این انصاف است؟ یه دانشجو توی دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران شب و روز جان می کند تا در کارش موفق بشود و این آقا یا خانم تا اخر ترم کتابش را باز نمی کند که ببیند که بلاخره این استاد که هزار بار تا حالا گفته که بیسواده در آن کتاب چی نشوته. همه اش غرغر می کنه تا کارهای خودشون را توجیه کنند.
دانشگاه مانند یک وسیله نقلیه است که ممکن است یکی از دیگری کندتر باشد یا توی راه مشکل مکانیکی پیدا کند و یا شما را در راه اذیت کند. نه بدون رانندگی می توان به مقصد رسید و نه از وسیله نقلیه باید انتظار داشت که مقصد را تعیین کند. اگر مقصدتان را به درستی انتخاب کرده باشید و به سوی مقصدتان برانید، دانشگاه دیر یا زود شما را به مقصدتان می رساند. اما اگر انتظار داشته باشید که وسیله نقلیه مقصد شما را تعیین کند و بدون کوشش و تلاش شما را به آنجا برساند، سخت در اشتباهید. دانشگاه حداکثر می تواند به شما مدرک دهد آن هم در صورتی که در حد متعارف تلاش و کوشش کنید که درس ها پاس شود. دانشگاه نمی تواند شما را فردی باسواد، پژوهشگر و مفید به حال جامعه تحویل دهد. این شما هستید که باید برای رسیدن به مقصد خود از این وسیله نقلیه کمک بگیرید. لعن و نفرین به این وسیله نقلیه کمکی نخواهد کرد چنانکه افسوس به کسانی که با سرعت زیاد از بغل شما رد می شوند نیز فایده ای ندارد. باید پذیرفت که وسایل نقلیه با هم متفاوت اند و باید قبول کرد که برای همه امکان سوار شدن به آخرین مدل وجود ندارد. واقعیت را قبول کنید و از سفر خود لذت ببرید.
اگر شما مقصد را به درستی انتخاب کنید و در رسیدن به آن کوتاهی نکنید و از کوشش و تلاش دست نکشید، دانشگاه می تواند شما را به هدفتان برساند هر چند آن دانشگاه در جایگاه اول قرار نداشته باشد. موفقیت در تلاش و کوشش است. باید از گذشته رها شد تا آینده را دریافت. در هیچ دانشگاهی – حتی هاروارد – جایی برای افراد تنبل، کاهل و بی انگیزه نیست. باور کنید هیچ قرصی یا کپسولی وجود ندارد که جنابعالی/سرکار میل فرمایید و فردا دانشمند شوید. پس بجای فکر در مورد این که کجا قبول شده اید و افسوس بخورید و زانوی غم بغل کنید، و بجای این که پشت سر اساتید خود صفحه بگذارید و بد بگویید و خودتان را از اندیشه و سواد آنها محروم کنید، این را آویزه گوش اتان قراردهید که این حرفها فردا که وارد زندگی شدید خریدار ندارد. به اندازه یک دانشجوی هاروارد یا شریف زحمت بکشید و بعد غر بزنید.
بلاخره این سخن را با حکایتی دیگر از گلستان سعدی پایان می برم: یاد دارم که در ایام طفولیت متعبد بودمی و شب خیز و مولع زهد و پرهیز، شبی در خدمت پدر رحمه الله علیه نشسته بودم و همه شب دیده بر هم نبسته و مصحف عزیز بر کنار گرفته و طایفه ای گرد ما خفته، پدر را گفتم: «از اینان یکی سر بر نمیدارد که دوگانه ای بگزارد، چنان خواب غفلت برده اند که گویی نخفته اند که مرده اند.» گفت: «جان پدر تو نیز اگر بخفتی به از آن که در پوستین خلق افتی.»
