هنگامی که دانشجوی فوق لیسانس بودم، همواره به دوره دکتری فکر میکردم که چگونه می شود در دکتری قبول شد و چه باید کرد. از همان ابتدا علاقه خاصی به حقوق تجارت بین الملل داشتم و آرزو می کردم ای کاش می توانستم در این رشته ادامه تحصیل بدهم، لیکن چنین رشته ای در ایران نبود. ادامه تحصیل در خارج هم حقیقا برایم خیلی دور دست و دست نیافتنی می نمود. یکی از روزهایی که با یکی از دوستان – که هم اکنون از اساتید دانشگاه است- سوار اتوبوس از تهران به سمت قم حرکت می کردیم، بحث دکتری پیش آمد. معلوم شد که من خیلی عقب هستم و اطلاع زیادی در مورد تحصیل در خارج ندارم. دوستم خیلی نگران و مضطرب بود و من با آرامی به او گفتم که بلاخره یه جایی دکتری می گیریم، زیاد نگران نباش و به شوخی گفتم اگر ما دکتری نگیرم پس کی می تواند بگیرد!
بلاخره تقدیر چنین حکم کرد که برای ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه ام یعنی تجارت بین الملل رهسپار استرالیا شوم. در اوایل ورود، استادم از «گات» [۱] صحبت کرد و گفت که می توانی موضوع رساله خود را در رابطه با آن اخذ کنی. گات؟ اولین بار بود که این کلمه را می شنیدم ولی طوری جلوه دادم که انگار با آن آشنایی کامل دارم. به یکی از همکلاسی های استرالیایی دوره دکتری که در ضمن نقش معلم زبان تخصصی را نیز برایم داشت، به نام برت ویلیام مراجعه کردم و قدری از گات سؤال کردم. متوجه شدم که گات یک سازمان تجاری بین المللی بسیار مهمی است. بدون اینکه به روی خودم بیارم از او خواستم که یک کتاب خوب در مورد حقوق تجارت بینالملل به من معرفی کند که او کتاب تجارت صادرات اشمیتوف (یا همان حقوق تجارت بین الملل اشمیتوف)[۲] را به من معرفی کرد. کتاب را از کتابخانه امانت گرفتم و مشغول مطالعه شدم. از بس کتاب به انگلیسی روانی نوشته شده بود و مطالب آن برایم جذاب بود که حدود ده روز تمامش کردم. این اولین بار بود که به معنای واقعی طعم زیبایی مباحث حقوق تجارت بینالملل را می چشیدم.
از آن موقع همیشه آرزویم این بود که کتابی به همان روانی به زبان فارسی برای دانشجویان بنویسم تا آن ها نیز از زیبایی های این رشته بهرمند شوند. از آنجا که فکر نوشتن کتاب تجارت حقوق بینالملل مدام مد نظرم بود در طول سالهای تحصیل منابع زیادی را گردآوری و با زحمت فراوان به ایران منتقل کردم. اما دل غافل که این رشته مدام در حال تغییر بود و تجربه عملی نیز در آن نقش زیادی داشت. سالها در این رشته مطالعه و تحقیق کردم، تدریس نمودم و در عمل آن را تجربه کردم تا توانستم چکیده آنها را به صورت کتابی در اختیار عموم قراردهم.
حدود یکسال پیش بود که خبر چاپ کتاب توسط خبرگزاری های متعددی مخابره شد. دانشجویانم کمک زیادی در معرفی کتاب به خصوص در محیط اینترنتی داشتند در طول یکسال گذشته بسیاری از اساتید دانشگاه کتاب مزبور را به دانشجویان خود معرفی نمودند در حالی که حتی نتوانستم نسخه ای از آن را در اختیار آنها قرار دهم و مطلع شدم که برخی از آن اساتید محترم برای تهیه کتاب به زحمت افتاده اند. تعداد کثیری از دانشجویان و علاقه مندان به این رشته خرسندی خود را در مورد چاپ این کتاب به طرق گوناگون بیان کردند که از جمله آنها یادداشت هایی است که در این سایت گذاشته اند. این حمایت ها باعث شده که در طول حدود یکسال کتاب حقوق تجارت بین الملل به چاپ سوم رسید.
هدف از نوشتن کتاب حقوق تجارت بین الملل در دسترس قراردادن کتابی بود که بتواند تا حدی نیاز به رو تزاید دانشجویان و سایر علاقمندان ایرانی را به مباحث حقوق تجارت بین الملل پاسخگو باشد. استقبال خوب از این کتاب نشان داد که حقوقدانان جوان و سایر جوانان این کشور در رشته های مدیریت، حسابداری، اقتصاد و سایر رشته های مرتبط به شدت به مباحث تجارت بین الملل و نظم حقوقی حاکم بر آن علاقمند هستند.
چاپ این کتاب باعث شد که بتوانم با اساتید، وکلا، قضات، دانشجویان و سایر علاقه مندان به رشته حقوق تجارت بین الملل مرتبط شوم و بیش از پیش به نیاز جوانان این کشور به مباحث نو و جدید آگاهی پیدا کنم. این ارتباط معنوی باعث دلگرمی شده که بتوانم باز کتابهای جدیدی در موضوعات حقوقی مورد نیاز نسل جوان بنویسم. در کنار انتشار افکارم، یکی از آرزوهایم آموزش عملی جوانانی است که در این رشته علاقه مند و مستعد هستند. نمی دانم شاید کسانی بتوانند کمک کنند که چگونه می توان به این هدف نایل شد.
