سال تحصیلی جدید

سال تحصیلی جدید آغاز می‌ شود و صدها هزار  نفر از دبیرستان وارد دانشگاه می‌شوند و هزاران نفر نیز از مقاطع پایین تر به مقاطع بالاتر ارتقا یافته اند. تازه واردها هنوز خیلی به آداب دانشگاه آگاهی ندارند و در کلاس بعضا حرکاتی از خود نشان می‌ دهند که باعث خنده دیگران شده و از این طریق آنها به تدریج یاد می‌ گیرند که چطور رفتار کنند. برخی از رفتارهای مناسب را نیز ممکن است هرگز یاد نگیرند و فارغ التحصیل شوند.

اکثریت قاطع دانشجویان در انتخاب گزینه اول خود موفق نشده و در رشته‌ یا محلی قبول شده اند که به زعم خود پایین تر از آن چیزی است که خود را مستحق می‌ دانند. مرتب این سخنان در مغز دانشجویان جولان می‌ کند و یا بین آنها رد و بدل می‌ شود: من استحقاق بیشتری داشتم! یه کمی هول کردم!  بد شناسی آوردم! همیشه زندگی من گنده! همه اش تقصیر این …! و از این قبیل حرفها و لعن و نفرین ها. این وضعیت وقتی وخیم می شود که دانشجو لاپوشانی کرده و رشته یا دانشگاه دیگری را عنوان می‌ کند و یا پدر و مادرش به غلط جور دیگری به دیگران وانمود می کنند.

دانشجویانی مثل دانشجویان پردیس ما ممکنه قدری بیشتر برای توجیه خانواده و دوستانشان دچار مشکل شوند. از طرفی پردیس قم بخشی از دانشگاه تهران است و برای قبولی در آن باید رتبه های خیلی خوبی بیاورند و از طرف دیگر محل تحصیل در قم است. این که چطور می توانیم به خانواده و دوستان حالی کنیم که واقعا این بخشی از دانشگاه تهران است و قبولی در آن کار ساده ای نبوده است، زیاد آسان نیست.

این دغدغه ها و پریشانی ها در ابتدای کار قدری عادی است ولی اگر ادامه پیدا کند و یا مزمن شود خطرناک خواهد بود. تا چند وقت باید درگیر این اوهام بود. تا کی باید افسوس گذشته را خورد. چه مدت باید غمناک بود و غم خورد که چرا فلان جا قبول نشده ام و اگر آنجا قبول می شدم چی می شد. چقدر باید این خزعبلات را به هم ببافیم و خودمان را سرگرم آن ها کنیم.

قدیم ها داستانی را برای ما تعریف می کردند که پدر سخت گیری بود که هر روز پسرش را نهیب می داد و تهدید می کرد که اگر کوزه را بشکنی چنین و چنان می کنم و از خانه بیرونت می اندازم و کله ات را شقه می کنم و هر روز از این خط و نشان ها برای پسر می کشید. تا این که روزی از اتفاق کوزه شکست. تمام وجود پسر را ترس گرفت که پدر چنین و چنان خواهد کرد. پسر وقتی با ترس و لرز نزد پدر آمد و خبر شکستن کوزه را به وی داد، پدر تنبیهی نکرد و مجازاتی روا نداشت. گفتند این همه تهدید و توبیخ کردی و حالا که کوزه شکسته کاری انجام نمی دهی. گفت همه این تهدید و توبیخ ها برای این بود که کوزه نشکند؛ حالا که کوزه شکسته مجازات کردن چه سود.

دغدغه قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر باید قبل از آزمون کنکور باشد نه بعد از آن. بعد از کنکور کار از کار گذشته و آب ریخته را دیگر نمی شود جمع کرد. دغدغه ها قبل از شرکت در کنکور با دغدغه ها بعد از آن نباید یکسان باشد. قبل از کنکور باید دنبال حداکثر بود و تلاش کرد که در بهترین رشته و دانشگاه قبول شد و بعد از آن باید از فرصت به دست آمده استفاده کرد و در تحصیل موفق گشت. کسانی که غم گذشته را دارند و اسیر آن اند، نمی توانند غم آینده را داشته باشند و در تحصیل و زندگی خود موفق گردند.

بخشی از این نگرانی ها ناشی از دیگران است. ژست ها و خالی بندهای ما قبل از کنکور توقعات دیگران از ما را افزایش داده است و یا پدر و مادرمان به دیگران در مورد ما حرف های زیادی زده اند و توقع افراد را زیاد کرده اند. مادری که قبل از شرکت در کنکور فرزندش را دکتر یا مهندس یا وکیل صدا می زند، آرزوها و آمالش را مطرح می کند اما ما که قدری دنیا دیده تر هستیم می دانیم که ظرفیت این رشته ها محدود است و متقاضی زیاد و امکان موفقیت همه غیر ممکن و ده ها عامل دیگر که می تواند فرد را در نیل به هدفش ناکام گذارد. پس نباید این تعبیرها را بیان کرد یا این تلقی ها را ایجاد نمود ولی اگر هم ایجاد شد، نباید اسیر آن گشت. افراد فهیم خود می دانند که ظرفیت ها محدود و شرکت کنندگان زیاد و کوچکترین اشتباه یا استرس می تواند در نتیجه مؤثر باشد؛ آنها عجولانه در مورد توانایی و شخصیت شما قضاوت نخواهند کرد و افراد غیر فهیم را هم که نمی شود به راحتی تفهیم کرد.