محمدرضا
تیر ۴, ۱۴۰۱
سلام و وقت بخیر. من شیرازی هستم و رتبه ارشد بازاریابی جهانگردی ۶۹ شدم. میخواستم ببینم پردیس فارابی خوبه برای انتخاب؟ بالاتر از شیراز و اصفهان بزنم؟ و اینکه اصلا با این رتبه امکان قبولی توی پردیس فارابی رو دارم؟
دکتر شیروی
تیر ۴, ۱۴۰۱
سلام از رتبه ها خبری ندارم ولی شیراز را مقدم بر اصفهان و فارابی بزنید
محمدرضا
تیر ۶, ۱۴۰۱
ممنونم از شما. فقط اینکه به نظر شما برای من که شیرازم دانشگاه مازندران (بابلسر) از نظر اعتبار و نکات دیگه بهتره یا هنر اصفهان؟
دکتر شیروی
تیر ۶, ۱۴۰۱
سلام هنر اصفهان مگه نشنیدی که اصفهان نصف جهان
امینی .پ
تیر ۳, ۱۴۰۱
خسته نباشید دسترسی رفت و آمد به دانشگاه فارابی از تهران چطور ی هست ؟؟
دکتر شیروی
تیر ۴, ۱۴۰۱
سلام تهران-قم را که همه بلدند
سمانه
تیر ۳, ۱۴۰۱
سلام و وقت بخیر
من امسال رتبه ۱۵ تجارت بین الملل شدم. سوالم اینه که در انتخاب رشته، بعد از روزانه تجارت بینالملل بهشتی و علامه و شبانه علامه، تجارت بین الملل فارابی قم رو بزنم یا شیراز و یا حقوق انرژی روزانه بهشتی؟
دکتر شیروی
تیر ۴, ۱۴۰۱
سلام فارابی قم و سپس انرژی بهشتی و بعد شیراز
متین
تیر ۲, ۱۴۰۱
سلام وقت بخیر. من در مقطع کارشناسی ارشد در رشته حسابداری بین روزانه خوارزمی و تهران(پردیس فارابی قم) دو دل هستم. به نظر شما از نظر ارزش مدرک کدوم معتبر تره؟ از نظر رفت و آمد مشکلی ندارم.
با تشکر
دکتر شیروی
تیر ۲, ۱۴۰۱
سلام فارابی
اندیشه
تیر ۱, ۱۴۰۱
سلام
ارشد مدیریت رسانه فارابی در مقایسه با دانشگاه تهران و علامه در چه سطحی هست؟
مثلاً اساتید با دانشگاه تهران متفاوت هست یا خیر؟
دکتر شیروی
تیر ۱, ۱۴۰۱
سلام استادان یکسان نیستند و به ترتیب دانشگاه تهران، علامه و دانشگاه تهران فارابی را بزنید
سورنا
تیر ۱, ۱۴۰۱
سلام خسته نباشید ؛ چند تا سوال داشتم اول اینکه من از شهر دیگه میخوام بیام ارشد مدیریت میخواستم ببینم از سطح دانشگاه و شهر راضی هستید یا خیر؟ یعنی در حد شیراز و اصفهان هست یا خیر؟
و اینکه مدرک این دانشگاه بهتر هست یا شیراز و اصفهان؟
دکتر شیروی
تیر ۱, ۱۴۰۱
سلام بله مشکلی ندارد و از دانشگاه اصفهان و یا شیراز بالاتر است
محمد مهدی
خرداد ۳۱, ۱۴۰۱
سلام وقت بخیر استاد، آیا دوره ارشد مجازی فارابی آموزش محور هست و بدون پایان نامه آیا با شرایط خاصی و درخواست دانشجو امکان تبدیل دوره به پژوهشی و ارائه پایان نامه امکان پذیر است و به نظر شما ارشد آزاد شهرستان بهتر هست یا مجازی فارابی به علت همین موضوع پایان نامه صرفا باتشکر
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۴۰۱
سلام اموزش محور است و امکان تبدیل آن نیست
محیا
خرداد ۳۱, ۱۴۰۱
سلام استاد