حقوق تجارت بین الملل چه ویژگی دارد که مورد علاقه است. طبیعتا کار با وکلا و حقوقدانان بین المللی از دیگر کشورها خود فی نفسه جذاب است. آنها از کشورهای دیگر آمده و بنابراین دارای تجربه، منش، روش و رفتارهای متفاوتی بوده که گفتگو و مذاکراه با آنها بسیار سودمند و جالب است. تجارت بین الملل همچنین به افراد فرصت می دهد که از کشورهای دیگر دیدن کنند، از شرکت های دیگر بازدید نمایند و با مدیران و تیم های مذاکره کننده خارجی آشنا شوند.
در حقوق تجارت بین الملل فاصله بین نظر و عمل کاهش پیدا می کند و افراد احساس می کنند که مطالبی که یاد می گیرند در عمل کاربرد دارند و صرفا یک سری مسایل نظری و تئوری نیست که معلوم نیست در عمل چه استفاده ای دارند. مباحث حقوق تجارت بین الملل ساده هستند؛ از نظریه پردازی های خسته کننده و ناشی از قوه خیال در آن خبری نیست و افراد راحت می توانند با آن رابطه برقرار کنند.
و بلاخره حقوق تجارت بین الملل باعث خواهد شد که افراد بتواند شغل مناسب تری با درآمد مناسب تری پیدا کنند. هر چه روابط اقتصادی یک کشور با کشورهای دیگر گسترش پیدا کند، به خصوص در زمینه انجام سرمایه گذاری های مشترک و همکاری های اقتصادی و فنی مشترک، نیاز به حقوقدانان آشنا به تجارت بین الملل افزایش پیدا می کند. گسترش این رشته در ایران مرهون گسترش روابط اقتصادی با خارج از کشور خواهد بود. با توسعه روابط تجاری بین المللی، اهمیت این رشته و فارغ التحصیلان آن بیشتر مشخص خواهد شد.
موفقت در این رشته به خصوص در ایران مستلزم تسلط بر زبان انگلیسی است. در کلیه ادارات و سازمان ها مکاتبات و مذاکرات و قراردادهای بین المللی به زبان انگلیسی است و بدون تسلط بر آن امکان موفقیت در آن بعید است. مکالمه و زبان نوشتاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر دنیا به خصوص کشورهای انگلیسی زبان خیلی می تواند در گسترش زبان و آشنایی با اصول و ضوابط قراردادهای بین المللی مؤثر باشد.[۳]
این رشته تنها در دانشگاه قابل یادگیری نیست و نیاز به تجربه به خصوص در مورد تنظیم و مذاکرات قراردادها دارد. ورود به عرضه تجارت بین الملل طبیعتا نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد که همه جا در دسترس نیست و البته ارزان نیز نیست. ثانیا، جلب نظر شرکتها و موسسات برای ارجاع کارهای بین المللی خود به افراد تازه فارغ التحصیل شده نیز به اعتماد سازی و گذشت زمان نیاز دارد. باید از فرصتها استفاده کرد و اولا به زبان انگلیسی و به خصوص زبان نوشتاری تسلط پیدا کرد، ثانیا تجارت عملی در این راه کسب کرد. به قول حافظ شیراز:
عاقبت، دست بدان سرو بلندش برسد هر که را در طلبت همت او قاصر نیست
********
ذره را تا نبود همت عالی حافظ طالب چشمه خورشید درخشان نشود
[۱] – منظور موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت است General Agreement on Tariffs and Trade (
[۲]–Schmitthoff’s Export Trade: The Law and Practice of International Trade, Sweet & Maxwell.
[۳] – مباحث حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه های متفاوت تحت عنوانهای گوناگونی ارائه می کنند که ممکن است قدری برنامه های آنها با هم متفاوت باشد ولی در اساس خیلی مشابه هستند. این عناوین عبارتند از: international trade law; international commercial law; international business law; international economic law; law of global trade; international transactions.
shiva
مهر ۱۶, ۱۳۹۳
سلام
دختری دارم که در سال دهم هست و مدرسه اینتر نشنال خارج ایران درس خوانده ولی الان به ایران امدیم. اگر رشته حقوق رو به انگلیسی بخواند, ایا در ایران از لحاظ کاری به درد می خورد . ایشون انگلیسی و فرانسه رو می دونه.لطفا راهنمایی بفرمایید.
دکتر شیروی
مهر ۱۹, ۱۳۹۳
سلام، اگر منظورتان حقوق در یک کشور انگلیسی زبان است، بله اگر جزء دانشگاه های مورد قبول وزارت علوم باشد مدرک وی ارزیابی می شود ولی قبول شدن ایشان در آزمونهای وکالت و امثال آن و یا انجام کار حقوقی به دانستن حقوق ایران نیاز است.
حسین
مهر ۱۴, ۱۳۹۳
سلام استاد خسته نباشید
من چند نمونه و مصداق کاربردی در مورد دعوای حقوقی شرکت های تجاری بین الملل می خواستم(مثل اپل و سامسونگ)
لطفا سایت یا کتاب مناسب معرفی بفرمائید
دکتر شیروی
مهر ۱۹, ۱۳۹۳
سلام، اینطوری که نمی توانید چیزی پیدا کنید. یا باید پرونده مشخصی را مد نظر داشته باشید و یا موضوعی را تحقیق می کنید که نیاز به دانستن پرونده های مربوط را دارید. به هر حال از نوشته ها به پرونده case می تواند پی برد.