در گلستان سعدی حکایتی نقل شده است که عینا می آورم: «یکی را از بزرگان بادی مخالف در شکم پیچیدن گرفت و طاقت ضبط آن نداشت و بی اختیار از او صادر شد گفت ای دوستان مرا در آنچه کردم اختیاری نبود و بزهی بر من ننوشتند و راحتی به وجود من رسید شما هم به کرم معذور دارید.»

بخش دیگری از نگرانی ها در مورد پایین بودن سطح دانش دانشگاهی است که فرد در آن قبول شده است. تقریبا همه پیش زمینه ای در مورد دانشگاه و دانشکده محل تحصیل خود دارند که معلوم نیست چقدر با واقعیت همراه است ولی این پیش زمینه ممکن است آنقدر قوی و تأثیر گذار باشد که هرگز مطابق با واقع اصلاح نشود. نمی توان انکار کرد که دانشگاه ها دارای مراتب گوناگونی هستند و همه سعی دارند که به بهترین دانشگاه ها راه یابند. ولی باید پذیرفت که این دانشگاه ها ظرفیت محدودی دارند و نمی توانند همه را در خود جای دهند. دیگران که نتوانسته اند به این دانشگاه ها راه یابند، نمی توانند متوقف شوند. می گویند که دانشگاه هاروارد رتبه برتر دانشگاهی دنیا را دارد؛ آیا این بدین معنا است که میلون ها دانشجوی دیگر در سراسر جهان هیچ توفیقی نداشته اند؟ همه دانشگاه های  دیگر در انجام وظایف خود ناکام مانده اند؟

یکی از دلایلی که دانشگاهی معروف می شود، موفقیت آن در جذب دانشجویان مستعد، توانا و با انگیزه است. این دانشجویان موتور آن دانشگاه محسوب می شوند و دانشگاه را به پیش می رانند. آنها هستند که با انگیزه شبانه روز مطالعه می کنند، تحقیق می کنند، مقاله می نویسند، و اوقات خود را صرف تحصیل علم و دانش می کنند و از لذایذ دنیوی خود را محروم می سازنند. آیا شما که در یک دانشگاه پایین تری از جهت رتبه دانشگاهی قبول شده اید، به اندازه دانشجویان دانشگاه بالاتر درس می خوانید، پژوهش می کنید، وقت برای تحصیل می گذارید، از لذایذ دنیوی خود را محروم می کنید و سپس حسرت آنها را می کشید. چطور ممکنه که شما یک سوم یا یک پنچم آنها درس بخوانید و انتظار موفقیتی برابر آنها داشته باشید. اصلا فرض کنید در دانشگاه مورد نظرتان قبول شده اید، آیا با این مقدار درس خواندن آنجا می توانستید دوام بیاورید یا تا حالا اخراج شده بودید. خدا را شکر که حداقل دانشجو هستید و فردا به هر ترتیب فارغ التحصیل می شوید  و مدرکی دستتان را گرفته است.

برخی از دانشجویان تا دمادم صبح به گپ زدن و علیه این و آن صحبت کردن اوقات خودشان را ضایع می کنند و صبح با چشم های باد کرده و چهره های خسته با کلی تأخیر به کلاس می روند و هر چه فحش دارند نصیب استادها –عیاذ بالله- و دانشکده و دانشگاه می کنند که این دیگر چه جهنم دره ای آنها قبول شده اند، و استادهایی بی سواد تر از اینها در دنیا نیست! و از این قبیل حرفهایی صد من یه غاز که خودشون را با آنها سرگرم می کنند و این نفس های سرد و ناامید کننده را مانند یک بیماری مسری به کلاس و سپس به کل تنه دانشکده و دانشگاه منتقل می کنند. این انصاف است؟ یه دانشجو توی دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران شب و روز جان می کند تا در کارش موفق بشود و این آقا یا خانم تا اخر ترم کتابش را باز نمی کند که ببیند که بلاخره این استاد که هزار بار تا حالا گفته که بیسواده در آن کتاب چی نشوته. همه اش غرغر می کنه تا کارهای خودشون را توجیه کنند.

دانشگاه مانند یک وسیله نقلیه است که ممکن است یکی از دیگری کندتر باشد یا توی راه مشکل مکانیکی پیدا کند و یا شما را در راه اذیت کند. نه بدون رانندگی می توان به مقصد رسید و نه از وسیله نقلیه باید انتظار داشت که مقصد را تعیین کند. اگر مقصدتان را به درستی انتخاب کرده باشید و به سوی مقصدتان برانید، دانشگاه دیر یا زود شما را به مقصدتان می رساند. اما اگر انتظار داشته باشید که وسیله نقلیه مقصد شما را تعیین کند و بدون کوشش و تلاش شما را به آنجا برساند، سخت در اشتباهید. دانشگاه حداکثر می تواند به شما مدرک دهد آن هم در صورتی که در حد متعارف تلاش و کوشش کنید که درس ها پاس شود. دانشگاه نمی تواند شما را فردی باسواد، پژوهشگر و مفید به حال جامعه تحویل دهد. این شما هستید که باید برای رسیدن به مقصد خود از این وسیله نقلیه کمک بگیرید. لعن و نفرین به این وسیله نقلیه کمکی نخواهد کرد چنانکه افسوس به کسانی که با سرعت زیاد از بغل شما رد می شوند نیز فایده ای ندارد. باید پذیرفت که وسایل نقلیه با هم متفاوت اند و باید قبول کرد که برای همه امکان سوار شدن به آخرین مدل وجود ندارد. واقعیت را قبول کنید و از سفر خود لذت ببرید.