من ارشد حقوق خصوصی با رتبه ی ۷۰ مجاز شدم و با توجه به این که دو بچه ی کوچیک دارم و امکان حضور در کلاس حضوری ندارم میخوام مجازی دانشگاه تهران )فارابی( رو انتخاب کنم اما قصد ادامه تحصیل در دکتری هم دارم اهل پژوهش و مقاله نویسی هستم چون کارشناسی و ارشد یک رشته ی دیگه هم دارم و پایان نامه و مقاله در رشته ی قبلیم دارم اما بخاطر علاقم به حقوق دوباره کارشناسی حقوق گرفتم و دلم میخواد تا دکتری ادامه بدم حالا به نظر شما مجازیو انتخاب کنم یا ارزش نداره و بهتره بمونم بچه هام بزرگتر بشن دوباره کنکور بدم برم روزانه؟
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۴۰۱
سلام مجازی کار را برای ادامه تحصیل شما در دانشگاه های برتر سخت می کند
Hamid
خرداد ۲۸, ۱۴۰۱
سلام دکتر
ارشد تجارت بین الملل بخونم بازار کارش چطوریه؟
همین فارابی مجازی می خوام بخونم خوبه؟
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۴۰۱
سلام بازار هر رشته ای به فعالیت شما بستگی دارد ولی اخذ یک مدرک مجازی هم برای شما معجزه نمی کند
آیدا
خرداد ۲۶, ۱۴۰۱
سلان آیا در مدرک قید میشه فارابی یا همون دانشگاه تهران و اینکه برای اپلای مثلا لیسانس کامپیوتر فارابی اعتبارداره
دکتر شیروی
خرداد ۲۶, ۱۴۰۱
سلام بله اعتبار دارد
سید
اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۱
سلام آیا رشته روانشناسی هم داره پردیس فارابی؟؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۱
سلام خیر
دانیال
اسفند ۲۳, ۱۴۰۰
سلام و خسته نباشید خدمت شما
سوالم اینه که آیا روزانه پردیس فارابی قم از دانشجو شهریه ای میگیرد؟
دکتر شیروی
اسفند ۲۹, ۱۴۰۰
سلام اسم «پردیس» از عنوان فارابی برداشته شد و به «دانشکدگان» فارابی تغییر نام پیدا کرد و مثل تمام دانشگاه های دولتی روزانه شهریه ندارد
دانیال
فروردین ۱۹, ۱۴۰۱
ببخشید توی مدرک لیسانسش مینویسن دانشکدگان یا پردیس؟ واسه استخدام مشکل و دردسری پیش میاد؟
دکتر شیروی
فروردین ۱۹, ۱۴۰۱
دانشکدگان
حسن رضایی
دی ۱۰, ۱۴۰۰
سلام و احترام. استاد بین پردیس فارابی و دانشگاه امام صادق کدام را پیشنهاد میفرمایید؟ سپاس بیکران
دکتر شیروی
دی ۱۰, ۱۴۰۰
سلام اگر رفت و آمد به قم مشکلی نباشد، فارابی مقدم بدارید
فاطمه
آبان ۲۸, ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید
حداقل معدل برای کارشناسی حسابداری در دانشگاه پردیس فارابی تهران چقدره؟
دکتر شیروی
آبان ۳۰, ۱۴۰۰
سلام الله اعلم
پویا
آبان ۱۳, ۱۴۰۰
سلام وقتتون بخیر. من دانشجو ارشد مالی فارابی هستم
من اگه بخوام جایی رزومه بدم
باید بنویسم
دانشگاه تهران ( فارابی) ؟
دکتر شیروی
آبان ۱۴, ۱۴۰۰
سلام می توانید تنها بنویسید «دانشگاه تهران» یا «دانشگاه تهران (فارابی)» یا «دانشگاه تهران (دانشکدگان فارابی» همه صحیح و درست است
صالح محبی
آبان ۱۳, ۱۴۰۰
سلام .خداقوت.
ببخشید آقای دکتر چرا بخش های مختلف دانشگاه تماس گرفته می شود جوابگو نیستند.با اینکه این موضوع مرتبط با جایگاه حضرتعالی نمیباشد. عذر خواهی میکنم ناچارا پیام میفرستم.