رامین
مهر ۷, ۱۳۹۳
سلام محضر جنابعالی .بنده مترجمی زبان انگلیسی خوندم و به تازگی با شرکتی تجاری همکاری میکنم آیا کتاب شما میتونه به من کمک کنه البته از نظر نگارش و اصطلاحات حقوقی عرض میکنم . با تشکر از فرصتی که ایجاد کردید
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۳
سلام، این کتاب می تواند برای کلیه کسانی که در زمینه واردات و صادرات و یا سایر فعالیتهای تجاری بین المللی فعالیت می کنند مفید باشد.
عماد الدین قاسمی
شهریور ۲۳, ۱۳۹۳
با سلام و خسته نباشید
استاد سال آخر کارشناسی مدیریت بازرگانی در دانشگاه غیر انتفاعی هستم ، به حقوق تجارت بین المللی علاقه مند شدم و اینکه در حال یادگیری فرانسه ، اسپانیایی علاوه بر زبان تخصصی خودم انگلیسی هستم . میخواستم بپرسم که به نظر شما با تحصیل در این رشته میتونم آینده خوبی برای خودم درست کنم در خارج از کشور یا بهتر است که همون رشته خودم رو ادامه بدم ؟ ارشد رو در ایران و دکتری رو در خارج از ایران میخوام ادامه بدم
خیلی ممنونم که وقت میذارین
دکتر شیروی
شهریور ۲۳, ۱۳۹۳
سلام همان رشته خودت را ادامه بده. هر گرایش حقوق نیاز به لیسانس حقوق دارد. برای آشنایی با مسایل حقوق تجارت بین الملل بد نیست یک فوق بگیرید ولی حقوقدان نمی شوید.
لیلا
شهریور ۲۰, ۱۳۹۳
با سلام و عرض ادب و احترام
استاد گرامی من امسال در رشته حقوق تجارت بین الملل واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد پذیرفته شدم ولی مطمئن نیستم که این دانشگاه از نظر علمی در چه سطحی است … به نظر شما من برای کنکور سال بعد تلاش کنم تا در یکی از دانشگاههای معتبرتر و دولتی قبول شوم یا همین امسال ثبت نام کنم و به فکر ادامه تحصیل در دکتری خارج از کشور باشم ؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۳, ۱۳۹۳
سلام برای دوره حقیقی یا خارج تلاش کنید.
محمد
شهریور ۱۲, ۱۳۹۳
با عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما
من لیسانس علوم سیاسی دارم وبرا ارشد بین حقوق خصوصی وتجارت تردید دارم لطفا منو راهنمایی کنید وآیا حقوق تجارت دکتری هم در ایران دارد.؟باتشکر وممنون
دکتر شیروی
شهریور ۱۶, ۱۳۹۳
سلام، حقوق بین الملل و یا حقوق عمومی بیشتر به علوم سیاسی نزدیک است.
علی
شهریور ۱۱, ۱۳۹۳
سلام دکتر، ازتون یه راهنمایی میخوام
من الان ترم پنج کارشناسی پیوسته عمران هستم.میخواستم ببینم ایا با ادامه تحصیل در رشته حقوق تجارت بین الملل زمینه کاری خوبی برای من فراهم میشه؟؟!
با توجه به این که به تجارت علاقه خاصی دارم قصد ادامه تحصیل در این رشته رو پیدا کردم.
به نظرتون برم از اول مدرک کارشناسی حقوق رو بگیرم بهتره یا اینکه تمرکزم رو بذارم برا ارشد؟؟!
دکتر شیروی
شهریور ۱۲, ۱۳۹۳
سلام، برای تفنن خوب است و اگر بخواهید در کارهای مهندسی مثل خرید کالا و امثال آن فعالیت کنید می تواند به درد شما بخورد ولی این مدرک تضمین کار نیست.
سامان
شهریور ۱۰, ۱۳۹۳
با سلام.جناب دکتر من لیسانس حقوق با معدل ۱۷.۵ از آزادتبریز دارم.الانم همونجا دارم ارشد خصوصی میخونم.میخواستم بدونم با اینکه وضع مالی ام خوب هست و ساپورت میشم از کدوم کشور برا دکتری میتونم پذیرش بگیرم؟ و اینکه چی بخونم خصوصی یا تجارت بین الملل
دکتر شیروی
شهریور ۱۲, ۱۳۹۳
سلام، اگر برای فوق اقدام کنید از خیلی از جاها می توانید پذیرش بگیرید اما برای دکتری مستقیم سخت است.
مائده
شهریور ۱۰, ۱۳۹۳
با سلام و عرض ادب
من فوق لیسانس حقوق خصوصی دانشگاه آزاد خوراسگان هستم.می خواستم رشته تجارت بین الملل رو در مقطع دکتری بخونم. اما شرایط مهاجرت رو ندارم. آیا دانشگاه معتبری هست که بشه به صورت غیر حضوری تحصیل کنم و مدرکش در ایران اعتبار داشته باشه؟ و اینکه هزینه اش حدوداً چقدر میشه؟
سپاس
دکتر شیروی
شهریور ۱۲, ۱۳۹۳
سلام، اولا دانشگاه های معتبر دوره های غیر حضوری ندارند و ثانیا بعدا در ارزیابی مدارک شما غیر حضوری قید می شود.