اگر شما مقصد را به درستی انتخاب کنید و در رسیدن به آن کوتاهی نکنید و از کوشش و تلاش دست نکشید، دانشگاه می تواند شما را به هدفتان برساند هر چند آن دانشگاه در جایگاه اول قرار نداشته باشد. موفقیت در تلاش و کوشش است. باید از گذشته رها شد تا آینده را دریافت. در هیچ دانشگاهی – حتی هاروارد – جایی برای افراد تنبل، کاهل و بی انگیزه نیست. باور کنید هیچ قرصی یا کپسولی وجود ندارد که جنابعالی/سرکار میل فرمایید و فردا دانشمند شوید. پس بجای فکر در مورد این که کجا قبول شده اید و افسوس بخورید و زانوی غم بغل کنید، و بجای این که پشت سر اساتید خود صفحه بگذارید و بد بگویید و خودتان را از اندیشه و سواد آنها محروم کنید، این را آویزه گوش اتان قراردهید که این حرفها فردا که وارد زندگی شدید خریدار ندارد. به اندازه یک دانشجوی هاروارد یا شریف زحمت بکشید و بعد غر بزنید.

بلاخره این سخن را با حکایتی دیگر از گلستان سعدی پایان می برم: یاد دارم که در ایام طفولیت متعبد بودمی و شب خیز و مولع زهد و پرهیز، شبی در خدمت پدر رحمه الله علیه نشسته بودم و همه شب دیده بر هم نبسته و مصحف عزیز بر کنار گرفته و طایفه ای گرد ما خفته، پدر را گفتم: «از اینان یکی سر بر نمی‌دارد که دوگانه ای بگزارد، چنان خواب غفلت برده اند که گویی نخفته اند که مرده اند.»  گفت: «جان پدر تو نیز اگر بخفتی به از آن که در پوستین خلق افتی.»

  1. حیدری
    پاسخ

    سلام علیکم
    خدا قوت
    استاد بنده رشته فلسفه رتبه ام تو سهمیه ۵ شده ولی رتبه کشوریم۶۴
    فقط میخوام پردیس فارابی قبول شم
    الان خیلی نگرانم
    به نظرتون امکان قبول نشدنم هست؟
    اخه ظرفیت دانشگاه فقط۷نفر😔

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اطلاع ندارم.

  2. محمدرضا لطیفی
    پاسخ

    س.استاد گرامی…!میخاستم بدونم که بدون کنکور هم دانشگاه پردیس فارابی قم پذیرش دارد یا خیر؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام خیر.

  3. مهدی
    پاسخ

    سلام
    ببخشید کلاس های ارشد ام بی ای رو هم میشه در دو روز بطور کامل گرفت و نیاز نیستم هر روز رفت و آمد داشته باشه. از راهنمایی های شما ممنونم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بستگی به دانشگاه دارد

  4. مهدی
    پاسخ

    سلام استاد
    ببخشید من رشته ام بی ای ارشد شرکت کردم چون متاهل و شاغل هستم برایم سخت میشه که بیشتر از دو روز در هفته از تهران رفت و آمد کنم ایا اگه شبانه مالک رو تو تهران بزنم بهتر یا روزانه فارابی. درس های ام بی ای رو چند روزه میشه جمع کرد. دانشگاه سخت گیری خاصی برای برداری روزی کلاس ها در چند روز ندارد. خیلی ممنون میشم اگه پاسخ بدین.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام روزانه فارابی

  5. sima
    پاسخ

    باسلام واحترام،استاد,یک سوال دیگه هم ازخدمتتون داشتم،کسی که بخواد پردیس فارابی قم در رشته مدیریت،مقطع ارشد،تحصیل کنه وتهرانی باشه،حتما باید خوابگاه بمونه،یا میتونه برگرده تهران،بعدازکلاس،؟از نظر مسافت ،خیلی دور هست از تهران،و نمیشه رفت وآمد کرد،یااینطورنیست؟خواستم راجب این موضوع هم فکر کنم وبعد انتخاب کنم،ممنون میشم پاسخ بدید،ضروری هست.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام معمولا یک شب می مانند یا برمی گردند و فردا دوباره می ایند. خیلی ها هستند قم ساکن هستند و روزانه می ایند تهران شب برمی گردند

  6. sima
    پاسخ

    باسلام واحترام،استاد،امروز تاشب ،روز آخر انتخاب رشته ارشد هست،من تهران ساکن هستم،میخوا ستم بدونم رشته مدیریت کارآفرینی روزانه شاهد را اول بزنم یا روزانه پردیس فارابی قم را؟اعتبار مدرکشون خیلی تفاوت داره؟برای استخدام و کارپیداکردن براشون مهم هست فرق بین این دو دانشگاه یاخیر؟یعنی ارزش دارد من ازتهران بیام قم وخوابگاه بمونم؟ ؟و برای دوره شبانه چطور؟اول شبانه شاهدرابزنم یا اول شبانه پردیس فارابی قم را؟ممنون میشم هرچه زودتر پاسخ بدید،شک دارم که کدوم رو در اولویت بالاتری بزنم،

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام فارابی

  7. محمد
    پاسخ

    سلام ایا کلاس های ارشد فلسفه پردیس فارابی در تهران برگزار می شود؟یا قم؟
    و اینکه اساتید ان با اساتید دانشگاه تهران تفاوت دارند؟
    ممنون می شود هر چه زود تر جواب دهید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام کلاسها تماما در قم است و اساتید هم جدا. البته ممکن است در بعضی از دروس از اساتید تهران هم استفاده شود

  8. فاطمه
    پاسخ

    سلام استاد
    برنامه روزهای تشکیل کلاس های ارشد فارابی دو روز در هفته است یا بیشتر؟ چون من از تهران میخوام بیام و میخوام که اگه بیش از دور هست این دانشگاه رو انتخاب نکنم، ممنون میشم پاسخ بدین

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام معمولا اخر هفته است و دو روز است در موارد استثنایی ممکن است سه روز شود.