واقعا نمیدونم مشکلم باید چطوری حل کنم.دانشجو جدید اورود مجازی ارشد فقه ومبانی حقوق هستم.ثبت نام انجام دادم با کد دانشجویی ۲۲۰۳۰۰۳۸۲دروس برای انتخاب واحد در منو یشخوان نیستند.وظاهرا کلاس ها هم از ۱۵ آبانماه شروع میشود.
باتشکر
دکتر شیروی
آبان ۱۳, ۱۴۰۰
سلام اگر به سایت فارابی مراجعه کنید شماره تلفن مسئولان وجود دارد.
نگین محبی
آبان ۱۲, ۱۴۰۰
سلام من انتخاب واحدم رو گفتند خودتون باید انجام بدید
ولی متاسفانه وقتی وارد پرتال آموزش الکترونیک میشم
هیچ درسی واسم تعریف نشده
و ۱۵ آبان ماه هم شروع کلاسمه
هیچکس هم تلفن های دانشگاه رو جواب نمیده
باید حضوری مراجعه کنم؟
دکتر شیروی
آبان ۱۳, ۱۴۰۰
سلام با دانشکدگان فارابی تماس بگیرید شماره تلفن افراد مسئول در سایت فارابی وجود دارد.
یوسف
آبان ۱۰, ۱۴۰۰
سلام جناب دکتر ببخشید
دانشگاه خوارزمی رشته فلسفه دین ارشد قبول شدم.
دانشگاه های تهران ، فقط تهران و فارابی و خوارزمی این رشته هست.
کارنامه سبز از دانشگاه اصفهان می خوام رشته فلسفه غرب بیام به خوارزمی .
آیا معتبر است؟
دکتر شیروی
آبان ۱۱, ۱۴۰۰
سلام چرا اینقدر شک دارید، به جای این شک و تردیدها هر جا زدید و قبول شدید و در اولویت شما بود درس بخوانید و سرفراز خارج شوید. به عقب برنگردید.
علی
آبان ۸, ۱۴۰۰
سلام استاد
حقوق مالکیت فکری دانشگاه تهران مجازی الکترونیکی بهتر هست یا حقوق و جزا آزاد
دکتر شیروی
آبان ۱۱, ۱۴۰۰
سلام بستگی دارد که چه هدفی دارید ولی مجازی غیر از اینکه قید می شود در مدرک شما که مجازی است، پایان نامه هم ندارد
آدام
آبان ۸, ۱۴۰۰
سلام
من نتونستم تو زمان مقرر ثبت نام کنم ،شهریه رو نمی تونم الان پرداخت کنم .
راهی وجود نداره که بتونم ثبت نام کنم وبعدا شهریه رو پرداخت کنم
دکتر شیروی
آبان ۸, ۱۴۰۰
سلام باید سوال کنید. معمولا تسهیلاتی وجود دارد.
محمد
آبان ۷, ۱۴۰۰
سلام. وقت بخیر. دو رشته محل قبول شدم. ۱- ارشد مجازی مدیریت تکنولوژی دانشکده فارابی. ۲-ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال.
میخواستم بدونم کدوم مدرک برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری ارزش بیشتری دارد.
با فرض اینکه رشته تحصیلی فرقی نمی کند.
دکتر شیروی
آبان ۸, ۱۴۰۰
سلام، خب یکی تهران است یکی آزاد. یکی مجازی است و بدون پایان نامه و دیگری پایان نامه دارد و مجازی نیست. برای دکتری به نظرم داشتن پایان نامه خیلی مهم است که تجربه کار پژوهشی داشته باشید
محمد
آبان ۸, ۱۴۰۰
به نظر شما انجام کار پژوهشی به صورت تولید مقاله ISI و نوشتن کتاب در موضوعات مدیریتی و … می تواند در مصاحبه ها جایگزین پایان نامه شود؟
خواندن در دانشگاه تهران که یک برند بسیار معتبر است(حتی به صورت مجازی) در قبولی دکتری موثر است یا خیر؟
دکتر شیروی
آبان ۱۱, ۱۴۰۰
سلام اولا که خیر ولی بی تأثیر هم نیست ثانیا، وقتی پایان نامه ندارید احتمال اینکه بتوانید مقاله علمی پژوهشی تهیه کنید بعید است.