آرش
مرداد ۲۷, ۱۳۹۳
سلام و عرض ادب خدمت شما استاد عزیز
ممنونم از این که وقت گرانبهاتونو در اختیار دانشجوها میزارین
با اجازتون مدرک کارشناسی فیزیک دارم از شهید بهشتی…بسیار علاقه داشتم که تو حقوق ادامه تحصیل بدم و بعد تحقیق و با توجه به علائق و توانائیام تجارت بین الملل رو انتخاب کردم…تنها مشکلم اینه که با توجه به اینکه نمیتونم تو آزمون وکالت شرکت کنم یه مقدار تو زمینه های کاری که میتونم در آینده انتخاب کنم دچار تردید شدم…بسیار ممنون میشم هرچند اندک راهنمائیم کنین چون خیلی علاقه دارم که این مسیر رو انتخاب کنم…حتی اگه بهاش این باشه که از اول کارشناسی حقوق بخونم
پیشاپیش ممنون
دکتر شیروی
مرداد ۲۹, ۱۳۹۳
سلام می توانید بعدا در ارتباط بین مهندسی و قراردادهای بین المللی فعالیت کنید به خصوص در شرکتهای مهندسان مشاور که خدمات قراردادی می دهند.
یاشار
مرداد ۱۷, ۱۳۹۳
سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز. بنده دکترا در یکی از رشته های علوم انسانی و هیات علمی یکی از دانشگاهها هستم. به خاطر علاقه وافر به رشته حقوق بعد از بیست و اندی سال دوباره در کنکور کارشناسی شرکت کرده و با اطلاعات آن سالها رتبه ای عالی آوردم که مقدمات شروع تحصیل را برایم در این رشته آماده کرده است. به علت آشنایی با سه زبان خارجی علاقه مندی زیادی به تحصیل در حقوق تجارت بین الملل دارم.لطفا در صورت امکان بنده را راهنمایی فرمایید که دکترای این رشته در کدام دانشگاه معتبر خارجی وجود دارد.سپاسگزارم
دکتر شیروی
مرداد ۲۲, ۱۳۹۳
سلام بهتر است فعلا روی مقطع کارشناسی متمرکز شوید تا بعد. رشته حقوق از جمله رشته هایی است که چون خواندنی است همه فکر می کنند که راحت است در صورتی که برای حقوقدان واقعی شدن خیلی باید تلاش کرد. بهترین اساتید را داشت و بهترین کتابها و مقالات را مطالعه کرد و با هم کلاسیها مباحث حقوقی را مورد بحث قرار داد. انشا اله بعدا از این که در مقطع لیسانس با موفقیت فارغ التحصیل شدید (همه مدرک را می گیرند ولی موفقیت در دیدگاه من متفاوت است) ارشد تجارت بین الملل شرکت کنید.
بلدی
مرداد ۱۱, ۱۳۹۳
سلام استاد عزیز
من لیسانس حقوق دارم میخواهم در مقطع ارشد در رشته حقوق تجارت بین الملل در هندوستان ادامه تحصیل دهم اعتبار این دانشگا ها را میخواستم بدونم لطفا اگه ممکنه دانشگاهی در هند به من معرفی کنید
با سپاس
دکتر شیروی
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳
سلام خیلی تعریفی ندارد ولی اگر راه منحصر باشد موردی ندارد.
احسان
مرداد ۸, ۱۳۹۳
سلام استاد
مى خواستم بدانم براى رشته تجارت بین الملل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه هاى امریکا به طور معمول بورسیه و فاند تعلق مى گیرد یا نه؟ و اینکه معدل لیسانس تاثیرگذار خواهد بود یا نه ؟ متشکرم.
دکتر شیروی
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳
سلام صددرصد معدل لیسانس تأثیر دارد ولی بورسیه بعید می دانم به آسانی در دسترس باشد.
آرش حیدری
تیر ۳۰, ۱۳۹۳
باسلام وادب خدمت استاد بزرگوار کشورهایی که از نظر سطح کیفیت تحصیلی در درجه بالاتری قرار دارند از نظر حضرتعالی کدامند باتشکر درصورت پاسخ برحسب اولویت اینجانب را راهنمایی بفرمایید
دکتر شیروی
تیر ۳۰, ۱۳۹۳
سلام رتبه بندی دانشگاه های سراسر جهان به وسیله موسسات متعددی هر ساله معین می شود که می توانید از طریق اینترنت مراجعه کنید.
مریم
تیر ۲۶, ۱۳۹۳
سلام دانشجوی دکتری حقوق بین الملل هستم. برای کار در زمینه داوری بین المللی چگونه تجربه کاری کسب کنم و از کجا شروع کنم ؟
دکتر شیروی
تیر ۳۰, ۱۳۹۳
سلام، داوری یک نوع حل و فصل اختلاف است که در داوری تخصص و تجربه اهمیت زیادی دارد. هر وقت شما در زمینه ای تخصص پیدا کردید و تجربه لازم را کسب کردید مثل قراردادهای پیمانکاری، مسلما می توانید در حل و فصل اختلافات مربوط به قراردادهای پیمانکاری نیز در مقام داور انجام وظیفه کنید. جایی سراغ ندارم که کسی داوری را کارآموزی کند.
مرضیه
تیر ۲۰, ۱۳۹۳
با سلام من فوق لیسانس حقوق تجارت بین الملل از دانشگاه ازاد واحد دامغان هستم
جهت گرفتن دکتری ورفتن به خارج وتحصیل به طور رایگان چه اقداماتی را باید انجام بدهم؟مرسی
دکتر شیروی
تیر ۲۱, ۱۳۹۳
سلام احتمال گرفتن بورسیه کم است. باید بگردید توی سایت دانشگاه ها ببینید که بورسیه دارند.
