هنگامی که دانشجوی فوق لیسانس بودم، همواره به دوره دکتری فکر میکردم که چگونه می شود در دکتری قبول شد و چه باید کرد. از همان ابتدا علاقه خاصی به حقوق تجارت بین الملل داشتم و آرزو می کردم ای کاش می توانستم در این رشته ادامه تحصیل بدهم، لیکن چنین رشته ای در ایران نبود. ادامه تحصیل در خارج هم حقیقا برایم خیلی دور دست و دست نیافتنی می نمود. یکی از روزهایی که با یکی از دوستان – که هم اکنون از اساتید دانشگاه است- سوار اتوبوس از تهران به سمت قم حرکت می کردیم، بحث دکتری پیش آمد. معلوم شد که من خیلی عقب هستم و اطلاع زیادی در مورد تحصیل در خارج ندارم. دوستم خیلی نگران و مضطرب بود و من با آرامی به او گفتم که بلاخره یه جایی دکتری می گیریم، زیاد نگران نباش و به شوخی گفتم اگر ما دکتری نگیرم پس کی می تواند بگیرد!
بلاخره تقدیر چنین حکم کرد که برای ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه ام یعنی تجارت بین الملل رهسپار استرالیا شوم. در اوایل ورود، استادم از «گات» [۱] صحبت کرد و گفت که می توانی موضوع رساله خود را در رابطه با آن اخذ کنی. گات؟ اولین بار بود که این کلمه را می شنیدم ولی طوری جلوه دادم که انگار با آن آشنایی کامل دارم. به یکی از همکلاسی های استرالیایی دوره دکتری که در ضمن نقش معلم زبان تخصصی را نیز برایم داشت، به نام برت ویلیام مراجعه کردم و قدری از گات سؤال کردم. متوجه شدم که گات یک سازمان تجاری بین المللی بسیار مهمی است. بدون اینکه به روی خودم بیارم از او خواستم که یک کتاب خوب در مورد حقوق تجارت بینالملل به من معرفی کند که او کتاب تجارت صادرات اشمیتوف (یا همان حقوق تجارت بین الملل اشمیتوف)[۲] را به من معرفی کرد. کتاب را از کتابخانه امانت گرفتم و مشغول مطالعه شدم. از بس کتاب به انگلیسی روانی نوشته شده بود و مطالب آن برایم جذاب بود که حدود ده روز تمامش کردم. این اولین بار بود که به معنای واقعی طعم زیبایی مباحث حقوق تجارت بینالملل را می چشیدم.
از آن موقع همیشه آرزویم این بود که کتابی به همان روانی به زبان فارسی برای دانشجویان بنویسم تا آن ها نیز از زیبایی های این رشته بهرمند شوند. از آنجا که فکر نوشتن کتاب تجارت حقوق بینالملل مدام مد نظرم بود در طول سالهای تحصیل منابع زیادی را گردآوری و با زحمت فراوان به ایران منتقل کردم. اما دل غافل که این رشته مدام در حال تغییر بود و تجربه عملی نیز در آن نقش زیادی داشت. سالها در این رشته مطالعه و تحقیق کردم، تدریس نمودم و در عمل آن را تجربه کردم تا توانستم چکیده آنها را به صورت کتابی در اختیار عموم قراردهم.
حدود یکسال پیش بود که خبر چاپ کتاب توسط خبرگزاری های متعددی مخابره شد. دانشجویانم کمک زیادی در معرفی کتاب به خصوص در محیط اینترنتی داشتند در طول یکسال گذشته بسیاری از اساتید دانشگاه کتاب مزبور را به دانشجویان خود معرفی نمودند در حالی که حتی نتوانستم نسخه ای از آن را در اختیار آنها قرار دهم و مطلع شدم که برخی از آن اساتید محترم برای تهیه کتاب به زحمت افتاده اند. تعداد کثیری از دانشجویان و علاقه مندان به این رشته خرسندی خود را در مورد چاپ این کتاب به طرق گوناگون بیان کردند که از جمله آنها یادداشت هایی است که در این سایت گذاشته اند. این حمایت ها باعث شده که در طول حدود یکسال کتاب حقوق تجارت بین الملل به چاپ سوم رسید.
هدف از نوشتن کتاب حقوق تجارت بین الملل در دسترس قراردادن کتابی بود که بتواند تا حدی نیاز به رو تزاید دانشجویان و سایر علاقمندان ایرانی را به مباحث حقوق تجارت بین الملل پاسخگو باشد. استقبال خوب از این کتاب نشان داد که حقوقدانان جوان و سایر جوانان این کشور در رشته های مدیریت، حسابداری، اقتصاد و سایر رشته های مرتبط به شدت به مباحث تجارت بین الملل و نظم حقوقی حاکم بر آن علاقمند هستند.
چاپ این کتاب باعث شد که بتوانم با اساتید، وکلا، قضات، دانشجویان و سایر علاقه مندان به رشته حقوق تجارت بین الملل مرتبط شوم و بیش از پیش به نیاز جوانان این کشور به مباحث نو و جدید آگاهی پیدا کنم. این ارتباط معنوی باعث دلگرمی شده که بتوانم باز کتابهای جدیدی در موضوعات حقوقی مورد نیاز نسل جوان بنویسم. در کنار انتشار افکارم، یکی از آرزوهایم آموزش عملی جوانانی است که در این رشته علاقه مند و مستعد هستند. نمی دانم شاید کسانی بتوانند کمک کنند که چگونه می توان به این هدف نایل شد.
حقوق تجارت بین الملل چه ویژگی دارد که مورد علاقه است. طبیعتا کار با وکلا و حقوقدانان بین المللی از دیگر کشورها خود فی نفسه جذاب است. آنها از کشورهای دیگر آمده و بنابراین دارای تجربه، منش، روش و رفتارهای متفاوتی بوده که گفتگو و مذاکراه با آنها بسیار سودمند و جالب است. تجارت بین الملل همچنین به افراد فرصت می دهد که از کشورهای دیگر دیدن کنند، از شرکت های دیگر بازدید نمایند و با مدیران و تیم های مذاکره کننده خارجی آشنا شوند.