زهره سلیمانی
آبان ۷, ۱۴۰۰
سلام استاد من رشته حقوق نفت و گاز نوبت دوم فارابی قبول شدم چطوری میتونم انتقالی موقت یا دائم بگیرم چون مشکل در رفت و امد دارم😔
دکتر شیروی
آبان ۷, ۱۴۰۰
سلام هنوز که جوهر قبولی شما خشک نشده دنبال انتقال هستید. انتقال به کجا؟ پس چرا اینجا را انتخاب کردید. رفت و آمد هم که حالا نیست. بیش از یک ماه هم از ترم گذاشته. چرا ذهن ما اینقدر ناآرام است
آیه
آبان ۶, ۱۴۰۰
سلام استاد بنده مجازی دانشگاه تهران پردیس فارابی قبول شدم ولی احساس میکنم ی مقدار شهریه اش بالاس! پیش پرداخت۴میلیون وسیصد به نظرتون ثبت نام کنم؟؟؟
دکتر شیروی
آبان ۶, ۱۴۰۰
سلام وقتی پای پول می آد این وسط معلوم نیست نظرم صائب باشد
اصغر
آبان ۵, ۱۴۰۰
سلام
ببخشید برای مهندسی کامپیوتر تو مقطع کارشناسی
بین فارابی و فومن و بین المللی امام خمینی و نوشیروانی بابل کدوم ترتیب ارجحیت داره؟
دکتر شیروی
آبان ۶, ۱۴۰۰
سلام فارابی
مسعود
آبان ۳, ۱۴۰۰
سلام و عرض ادب جناب دکتر
بین ارشد حقوق خصوصی علوم تحقیقات و حقوق خصوصی مجازی فارابی کدوم رو پیشنهاد میفرمایید؟ با توجه به اینکه بنده امسال وکالت هم قبول شدم
دکتر شیروی
آبان ۳, ۱۴۰۰
سلام حضوری از مجازی بهتره مگر هدف صرفا اخذ ارشد نباشد
پرستو
آبان ۳, ۱۴۰۰
با عرض سلام. در مقطع ارشد مجازی تهران امکان ارائه ی پایان نامه وجود دارد یا نه
دکتر شیروی
آبان ۳, ۱۴۰۰
سلام سوال که مبهم است. اگر منظورتان پردیس فارابی دانشگاه تهران است که امکان ارائه نیست.
محمدجواد
آبان ۲, ۱۴۰۰
استاد شرمنده
شبانه فارابی قبول شدم.خیلی شک دارم نسبت به دانشگاهش.بنظرتون روزانه خوارزمی ارجحیت داره یا نه؟
دکتر شیروی
آبان ۲, ۱۴۰۰
سلام شک نکنید.