  9. رضا
    پاسخ

    سلام
    پردیس فارابی دانشگاه تهران، از دانشجویان روزانه هم شهریه میگیره؟ چون اسمش به عنوان پردیس خودگردان درج نشده
    خواهش میکنم پاسخ بدین برای انتخاب ارشد برام مهمه که وضعیت شهریه این پردیس چجوریه، ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، پردیس فارابی مثل دانشگاه حقوق و علوم سیاسی یا دانشکده مدیریت مستقر در تهران است. فقط در قم مستقر است. بنابراین دانشجویان روزانه شهریه نمی دهند و دانشجویان شبانه طبق ضوابط دانشگاه که هر جا ساری و جاری است شهریه می دهند و دانشجویان مجازی هم همچنین شهریه می دهند. به هر حال پردیس خودگردان نیست.

  10. ماهيز
    پاسخ

    سلام استاد ارجمند،میخواستم بدونم ت
    اعتبارمدرک این دانشگاه برای اپلای بیشتر است یا الزهرا؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام این دانشگاه تهران است و بیشتر شناخته شده است.

  11. اسدی
    پاسخ

    باسلام وخسته نباشیدخدمت شماگرانقدر
    سوالی که داشتم این هست که من اواخر کارشناسی فلسفه اسلام هستم ومیخوام قم ارشدمم رواگه خدابخوادبخونم میخواستم بدونم ورودی رشته ی فلسفه داره یااگه داره تاحداکثرچه رتبه ای رومیخواد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، باید دفترچه ازمون ارشد را ببنید و رتبه را هم اطلاع ندارم.

  12. حمید صمدی فرد
    پاسخ

    با سلام و عرض خسته نباشید به شما استاد بزرگوار جناب آقای دکتر شیروی.اینجانب متاسفانه افتخار شاگردی شما رو نداشتم هر چند شما دوباره در دانشگاه شهید بهشتی و یکبار در علوم تحقیقات حضوراً زیارت کردم، من دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه علوم تحقیقات هستم و بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد متوجه شدم که اون چیزی از حقوق قراردادها و حقوق مالی و اسناد میخواستم درحقوق خصوصی نبود بنظر شما من باید چیکار کنم دوباره ارشد در رشته ای مثل حقوق اسناد تجاری یا حقوق مالی واقتصادی در مقطع ارشد امتحان بدم یا برای رشته ای دیگر در مقطع دکتر امتحان بدم.
    ممنون میشوم من را راهنمایی کنید.
    باتشکر از حست هکاری شما جناب دکتر عزیز

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بد نیست که حقوق تجارت بین الملل بخوانید.

  13. از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست
    پاسخ

    تو این پست و کامنتهای زیرش هنوز بوی ناب آدمیت میاد

  14. علی
    پاسخ

    سلام و عرض ادب استاد.
    من دانشجوی ترم ۱ حقوق پردیس فارابی ام. ازتون مشاوره میخواستم استاد. هم در مورد درس خوندن و هم چگونگی برنامه ریزی درست. درحال حاضر تقریبا روزی ۵ الی ۷ ساعت مطالعه دارم. امکانش هست که به صورت حضوری مزاحمتون بشم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، شرکت در کلاسها و شناسایی منابع خوب و مطالعه آنها و آمادگی برای کلاس خیلی در موفقیت شما موثر است.
      بله روزهای چهارشنبه و پنج شنبه در خدمت ام.

  15. احمد فراهانی
    پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت استاد شیروی.بنده طلبه حوزه علمیه قم هستم و امسال سطح یک را به اتمام می رسانم.میخواستم کنکور بدهم و هدفم هم رشته حقوق پردیس فارابی است.اما نیاز به مشورت دارم درمورد خود دانشگاه و موفقیت و یا عدم موفقیت حوزوی ها در رشته های دانشگاهی و علی الخصوص رشته حقوق.
    از جنابعالی درخواست دارم اگر فرصتی دست داد وقتی برای مشاوره به این حقیر اختصاص دهید.
    فراهانی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام روزهای چهارشنبه بین ساعت ده تا دوازده تشریف بیارید پردیس در خدمت هستم.

  16. امیرمحمد
    پاسخ

    سلام.من کارشناسی حسابداری پردیس فارابی قم قبول شدم.میخواستم ببینم استاد های پردیس با استاد های خود دانشگاه تهران یکی هستند یا خیر؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام منظورتان دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس مرکزی دانشگاه تهران والا پردیس فارابی هم دانشگاه تهران است. بعضی ها ممکن است یکی باشند.

  17. دانشجوحقوق
    پاسخ

    سلام استاد گرانقدر بنده دانشجوی جدیدالورودپردیس فارابی هستم ورشته حقوق را انتخاب کردم بنده باتوجه به اینکه ترم اولی هستم وآشنایی زیادی با کتابهای حقوق ندارم ازشما میخواهم که مرا راهنمایی بفرماییدکه برای اینکه در رشته حقوق بسیارموفق شوم وبتوانم رتبه یک رشته حقوق درمقطع کارشناسی دانشگاه فارابی راکسب کنم باید ازهمان ابتدا چگونه مطالعه کنم ؟وچه میزان درس بخوانم ؟ وروش مطالعه ام چطورباشدکه بتوانم مباحث حقوق را کاملا بفهمم ودرک کنم؟استادواقعاممنون میشوم اگرپاسخ بدهید.باسپاس فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام یک روز بیا پردیس دفترم حضوری صحبت کنیم.