در حقوق تجارت بین الملل فاصله بین نظر و عمل کاهش پیدا می کند و افراد احساس می کنند که مطالبی که یاد می گیرند در عمل کاربرد دارند و صرفا یک سری مسایل نظری و تئوری نیست که معلوم نیست در عمل چه استفاده ای دارند. مباحث حقوق تجارت بین الملل ساده هستند؛ از نظریه پردازی های خسته کننده و ناشی از قوه خیال در آن خبری نیست و افراد راحت می توانند با آن رابطه برقرار کنند.
و بلاخره حقوق تجارت بین الملل باعث خواهد شد که افراد بتواند شغل مناسب تری با درآمد مناسب تری پیدا کنند. هر چه روابط اقتصادی یک کشور با کشورهای دیگر گسترش پیدا کند، به خصوص در زمینه انجام سرمایه گذاری های مشترک و همکاری های اقتصادی و فنی مشترک، نیاز به حقوقدانان آشنا به تجارت بین الملل افزایش پیدا می کند. گسترش این رشته در ایران مرهون گسترش روابط اقتصادی با خارج از کشور خواهد بود. با توسعه روابط تجاری بین المللی، اهمیت این رشته و فارغ التحصیلان آن بیشتر مشخص خواهد شد.
موفقت در این رشته به خصوص در ایران مستلزم تسلط بر زبان انگلیسی است. در کلیه ادارات و سازمان ها مکاتبات و مذاکرات و قراردادهای بین المللی به زبان انگلیسی است و بدون تسلط بر آن امکان موفقیت در آن بعید است. مکالمه و زبان نوشتاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر دنیا به خصوص کشورهای انگلیسی زبان خیلی می تواند در گسترش زبان و آشنایی با اصول و ضوابط قراردادهای بین المللی مؤثر باشد.[۳]
این رشته تنها در دانشگاه قابل یادگیری نیست و نیاز به تجربه به خصوص در مورد تنظیم و مذاکرات قراردادها دارد. ورود به عرضه تجارت بین الملل طبیعتا نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد که همه جا در دسترس نیست و البته ارزان نیز نیست. ثانیا، جلب نظر شرکتها و موسسات برای ارجاع کارهای بین المللی خود به افراد تازه فارغ التحصیل شده نیز به اعتماد سازی و گذشت زمان نیاز دارد. باید از فرصتها استفاده کرد و اولا به زبان انگلیسی و به خصوص زبان نوشتاری تسلط پیدا کرد، ثانیا تجارت عملی در این راه کسب کرد. به قول حافظ شیراز:
عاقبت، دست بدان سرو بلندش برسد هر که را در طلبت همت او قاصر نیست
********
ذره را تا نبود همت عالی حافظ طالب چشمه خورشید درخشان نشود
[۱] – منظور موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت است General Agreement on Tariffs and Trade (
[۲]–Schmitthoff’s Export Trade: The Law and Practice of International Trade, Sweet & Maxwell.
[۳] – مباحث حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه های متفاوت تحت عنوانهای گوناگونی ارائه می کنند که ممکن است قدری برنامه های آنها با هم متفاوت باشد ولی در اساس خیلی مشابه هستند. این عناوین عبارتند از: international trade law; international commercial law; international business law; international economic law; law of global trade; international transactions.
مهدی
مهر ۲۹, ۱۳۹۲
استاد
بنده اطلاعات محدودی درباره حقوق تجارت بین المل دارم . یعنی اگر دکترا را نگیرم شانسی در این رشته ندارم خواهش میکنم راهنماییم کننید؟
دکتر شیروی
مهر ۳۰, ۱۳۹۲
حقوق تجارت بین الملل یکی از رشته های بسیار جذاب حقوقی است که با کارهای تجاری بین المللی سرکار دارد و از پرستیژ بالایی برخوردار است. دکتری این رشته هنوز راه اندازی نشده است ولی پیش بینی می شود که در سالهای اینده دکتری آن نیز راه اندازی شود.
اسدی
مهر ۲۴, ۱۳۹۲
دکتر شیروی گرامی درود بر شما
ابتدا مراتب سپاس گذاری خود را بابت تمامی خدماتی که به جامعه علمی عرضه داشته اید اعلام میدارم و شما را مایه فخر و بالندگی ایرانیان میدانم.
دکتر گرانقدر بنده مقطع کارشناسی خود را در رشته عمران گذرانده ام و اکنون بخاطر علاقه وافرم به رشته حقوق بین الملل اکنون در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ازاد مشغول به تحصیل در این رشته میباشم.
سوال بنده اینست که با توجه به اینکه بنده قصد عزیمت به امریکا را دارم ایا ادامه تحصیل در این رشته میسر خواهد بود و اینکه برای کسب phd حقوق بین الملل در دانشگاه های امریکا ایا کارشناسی ارشد بنده مورد قبول واقع خواهد افتاد.
پیروز و پایدار باشید
ارادتمند شما اسدی
دکتر شیروی
مهر ۲۵, ۱۳۹۲
سلام، احتمالا اخذ پذیرش مستقیم دکتری برای شما مشکل باشد. ولی احتمال این که بتوانید برای ارشد اقدام کنید وجود دارد.
شادی
مهر ۲۰, ۱۳۹۲
باعرض سلام خدمت شما یک کارشناس ارشد حقوق تجارت بین الملل در ایران یک روز کاریش چگونه میگذرد؟البته منظور خود اشتغالیه
دکتر شیروی
مهر ۲۵, ۱۳۹۲
سلام، فعلا مگس می پراند مگر فرجی برسد.
تجارت بین الملل
مهر ۲۰, ۱۳۹۲
سلام
من کارمندگمرک کرمانشام یه سهمیه داریم برای ارشد مجازی فارابی تهران به نظرشما ارزش داره براش هزینه کنم؟یایکی از دانشگاههای تهران برم باهمه سختی های ایاب وذهاب؟
ممنون
دکتر شیروی
مهر ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، به هر حال تا چه انتظاری از یک دوره مجازی داشته باشید. طبیعتا ترجیح این است که شما اگر می توانید در دوره های روزانه که پایان نامه دارد ثبت نام کنید.