محمدجواد
آبان ۲, ۱۴۰۰
سلام استاد
بنده امسال دانشکدگان فارابی ارشد حسابداری قبول شدم.برای مصاحبه دکتری دانشگاه تهران اگه کسایی از دانشگاه شهید بهشتی و علامه و فارابی باشن اولویت کدوم یک هست؟
دکتر شیروی
آبان ۲, ۱۴۰۰
سلام اینها اصولا در مصاحبه در یک سطح هستند
نازنين
آبان ۱, ۱۴۰۰
سلام اقاى دکتر من حقوق خصوصى نوبت دوم دانشگاه تهران قبول شدم به نظر شما با کارنامه سبز عوض کنم روزانه علامه یا تربیت مدرس رو بزنم؟
دکتر شیروی
آبان ۱, ۱۴۰۰
سلام اینقدر شک نکنید برید ثبت نام کنید
نیما
مهر ۳۰, ۱۴۰۰
سلام
امکان تغییز دانشگاه مجازی قم به فارابی قم وجود دارد
باتشکر
دکتر شیروی
آبان ۱, ۱۴۰۰
سلام خیر
ریم
مهر ۲۹, ۱۴۰۰
سلام استاد بزرگوار وقتتون بخیر ببخشید من ارشد شبانه دانشگاه تهران میخونم و الان ترم سه هستم میخواستم بدونم شبانه بودن من برای گرفتن اپلای مشکلی ایجاد نمیکنه
دکتر شیروی
مهر ۲۹, ۱۴۰۰
سلام، خیر
سحر جدي سلطان آباد
مهر ۲۸, ۱۴۰۰
سلام و عرض ادب ارشد رشته فقه و حقوق مجازی فارابی قم قبول شدم و سوالم اینه که سهیمه ایثارگری ۵درصد مشمول معافیت از شهریه میشه یا نه؟؟
دکتر شیروی
مهر ۲۸, ۱۴۰۰
سلام اطلاعی ندارم
پریسا
مهر ۲۷, ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید.بین حقوق بین الملل دانشکاه تهران مجازی با حقوق بین الملل علوم تحقیقات کدوم به نظرتون بهتره؟
دکتر شیروی
مهر ۲۸, ۱۴۰۰
سلام اگر دنبال دکتری هستید خب علوم تحقیقات بروید. مجازی کلاس هم ندارد. البته همه کلاسها فعلا مجازی است ولی حضور در کلاس متفاوت است در یادگیری
کیانا نظرنیا
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام وقتتون بخیر.از نظر سطح علمی بین المللی بین دانشگاه های مجازی تهران واحد پردیس قم و شبانه ی دانشگاه مازندران کدوم بهتره؟ممنون از پاسخگوییتون
دکتر شیروی
شهریور ۱۵, ۱۴۰۰
سلام نوبت دوم مازندران
رامین
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام ، آیا زبان انگلیسی قوی نداشته باشیم در گرایش حمل و نقل تجاری به مشکل میخوریم؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۵, ۱۴۰۰
سلام خب باید زبان را تقویت کنید. البته حمل و نقل تجاری دو جنبه داخلی و بین الملی دارد ولی عمده مباحث بین المللی است.
رامین
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام جناب دکتر
بنده رتبه ۵۷ ارشد حقوق خصوصی شدم بین گرایش های حقوق خصوصی ، مالی، اقتصادی ، حمل و نقل تجاری،فقه و حقوق اقتصادی ب چ ترتیب اولویتی انتخاب رشته کنم؟
اگر ارشد گرایش حقوق اقتصادی یا مالی یا حمل و نقل تجاری بروم با توجه ب نبودن دکتری این گرایش ها در ایران در پذریش دکتری حقوق خصوصی یا تجارت بین الملل دچار مشکل خواهم شد؟
امتیاز فارغ التحصیل دانشگاه علوم قضایی در مصاحبه دکتری بالاتر است یا فارغ التحصیل تربیت مدرس و علامه؟
بین حمل و نقل تجاری دانشگاه تهران و حقوق اقتصادی بهشتی کدام را اول بزنم؟
بین نوبت دوم مالی تهران و روزانهی اقتصادی بهشتی چطور؟
بین شبانه خصوصی دانشگاه تهران و روزانه حمل و نقل تجاری دانشگاه تهران چطور؟
بین خصوصی علوم قضایی و مالی و اقتصادی و حمل و نقل تجاری دانشگاه تهران و بهشتی کدام را انتخاب کنم؟
آیا گرایشهای مالی، اقتصادی و حمل و نقل تجاری گرایشهای آینده داری هستند؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام، حقوق خصوصی، حمل و نقل تجاری و حقوق مالی و فقه و حقوق اقتصادی
محمدجواد
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام استاد به نظر شما از بین دانشگاه روزانه خوارزمی و شبانه خاص فارابی کدام اولویت داره و از بین دانشگاه های شبانه تهران و دانشگاه فارابی قم کدام یک از ارجح تر است؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۴, ۱۴۰۰
سلام، روزانه و بعد نوبت دوم البته اگر مسئله پولی برای شما مهم نیست نوبت دوم تهران را مقدم بدارید.