  18. آرمین
    پاسخ

    سلام خدمت استاد گرامی. ببخشید یه سوال دارم سطح علمی دانشگاه شاهد چطوره؟من نمیدونم اول دانشگاه شاهد رو بزنم یا پردیس فارابی؟ساکن تهران هستم خواستم ببینم تهران بودن ارزش این رو داره که برم دانشگاه شاهد(کارشناسی) فرداآخرین مهلت انتخاب رشتس وقت زیادی ندارم.ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، چه رشته ای هستی؟ اگر حقوق هستی بروید، پردیس فارابی.

  19. الهام
    پاسخ

    سلام استاد.ببخشید پردیس فارابی شهریه دارد؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام روزانه خیر و نوبت دوم آری.

  20. امیر سعادتی
    پاسخ

    سلام دکتر عزیز،
    من بین صنایع واحد فومن و فارابی قم موندم، شما کدوم یک رو پیشنهاد میکنین؟ من از تهران هستم و مسافت برایم اهمیتی ندارد چون در هر صورت درخوابگاه میمونم…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، فارابی قم را بروید

  21. الهام
    پاسخ

    سللام خدمت استاد عزیز. میخواستم بدونم پردیس قم اساتیدش همه همون اساتید دانشگاه تهران هستند؟و اینکه از نظر آینده کاری رشته حقوق پردیس قم یا شهرستان خوب است یا رشته مدیریت مالی دانشگاه تهران؟ممنون میشم راهنماییم کنید فرصت زیادی برای انتخاب رشته ندارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، همه اساتید پردیس فارابی، استادان دانشگاه تهران هستند. حقوق

  22. علی احمد رضایی
    پاسخ

    سلام جناب دکتر خسته نباشید لطفا درباره شرایط پذیرش دانشجوی غیر ایرانی بدون آزمون در رشته های مثل پرستاری داروسازی و.. معلومات دهید سپاسگزارم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام اطلاعات زیادی ندارم.

  23. سولماز
    پاسخ

    با سلام و عرض خسته نباشید
    می خواستم از جنابعالی بپرسم که آیا در مدرک پردیس فارابی قم در مدرک ارشد, نام پردیس فارابی نوشته می شود یا دانشگاه تهران?
    باتشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره محل تحصیل که ذکر می شود ولی مدرک توسط دانشگاه تهران صادر می شود.

  24. مجید
    پاسخ

    سلام استاد من در حسابداری فارابی قم در کنکور ۹۵پذیرفته شده ام و میخواستم بدانم که در مدرکم قید خواهد شد که پردیس فارابی است یا نه؟
    و آیا شبانه علامه طباطبایی از فارابی قم بهتر است؟
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بلاخره محل تحصیل شما یک جایی بوده است.

  25. سمیرا
    پاسخ

    سلام خدمت شما استاد محترم و فرزانه من ارشد جزا و جرمشناسی دانشگاه روزانه قم قبول شدم ولی از صمیم قلب میخواستم پردیس فارابی هر چند شبانه قبول شم ۲ روز فقط دارم گریه میکنم میترسم دانشگاه قم اعتبار خوبی نداشته باشه از شما تقاضا دارم نظرتون را در خصوص اعتبار این دانشگاه مرقوم فرمایید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام مشکلی ندارد از خیلی از جاها بهتر است.

  26. ناشناس
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد ارجمند دکتر شیروی،استاد من هربار که دلتنگ میشم یا نا امید میشم ودست از کار وتحصیل میکشم نوشته های شما رو میخونم وبراتون کلی دعا میکنم حقیقتا سایت شما ی دلگرمی خاصی بهم میده من با وجود اینکه دانشجوی دانشگاه فرهنگیانم واز شرایط فعلی واینده شغلی ام خیلی راضی ام اما متاسفانه از حمایت خونواده چندان برخوردار نیستم طوری که بارها هم شده که از زبان مادرم شنیدم که میگه مال تو هم تا همین جا بود ادامه تحصیل دیدی پشت گوشتم دیدی،با وجود اینکه خودمم رشته مشاوره ام واساتید مشاور خوبی دارم اما نه روم میشه نه خونواده ام حاضرن بیان جلسات مشاوره،با تمام اعتقاد وباوری هم که به حفظ حرمت والدین دارم اما کاسه صبرم لبریز شده چون هرچه وقت می گذره به انتهای جاده کارشناسی نزدیکتر میشم وباید اینده تحصیلی وشغلی ام رو روزبه روز بهتر وروشن تر کنم منتها شرایطم جوریه که باس با خون دل واشک بر صفحات کتابم این اینده روشنو رقم بزنم تو روخدا استاد راهنمایی ام کنید با تمام اراده پولادینی که دارم ومیدونم دست خدا حتما پشتمه اما به کمک اساتیدی چون شما نیاز دارم بهم بگین چطور برای ارشد روانشناسی خودمو اماده کنم؟؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خیلی لازم نیست که پدر و مادرت همراه شما باشند. با آنها درگیر نشو و متوجه باشید که خودشان در آینده متوجه خواهند شد و نیازی نیست که روابط خودتان را با آنها تیره کنید. بنظرم راه خودتان را محکم ادامه دهید و اگر والدین شما ببیند که شما موفق شده اید حتما نظرشان عوض خواهد شد. پس سعی کنید که ثابت کنید که راهی را که انتخاب کرده اید کاملا درست است.

  27. مصطفی
    پاسخ

    استاد سلام
    بنده امسال رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم قبول شدم .