کشوری
تیر ۱۸, ۱۳۹۳
سلام استاد. بنده بین وکالت و ادامه نحصیل در رشته حقوق تجارت بین الملل(البته تنها در دوره ارشد) سردرگمم؟ در اصل نگران اینده شغلیم تو رشته حقوق تجارت بین الملل هستم چون میگن بدون دکترا کاربردی نداره/خواهشا کمکم کنید
دکتر شیروی
تیر ۲۱, ۱۳۹۳
سلام اول کار بعد تحصیل. البته جمع این دو نیز این روزها امکانپذیر است.
مهلا
تیر ۱۴, ۱۳۹۳
سلام میشه به ادرس ایمیل من درمورد تجارت بین الملل یه کم توضیح بدین من اطلاعاتی ندارم
دکتر شیروی
تیر ۱۷, ۱۳۹۳
سلام خیر همین سایت پر از اطلاعات لازم است.
حسین محمدی
تیر ۷, ۱۳۹۳
با عرض سلام و ادب. استاد عزیز بنده برای نگارش پایان نامه با موضوع ترانزیت به راهنمایی شما بزرگوار نیازمند هستم و این سوال را دارم که در کنار کتاب ارزشمند حقوق تجارت بین الملل حضرتعالی چه منابعی می تواند حقیر را برای تأمین منابع کتاب خانه ای یاری نماید. با سپاس فراوان
دکتر شیروی
تیر ۱۷, ۱۳۹۳
سلام ، ترانزیت چی؟ پایان نامه ای در مورد ترانزیت نفت و گاز تحت نظر اینجانب دفاع شده که برای مشخصات به بخش پایان نامه های این سایت مراجعه شود.
احسان
خرداد ۳۱, ۱۳۹۳
سلام استاد
بنده دانشجوى کارشناسى حقوق هستم. به علت آشنایى با زبان آلمانى قصد تحصیل در دوره ى فوق لیسانس حقوق تجارت بین الملل در آلمان را دارم. میخواستم بدانم آیا تحصیل این رشته در آلمان را تایید مى کنید یا کشور دیگرى را ترجیح مى دهید.
ممنونم.
دکتر شیروی
تیر ۶, ۱۳۹۳
سلام عالی است اقدام کنید.
آرش حیدری
خرداد ۲۸, ۱۳۹۳
باسلام خدمت استاد بزرگوار جناب دکتر شیروی بنده دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد در رشته تجارت بین الملل هستم وقصد ادامه تحصیل در مقطع دکترای این رشته رو دارم باتوجه به عدم مقطع دکترای این رشته در ایران قصد انتخاب کشور هندوستان را دارم بنظر حضرتعالی درک دکترای حقوق تجارت بین الملل هندوستان دارای قابلیت وکارایی یا بعبارتی دارای ارزش در ایران میباشد
دکتر شیروی
خرداد ۳۰, ۱۳۹۳
سلام اگر پولش را داری در یک کشور صنعتی درس بخوانید.
سوده
خرداد ۲۶, ۱۳۹۳
با سلام استاد
می خواستم بدونم در مورد روش های پرداخت براتی در حقوق بین الملل غیر از کتاب خودتون به چه منبعی می توانم استناد کنم
دکتر شیروی
خرداد ۳۰, ۱۳۹۳
سلام به مقررات وصولی مراجعه کنید.
فاطمه خسکی
خرداد ۹, ۱۳۹۳
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم میخواسم ارشد ثبت نام کنم ا ما بین حقوق خصوصی و تجارت بین الملل شک دارم هر دو گرایشم را دوست دارم از نطر بازار کار کدام بهتر تره ممنون میشم اگه راهنمایی کنینن
دکتر شیروی
خرداد ۹, ۱۳۹۳
سلام هر دو خوب است ولی تجارت بین الملل ممکن است بیشتر جذاب باشد.
مهدی
خرداد ۴, ۱۳۹۳
سلام خسته نباشید من عاشق تجارت هستم ایا رشته ای در این زمینه هست تجارت کردن با کشورهی دیگه و میخواستم بدونم فرق بین حقوق بزرگانی و حقوق تجارت بین الملل چیست ؟
دکتر شیروی
خرداد ۹, ۱۳۹۳
سلام بله تجارت بین الملل یک رشته است که هم در اقتصاد و هم مدیریت وجود دارد و حقوق تجارت بین الملل نیز یک رشته حقوقی است. فرقی بین این دو عملا نیست ولی تفاوتهای ظرایف را به کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب مراجعه کنید. فصل دوم.
احسان
خرداد ۱, ۱۳۹۳
سلام استاد
من در وبسایت بعضى از دانشگاه ها به گرایش هاى مختلفى تحت عنوان حقوق تجارت بین الملل رسیدم.
مثلا international commercial law
International trade law
International business law
خواهشا بفرمایید کدوم یک از اینها همان حقوق تجارت بین المللى است که ما مى شناسیم و چه فرقى دارند؟ بنده دانشجوى کارشناسى حقوق هستم و قصد تحصیل این رشته را در امریکا دارم. متشکرم.
دکتر شیروی
خرداد ۴, ۱۳۹۳
سلام همه اینها تقریبا یکسان است. برای اطلاع از این اصطلاحات به کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب مراجعه کنید.
موسوی
اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۳
با سلام و خسته نباشید
من کارآموز وکالت هستم و قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارم
آیا به نظر شماتصمیم درستی گرفته ام؟
دکتر شیروی
خرداد ۱, ۱۳۹۳
سلام مشکلی ندارد. تصمیم اشتباهی نیست
سمیرا
اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۳
با سلام وعرض ادب و احترام خدمت شما
در مقطع کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی تحصیل میکنم
شرایط بورسیه شده رو میفرمایید؟؟؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۵, ۱۳۹۳
سلام بورسیه در کجا؟ در ایران که سراغ ندارم در خارج هم که باید تک تک با دانشگاه ها مکاتبه کنید شاید موفق شوید.