جعفر سباتی
مهر ۱۸, ۱۳۹۲
ضمن تشکر از سعه صدر جناب دکتر پاسخ به استفسارات دانشجویان مقطع کارشناسی که قصد انتخاب رشته ارشد دارند بسیار جای تقدیر است امید وارم دانشجویان عزیز در مقاطع اموزش عالی موفق باشند
طیبه
مهر ۱۴, ۱۳۹۲
سلام استاد محترم
ایا با مدرک وکالت بین المللی می توان در ایران کار وکالت انجام داد؟(بدون داشتن مدرک وکالت ایران)
با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۱۷, ۱۳۹۲
سلام، وکالت بین المللی نشنیده ام. وکالت کشورهای دیگر در ایران قابل قبول نیست.
nima
مهر ۱۴, ۱۳۹۲
سلام ببخشید وکیل پایه یکی که در شهرستان دفتر دارد چه جوری میتونه در تهران دفتر بزنه؟
دکتر شیروی
مهر ۱۷, ۱۳۹۲
سلام، مخفیانه لابد.
farahmand
مهر ۱۱, ۱۳۹۲
با سلام یه سوال از محضرتون داشتم که بنده دنبال گرفتن پروانه وکالت باشم یا ارشد حقوق تجارت بین الملل بخونم بدون پروانه وکالت؟البته منظورم از این سوال موقعیت کاریشون بود و صد البته مالی
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۲
سلام، دو تا را انجام بدهید.
هیراد
مهر ۱۱, ۱۳۹۲
درود استاد،امیدوارم شاد باشید.
تقریبا کارشناسی حقوق من به پایان رسیده اما به بزرگترین دو راهی زندگیم رسیدم…
شدیدا عاشق حقوق بین الملل عمومی هستم گویی مستعد این رشته هم هستم بنا به دیدگاه برخی اساتید و دوستانم که خوب لطف دارند نسبت به من…بعد از حقوق بین الملل عمومی حقوق تجارت بین الملل رو دوست دارم و موضوع اصلی اینجاست که من اگر نفر اول حقوق بین الملل ۱۰۰سال گذشته ایران هم باشم بنا به دلایلی کمترین پست و سمت در وزارت خارجه و به طور کل دولت رو در ایران “کشور زادگاه خودم!!!”به من نمیسپارند…
و حقوق بین الملل عمومی بازار کار مشخص دیگری هم ندارد.
از دید شما و تجربه ای که کسب کردید من میتونم با کارشناسی ارشد بین الملل عمومی از ایران خارج بشوم و ترجیحا به دانشگاه های آمریکا بروم و در نهایت در یک سازمان بین المللی مشغول به کار شوم؟؟
ترسم از اینه که حداقل ۴سال عمرم رو برای حقوق بین الملل بگذارم بعد در ایران که عرض کردم اوضاع چطور است و از ایران هم با این تخصص نتوانم خارج شوم و تا آخر عمر حسرت یک سری مسائل رو داشته باشم…
نظر شما چیست؟
هستند دانش آموختگان ایرانی حقوق بین الملل که امروز در خارج از کشور مشغول باشند؟؟
این راه که میروم به ترکستان نیست به نظر شما؟!
اگر مطمئن شوم که بی فایده است خوب تجارت بین الملل رو دنبال میکنم…
ببخشید طولانی شد اما استاد شدیدا به راهنمایی نیاز دارم خواهش میکنم اگر ممکن بود لطف بفرمایید تا حد امکان فضای مجازی کامل و کافی راهنمایی بفرمایید…
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۲
سلام، امکان آن است که شما در خارج پیشرفت داشته باشید ولی زبان شما باید مثل زبان مادری باشد. حقوق تجارت بین الملل هم حقوق بین الملل است. حقوق بین الملل هم می تواند به سمت و سوی مسایل تجاری و اقتصادی سوق داده شود.
علیرضا رحیمی مقدم
مهر ۱۰, ۱۳۹۲
سلام جناب دکتر شیروی
رحیمی هستم، معاون ارزی بانک ملی شعبه قم. از مطالعه کتاب حقوق تجارت بین الملل شما خیلی استفاده کردم. جسارتا دو نکته به نظرم رسید که خدمتتان عرض کنم. اول اینکه قواعد اینکوترمز در سال ۲۰۱۰ تغییر کرده و همانطور که مستحضرید علاوه بر کاسته شدن از تعداد شرایط و اصطلاحات تجاری، به لحظ دسته بندی هم تغییراتی در آن صورت گرفته است که از نظر کابردی به مراتب مناسب تر شده است. دیگر آنکه، با توجه به اهمبت حمل و نقل در تجارت بین الملل، در کتاب شما مخصوصا در بخش اعتبار اسنادی جای مباحث مربوط به اسناد حمل کالا به ویژه بارنامه، انواع بارنامه، اصول حقوقی مترتب بر بارنامه به عنوان سند مالکیت کالا، و کنوانسیون های حاکم بر حمل و نقل بین المللی کالا، خالی است.
با تشکر از توجه و صبر و حوصله شما.
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۲
سلام، ممنون از تذکر شما. در چاپ چهارم، ویرایش دوم کتاب منتشر شده است که فصل هشتم که در خصوص اینکوترمز بوده کاملا اصلاح شده و تغییرات دیگری هم دارد. درست است بخش حمل و نقل خالی است. ولی در مورد اسناد حمل به اختصار در پرداختها صحبت شده است.
n.m
مهر ۸, ۱۳۹۲
سلام استاد عزیز در دانشگاه رشته حقوق تجارت بین الملل به زبان انگلیسی تدریس میشه?
دکتر شیروی
مهر ۱۲, ۱۳۹۲
سلام، خیر همه کلاسها به زبان فارسی زبان مادری ما هست.