    اما جدیدا بعد از سالها درگیری ذهنی به این نتیجه رسیدم که من چندسال از زندگی خودم را اشتباها صرف علوم ریاضی کرده ام.وتصمیم گرفته ام رشته حقوق دانشگاه آزاد رو بر رشته مهندسی که قبول شده ام ترجیح بدم.
    میخواستم از شما بپرسم از همین ابتدای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ چه طوری درس بخونم که درآخربتونم ارشد توی یه دانشگاه مثل علوم قضایی قبول بشم.
    لطفا راهنمایی بفرمائید
    متشکرم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خب حقوق از جمله رشته هایی است که بنظر می رسد که شب امتحانی است ولی آنهایی که می فهمند می دانند که حقوق رشته ای است که نیاز دارد شب و روز درس خواند، سر کلاس حاضر شد، قانونها را مطالعه کرد، مباحثه کرد و کلا تحصیل در حقوق یعنی زندگی با حقوق. آنکه شب امتحانی درس می خواند، خودش و خانواده اش را گول می زند.

  28. Satah
    پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما استاد گرامی،

    بنده ارشد بازرگانی بین الملل پردیس فارابی دانشگاه تهران(نوبت دوم) قبول شدم وهدفم هم دانشگاه تهران و همین گرایش بود ولی وقتی شنیدم این دانشگاه حجاب اجبارسه و هیچ گونه اطلاع رسانی در این زمینه نشده خیلی تو ذوقم خورد.واقعا وقتی ما حجاب داریم ،حجاب اجباری چادر اونم تو محیطی مثل دانشگاه به چه معناست؟؟؟؟
    و سوال دوم اینکه آیا سطح علمی و اساتید این دانشگاه با دانشگاه تهران مرکزی یکی ست؟؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اولا حجاب در کلیه سرزمین ایران اجباری است ولی اگر پوشیدن چادر منظور شما است، خیلی مسئله سختی نیست نگران نباشید. از محیط دوست داشتنی پردیس فارابی خوشتان خواهد آمد.

  29. فاطمه بابایی
    پاسخ

    سلام به استاد بسیار گرانقدرو محترم جناب دکتر شیروی ٬٬٬ دومین سال تحصیلم رو تو پردیس سپری میکنم ٬٬ بسیار به خودم میبالم که شاگردیه استادی چون شمارو میکنم٬٬٬ استاد از همون روزهای ورودم به دانشگاه از استرس بیش از حدی رنج میبرم خیلی درس میخونم نمره های خوبی هم میگیرم ولی همیشه از این رنج میبرم که هیچ چیزی از حقوق نمیدونم٬٬٬ خیلی میترسم از اینکه فارغ التحصیل شم ولی سواد حقوقی نداشته باشم٬٬٬ ممنون میشم راهنماییم کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، قدری نگرانی برای پیشرفت خوب است ولی نباید مزمن شود که به بیماری و کاهش کارآیی منجر گردد.

  30. علی تام
    پاسخ

    سلام وعرض ادب.استادشیروی این پیام بنده جهت چاپلوسی نیست بلکه شما هدف انتخاب کردن را به من آموختید.من ابتدا بسیار غرغر میکردم اما اکنون هرزمان میخواهم این عمل راتکرارکنم نوشته های شما رامطالعه میکنم.من به شخصه تاپیان ترم سوم معدلم۱۳.۴۰بوداما راهنمایی های پدرانه شما درسایت باعث شدباتلاش مضاعف کارشناسی حقوق رابامعدل۱۶.۲۳دردانشگاه آزادکرمانشاه به پایان برسانم.هرترم معدلم عالی ترمیشد.الآن هم هدفم راباتلاش آمیخته کرده ام تا درآزمون ارشد۹۵ رتبه برترکشوری باشم تاسرنوشتم خودم تعیین کنم نه سازمان سنجش.وقتی شرایط تحصیل شما،پدرم وامثالهم را باوضعیت همسالانم تطبیق میدهم واقعا شما تلاش کردیدما منتظرتلاش دیگرانیم.شما درهمین سایت پندی دادیدکه هدفم زندگیم است((طالب علم به دنبال دنیا نیسن.علم بیاموز که علم بهترازثروت است))تلاشمهمراه باتوکل به خداوندبه ثمر میرسد.

  31. سحر
    پاسخ

    سلام. میخواستم بپرسم مرتبه ی علمی کدوم بالاتره! ارشد فقه و مبانی حقوق دانشگاه تهران یا ارشد فقه و حقوق خصوصی دانشگاه شهید مطهری؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام فقه و مبانی حقوق دانشگاه تهران شاید بهتر باشد.

  32. مینا
    پاسخ

    سلام اقای دکتر شیروی
    نوشته تون عالیه نه تنها در دانشگاه بلکه در هر زمینه ی دیگری فقط تلاش و کوشش است که ما را به موفقیت می رساند.

  33. مهسا براتی
    پاسخ

    استاد لذت بردم از وب نوشته هاتون
    واقعا میگم
    ممنون
    از همین الان دانشجوتون هستم چه بیام پردیس چه نیام 🙂

  34. آذین
    پاسخ

    با عرض سلام ، ضمن تشکر بسیار
    کلا دید من را نسبت به دانشگاهم در یک جهت خوب تغییر دادید .