ساسان
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام استاد محترم امیدوارم که سرزنده و سلامت باشید. استاد چرا باوجود کتابی با عنوان حقوق مدنی ۲ بازهم از
این نوع کتاب ها چاپ میشود . آیا حتی دانشجوی ارشد حقوق خصوصی هم می تواند کتاب حقوقی بنویسد . آیا در نوشتن کتابی که نمونه اش موجود است فهرست آن کتاب چطور خواهد بود آیا تغییر می کند یا نه فقط مختوا تغییر
می کند ؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام متاسفانه این روزها کتابهای زیادی وارد بازار می شود که ارزش خواندن هم ندارد بلکه مضر هستند زیرا اطلاعات مندرج در آنها دقیق نیست و پر از اشتباه اند. چاپ کتاب باید بعد از سالها تحقیق و تدریس انجام شود، نه این که هر کسی دو کلمه جزوه درسی خواند دست به نوشتن یک کتاب بزند. چاپ بی رویه پایان نامه های دانشجویی نیز به گسترش دانش کمک نمی کند. بسیاری از این کارها اقتباس ناقص از کارهای دیگران است.
جهانی پور
اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۳
استاد بزرگوار سلام می خواستم نظر شما را در مورد گرایش حقوق محیط زیست بدانم.واقعا ارزش ادامه تحصیل را دارد؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام بنظرم این رشته ها خیلی بازار کار مشخصی ندارند.
ناهید
اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۳
سلام استاد.من لیسانس زبان هستم. برای کار به عنوان کارشناس بازرگانی خارجی لازمه که قوانین تجارت بین الملل بدونم.آیا کتاب شما برای من که چیزی نمیدونم قابل درکه؟یا باید از چیز ساده تری شروع کنم؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام بله کتاب ساده ای هست و قابل استفاده است.
رحیم
اردیبهشت ۲۱, ۱۳۹۳
سلام آقای دکتر.من فوق لیسانس حقوق بشر ولیسانس علوم قضایی هستم و علاقمند به ادامه تحصیل در مقطع دکترا حقوق تجارت بین الملل هستم بنظر شما از مقطع فوق لیسانس حقوق تجارت بین الملل شروع کنم یا از مقطع دکترای حقوق تجارت بین الملل
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام اگر منظورتان خارج است بله بهتر است از فوق شروع کنید. اخذ پذیرش مستقیم دکتری در تجارت بین الملل سخت است.
مریم
اردیبهشت ۱۸, ۱۳۹۳
با سلام و عرض ادب
بنده دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی هستم. مدتی ست که به رشته نفت و گاز علاقه مند شدم و قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری در این رشته را دارم اما اطلاعاتم نسبت به دروس و منابع مورد نیاز برای پذیرش در این گرایش بسیار محدود است. لطفا مرا راهنمایی فرمایید.
در ضمن بنده از سهمیه استعداد درخشان هم برای ورود به مقطع دکتری برخوردارم. می خواستم بدونم آیا برای پذیرش در این گرایش نیاز به وجود مقالاتی در زمینه حقوق نفت و گاز هست یا همان مقالات مقتبس از پایان نامه ارشد کافی ست؟ آیا دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد گرایش نفت و گاز تحصیل کرده اند از اولویت برای پذیرش در مقطع دکتری برخوردارند؟ چه باید کرد برای موفقیت؟
بسیار سپاسگذارم
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام در مورد سهمیه استعداد درخشان اطلاعات زیادی ندارم و نمی دانم دانشکاه ها چگونه عمل می کنند ولی معمولا همان دو مقاله علمی پژوهشی کفایت می کند که مستخرج از پایان نامه باشد. در مورد منابع نیز به همین سایت مراجعه کنید.
م.د
اردیبهشت ۱۷, ۱۳۹۳
جناب آقای دکتر شیروی
با سلام و احترام خدمت شما استاد بزرگوار
واقعا تشکر میکنم از شما و قدر دان زحماتتون هستم کتاب بسیار عالی و کاملی دارید ،انشاالله همیشه سلامت و پاینده باشید.
آقای دکتر من دانشجو ارشد حقوق خصوصی هستم و این ترم کتاب شما منبع ما هست ولی این کتاب کمی برای من سنگین هست خواستم از خودتون راهنمایی بگیرم که این درس چگونه میتونم بخونم که راحت تر متوجه مباحث بشم .
وقتی در سایت دیدم شما پاسخ میدهید بسیار خوشحال شدم و خواستم از راهنماییهای شما استاد بزرگوار استفاده کنم .
منتظر پاسخ شما هستم.
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۳
سلام در این کتاب تلاش شده است که مطالب با نثر ساده و روان در اختیار دانشجویان قرار گیرد و از بکارگیری عبارات سنگین و تخصصی خودداری گردد. بنظرم باید با تأنی مطالب آن را مطالعه کنید. به هرحال نحوه تدریس درس هم برای فهم کتاب بسیار اهمیت دارد. با این وجود اگر شما سوال خاصی داشتید من در خدمت هستم.
محمد
اردیبهشت ۹, ۱۳۹۳
با سلام . خدمت جناب اقای دکتر شیروی. من لیسانس حقوق هستم . زبان انگلیسی هم بلد نیستم . ولی از ارزو های من حقوق تجارت بین الملل است . بدلیل اینکه قصد ماندن در ایران را ندارم . بنظر جنابعالی ایا اینده بهتری نسبت به حقوق خصوصی . جزا . و…. دارد ؟
در ضمن در مقطع کارشناسی ارشد . چه دانشگاهای در حال حاضر تدریس مینمایند .
متشکرم
دکتر شیروی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۳
سلام بنظرم حقوق تجارت بین الملل شما را با مباحث جدید و حیطه نویی اشنا می کند. من فقط در پردیس فارابی تدریس می کنم
سمیه
اردیبهشت ۹, ۱۳۹۳
درود بر شما آقای دکتر.
من به گرایش حقوق بین الملل وتجارت بین الملل بسیار علاقمندم. قصد دارم برای ارشد ىکى ازآن ۲گرایش و ادامه بدم، اما زبان انگلیسی م خیلی ضعیفه، الان بخام شروع کنم به خوندن زبان، موفق میشم؟ واینکه از کجا شروع کنم، چه منبعی وپیشنهاد میکنید؟ من لیسانسم وگر فتم و الان میخا ما واسه ارشد آماده بشم
ازراهنماییتو ن سپاسگزارم
دکتر شیروی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۳
سلام اول باید در فوق قبول شوید. زبان نیز یکی از مواد امتحانی است. برای تسلط بر زبان بعد از قبولی برنامه ریزی کن. فعلا تمرکز روی قبولی ارشد.
سلیمانی
فروردین ۲۵, ۱۳۹۳
با سلام خدمت شما استاد گرانقدر .چندین بار کامنت گذاشتم و لی متاسفانه پاسخی دریافت نکردم.آقای دکتر موضوع پایان نامه من در خصوص ضابطه تشخیص تاجر و اعمال تجاری در آمریکاست اگه لطف بفرمائید راهنماییم کنید برا پیدا کردن مطلب بسیار ممنون میشم.۳ماه دیگه دفاعمه ولی من هنوز به نتیجه ای نرسیدم .خواهش میکنم.با تشکر
دکتر شیروی
فروردین ۲۸, ۱۳۹۳
سلام این مفاهیم عمدتا از حقوق رومی -ژرمنی امده است در حالی که شما در حقوق کامن لو دنبال آن هستید.
سحر
فروردین ۲۵, ۱۳۹۳
سلام استاد.سال نو مبارک.امیدوارم حالتون خوب باشه.استاد در مورد قراردادهای تجاری بین المللی مانند قرارداد بایبک.انتقال فناوری.مهندسی معکوس و …از کجا می توانم این قراردادها را پیدا کنم.البته خودم تحقیق کردم ولی در این مورد مطلبی پیدا نکردم.از حضرت عالی درخواست دارم در این مورد کمکم کنید و اگر لطف کنید منابع فارسی معرفی کنید ممنون می شم.از لطف شما بی نهایت متشکرم.همچنین به نوبه خودم از صبر و شکیبایی جنابعالی در جواب دادن به سوالات کاربران و حسن اخلاق شما قدردانی می نمایم.باز هم ممنون.
دکتر شیروی
فروردین ۲۸, ۱۳۹۳
سلام قراردادهای بیع متقابل نفتی محرمانه است و امکان این که بتوانم نسخه ای از آن را در اختیار شما قرار بدهم نیست ولی نوشته هایی در مورد بیع متقابل چاپ شده است که می توانید مراجعه کنید.
احمد
فروردین ۱۸, ۱۳۹۳
سلام استاد
در کنکور دکترای حقوق قراردادهای نفت و گاز سوالات حقوق تجارت بین الملل از چه منابعی تهیه می شود؟لطفا راهنمایی فرمایید.
دکتر شیروی
فروردین ۲۳, ۱۳۹۳
سلام بخشی از آنها از کتاب تجارت بین الملل اینجانب است ولی بقیه را نمی دانم.
ali
فروردین ۱۸, ۱۳۹۳
باسلام
ایا برای حقوق تجارت بین الملل نیز همانند سایر کتب حقوقی تستهای طبقه بندی در بازار موجود هست یا خیر؟
دکتر شیروی
فروردین ۲۷, ۱۳۹۳
سلام اطلاعی ندارم ولی لابد خیلی ها این کار را انجام می دهند.
ناصری
فروردین ۱۳, ۱۳۹۳
با سلام وعرض ادب
استاد بنده دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت بین الملل پردیس تهران هستم اما لیسانسم حسابداری خواستم ببینم وکالت با مدرک ارشد میتونم شرکت کنم
دکتر شیروی
فروردین ۲۱, ۱۳۹۳
سلام وکالت نه ولی مشاور حقوقی قوه قضاییه ظاهرا اشکالی ندارد
مزروعی
فروردین ۱۲, ۱۳۹۳
با عرض سلام و تبریک سال نو خدمت استاد گرانقدر جناب آقای دکتر شیروی.بنده از دانشجویان جدید الورود گرایش حقوق تجارت بین الملل هستم .جناب استاد یکی از اساتید بنده در درس حقوق مالکیت فکری موضوع تحقیقی به بنده داده اند که الا رغم مطالعه مقالات مختلف و جستجو در سایت های مرتبط به نتیجه مطلوبی نسبت به پیدا کردن منابع مناسب با موضوع و مطالب مرتبط با این تحقیق دست نیافتم.لذا از جنابعالی درخواست دارم در صورت امکان بنده را راهنمایی بفرمایید.راهنمایی جنابعالی باعث افتخار و موجب مباحات بنده می باشد.درپناه حق سلامت و پایدار باشید.
حقوق تجارت بین الملل و مالکیت فکری
۱.قراردادهای تجاری بین الملل مرتبط با حقوق مالکیت فکری
۲.بررسی موضع سازمان تجارت جهانی
۳.بررسی موضع ایران
دکتر شیروی
فروردین ۲۱, ۱۳۹۳
سلام موافقتنامه تریپس در همین مورد است که می توانید به مقالات، پایان نامه ها و سایت wto مراجعه کنید تحت عنوان
The Agreement on Trade Related Aspects of Intellectual Property Rights (TRIPS)
محمدرضا
اسفند ۲۶, ۱۳۹۲
با عرض سلام واحترام.
جناب استاد شیروی عزیز .از محضر مبارک حضرتعالی سوالی دارم.
ایا وکلای دادگستری درقبال خطراتی که از عواقب پیگیری پروندههای مختلف ممکن است خدای ناکرده انان وخانواده محترمشان راتهدید کند .مصونیت قانونی دارند؟ اگر مصونیت دارند درصورت امکان تشریح فرمایید؟ باسپاس ودرود
دکتر شیروی
فروردین ۱, ۱۳۹۳
سلام خیر کسی مصونیت ندارد.
ایمان
اسفند ۲۳, ۱۳۹۲
با سلام و احترام
استاد من برای انتخاب گرایش ارشد با تردید مواجه هستم. با زبان فرانسه آشنایی نسبی دارم و قصد دارم بعد از ارشد برای اخذ دکتری در فرانسه اقدام کنم. کدام گرایش حقوق بهتر است. آیا امکان تحصیل دکتری تجارت بین الملل در فرانسه هست؟
با تشکر
دکتر شیروی
فروردین ۱, ۱۳۹۳
سلام بنظرم حقوق خصوصی، جزا و اداری همه خوب هستند.
محمد علی
اسفند ۱۸, ۱۳۹۲
با سلام وعرض ادب و احترام.
حضرت استاد اگه امکان داره تعدادی منبع در مورد حقوق تجارت بین الملل و همچنین قراردادهای بین المللی معرفی کنین.
باتشکر
دکتر شیروی
اسفند ۲۶, ۱۳۹۲
سلام منابع انگلیسی و فارسی فراوانی وجود دارد که می توانید مراجعه کنید. مثلا در مورد wto می توانید به سایت آن مراجعه کنید و یا برای Uncitral به سایت آن مراجعه کنید. مجلات زیادی هم مجانا از طریق اینترنت قابل دسترسی است.
سمیه
اسفند ۱۳, ۱۳۹۲
با سلام من دانشجوی رشته تجارت بین الملل هستم . دنبال یک نمونه قرارداد تامین مالی فاینانس هستم .لطفا راهنمایی بفرمایید
دکتر شیروی
اسفند ۱۶, ۱۳۹۲
سلام چه فاینانسی؟ اخذ وام؟ یا سایر روشهای تأمین مالی؟
بحري مفرد
اسفند ۱۲, ۱۳۹۲
سلام استاد دانشجوی ترم دوم ارشد حقوق تجارت بین املل هستم زبان انگلیسی بلدم ولی اطلاعات حقوقیم ضعیف هست و حتی نمیدونم از کجا شروع کنم لطفا راهنماییم کنید.
دکتر شیروی
اسفند ۱۶, ۱۳۹۲
سلام حداقل از یک مقدمه علم حقوق شروع کنید و سپس حقوق قراردادها را مطالعه کنید.
آرش
اسفند ۷, ۱۳۹۲
استاد ارجمند من دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه آزاد هستم و به زبان هم مسلط هستم؛ در صورت قبولی در سراسری ارشد حقوق تجارت بین الملل آیا در آزمون مصاحبه هم قبول می شوم یا نه چون بسیاری از اساتید ما میگن که مدرک دانشگاه آزاد در مصاحبه اعتبار ندارد؛ لطفا راهنماییم کنید ؛ تشکر
دکتر شیروی
اسفند ۸, ۱۳۹۲
سلام در ارشد که مصاحبه نیست و اگر منظورتان دکتری است فعلا خیلی زود است که اینها را فکر کنید.
یوسف رحیمی
اسفند ۶, ۱۳۹۲
استاد سلام ایا بین حقوق تجارت بین الملل با حقوق بین الملل تجارت تفاوت وجود دارد.
دکتر شیروی
اسفند ۸, ۱۳۹۲
سلام فرقی سراغ ندارم. احتمالا اگر جایی دیده اید از ترجمه از زبانهای گوناگون باشد.
ahmad kord
اسفند ۶, ۱۳۹۲
باسلام وعرض ادب
بازنشسته بانکم.وپس ازآن دررشته مدیریت بازرگانی ادامه تحصیل دادم .هنوز موضوعی ارائه ندادم.وقتم کمه در بحث l/cتجاربی دارم ودر کردستان زندگی میکنم.
ممنون وسپاسگزار میشم موضوعی در این زمینه به بنده معرفی نمایید
قبلا تشکر اززحمات حضرتعالی
دکتر شیروی
اسفند ۸, ۱۳۹۲
سلام اکثر مقالات فارسی فعلا در اینترنت در سایتهای دانشگاه مجلات و پایگاه نور یا مگ ایران قابل دسترسی هست هر کجا هستید می توانید کارتان را انجام دهید.
صفایی
اسفند ۵, ۱۳۹۲
سلام استاد،میخواستم نظرتون رو در مورد ادامه تحصیل این رشته در دانشگاه آزاد بدونم؟
دکتر شیروی
اسفند ۸, ۱۳۹۲
سلام خب خیلی ها از آن دانشگاه فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل هستند. تا دنبال چی باشید و کجا بخواهید تحصیل کنید.