فاطمه
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
سلام لطفا پاسخ بدید . از نظر رتبه علنی و اعتبار دانشگاه بین دانشگاه تهران و شهید بهشتی علامه و دانشگاه تهران محل تدریس فارابی قم و مازندرانو مدرس حقوق خصوصی ، به ترتیب کدوم ها بهتره؟!
دکتر شیروی
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
سلام تهران، بهشتی، فارابی، علامه، مازندران
Sepehr
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
با سلام و احترام، راهنمایی در خصوص انتخاب رشته از حضرتعالی مدنظر داشتم؛ به غیر از وجود حضرتعالی در رشته حقوق تجارت بینالملل در مقطع ارشد، چه ویژگیهای متمایز دیگری در خصوص پردیس فارابی وجود دارد؟ این داوطلب گزینه دیگری همچون علامه را حائز میباشد باتشکر
دکتر شیروی
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
سلام مگه دنبال دلیل دیگری باید بگردید 😀 😀
محمد
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
سلام امروز اخرین روز انتخاب رشته است؛
سوالم این هست که بعد از تهران و بهشتی در ارشد حقوق خصوصی
انتخاب سوم و چهارم پنجم به چه ترتیبی باید باشه؟
یعنی اگر به این صورت بزنم منطقی هست؟
سوم: فارابی
چهارم: علامه
پنجم: تربیت مدرس
ممنون میشم سریعا پاسخ بدید چون زمانی نمونده و من همچنان سردرگمم
البته اینم برام سواله که بعد این پنج دانشگاه برم سراغ فردوسی مشهد و شیراز یا اینکه خوارزمی و شاهد رو بزنم
دکتر شیروی
شهریور ۱۳, ۱۴۰۰
سلام اگر رفت و آمد به قم برای شما مسئله ای نیست همین ترتیب که گفتی را بزنید والا بعدش مدرس، علامه و بعد فارابی و سپس شیراز، خوارزمی و فردوسی.
علی
شهریور ۱۲, ۱۴۰۰
سلام.وقت بخیر جناب دکتر
میخواستم بدونم برای رشته مالی دانشگاه تهران(محل تحصیل پردیس فارابی قم) بهتره یا دانشگاه علامه و خوارزمی ؟
و اینکه صرفنظر از هزینه، مدرک پردیس شهیدبهشتی در مقایسه با روزانهی دانشگاههای پایینتر مثل فارابیقم و اصفهان بهتره؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۲, ۱۴۰۰
سلام، علامه، فارابی و خوارزمی
فارابی و اصفهان مقدم بر پردیس بهشتی
مریم
شهریور ۱۱, ۱۴۰۰
سلام ۱. کارمند هستم از شهر دور مجاز به انتخاب رشته دوره روزانه هستم اما رفت و آمد برای دوره روزانه برام سخته آیا کارشناسی ارشد مجازی دانشگاه تهران ( پردیس فارابی قم ) اعتبار داره ؟
۲. مورد تایید وزارت علوم هست ؟
۳. در مدرک مجازی فارابی قم ذکر میشه یا مجازی دانشگاه تهران ؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۱, ۱۴۰۰
سلام، ۱- یعنی دانشگاه تهران شعبه فارابی مدرک بی اعتبار می دهد. خب اعتبار دارد. ۳- مجازی ذکر می شود و ممکن است برای ادامه تحصیل و همچنین شغل و کار در شرایط مساوی در اولویت قرار نگیرید. اما مدرک ارشد اعتبار دارد
سیده فاطمه هاشمی
شهریور ۱۰, ۱۴۰۰
سلام ، با رتبه ۲۹ ارشد زبان عربی ، دانشگاه پردیس فارابی قم ، روزانه ادبیات عرب قبول میشم؟
البته سهمیه ایثارگر (۲۵ درصد ظرفیت) هم دارم و رتبه ام در سهمیه ۱ شده
سوال دومم اینه که بین دانشگاه قم و پردیس فارابی کدوم ارجحه؟
و سوال سوم: درصورتی که اولویت اول رو روزانه پردیس فارابی بزنم میخوام بدونم اولویت دوم رو روزانه دانشگاه قم بزنم یا شبانه پردیس فارابی؟
دکتر شیروی
شهریور ۱۰, ۱۴۰۰
سلام ۱- اطلاع ندارم. ۲- دانشکدگان فارابی ۳- شبانه دانشکدگان فارابی
سیده فاطمه هاشمی
شهریور ۱۰, ۱۴۰۰
خیلی ممنونم از راهنمایی تون
لطف کردید
محمد
شهریور ۴, ۱۴۰۰
سلام استاد یک سوال داشتم ،بنده دکتری حقوق خصوصی فارابی قبول شدم ایا از نظر علمی و جایگاه در جامعه حقوق شان ما به اندازه پردیس مرکز لحاظ میشود ینی بالاتر از دانشگاه های علامه و ..
دکتر شیروی
شهریور ۵, ۱۴۰۰
سلام، بله انشا الله موفق شوید و شنیده ام که نام «پردیس فارابی دانشگاه تهران» به «دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران» تغییر نام یافته است.
پریسا
مرداد ۹, ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید ببخشید دانشگاه تهران پردیس فارابی قم یعنی چه ؟همون دانشگاه تهران ؟و در مقطع ارشد حقوق شهریه باید پرداخت بشه ؟
دکتر شیروی
مرداد ۱۴, ۱۴۰۰
سلام یعنی یکی از واحدهای دانشگاه تهران که در شهرستان قم مستقر است و بیش از ۵۰ سال سابقه دارد.
فاطمهه
تیر ۳۱, ۱۴۰۰
سلام استاد
برای ارشد حسابداری دانشگاه قم بهتره یا فارابی !؟
دکتر شیروی
مرداد ۶, ۱۴۰۰
سلام پردیس فارابی بخشی از دانشگاه تهران است و ارجح است.
حسن
تیر ۲۳, ۱۴۰۰
سلام استاد
۱-آیادرمقطع ارشدودکتری حقوق روزانه دانشگاه فارابی باید شهریه پرداخت کنیم؟
۲-به کسانی که مشمول دریافت خوابگاه میشوند،تاچه مدت خوابگاه میدهند؟
لطفاًهردوسوال روپاسخ بفرمایید.
دکتر شیروی
تیر ۲۴, ۱۴۰۰
سلام، ۱- خیر ۲- تا زمانی که تحصیلشان تمام شود
دانشگاه
اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۰
سلام استاد عزیز خسته نباشید
ببخشید استاد از آنجایی که رشته حقوق و روانشناسی هردو اشباع شده هستند شما آینده رشته حقوق را روشن تر میبینین یا رشته روانشناسی از نظر چشم انداز شغلی؟
من به هردو علاقه دارم و ممنون میشم نظرتون رو به من بگید
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۰
سلام، به نظر من رشته حقوق دارای حرفه های مشخص و تعریف شده مثل قضاوت، وکالت و سردفتری و امثال آن است که در هیچ رشته علوم انسانی به این نحو نیست.
احسان
فروردین ۳۰, ۱۴۰۰
سلام، به نظر شما در انتخاب دانشگاه برای مقطع کارشناسی حقوق اولویتمون دانشگاه پردیش فارابی قم باشه یا شهید بهشتی و علامه طباطبایی و …
دکتر شیروی
اردیبهشت ۴, ۱۴۰۰
سلام تا کجا ساکن باشید.
مریم
فروردین ۵, ۱۴۰۰
سلام در مدرک اسم پردیس فارابی قم ذکر میشه یا فقط دانشگاه تهران ثبت میشه؟
دکتر شیروی
فروردین ۱۲, ۱۴۰۰
سلام محل تحصیل ذکر می شود.