  35. شاگرد
    پاسخ

    باعرض سلام
    آرزودارم همیشه سالم باشید استاد عزیز

  36. هادی
    پاسخ

    سلام.خسته نباشید استاد. از این جهت شما را استاد خطاب میکنم (البته اگر حقیری چون من لیاقت شاگردی شما را داشته باشد ) با اینکه هرگز در کلاس های شما حضور نداشته ام ولی حضرت علی (ع) می فرمایند: هرکس به من کلمه ای بیاموزد مرا بنده خود کرده است . خودم را نسبت به شما مدیون می دانم.دردوران مدرسه همیشه جزو شاگرد اول ها بودم.اما از هنگامی که وارد دانشگاه شده ام .نوعی بی انگیزگی به من تزریق شد.با اینکه رشته خوبی دارم ودوستش نیز دارم (مهندسی شیمی)ولی از دانشگاهی که در آن قبول شده ام متنفر هستم و احساس می کنم که دارم عمرم را در آن تباه می کنم.
    این باعث شد که در ترم اول مشروط شوم وترم های بعدی نیز فقط پاس کرده ام.امیدوارم اگر مرا قابل دانستید اندکی مرا راهنمایی کنید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام نگذارید مسایل فرعی و حاشیه ای شما را از هدفتان دور کند. بنظرم این که آدم در چه دانشگاهی درس می خواند و آن چقدر بد است فقط اوضاع را برای ما بدتر می کند و بنظرم همه حاشیه است که ما را از متن دور کند.

  37. رضا
    پاسخ

    سلام استاد
    حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه مفید چه روزی کلاس دارید؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، به دلیل مشغله فراوان ترم اول ۹۲-۹۳ در هیچ دانشگاهی بجز در محل استخدامی خود یعنی پردیس قم هیچ درسی را نتوانستم قبول کنم.

  38. سمیرا
    پاسخ

    سلام استاد گرانقدر، درود بر شما، من با اینکه رشته ام حقوق نیست ولی سعی میکنم به سایت شما سربزنم و از نوشته های فوق العاده جنابعالی بهره ببزم، به دانشجویان شما غبطه میخورم، انشالله در پناه الطاف الهی همیشه شاد و سعادتمند باشید

  39. حسن قهرمانی
    پاسخ

    با درود فراوان.
    جانا سخن از زبان ما می گویی.یادم نمیره روزای اول قبولی تو پردیس، من که رتبه ام به اون خوبی بود و می بایست تهران قبول می شدم افتادم پردیس قم.یکی از سال بالایی ها هم اومد و آب پاکی رو ریخت رو دستای یه بچه دهاتی که تازه از دبیرستان اومده بود و گفت که اینجا بدرد نمیخوره و کلا از زندگی ناامیدش کرد چه انگیزه هایی که از ما گرفته نشد.البته خدا رو شکر بعد از یه مدت خودمو جمع وجور کردمو نسبت به خیلی ها موفق تر بودم حالا سه ساله توی تهران درس میخونم(در حال نوشتن پایان نامه) ولی واقعا راست گفتن که التجربه فوق العلم باید تجربه کنی تا بفهمی دنیا دست کیه ولی حیف که فرصتها از دست میره اگه الان برگردم پردیس واقعا از امکانات اونجا واسه درس خوندن استفاده میکنم درسته پردیس غروبای پنجشنبه و جمعه اش دلگیره و روابط دختر و پسر محدوده(که به نظر من درستش هم همینه) ولی اگه با انگیزه باشی و خوب درس بخونی جای خوبیه،قدرشو بدونید، اینقدم مرغ همسایه رو غاز نبینید. تقدیم به بهشتیان کیلومتر ۵.

  40. مرتضی بهادران شیروان
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد ارجمند جناب دکتر شیروی.ممنون که به بنده لطف داشتید و پاسخ فرمودین…انشااله بتونم در زمانی که فرمودید زیارتتون کنم و از راهنماییتون کمال بهره رو ببرم…
    ارادتمند:مرتضی بهادران شیروان
    با تبریک عید سعید غدیر

  41. مهرداد روانداز
    پاسخ

    با سلام و خسته نباشید خدمت استاد بزرگوار جناب آقای دکتر شیروی.حقیر مهرداد روانداز دانشجوی سال دوم کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه دولتی شیراز هستم.بسیار خوشحالم که مستقیما با حضرتعالی مکاتبه میکنم.هرچند سعادت شاگردی شما را نداشته ام ولی با دانشجویان شما در ارتباطم.حقیر در حال حاضر مشغول کار بر روی پایان نامه ام با عنوان موضوع(فاکتورینگ)هستم با راهنمایی دکتر مجید سربازیان از دانشجویان مقطع دکتری شما در سالهای گذشته که الان هیت علمی دانشگاه شیراز هستند..روزی که در اتاق استاد حاضر شدم برای انتخاب موضوع,استاد کتاب شما را به من دادند که آن را مطالعه کنم و موضوع انتخاب کنم.باورتان نمیشود اگر بگویم چنان شیفته این کتاب شدم که تمام مطالب آن را خواندم و بالاخره موضوع فاکتورینگ را انتخاب کردم.جناب استاد من هم واقعا در حال حاضر تفکر ابتدایی شما را در مورد دکتری دارم ولی امیدم به خداوند است.امسال از دوستانم جناب اقای محمد محلی (هم شهری حقیر از بهبهان)که دانشجوی کارشناسی ارشد شما بودند در پردیس قم دکتری حقوق خصوصی قبول شدند.من هم واقعا دوست دارم سعادت شاگردی شما در مقطع دکتری را داشته باشم.ضمن تشکر فراوان از تالیفات خوبتان امید است حقیر را از کمکهای خود محروم نسازید.با تقدیم شایسته ترین احترام.مهرداد روانداز

  42. کامران
    پاسخ

    سلام استادعزیز خیلی ممنونم من همون دانشجو ترم ۱ خصوصی فردوسی هستم من زبان انگلیسی رو یه مقدار بلدم به نظر شما دنبال یادگیری زبان انگلیسی برم یا فرانسه که در اینده برام مفید باشه؟از کجا شروع کنم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، یک زبان خوب بهتر از دو زبان ناقص است و اگر انگلیسی را زمینه دارید، همان را دنبال کنید.