میترا
مهر ۷, ۱۳۹۲
با سلام بنده کارشناس ارشد رشته حقوق خصوصی از دانشگاه مازندران و ساکن شهرستان هستم. مایلم بدانم با فرض اینکه منابع مربوط به رشته تجارت بین الملل را مطالعه کنم و در خواندن و نوشتن زبان انگلیسی مهارت پیدا کنم، چگونه می توانم به طور عملی در این رشته تجربه کسب کنم و به طور کلی چگونه می توانم با تجار یا شرکتهای تجاری ارتباط برقرار کنم؟ با تشکر
دکتر شیروی
مهر ۸, ۱۳۹۲
سلام، بهترین راه این است که با شرکتهایی که در مسایل بین المللی مرتبط هستند و خرید و فروش یا همکاری فنی یا سرمایه گذاری دارند، همکاری کنید.
reza afrandi
شهریور ۳۱, ۱۳۹۲
با سلام استاد من در حال تحصیل در رشته حقوق در شهرستان هستم چه جوری میتونم بعد از پایان تحصیل در تهران وکالت کنم؟
دکتر شیروی
مهر ۴, ۱۳۹۲
سلام، هر کس پروانه وکالت داشته باشد می تواند هر جا در ایران وکالت کند ولی نمی تواند رسما در غیر از شهری که وکالت اخذ کرده دفتر بزند.
س م
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام من میخوام فقط در رشته حقو تجارت بین الملل کار کنم بدون داشتن پروانه وکالت امکان داره؟میشه دفتر تاسیس کرد؟برای موفقیت تخصصی تو این رشته چه راهی را پیشنهاد میکنید؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، بله امکان دارد ولی راه اندازی موسسه حقوقی مستلزم اخذ وکالت با مشاوره حقوقی از دادگستری است.
احمدی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
با سلام کسی که حقوق تجارت بین الملل خوانده چه جوری میشه برای خودش کار کنه و استخدام جایی نشه؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، باید اول کار بلد بشد پس باید اول یه جایی با فوت و فن های کار که در دانشگاه به آن نمی رسید آشنا شوید.
حسين
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام استاد عزیز
خدارا شاکرم که توانستم امسال در این رشته و در پردیس فارابی در محضرتان تلمذ
کنم.
میخواستم ببینم برای موفقیت در این رشته و ادامه تحصیل در مقطع دکتری چه برنامه ریزی برای شش ماهه دوم سال انجام بدم؟
باتشکر
حسین جلالی إز اصفهان
٠٩١٣٢٠۶٩۵٠٩
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، برای موفقیت در این رشته و سایر رشته ها دانشحوی دکتری باید تمام وقت باشد. اکثر دانشجویان دکتری به خصوص در رشته های انسانی از جمله حقوق خیلی خیلی پاره وقت هستند و گاهی ماه ها بلکه سالها در مورد رشته خود هیچ کار مفیدی انجام نمی دهند و به کارهای دیگر مشغول هستند. یکی از امتیازات تحصیل در خارج تمام وقتی است که در ایران فدا شده است و بعضا به آن احمقانه نگاه می شود.
نادری
شهریور ۲۵, ۱۳۹۲
با سلام استاد در یک پاسخی فرموده بودید فرقی بین لیسانس حقوق که وکالت میکنه با کارشناس ارشد تجارت بین الملل نیست جز این که ارشد اطلاعاتش کمی بالاتره سوالم اینه واقعا کسی که ارشد این رشته هستش و زبان میدونه واقعا با لیسانس یکیه؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، نه منظورم این است که اگر شما ارشد بگیرید و به اعتبار ارشد منتظر کار تخصصی در زمینه تجارت بین الملل باشید ممکن است چنین کار تخصصی به شما ارجاع نشود و شما مجبور شوید با استفاده از لیسانس خود سایر کارهای حقوقی انجام بدهید. البته با یک درک و بینش و سطح بالاتری.
ستاره
شهریور ۲۵, ۱۳۹۲
با سلام
بهترین شاخه حقوق برای کارشناسی ارشد که مناسب تر است برای وکالت کدام است
با تشکر
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، به طور کلی برای وکالت حقوق خصوصی و جزا
سهیلا
شهریور ۲۴, ۱۳۹۲
سلام دکتر فرق مدیریت مالی با حقوق تجارت بین الملل چیه؟از نظر درامد چی؟کلا کسی که حقوق تجارت بین الملل خونده کارش چیه دقیقا؟
دکتر شیروی
شهریور ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، از لحاظ درآمد که نمی دانم. مدیریت با حقوق تفاوت جوهری دارند.
دکتر شیروی
شهریور ۲۴, ۱۳۹۲
سلام، بهتر است تلاش کنید برای یک دانشگاه خوب. از اول که پایین بگیرید معلوم نیست که نهایتا تا کجا برسید.
رضا مداحی
شهریور ۱۳, ۱۳۹۲
سلام استاد
در مورد رابطه ی تجارت، جهانی شدن و سازمان تجارت جهانی با محیط زیست می توان تحقیق کرد؟ کمی راهنمایی بفرمایید.
متشکرم
دکتر شیروی
شهریور ۱۳, ۱۳۹۲
سلام، بله موضوع خلی خوبی است می توانید ارتباط سازمان تجارت جهانی با ملاحظات زیست محیطی را انتخاب کنید.
زینب کاوسی
شهریور ۱۲, ۱۳۹۲
سلام من بسیار خرسندم که شما چنین فرصت ایجاد نمودهاید جهت پرسش از شما من دانشجوی حقوق بین الملل دانشگاه علوم تحقیقات فارس هستم و نیاز به یاری و مشاعدت شما در جهت پایان نامه نیاز به استاد راهنما دارم در صورت امکان لطف نمایید و مرا راهنمایی کنید با تشکر بیکران از شما استاد عزیز
دکتر شیروی
شهریور ۱۳, ۱۳۹۲
سلام، به دلایل مشغله ها نمی توانم در شهرستان پایان نامه قبول کنم.
ستا رحمانی
شهریور ۷, ۱۳۹۲
سلام استاد.
به نطر شما در حال حاضر با توجه به شرایط موجود حقوق اقتصادی بهتره یا حقوق تجارت اقتصادی بین الملل؟
برای انتخاب ارشد تو چند راهیم.راهنمایی کنید.
سنا رحمانی
شهریور ۷, ۱۳۹۲
زبان انگلیسیم ضعیفه آیا میشه همچین رشته هایی رو انتخاب کنم؟
دکتر شیروی
شهریور ۷, ۱۳۹۲
سلام باید زبان را تقویت کرد.
دکتر شیروی
شهریور ۷, ۱۳۹۲
حقوق تجاری و اقتصادی یا حقوق تجارت بین الملل بهتر است.
محمدرضا خادمی
مرداد ۲۸, ۱۳۹۲
درود بر شما استاد گرامی.بنده دانشجوی ترم ۳ کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی هستم.مدرک delf b2 زبان فرانسه رو هم دارم.معدلم هم در وضعیت مطلوبی است.استاد گران بنده بشدت قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارم(و مهمترین هدفم استفاده از تحصیلات به عنوان راهی برای اخذ اقامت دایم و دستیابی به شغل است.لذا اگر بدانم که به این دو مهم نمیرسم ترجیح میدهم به سراغ حرفه پردردسر وکالت در همین مملکت بروم!)با توجه به گرایشات موجود به نظر میرسد که رشته هایی که به تجارت و یا تجارت از نوع بین المللی اش مربوط هستند-برای خارجی ها-میتوانند بازار کار مطلوب تری داشته باشند؟استاد عزیز جنابعالی صاحب تجربه هستید.بنده در موقعیتی قرار دارم که کاملا توانایی رفتن به کشورهایی نظیر کانادا-سوییس-فرانسه و بلژیک رو هم از نظر زبان فرانسه و هم از نظر مدرک دانشگاهیم و معدل دارم.چون هیچ کسی رو ندارم که راهنماییم کنه خواهش میکنم من رو باتوجه به موقعیت و هدفم(اخذ اقامت دایم و شغل مطلوب)راهنمایی کنید.یا حق…
دکتر شیروی
مرداد ۳۱, ۱۳۹۲
سلام فعلا سعی کنید درس لیسانس را خوب بخوانید که اوایل کار هستید و نباید خودتان را درگیر افکاری کنید که خیلی بلند پروازی باشد. کشورهای کانادا، استرالیا و امریکا برای اقامت بهتر است.
بهنازجعفری
مرداد ۲۷, ۱۳۹۲
با سلام خدمت شما و سپاس از مطالبتون
یه سوال از شما داشتم امیدوارم کمکم کنید .من فارغ التحصیل مدیریت بازرگانی هستم و الان می خام برای ارشد بخونم به نظر شما از بین این سه رشته بازار کار دومش بهتره و کدوم رو بخونم به نفعمه “مدیریت بازرگانی مدیریت مالی و بازرگانی بین الملل”و از بین این ها برای دکترت بخام بخونم کدومش رو از الان ادامه بدم ممنون میشم اگه جواب بدید.اگه جواب رو واسم ای میل کنید مدیونتون میشم.
دکتر شیروی
مرداد ۲۸, ۱۳۹۲
سلام، هر سه خوبه است زیاد فرقی با هم ندارند.
خلخالی
مرداد ۲۶, ۱۳۹۲
حضرت استاد متشکرم بابت پاسختان،
من ساکن نهران هستم آیا شما در تهران تدریس دارید حضوری برسم از محضرتان استفاده کنم؟ یا باید قم خدمت برسیم؟
دکتر شیروی
مرداد ۲۸, ۱۳۹۲
سلام،در تابستان عمدتا در تهران هستم
خلخالی
مرداد ۲۲, ۱۳۹۲
با سلام خدمت استاد عزیز و فرزانه
اینجانب دانشجوی ترم دوم تجارت بین الملل دانشگاه دامغان هستم، خواستم از جناب عالی بپرسم علاوه بر معدل خوب چه فاکتور هایی لازم برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا دانشگاه های خارج از کشور وجود دارد، مثلا برای تحصیل در دانشگاه آدلاید استرلیا چه فاکتور هایی رو باید داشته باشم؟ و حدودا هزینه تحصیل چگونه می باشد، سپاس
دکتر شیروی
مرداد ۲۴, ۱۳۹۲
سلام، نمره زبان بین المللی خیلی اهمیت دارد. اگر مقاله یا کتابی هم منتشر کرده باشید باز تأثیر دارد.
پ . ن
مرداد ۱۷, ۱۳۹۲
با سلام.من دانشجوی کارشناسی فرانسه هستم و به خاطر علاقه ی زیادم به حقوق تجارت بین الملل برای این رشته خودم رو اماده می کنم.به نظر شما تا چه حد امکان موفقیت دارم؟ زبان فرانسه تا چه حدی کمکم میکنه؟
دکتر شیروی
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲
سلام، خیلی کمک نمی کند به هر حال یه زبان خارجی است و ارزش خودش را دارد.
حيدري
مرداد ۱۴, ۱۳۹۲
با عرض سلام و احترام به استاد فرزانه دکتر شیروی
من ۳۹ سال و فوق لیسانس روابط بین الملل دارم برای ارشد حقوق تجارت بین الملل در آلمان میخواهم اقدام کنم آیا به نظر شما امکانپذیر می باشد
باتشکر
دکتر شیروی
مرداد ۱۶, ۱۳۹۲
سلام، امکان که دارد ولی که تا چه حدی می توانید موفق شوید، این امر دیگری است.
علی
مرداد ۸, ۱۳۹۲
باعرض سلام واحترام خدمت استادشیروی دانشجوی رشته ی حقوق پیام نورهستم وقصددارم پس ازاخذلیسانس برای ادامه تحصیل به آلمان برم خواهشمندم درموردآینده شغلی حقوق تجارت بین الملل درسطح جهانی توضیحی مبذول فرمایید باتشکر
دکتر شیروی
مرداد ۹, ۱۳۹۲
سلام، به هر حال رشته ای است که تمام دنیا به آن نیاز دارند و در حال گسترش هست ولی صرف مدرک باعث نمی شود که کار به سمت شما سرازیر شود. تجربه عملی و زبان انگلیسی به خصوص در این موفقیت اهمیت دارد.
حسینی
مرداد ۷, ۱۳۹۲
باسلام
در ابتدا متشکرم از سایت فوق العاده تون ومتشکرم از اینکه وقتتون رو برای جوابگویی ما دانشجویان صرف میکنید(کاری که الان کمتر استادی میکنه)بنده فارغ التحصیل حقوق هستم ابتدا قصد تحصیل در گرایش خصوصی را داشتم منتها احساس کردم خصوصی بسیار خشک و بسته است تصمیم گرفتم بخاطر علاقم به تجارت و علاقه به تحصیل در خارج از کشور ویا اقامت درخارج کشور حقوق تجارت بین الملل رو بخونم زبان رو هم کلاس میرم.خواستم بدونم نظر شما چیه؟آیا با شرایطی که دارم قدم گذاشتن توی این شرایط درسته؟برای کسی عین مب که حقوق بین الملل رو در حد همون دوره کارشناسی اطلاعات داره ۶ماه برای خوندن کافیه؟هرچی ام گشتم نتونستم لیستی از دانشگاههایی که ارشد تجارت بین الملل دارن تهیه کنم میشه بنده رو کمک بفرمایید؟
دکتر شیروی
مرداد ۸, ۱۳۹۲
سلام، انتخاب خوبی است اقدام کنید. به دفترچه انتخاب رشته ارشد مراجعه کنید.
عرفان
مرداد ۴, ۱۳۹۲
با عرض سلام و ادب
بنده از شاگردان شاگردانتان هستم!و همین مرا جای بسی افتخار است
وقتتون رو میگیرم تا اگه لطف کنید و راهنمائی بفرمائید.
لیسانسه حقوق هستم زبان TOEFL IBT 90 هستم و دانشجوی خلبانی که حدودا یکسال از درسم باقی مونده.
قصد دارم در آینده شغلی رو انتخاب کنم که با خلبانی حقوق و زبان مرتبط باشه.
به مباحث بازرگانی و حقوق تجارت بین الملل علاقه مندم اما آیا این گرایش میتونه ارتباطی با رشته خلبانی(مسافری) داشته باشد یا خیر و اینکه از نظر مالی و درامدی چطور پیش بینی میشه و اینکه َشرکت در آزمون کانون وکلا را توصیه میکنید؟و چنانچه بخواهم بین وکالت و ارشد تجارت بین الملل یکی را انتخاب کننم کدام رو پیشنهاد میکنید؟
از اینکه طولانی شد معذرت میخوام.
با تشکر
دکتر شیروی
مرداد ۵, ۱۳۹۲
سلام، بله یکی از مسایل حقوق تجارت بین الملل مسایل حمل و نقل هوایی و خرید و فروش هواپیما و امثال ذلک است که شما می توانید در این زمینه کار کنید.
نوجوان
تیر ۳۱, ۱۳۹۲
سلام استاد بزرگوار
برای قبولی در حقوق تجاری اقتصادی بین الملل تهران از بین منابع برای حقوق بین الملل خصوصی و تجارت کدام کتابها را بیشتر صلاح می دانید. با تشکر
دکتر شیروی
مرداد ۱, ۱۳۹۲
قبلا به این سوالات جواب داده ام یک دوری توی سایت بزنید.
امید
تیر ۳۰, ۱۳۹۲
با سلام اقای دکتر شیروی بنده بامشکلات فراوانی که داشتم در ازمون امسال در گرایش حقوق بین الملل توانستمرتبه ی ۴۸ را کسب نمایم واز بنده پی بردم که هیچ کاری نشد نادره پس تصمیم گرفته ام که در مقطع دکتری در کشور دیگری تحصیل نمایم لذا خواهشمندم که اینجانب را در پیشبرد بهتر این هدف راهنمایی بفرمایید با تشکر
دکتر شیروی
مرداد ۱, ۱۳۹۲
سلام، باید پول داشته باشید خیلی بعید است که بتوانید در خارج بورسیه بگیرید. دانشگاه کشورهای در حال توسعه نیز به درد نمی خورد.
الهه معینی
تیر ۲۰, ۱۳۹۲
با سلام من لیسانس حقوق داشته و دارای پروانه وکالت از ایران هستم چند ماهی است که در کشور آلمانم و مشغول خواندن زبان آلمانی می خواستم بدونم آیا در آلمان می تونم در رشته حقوق تجارت بین الملل در مقطع ارشد بخونم و آیا تحصیل در این رشته به زبان آلمانی کاربرد داره؟ ممنون می شم جواب بدید
دکتر شیروی
تیر ۲۱, ۱۳۹۲
سلام، بله می توانید و آلمان نیز کشور خوبی برای تحصیل تجارت بین الملل است ولی اگر می خواهید به ایران برگردید زبان انگلیسی خود را نیز تقویت کنید.
ف.ح
تیر ۱۹, ۱۳۹۲
با سلام و ادب
به طور بسیار اتفاقی با سایت شما رو به رو شدم
و از اونجا که خودم دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین المللم و کمالات شما رو شنیده بودم با علاقه مطالب و یادداشت ها رو تا جایی که تونستم خوندم.
واقعا جای تشکر و قدردانی از شما استاد گرانقدر وجود داره که تمامی نظرات رو در نهایت دقت پاسخ گفتید. این برای حقیر بسیار به یاد ماندنی خواهد بود …
به امید روزی که تمامی اساتید ما این چنین تعاملی با دانشجویان داشته باشند.
امیر
تیر ۱۳, ۱۳۹۲
سلام استاد، ممنون بابت پاسخگویی تان
امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید
استاد سوالی از خدمت شما داشتم :
مفهوم و تفاوت دو اصطلاح
performance bank guarantee
و
retention
در چیست .
استاد این درسته که به دلیل تحریم ها مورد اول کارایی ندارد
دکتر شیروی
تیر ۱۴, ۱۳۹۲
سلام، تضمین بانکی انجام تعهد (performance bank guarantee) توسط بانک صادر می شود در حالی که retention درصدی از حق الزحمه یا ثمن معامله است که کسر و نزد کارفرما به عنوان تضمین نگهداری می شود.
آرش
تیر ۱۰, ۱۳۹۲
سلام استاد
در دفترچه آزمون ارشد حقوق سه درس با نام حقوق مدنی وجود دارد که عبارتند از:
«حقوق مدنی»
«حقوق مدنی (تعهدات)»
«حقوق مدنی (اشخاص تا وصیت و ارث).
درسی که از این میان برای رشته حقوق تجارت بین الملل با ضریب ۲ در نظر گرفته شده، صرفاً مورد اول، یعنی «حقوق مدنی» است. با این حساب، ممکن است خواهش کنم بفرمایید برای این درس دقیقاً باید حقوق مدنی چند و چند مطالعه شود؟
ممنون
دکتر شیروی
تیر ۱۴, ۱۳۹۲
سلام، حقوق مدنی با حقوق مدنی (اشخاص تا وصیت و ارث) یکسان است ولی حقوق مدنی (تعهدات) فقط مباحث قراردادها و مسئولیت مدنی را شامل می شود (عمدتا مدنی ۳)
محمدرضا نجفی
تیر ۸, ۱۳۹۲
با عرض سلام و احترام
بنده دارای کارشناسی لیسانس هستم و برای ازمون ارشد بین گرایش حقوق بین الملل و تجارت بین الملل مردد هستم با توجه به تحصیل و یا کار در خارج کشور کدام بهتر است؟
دکتر شیروی
تیر ۹, ۱۳۹۲
سلام، حقوق بین الملل عمومی خیلی بازار کار مشخصی ندارد ولی حقوق تجارت بین الملل مورد نیاز شرکتها و تجار در واردات و صادرات و سایر فعالیتهای اقتصادی و تجاری فرامرزی هستند.
منصوری
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام استاد
ممنون که به سوالام جواب میدین تشکر
استاد من واسه ادامه تحصیل میخوام برم استرالیا و ترم اخر کارشناسی حقوقم و به گرایش حقوق خصوصی خیلی علاقه دارم حالا به نظر شما من اینجا ارشد حقوق خصوصیو بگیرم و واسه دکترا برم استرالیا یا لیسانسمو که گرفتم واسه ارشد حقوق خصوصی و دکترا برم استرالیا اصلا فرقی داره؟ اخه استاد چون شما هم خودتون اینجا ارشدتونو گرفتین و بعد رفتین استرالیا پرسیدم. و لطفا بگید واسه تحصیل در رشته حقوق شهر ملبورن بهتره یا سیدنی منظورم بیشتر دانشگاه های حقوق این دو شهره ممنون استاد عزیز
دکتر شیروی
تیر ۷, ۱۳۹۲
سلام، بنظرم اگر برای ارشد بروید در هزینه ها و مدت صرفه جویی می شود. دانشگاه سیدنی و ملبورن هر دو خوب هستند.
منصوری
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام استاد خسته نباشید
من ترم اخر کارشناسی حقوق هستم واسه ارشدم میخام استرالیا ادامه تحصیل بدم میخواستم بدونم استرالیا هم مثل ایران واسه ارشد گرایش حقوق خصوصی و گرایش حقوق جزا رو داره یا نه؟ و لطف کنید بگید کلا چه گرایشاتی واسه ارشد دارن واینکه ایا مدرک دانشگاهای استرالیا از نظر وزارت علوم ایران مورد تایید هست و استاد اخرین سوال اینکه وقتی کارشناسیمو گرفتم رفتم استرالیا میتونم لیسانسمو تطبیق بدم یا دوباره باید واحدارو بگذرونم ممنون استاد شرمنده زیاد سوال پرسیدم
دکتر شیروی
تیر ۵, ۱۳۹۲
در استرالیا گرایش های متعددی در مقطع ارشد برای رشته حقوق وجود دارد. دانشگاه های استرالیا جزء دانشگاه های قابل قبول وزارت علوم هستند ولی باید لیست را که توسط وزارت علوم منشتر شده ملاحظه کنید. اگر برای ارشد پذیرش بگیرید دیگر نیاز نیست دروس لیسانس را بگذرانید.
محمد سراوانی
تیر ۴, ۱۳۹۲
با سلام وخسته نباشید، خدمت استاد ارجمند
من فارغ التحصیل رشته کشاورزی هستم.
می خواستم در مقطع ارشد در رشته حقوق تجارت بین الملل تحصیل کنم.
و به تجارت و بازرگانی بسیار علاقه مند هستم.
زبان انگلیسی را هم حدودا مسلط می باشم.
می خواستم نظر شما رو درباره این موضوع جویا شوم.
اگر امکان باشد برای آشنایی بیشتر بااین رشته منابعی را معرفی کنید.
سپاسگزارم.
دکتر شیروی
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام اشکالی ندارد که افراد از سایر رشته ها در مقطع ارشد وارد رشته حقوق شوند ولی باید شما اطلاع داشته باشید که مبانی حقوق در لیسانس شکل می گیرد. برای آشنایی بیشتر به خود کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب و منابع مورد اشاره در انتهای کتاب مراجعه کنید.
امير
تیر ۴, ۱۳۹۲
سلام استاد، وقت شما بخیر
با سپاس بسیار از شما بابت صرف وقت جدی برای ما
استاد در کاتالوگ کارخانه سوپرپایپ اینترنشنال آمده :
این کارخانه دانش فنی ، تکنولوژی ، ماشین آلات مربوطه و . . . را از شرکت یوپونور آلمان خریداری کرده و محصولات خود را تحت لیسانس این شرکت تولید می کند .
استاد مگر با اخذ دانش فنی ، ایجاد و راه اندازی یک کارخانه برای تولید یک محصول با ظرفیت مشخص ، کافی نیست .
دیگر چه نیازی است که علاوه بر اخذ دانش فنی ، حق لیسانس هم بگیرد .
استاد می خواستم ازتون خواهش کنم مفهوم و تفاوت دو اصطلاح دانش فنی و حق لیسانس را مطرح کنید .
دکتر شیروی
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام، دانش فنی یا همان know-how با لیسانس یکسان نیست. لیسانس معمولا مستلزم واگذاری حق استفاده از مالکیتهای فکری قابل حمایت مثل کپی رایت یا حق اختراع است. در صورتی که دانش فنی به صورت قراردادی و از طریق حفظ اسرار قابل حمایت است.
عبدالرضا
تیر ۴, ۱۳۹۲
با سلام مجدد به دکتر شیروی عزیز
بسیار محبت فرمودید پاسخ فرمودید
من ۳۹ سال دارم. بر هر چهار مهارت زبان انگلیسی نیز تسلط کامل دارم. با مباحث حقوقی نیز بیگانه نیستم (هرچند به صورت آکادمیک نخوانده ام).
توان یادگیری و آموختن بسیار بالایی نیز دارم. در تهران زندگی میکنم و با دفاتر حقوقی چند تن از دوستان نیز ارتباط کامل دارم.
با توصیف مختصر فوق و با توجه به مسئله سنی که در پاسختان بدان اشاره فرموده بودید، و با توجه به اینکه قصد دارم از لیسانس حقوق شروع کنم، شانس موفقیت مرا در این رشته حدودا چقدر ارزیابی میکنید؟
(اولویت من در وهله اول موفقیت تجاری و درآمدی است و بعد تحصیلات تکمیلی در این رشته).
با سپاس بسیار
دکتر شیروی
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام، به هر حال قدری دیر است ولی این که بتوانید در این سن لیسانس شروع کنید و سپس اطمینان به شما بدهم که درآمد استثنایی داشته باشید خیلی واقع بینانه نیست.
حمیدرضا کاظمی
تیر ۴, ۱۳۹۲
سلام بنده میخواهم با یک لیسانس مهندسی فوق حقوق بین الملل شرکت کنم ایا بعد از گرفتن مدرک فوق در حقوق بین الملل می توانم در ازمون کانون وکلا شرکت کنم یا کلا وکالت کنم؟
دکتر شیروی
تیر ۵, ۱۳۹۲
سلام، فعلا لیسانس حقوق یا فقه و مبانی می خواهند.
نادر
تیر ۳, ۱۳۹۲
با عرض سلام خدمت استاد محترم
بنده دانشجوی دکتری خصوصی علوم تحقیقات هستم و برای رساله دکتر علاقه به تجارت بین الملل دارم و تقاضا دارم چند موضوع به بنده پیشنهاد بفرمایید درضمن ایا می تونم روی کمک جنابعالی به عنوان استاد مشاور یا راهنما حساب کنم.
دکتر شیروی
تیر ۳, ۱۳۹۲
سلام، در مورد موضوع باید ابتدا استاد راهنمایت را انتخاب کنید بعد با کمک وی موضوع مناسبی را انتخاب کنید. برای استاد راهنما در صورتی که بتوانیم در مورد موضوعی به توافق برسیم و موضوع مورد علاقه اینجانب باشد امکان آن هست.
سحر
تیر ۱, ۱۳۹۲
سلام خسته نباشید من علاقه ی زیادی به زبان انگلیسی دارم و تصمیم گرفتم برای رشته تجارت بین الملل تلاش کنم و بخونم وهمیشه خواستم متفاوت باشد. ولی یه مشکل دارم اینست که من اطلاعات کافی ندارم از این مبحث.به نظر شما که تجربه دارید من تلاش کنم تو این رشته به موفقیت میرسم؟
دکتر شیروی
تیر ۴, ۱۳۹۲
سلام، بروید و همین کتاب حقوق تجارت بین الملل را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری پیدا کنید.
عبدالرضا
تیر ۱, ۱۳۹۲
با سلام به استاد عزیز
من لیسانس ادبیات انگلیسی و فوق لیسانس آموزش انگلیسی دارم ولی به علت علاقه خاصی که به مباحث حقوقی به ویژه به حقوق تجارت بین الملل دارم تصمیم دارم از نو در لیسانس حقوق شرکت کرده، بعد از اتمام لیسانس تا مقطع دکترا ادامه تحصیل دهم. از تحصیل در این رشته هم درآمد آن مدنظرم هست وهم جذابیت مباحث حقوق تجارت بین الملل.
بسیار خوشحال خواهم شد نظرتان را درباره تصمیمم بدانم.
دکتر شیروی
تیر ۴, ۱۳۹۲
سلام خوبه ولی باید به سن اتان نیز توجه کنید و اینقدر از این شاخه به آن شاخه نشوید.
امین
خرداد ۳۰, ۱۳۹۲
سلام جناب استاد:
چندی پیش کانون وکلا تصمیمی گرفت مبنی بر اینکه پسرها تا کارت پایان خدمت نداشته باشند نمی توانند در امتحان کانون وکلا شرکت کنند و دوره کاراموزی را بگذرانند. هرچه فکر می کنم این تصمیم دارای هیچ منافعی برای کانون و شرکت کنندگان و… نیست.
شما چه راهی را برای متقاعد کردن کانون از صرف نظر کردن این تصمیم صحیح می دانید؟ متشکرم.
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۳۹۲
سلام، راهی بنظرم نمی رسد باید ابتدا استدلالهای کانون را کوش داد شاید محظور قانونی وجود داشته باشد چون وکالت یک فعالیت حرفه ای تمام وقت است و با ماهیت تحصیل ناسازگار است.
خسروی
خرداد ۲۹, ۱۳۹۲
باعرض سلام واحترام خدمت دکتر شیروی
برای تحصیل دررشته حقوق تجارت بین الملل دراسترالیا شما کدوم دانشگاه رو پیشنهاد می کنید
و روال پذیرش چطور هست آیا شرط معدل ملاک هست یا آزمون ورودی مجزایی دارن؟
آیا با لیسانس فقه وحقوق دانشگاه سراسری سمنان میشه پذیرش گرفت یا نه؟
خیلی ممنون از اینکه برای جواب دادن به سوالات من وقت می گذارید.
با سپاس فراوان.
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۳۹۲
سلام، همه دانشگاه های که اسم شهرهای استرالیا را دارند مثل دانشگاه سیدنی یا دانشگاه ملبورن یا آدلاید خوب هستند. شرایط پذیرش را در سایت آنها جستجو کنید. معدل، نمره زبان و رزومه تا حدی مهم است.