  43. دیانی
    پاسخ

    استاد دانشکده حقوق تهران با ثبت‌نامم موافقت کرد..
    کتاب شما را خریداری کردم و دارم میخونم
    امیدوارم هرچه زودتر به گوهر مقصود برنامه‌‌ی زندگیم “international trade law” برسم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      خوشحالم موفق باشید.

  44. نگین
    پاسخ

    ضمن عرض سلام خدمت شما استاد گرامی:
    به طور تصادفی به وبلاگ شما برخورد کردم. از آشنائی با شما و وبلاگ زیبایتان بسیار خوشبختم. خوشحالم که به جمع خوانندگان شما می پیوندم.

  45. مرتضی بهادران شیروان
    پاسخ

    سلام آقای دکتر شیروی.حیلی دوست داشتم که راهنماییم کنید چون خیلی اشتیاق داشتم حتی حدود ۲۰۰ صفحه از کتاب شما رو خوندم اما حیف که به خواستم بهایی ندادید!اما من همچنان مشتاق و امیدوارم به تحصیل در دوره دکتری تجارت بین الملل…ممنون
    مرتضی بهادران شیروان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، خواسته شما ملاقات حضوری بود که من نگفتم نه، روزهای چهار شنبه و پنج شنبه در پردیس قم می توانم در خدمتتان باشم.

  46. زين العابدين
    پاسخ

    سلام بر استاد کرامی
    الحمد لله توفیق تلمذ نزد شما را داشته ام
    در ترم قبل درس حقوق خانواده با شما ، عجب شوری داشت
    و بس به یادماندنی که عجیب در ذهن حک شده وباعث انکیزه
    در من شده تا این رشته را ادامه دهم
    باعلاقه و تلاش برای رسیدن به مقصود می کوشم
    واز شما بابت این همه لطف متشکرم
    و ازخداوند می خواهم که همیشه مصداق بارز (وجعلنی مبارکا أینما کنت ) باشید
    به امیددیدار

  47. سارا
    پاسخ

    سلام استاد گرامی، من افتخار شاگردی شما رو نداشتم امیدوارم در آینده شانسش رو داشته باشم. راستش من دانشجوی کارشناسی حقوق دانشکده الکترونیکی دانشگاه شیراز هستم می خواستم نظرتون رو درباره مدرک این دانشکده بپرسم واینکه می تونم با این مدرک از دانشگاه های معتبر پذیرش بگیرم ؟ یا کارشناسی ارشد رو در دانشکده بهتر دیگری در ایران بخونم و برای دکتری پذیرش بگیرم؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، دانشگاه شیراز دانشگاه معتبری است ولی اگر به صورت مجازی تحصیل می کنید و این در مدرک شما درج می شود، به هر حال ممکن است در شرایط برابر مشکلاتی را ایجاد کند.

  48. علی رضا دانشجوی رشته حقوق اسناد و قردادهای تجاری
    پاسخ

    سلام خدمت استاد عزیز و بزرگوار بنده دانشجوی ترم اول دوره یکم رشته تازه تاسیس اسناد وقردادهای تجاری در دانشگاه علوم قضای تهران هستم کتاب حقوق تجارت بین الملل تان را چند روزی است که مطالعه می کنم مشخص است که بسیار زحمت کشیده و وقت زیادی را برای تدوین ان صرف کرده اید.می خواستم اگر امکان دارد مرا برای موفقیت در رشته حقوق اسناد و قرداد های تجاری راهنمای بفرماید با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، راه اندازی رشته های جدید مشکلات خودش را دارد. علاوه بر آن قراردادهای تجاری معنای روشنی در حقوق ما ندارد، به هر حال خدا صبرتان بدهد.

  49. طلبه
    پاسخ

    خدا طول عمرتان دهد استاد عزیز

  50. شهاب الدین
    پاسخ

    سلام و درود برشما وسلام وتبریک به دانشجویان ورودی جدید.کاش هرچه بیشترشان این نوشته ی شما را بخوانند که الحق تیرتان را به نشان زده اید!بله تنبلی. تشخیص درست وبی خطایی است.آن شب بیداری ها را دیده ایم ومتاسفانه آن صفحه گذاشتن ها را هم. بعینه هم قطاری را دیده ام که استادی را تاحد نگو! بالا برده است وقتی استاد طرح شرکت دادن دانشجوها در تدریس را مطرح کرده است استاد را ملطفت فرموده و از ایشان رنجیده اند! بسیار ممنون که وقت وحوصله به خرج می دهید وبه این مسائل توجه می کنید.خدا کند که وضعمان به شود البته همانطوری که فرمودید اصل کار اراده ی ما دانشجوهاست.راستی در مورد پردیس قم ورابطه اش با دانشگاه تهران یک خاطره جالب:یکی از دوستان بسیار کوشش کرده بود که به دوستان واشنایان بفهماند که پردیس چگونه ماهیتی است موفق نمی شد و همشهریانش شیرفهم نمی شدند که اگرتهرانست پس قم چیست و اگرقم است پس… تا اینکه خدا کمک می کند و از میانشان یک راننده تریلی پیدا می شود وتایید می کند که بله من همچین چیزی در حوالی قم دیده ام…! بارها به تابلوی زرد رنگ وبزرگ پردیس قم روی پل هوایی نگاه کرده بودم ام فکرش را هم نمی کردم بتواند کسی را چنین نجات دهد! موفق باشید وسلامت.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *