هنگامی که دانشجوی فوق لیسانس بودم، همواره به دوره دکتری فکر میکردم که چگونه می شود در دکتری قبول شد و چه باید کرد. از همان ابتدا علاقه خاصی به حقوق تجارت بین الملل داشتم و آرزو می کردم ای کاش می توانستم در این رشته ادامه تحصیل بدهم، لیکن چنین رشته ای در ایران نبود. ادامه تحصیل در خارج هم حقیقا برایم خیلی دور دست و دست نیافتنی می نمود. یکی از روزهایی که با یکی از دوستان – که هم اکنون از اساتید دانشگاه است- سوار اتوبوس از تهران به سمت قم حرکت می کردیم، بحث دکتری پیش آمد. معلوم شد که من خیلی عقب هستم و اطلاع زیادی در مورد تحصیل در خارج ندارم. دوستم خیلی نگران و مضطرب بود و من با آرامی به او گفتم که بلاخره یه جایی دکتری می گیریم، زیاد نگران نباش و به شوخی گفتم اگر ما دکتری نگیرم پس کی می تواند بگیرد!
بلاخره تقدیر چنین حکم کرد که برای ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه ام یعنی تجارت بین الملل رهسپار استرالیا شوم. در اوایل ورود، استادم از «گات» [۱] صحبت کرد و گفت که می توانی موضوع رساله خود را در رابطه با آن اخذ کنی. گات؟ اولین بار بود که این کلمه را می شنیدم ولی طوری جلوه دادم که انگار با آن آشنایی کامل دارم. به یکی از همکلاسی های استرالیایی دوره دکتری که در ضمن نقش معلم زبان تخصصی را نیز برایم داشت، به نام برت ویلیام مراجعه کردم و قدری از گات سؤال کردم. متوجه شدم که گات یک سازمان تجاری بین المللی بسیار مهمی است. بدون اینکه به روی خودم بیارم از او خواستم که یک کتاب خوب در مورد حقوق تجارت بینالملل به من معرفی کند که او کتاب تجارت صادرات اشمیتوف (یا همان حقوق تجارت بین الملل اشمیتوف)[۲] را به من معرفی کرد. کتاب را از کتابخانه امانت گرفتم و مشغول مطالعه شدم. از بس کتاب به انگلیسی روانی نوشته شده بود و مطالب آن برایم جذاب بود که حدود ده روز تمامش کردم. این اولین بار بود که به معنای واقعی طعم زیبایی مباحث حقوق تجارت بینالملل را می چشیدم.
از آن موقع همیشه آرزویم این بود که کتابی به همان روانی به زبان فارسی برای دانشجویان بنویسم تا آن ها نیز از زیبایی های این رشته بهرمند شوند. از آنجا که فکر نوشتن کتاب تجارت حقوق بینالملل مدام مد نظرم بود در طول سالهای تحصیل منابع زیادی را گردآوری و با زحمت فراوان به ایران منتقل کردم. اما دل غافل که این رشته مدام در حال تغییر بود و تجربه عملی نیز در آن نقش زیادی داشت. سالها در این رشته مطالعه و تحقیق کردم، تدریس نمودم و در عمل آن را تجربه کردم تا توانستم چکیده آنها را به صورت کتابی در اختیار عموم قراردهم.
حدود یکسال پیش بود که خبر چاپ کتاب توسط خبرگزاری های متعددی مخابره شد. دانشجویانم کمک زیادی در معرفی کتاب به خصوص در محیط اینترنتی داشتند در طول یکسال گذشته بسیاری از اساتید دانشگاه کتاب مزبور را به دانشجویان خود معرفی نمودند در حالی که حتی نتوانستم نسخه ای از آن را در اختیار آنها قرار دهم و مطلع شدم که برخی از آن اساتید محترم برای تهیه کتاب به زحمت افتاده اند. تعداد کثیری از دانشجویان و علاقه مندان به این رشته خرسندی خود را در مورد چاپ این کتاب به طرق گوناگون بیان کردند که از جمله آنها یادداشت هایی است که در این سایت گذاشته اند. این حمایت ها باعث شده که در طول حدود یکسال کتاب حقوق تجارت بین الملل به چاپ سوم رسید.
هدف از نوشتن کتاب حقوق تجارت بین الملل در دسترس قراردادن کتابی بود که بتواند تا حدی نیاز به رو تزاید دانشجویان و سایر علاقمندان ایرانی را به مباحث حقوق تجارت بین الملل پاسخگو باشد. استقبال خوب از این کتاب نشان داد که حقوقدانان جوان و سایر جوانان این کشور در رشته های مدیریت، حسابداری، اقتصاد و سایر رشته های مرتبط به شدت به مباحث تجارت بین الملل و نظم حقوقی حاکم بر آن علاقمند هستند.
چاپ این کتاب باعث شد که بتوانم با اساتید، وکلا، قضات، دانشجویان و سایر علاقه مندان به رشته حقوق تجارت بین الملل مرتبط شوم و بیش از پیش به نیاز جوانان این کشور به مباحث نو و جدید آگاهی پیدا کنم. این ارتباط معنوی باعث دلگرمی شده که بتوانم باز کتابهای جدیدی در موضوعات حقوقی مورد نیاز نسل جوان بنویسم. در کنار انتشار افکارم، یکی از آرزوهایم آموزش عملی جوانانی است که در این رشته علاقه مند و مستعد هستند. نمی دانم شاید کسانی بتوانند کمک کنند که چگونه می توان به این هدف نایل شد.
حقوق تجارت بین الملل چه ویژگی دارد که مورد علاقه است. طبیعتا کار با وکلا و حقوقدانان بین المللی از دیگر کشورها خود فی نفسه جذاب است. آنها از کشورهای دیگر آمده و بنابراین دارای تجربه، منش، روش و رفتارهای متفاوتی بوده که گفتگو و مذاکراه با آنها بسیار سودمند و جالب است. تجارت بین الملل همچنین به افراد فرصت می دهد که از کشورهای دیگر دیدن کنند، از شرکت های دیگر بازدید نمایند و با مدیران و تیم های مذاکره کننده خارجی آشنا شوند.
در حقوق تجارت بین الملل فاصله بین نظر و عمل کاهش پیدا می کند و افراد احساس می کنند که مطالبی که یاد می گیرند در عمل کاربرد دارند و صرفا یک سری مسایل نظری و تئوری نیست که معلوم نیست در عمل چه استفاده ای دارند. مباحث حقوق تجارت بین الملل ساده هستند؛ از نظریه پردازی های خسته کننده و ناشی از قوه خیال در آن خبری نیست و افراد راحت می توانند با آن رابطه برقرار کنند.
و بلاخره حقوق تجارت بین الملل باعث خواهد شد که افراد بتواند شغل مناسب تری با درآمد مناسب تری پیدا کنند. هر چه روابط اقتصادی یک کشور با کشورهای دیگر گسترش پیدا کند، به خصوص در زمینه انجام سرمایه گذاری های مشترک و همکاری های اقتصادی و فنی مشترک، نیاز به حقوقدانان آشنا به تجارت بین الملل افزایش پیدا می کند. گسترش این رشته در ایران مرهون گسترش روابط اقتصادی با خارج از کشور خواهد بود. با توسعه روابط تجاری بین المللی، اهمیت این رشته و فارغ التحصیلان آن بیشتر مشخص خواهد شد.
موفقت در این رشته به خصوص در ایران مستلزم تسلط بر زبان انگلیسی است. در کلیه ادارات و سازمان ها مکاتبات و مذاکرات و قراردادهای بین المللی به زبان انگلیسی است و بدون تسلط بر آن امکان موفقیت در آن بعید است. مکالمه و زبان نوشتاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر دنیا به خصوص کشورهای انگلیسی زبان خیلی می تواند در گسترش زبان و آشنایی با اصول و ضوابط قراردادهای بین المللی مؤثر باشد.[۳]
این رشته تنها در دانشگاه قابل یادگیری نیست و نیاز به تجربه به خصوص در مورد تنظیم و مذاکرات قراردادها دارد. ورود به عرضه تجارت بین الملل طبیعتا نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد که همه جا در دسترس نیست و البته ارزان نیز نیست. ثانیا، جلب نظر شرکتها و موسسات برای ارجاع کارهای بین المللی خود به افراد تازه فارغ التحصیل شده نیز به اعتماد سازی و گذشت زمان نیاز دارد. باید از فرصتها استفاده کرد و اولا به زبان انگلیسی و به خصوص زبان نوشتاری تسلط پیدا کرد، ثانیا تجارت عملی در این راه کسب کرد. به قول حافظ شیراز:
عاقبت، دست بدان سرو بلندش برسد هر که را در طلبت همت او قاصر نیست
********
ذره را تا نبود همت عالی حافظ طالب چشمه خورشید درخشان نشود
[۱] – منظور موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت است General Agreement on Tariffs and Trade (
[۲]–Schmitthoff’s Export Trade: The Law and Practice of International Trade, Sweet & Maxwell.
[۳] – مباحث حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه های متفاوت تحت عنوانهای گوناگونی ارائه می کنند که ممکن است قدری برنامه های آنها با هم متفاوت باشد ولی در اساس خیلی مشابه هستند. این عناوین عبارتند از: international trade law; international commercial law; international business law; international economic law; law of global trade; international transactions.
امير
خرداد ۲۹, ۱۳۹۲
سلام استاد، وقتت بخیر
خواهشی از شما داشتم :
در مورد مفهوم و تفاوت offer و quotation و performa و همچنین فرق دانش فنی و تحت لیسانس
توضیحاتی مرحمت بفرمایید .
دکتر شیروی
خرداد ۳۱, ۱۳۹۲
سلام، اولین کلمه که offer باشد یک معنای عام است به معنای پیشنهاد یا بعضا ایجاب که فروشنده اعلام می کند که جنس مشخصی را حاضر است با قیمت و شرایط مشخصی به خریدار بفروشد. اصطلاح دوم که quotation باشد به معنای اخذ مظنه یا استعلام است که فروشنده در جواب استعلام بیان میدارد که کالای مشخصی را به چه قیمت و تحت چه شرایطی می فروشد. اصطلاح آخر یعنی پروفورما اینویس به پیش فاکتور یا همان سندی اطلاق می شود که فرد offer یا quotation خودش را بیان می دارد.
خسروی
خرداد ۲۸, ۱۳۹۲
با عرض سلام و احترام خدمت دکتر شیروی
میشه بفرمایید در مورد تحصیل در کار شناسی ارشد رشته حقوق تجارت بین الملل در استرالیا با هزینه شخصی اولا آیاامکانش هست ؟
درضمن شهریه دانشگاه با هزینه های اقامت حدودا چقدر میشه؟
با سپاس فراوان
دکتر شیروی
خرداد ۲۸, ۱۳۹۲
سلام، این امکان وجود دارد ولی شهریه آن تقریبا بالا است. حدود هزار دلار خرج ماهیانه شما است و حدود یک و نیم تا دو برابر آن هم خرج دانشگاه
امین منوچهری
خرداد ۲۶, ۱۳۹۲
با سلام خدمت استاد گرامی
بنده دانشجوی لیسانس دانشگاه اصفهان هستم می خواستم در مورد شرایط بورسیه شدن در مقطع فوق در رشته ی تجارت بین الملل را بدانم
با تشکر
دکتر شیروی
خرداد ۲۷, ۱۳۹۲
سلام، بورسیه وجود ندارد. قبلا وزارت نفت برخی از دانشجویان ارشد را بورسیه کرده بود که حالا دیگر وجود ندارد.
خلخالی
خرداد ۲۶, ۱۳۹۲
با سلام خدمت استاد خودم
ضمن تظکر بابت فراهم نمودن امکان ارتباط با جناب عالی
سوال:
دانشجوی ارشد تجارت بین الملل هستم خواستم بدونم راجب به ظهر نویسی اعتبارات اسنادی منبع فارسی وجود داره؟
با تشکر
دکتر شیروی
خرداد ۲۷, ۱۳۹۲
سلام، در مباحث مربوط به ظهر نویسی اسناد تجاری و همچنین در مباحث مربوط به اعتبار اسنادی این مباحث کلی مطرح شده است.
حميد رضا كاكاوند
خرداد ۲۶, ۱۳۹۲
با سلام خدمت استاد گرامی قبل از هر چیز لا زم است بسیار از شما و سایر دست اندرکارانتان تشکر کنم که واقعا سایت زیبایی رو دارید و به سوالات ما پاسخ میدهید میخواستم بدونم بنده در حال حاضر مشغول ادامه تحصیل در رشته حقوق بین الملل میباشم در پردیس ٢ دانشگاه شهید بهشتی ایا امکان دارد دوره دکترا رو تجارت بین الملل بخونم ؟ و گرایش این رشته در دوره دکترا چیست ؟ کسانیکه دوره کارشناسی ارشد این دوره رو گذروندند ایا خیلی دروسشان با ما فرق میکند و ایا شانس قبولی بیشتری رو دارند؟ اگر ما نتونیم قبول بشیم اینده شغلی دکترای حقوق بین الملل چیست ؟ ممنون و سپاسگزارم .
دکتر شیروی
خرداد ۲۷, ۱۳۹۲
سلام، دکتری این رشته هنوز در ایران راه اندازی نشده است. اگر راه اندازی شود مشکلی نخواهد بود. دروس بین الملل عمومی با تجارت بین الملل خیلی تفاوت دارد.
افسون
خرداد ۲۱, ۱۳۹۲
با سلام مجدد بی نهایت ممنونم از لطف و محبت شما سؤال من هم دقیقا همینه که به لحاظِ قانونی که الزام میکنه در علوم انسانی رشته های ارشد با رشته دکترا حتما باید مرتبط باشن ایا این دو رشته با هم مرتبط اند یا خیر بعضی میگن مرتبط اند بعضی رد میکنن بعضی مرتبط بودن موضوع پایانامهء ارشد رو با رشته دکترا اصل میدونن برای همین از شما استاد محترم می خوام راهنماییم کنید تا بتونم پاسخ درســــت رو از کلام شما بگیرم. باز هم ممنونم
دکتر شیروی
خرداد ۲۲, ۱۳۹۲
چنین الزامی وجود ندارد ولی خیلی از گروه ها به خصوص با توجه به حجم زیاد فارغ التحصیلان به افرادی اولویت می دهند که مدارک آنها یکسان است. البته چون در رشته علوم سیاسی تدریس حقوق بین الملل هست، امکان جذب در رشته علوم سیاسی ممکن است برای شما باشد.
افسون
خرداد ۲۱, ۱۳۹۲
با سلام و وقت بخیر میخواستم بپرسم ارشد علوم سیاسی میتونه دکترای حقوق بین الملل رو ادامه بده یا خیر متشکرم
دکتر شیروی
خرداد ۲۱, ۱۳۹۲
سلام مهم این است که بتوانید قبول شوید و امتحان کتبی و مصاحبه را با موفقیت پشت سرگذارید و با سایر رقبا رقابت کنید.
پریسا
خرداد ۱۸, ۱۳۹۲
سلام علیکم دکتر شیروی
با تشکر از محبت های شما،
با توجه به بورسیه بودن رشته حقوق شرکت های تجاری، در ایران بازار کار خوبی دارد؟
آیا امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در ایران وجود دارد؟
دکتر شیروی
خرداد ۱۹, ۱۳۹۲
سلام، متوجه سوال نمی شوم اگر بورسیه هستید کسی که به شما بورسیه می دهد انتظار دارد که شما برای وی کار کنید و بازار کار معنا ندارد. به هر حال فارغ التحصیلان این رشته می توانند در زمینه شرکتها و مسایل آن کار کنند ولی مثل خیلی از گرایشهای حقوق به تنهایی برای کار کافی نیست و باید سایر مسایل حقوقی را نیز بلد باشید. دکتری این رشته فعلا در ایران وجود ندارد و شما می توانید در حقوق خصوصی یا نفت و گاز شرکت کنید.
خانی
خرداد ۱۵, ۱۳۹۲
با سلام
جناب دکتر من دانشجوی ارشدحقوق تجارت بین الملل دانشگاه آزاد هستم و در حال حاضر پذیرش دانشگاه های USD,Birminghamو Amsterdam را در همین رشته گرفتم.می خواستم من و راهنمایی کنید برای انتخاب دانشگاه بهتر.
ممنون
دکتر شیروی
خرداد ۱۷, ۱۳۹۲
سلام، این ها دانشگاه های خوبی هستند. ولی فکر کنم باید فکر پرداخت شهریه باشید.
پریسا
خرداد ۱۴, ۱۳۹۲
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما،
رشته حقوق شرکت های تجاری چه رشته ای می باشد؟ اگه میشه یه کم توضیح بدین، ممنون میشم. آیا این گرایش هم در سطح بین المللی میتواند کارایی داشته یاشد؟ آیا با گرایش تجارت بین الملل مشابهت هایی از لحاظ منابع درسی دارد یا خیر؟
با تشکر فراوان از زحمات شما.
دکتر شیروی
خرداد ۱۷, ۱۳۹۲
سلام، این رشته در دانشگده علوم قضایی راه اندازی شده است و تمرکز روی شرکتهای تجاری دارد. بیشتر این رشته ها مصرف داخلی دارند اگر اصلا به دردی بخورند.
نوید
خرداد ۶, ۱۳۹۲
با سلام ، استاد کرامی
من لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی هستم و فصد ادامه تحصیل در رشته ی حقوق تجارت بین الملل را در کشور ترکیه دارم.
آیا آینده ی شغلی برای من خوب است؟
آیا برای کار با رشته یا کار وکالت به گزارندن دوره ی کارشناسی این رشته نیاز دارم؟
آیا این برای تمام گشور ها صادق است؟
ممتون از راهنمایی های شما
دکتر شیروی
خرداد ۷, ۱۳۹۲
سلام، فکر نکنم گرفتن صرف یک مدرک ارشد کشور ترکیه خیلی به شما کمک کند مگر این که زبان انگلیسی شما تقویت شود. چون در ایران ارشد نمی خوانی طبیعتا لیسانس هم که نخواندی پس بر مباحث حقوق ایران تسلطی نخواهید داشت و این مشکل جدی است.
مهرداد آدینه
خرداد ۳, ۱۳۹۲
با درود و احترام
دانشجوی حقوق بین الملل و در حال کار بر روی پایان نامه با عنوان بررسی حقوقی صدور خدمات فنی و مهندسی با تاکید بر مقررات سازمان جهانی تجارت هستم. دلیل انتخاب این موضوع ارزش اقتصادی آن برای کشور و همچنین ان است که مهندس عمران و کارشناس رسمی میباشم .موجب امتنان است در خصوص این موضوع راهنمایی بفرمایید که در چه بخشی بیشتر کار کنم و چه موضوعاتی را بررسی نمایم. با تشکر از حضرتعالی
دکتر شیروی
خرداد ۳, ۱۳۹۲
سلام، خدمات فنی و مهندسی یک نوع تجارت خدمات محسوب می شود که می توانید به منابع راجعه به تجارت خدمات در سازمان تجارت جهانی مراجعه کنید که از جمله پایان نامه ای که تحت نظر اینجانب دفاع شده است. در قوانین ایران نیز برای صدور خدمات فنی و مهندسی امتیازاتی در نظر گرفته شده که می توانید مراجعه کنید.
سنا
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۲
با سلام خدمت شما استاد گرامی!من دانشجوی لیسانس مدیریت دولتی دانشگاه هرمزگان می باشم و قصد ادامه تحصیل در رشته بازرگانی بین الملل را در کشور سنگاپور دارم ایا کشور مناسبی است؟nus university
دکتر شیروی
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۲
سلام، سنگاپور بد نیست.
احمدرضا
اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۲
با عرض سلام خدمت استاد بزرگوار.امسال با رتبه ۱۳ در تجارت بین الملل آیا امکان پذیرفته شدن در دانشگاه شهید بهشتی است؟
پذیرش این دانشگاه مطابق دفترچه ۱۵ نفر میباشد ولی آیا امکان دارد کمتر از این تعداد پذیرش کند؟
بسیار متشکرم
دکتر شیروی
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۲
سلام، امکان آن خیلی زیاد است.
صبوري
اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۲
با سلام
بنده احتمالا مجازی تجارت بین المل قبول شم از طرفی هم وکالت قبول شدم در آینده هم تمایل به خروج از کشور دارم ولی زبانم زیاد تعریفی نیست قابل ذکر هست جدیدا با یک شرکت تجاری نیز همکاری میکنم الان بین خصوصی و تجارت بینالملل مرددم لطف میکنید راهنماییم کنید؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۲
سلام، تجارت بین المل بیشتر به کار شما می آید.
حجت
اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۲
سلام و عرض ادب
بنده در کنکور اذشد امسال از ۷۶۰۰ نفری که مجاز شدن،رتبه م شده ۶۰۰۰.خواستم نظرتون رو بدونم که بنطر شما امکان قبولیم در پردیس ها یا مجازی وجود داره؟دو اینکه این رشته بصورت مجازیش از عهده ی من که دفتر اسناد رسمی هستم،بر میاد؟سوم اینکه مدرک پردیس و مجازی به درد بخور هست؟و چهارم اینکه بنده معنی لغات تا پیش دانشگاهیم رو خوب بلدم ولی قواعد و درک کلی مطلبم ضعیفه ولی پشتکار یادگیریه هر کاریم زیاده.بنظر شما در صورت قبولی،مناسب این رشته هستم؟
پیشاپیش از شما کمال تشکر رو دارم.
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۲
سلام، احتمالش کم است. مجازی را خیلی توصیه نمی کنم.
احسان صلحی
اردیبهشت ۲۵, ۱۳۹۲
استاد عزیز سلام
بنظر شما یاد گیری زبان فرانسه تا چه حد در پیشرفت (علمی ، کاری) حقوق تجارت بین الملل موثر است؟
آیا برای دانشجویان این رشته یاد گیری این زیان را توصیه میکنید؟
با تشکر.
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۲
سلام، خیلی اساسی نیست. تسلط بر زبان انگلیسی ضروری است.
شادی فرهادزاده
اردیبهشت ۱۶, ۱۳۹۲
سلام و خسته نباشی به استاد گرانقدر ، من کارشناسی علوم سیاسی دارد ولی تصمیم دارم یکی از گرایش های حقوق را بخوانم می خواهم بدانم برای من که علوم سیاسی خواندم سخت نیست حقوق تجارت بخوانم با تشکر مرسی
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۲
سلام، حقوق بین الملل نزدیکترین رشته به علوم سیاسی است.
سیدی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲
عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد ارجمند
من دانشجوای ارشد حقوق خصوصی هستم و در مقطع دکتری می خواهم رشته تجارت بین الملل بخوانم در ترکیه آیا مقطع دکتری این رشته وجود دارد و در صورت وجود ادامه تحصیل در این رشته را در ترکیه چگونه ارزیابی می کنید. از پاسختان ممنون می شوم.
دکتر شیروی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲
سلام، اطلاعی ندارم که در ترکیه وجود دارد یا نه ولی بهتر است در یک کشور پیشرفته درس بخوانید یا در کشور خودتان.
جنگ جو
اردیبهشت ۱۳, ۱۳۹۲
با سلام و عرض ادب خدمت جناب اقای دکتر شیروی.
بنده جلال جنگ جو دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی هستم .غرض از مزاحمت اینکه،خواستارم، در صورت امکان نظر شما استاد ارجمند را در رابطه با موضوع پایان نامه ام جویا باشم. موضوع پایان نامه بنده( بررسی ماهیت حقوقی تجارت خدمات در تجارت بین الملل) میباشد
خواهشمندم کمی در این مورد بنده را راهنمایی کنید.از انجائیکه در این تحقیق هدف اینجانب مطالعه قواعد عمومی این نوع تجارت میباشد. میخاستم بدونم ایا قواعد عمومی در این مورد وجود دارد؟حوزه بحث بنده از نظر جنابعالی چه محدوده ای میتواند باشد؟
لازم به ذکراست که استاد راهنمای بنده جناب اقای دکتر … و استاد مشاورم اقای دکتر …. میباشند.و پروپوزال بنده نیز تصویب شده.
با تشکر
دکتر شیروی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲
سلام، موضوع در خصوص تجارت خدمات است که کار زیادی روی آن شده است و یک پایان نامه نیز تحت نظر اینجانب دفاع شده است که می توانید عنوان آن را در بخش پایان نامه است و متن آن در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران وجود دارد. منظور از ماهیت حقوقی را متوجه نشدم که آیا می خواهید مباحث مربوط به قراردادهای خدمات را بحث کنید؟
جنگ جو
اردیبهشت ۱۵, ۱۳۹۲
با سلام
بله استاد، اصول حاکم بر قراردادهای تجارت خدمات و نحوه انعقاد عقد منظور بنده میباشد. ایا همان تعهدات و نظامات کلی مذکور در موافقت نامه عمومی تجارت خدمات اصول حاکم محسوب می شود ؟مانند اصل رفتار مبتنی بر دولت کامله الوداد و…. با تشکر
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۲
سلام، بله مگر این که شما بخواهید مسایل تجارت خدمات را از جهت مدنی بررسی کنید که قرارداد ارائه خدمات چه نوع قراردادی است چون این قراردادها به طور مشخص در حقوق ما شناسایی نشده است مگر در قالب عقودی مثل اجاره یا جعاله و امثال آن.
عالی بختیار
اردیبهشت ۱۲, ۱۳۹۲
سلام و درود خدمت استاد بزرگوار از محبت شما نسبت به بچه های حقوق سپاس، برای آزمون دکتری حقوق نفت و گاز چه منبعی رو معرفی میفرمایید؟
با تشکر
دکتر شیروی
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲
سلام، به این سوال قبلا جواب داده ام مراجعه کنید. در بخش پرسش و پاسخ
عالی بختیار
اردیبهشت ۸, ۱۳۹۲
سلام و درود بر استاد گرانقدر دانشجوی تجارت بین الملل دانشگاه دامغان هستم؛ برای ادامه تحصیل در دانشگاه های ایران در رشته حقوق نفت و گاز میخواستم نظرتون را بدونم و آیا امکان تحصیل برای ما در خارج از کشور هست با توجه به اینکه در دانشگاه آزاد شهرستان مدرک ارشد میگیریم و دکتری این رشته در ایران نیست آیا برای نفت و گاز آزمون شرکت کنم یا دکتری خارج
دکتر شیروی
اردیبهشت ۸, ۱۳۹۲
سلام، رشته نفت و گاز به حقوق تجارت بین الملل نزدیک است و رشته خوبی است. از جهت دکتری در خارج نیز مانعی ندارد ولی اکثر دانشگاه های معتبر به سختی با پذیرش مستقیم دکتری موافقت می کنند و باید یک دوره آزمایشی یا فوق را مجددا طی کنند.
عالی بختیار
اردیبهشت ۹, ۱۳۹۲
درود بر شما از لطف و محبت شما سپاسگذارم امیدوارم همواره پیروز و سربلند باشید.
جلیلی
اردیبهشت ۵, ۱۳۹۲
سلام جناب آقای دکتر
من دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی بین الملل هستم و چند سالی هم هست که تو این زمینه کار کردم و تجربه ای نسبی به امور بازرگانی بین الملل دارم. برای ارتقا سطح علمی خودم دوست داشتم که کتابها و منابع آموزشی حقوق تجارت بین الملل هم مطالعه کنم . یکی از دانشجویان حقوق بین الملل کتاب شما رو معرفی کرد. در ضمن چون لیسانس زبان انگلیسی هم دارم و علاقه به ترجمه کتاب تو زمینه حقوق تجارت بین الملل و بازرگانی بین الملل دارم ، میخاستم شما کتابی رو معرفی کنید که هم از نظر علمی معتبر باشه و هم اینکه تو ایران هنوز اقدام به ترجمه اش نشده باشه.
با تشکر
دکتر شیروی
اردیبهشت ۷, ۱۳۹۲
سلام، توصیه اینجانب این است که یک کتاب متوسط حدود سیصد صفحه پیدا کنید و ترجمه کنید.
aaa reza
فروردین ۲۳, ۱۳۹۲
سلام با تشکر فراوان….
من دانشجوی ترم دو حقوق بین الملل هستم و هدفم ارایه ایان نامه در زمینه تجارت بین الملل هستم و تمام تلاش خود را می کنم ایا برایم امکان دارد با توجه به اینکه تسلط خوبی در زمینه حقوق خصوصی دارم و وقت کافی فقط انگیزه می خوهم که تلاش در این زمینه انجام دهم.ایا می توانم؟ سطح زبان خیلی خوبیم دارم.کتاب شما را خواندم و به کل تحول عمیقی در من ایجاد شد
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲, ۱۳۹۲
سلام، بله امکان دارد سعی کنید در زمینه مسایل بین الملل عمومی تجارت بین الملل کار کنید.
b.h
فروردین ۲۳, ۱۳۹۲
با سلام خدمت دکتر شیروی
من دانشجوی رشته حقوق در مقطع کارشناسسی هستم و خیلی وقته به تحصیل رشته حقوق تجارت بین الملل فکر میکنم و به ادامه تحصیل در این رشته به حدی علاقه دارم که تنها هدفم از شرکت دور آزمون ارشد قبولی در این رشته است اما متاسفانه فقط امکان تحصیل دو اصفهان را دارم میخواستم بدانم آیا این امر مقدور است که بتونم محصل این رشته در یکی از دانشگاههای شهر اصفهان در آینده ای نزدیک باشم؟ یا اینکه بعید است تایکسال آینده این رشته به یکی از دانشگاههای اصفهان از آزاد و سراسرسی ورود پیدا کند؟
دکتر شیروی
اردیبهشت ۲, ۱۳۹۲
سلام، احتمال آن است ولی نمی شود در شهری ماند تا رشته سراغ شما بیاید.
رضا کلاشی
فروردین ۲۰, ۱۳۹۲
سلام من دانشجوی ارشد منابع طبیعی هستم در حال حاضر یک شرکت ساختمانی پیمانکاری دارم و قصد دارم برم کردستان عراق فعالیتم رو ادامه بدم لفطا چند کتاب خوب در زمینه تجارت ،کار،قرارداد بین المللی برام معرفی کنید مرسی
دکتر شیروی
فروردین ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، برای اطلاع از مقررات و نمونه قراردادها به خصوص قراردادهای پیمانکاری و قراردادهای مشاوره به سایت معاونت برنامه ریزی مراجعه کنید.
رخسانه
فروردین ۱۰, ۱۳۹۲
باعرض سلام و احترام خدمت اقای دکتر
من هم اکنون دانشجوی ترم ۲ دکترای زبان و ادبیات عرب واحد تهران مرکز هستم ۲۴ سالمه و میخوام برای گرفتن دکترای دوم اقدام کنم از آنجایی که مسلط به زبان عربی و انگلیسی هستم و علاقه زیادی به حقوق بین الملل دارم میخوام این رشته رو انتخاب کنم ولی نمیدونم باید چی کار کنم ایا اول باید فوق لیسانس بخونم یا میتونم باتوحه به داشتن فوق لیسانس دکترای این رشته رو بخونم
آقای دکتر قصد دارم هم زمان با تحصیل در دکترای زبان عربی حقوق بین الملل هم شروع کنم اگر ممکنه راهنماییم کنید واقعا نیاز به همفکریتون دارم
اگر ممکنه جوابتون رو برام ایمیل کنید
با تشکر و سپاس فراوان
همیشه سبز و پایدار باشید
در پناه مهر
دکتر شیروی
فروردین ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، تحصیل در دو رشته همزمان منع دارد. قبولی و موفقیت شما در رشته دکتری حقوق بین الملل بدون داشتن حداقل ارشد بعید است.
mina ab
فروردین ۹, ۱۳۹۲
با سلام و تبریک سال نو، جناب دکتر قبل از هرچیز بابت این که اینقدر با حوصله به سوالها پاسخ می دهید، واقعا ممنونم، از شما یک راهنمایی می خواستم،من کارشناسی ام را در دانشگاه سراسری شیراز و کارشناسی ارشدم را در دانشگاه سراسری اصفهان به پایان رسانده ام، موضوع پایان نامه ام، قلمرو انطباق حقوق داوری ایران با مثررات متحدالشکل بین المللی حل و فصل اختلافات انرژی، را با نمره عالی دفاع کرده ام و سه مقاله علمی و پژوهشی دارم، می خواهم برای دکترا در خارج از کشور اقدام کنم، اما نمی دانم کدام دانشگاه و کدام کشور در حوزه””داوری”” فعالیت می کنند؟آیا می توانم بورس بگیرم؟ بسیار بسیار ممنونم می شوم من را راهنمایی کنید، سپاسگذارم از مهربانیتان
دکتر شیروی
فروردین ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، باید به سایت دانشگاه ها مراجعه کنید. در این سایتها اطلاعات لازم در مورد رشته ها و اساتید و بورسیه ذکر شده است.
خلخالی
فروردین ۸, ۱۳۹۲
هوالعادل
حضرت استاد سلام
سال نو مبارک امیدوارم سالی توام با شادمانی و موفقیت رو تجربه کنید.
برای تحقیق در زمینه ۱.تجارت الکترونیک و موانع آن در ایران، ۲.ظهرنویسی در اعتبارات اسنادی علاوه بر سایت نورمگز از چه منبع فارسی دیگری می شود استفاده کرد؟
دکتر شیروی
فروردین ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، سایتهای زیر را نیز نگاه کنید.
journals.ut.ac.ir
www.isc.gov.ir
www.srlst.com
www.sid.ir
www.magiran.com
www.noormags.com
zahra moradi
فروردین ۶, ۱۳۹۲
سلام
استاد بزرگوار و ارجمند، دیدن این صفحه و مطالعه ی آن و دقت به این نکته که هیچ پیامی از سوی شما بی پاسخ نمانده است برای من بسیار دلگرم کننده بود … اجازه بفرمایید مراتب تحسین خودم را نسبت به شما ابراز نمایم.
و اما …
من ارشد حقوق بین المللم را در پیام نور خواندم الان هم دانشجوی دکتری ترم ۱ بین الملل در همین دانشگاه هستم در عین حال هم در پیام نور یکی از شهرستان های اصفهان تدریس می کنم. پایان نامه ام را در زمینه سو استفاده از پتنت توسط صاحبان حق Patent Abuse نوشتم در تابستان گذشته هم در دوره ی مالکیت فکری وایپو در کره شرکت کردم که حقیقتا تجربه ی خوبی بود گرچه بار علمی اش ان قدر ها هم بالا نبود… مدت ها تلاش کردم بتوانم در یکی از ادارات یا سازمان هایی که قراردادهای انتقال تکنولوژی و شبیه این را در دستور کارشان دارند بتوانم حتی شده به عنوان یک کار اموز کار کنم ولی اجازه نداند … الان بزرگترین دغدغه ی من نوشتن یک رساله ی دکتری درخور توجه و کارامد در همین زمینه است. من حاضرم تا حد توانم از نظر مالی و انرژی و … هزینه کنم و شاگردی کنم تا بیاموزم …
بی نهایت سپاسگذار خواهم شد که من را به شاگردی بپذیرید.
نمی دونم از چه طریق دیگری می شود بیشتر و نزدیک تر با شما در ارتباط بود.
نکته ی اخر این که امیدوارم اسم دانشگاه پیام نور شما را نسبت به من دلسرد نکنه … من بنا به مصالحی مجبور به تحصیل در پیام نور شدم!!
دکتر شیروی
فروردین ۷, ۱۳۹۲
سلام، از طریق ایمیل با اینجانب تماس بگیرید.
لیدا
فروردین ۲, ۱۳۹۲
با عرض سلام به استاد گرامی
استاد به نظر شما من در ترکیه کارشناسی ارشد جزا بخونم یا تو ایران؟ اکه این مدرک رو بگیرم تو ایران مورد قبول؟
ممنون از راهنماییتان
دکتر شیروی
فروردین ۵, ۱۳۹۲
سلام، بنظرم ایران بهتر است. ولی برای این که مدارک دانشگاه های خارج در ایران ارزشیابی شود باید به سایت وزارت علوم مراجعه کنید که دانشگاه مورد نظر برای مقطع مورد نظر قابل قبول وزارت علوم ایران باشد.
لیدا
فروردین ۶, ۱۳۹۲
ممنونم استاد که جواب دادین
حسینی
اسفند ۲۹, ۱۳۹۱
با سلام و درود به خدمت استاد عزیز
من در حال مطالعه برای ارشد ۹۲ در گرایش تجارت بین الملل هستم آینده ی کاری این رشته را چگونه پیش بینی می کنید؟ تلمذ در خدمت شما آرزوی بزرگ من است با تشکر
دکتر شیروی
اسفند ۳۰, ۱۳۹۱
سلام انشا الله بتوانید با دست پر از این رشته فارغ التحصیل شوید بلکه بتوانید به آرزوهای تان جامه عمل بپوشانید.
شهربانو
اسفند ۲۹, ۱۳۹۱
با سلام خدمت شما استاد گرامیم.میخواستم لطف بفرمایید راجع به تفاوتهای حقوق تجارت بین الملل و حقوق تجاری اقتصادی بین المللی و اینکه بازار کار کدام رشته بهتر خواهد بود توضیح بفرمایید و اینکه به نظر جناب عالی اگر ارشد حقوق خصوصی بخونیم و دکتری را تجارت بین الملل ار نظر اینده کاری بهتر خواهد بود یا اینکه از همون ارشد تجارت ب بخونیم؟ با تشکر
دکتر شیروی
اسفند ۳۰, ۱۳۹۱
سلام، فرق اساسی بین این دو رشته وجود ندارد ممکن است برخی از دروس فرق کند که خیلی تأثیر گذار نیست.
ز
اسفند ۲۸, ۱۳۹۱
باعرض سلام واحترام خدمت استاد گرانقدر
من به تازگی درآزمون مجازی پردیس قم دررشته حقوق تجارت بین الملل پذیرفته شده ام وهم اکنون دانشجو هستم .لکن نمیدانم ازکدام منبع بایدشروع کنم که ازپایه این رشته رادنبال کنم وحضرتعالی مستحضرهستیدکه مجازی بودن به یکطرف وشاغل بودن بنده ودرتهران سکونت داشتنم مشکلاتم رادردیدار اساتید بسیاردشوارمی نماید.لذا ازحضرتعالی خواهشمندم بنده راراهنمایی بفرمایید تازمان بیش ازاین نگذشته وترم به پایان نرسیده است.پیشاپیش ازهمکاری ومساعدت شما کمال امتنان را دارم.
دکتر شیروی
اسفند ۳۰, ۱۳۹۱
سلام خواندن کتاب حقوق تجارت بین الملل و سایر مقالات که در این سایت وجود دارد به شما کمک می کند که حداقل از مباحث اصلی منحرف نشوید.
دانشجو
اسفند ۲۱, ۱۳۹۱
سلام خسته نباشید،من ۳ ترم دیگه کارشناسیمو (حقوق)میگیرم اما سردر گمم نمیدونم بهتره ارشد بخونم یا در ازمون وکالت شرکت کنم در صورت گرفتن ارشد حق تدریسی که زیادم چشمگیر نیست و با گرفتن وکالت فکر نکنم بدون سرمایه بشه کاری کرد غیر اینه، به نظر شما بعد از لیسانس چه کار کنم که بتونم آیند ه ی خوبی واسه خودم بسازم .
دکتر شیروی
اسفند ۲۵, ۱۳۹۱
سلام، اگر معافیت دارید می توانید در آزمون وکالت شرکت کنید. سردرگمی بیفایده است این دو در یک راستا هست و هر کدام را بخوانی دیگری را کمک می کند. بجای سردرگمی درس بخوانید.
محمد
اسفند ۱۳, ۱۳۹۱
با سلام و عرض ادب
دانشجوی ارشد غیرانتفاعی اصفهان (حقوق خصوصی) هستم و می خوام واسه درس مدنی ۲ (سقوط تعهدات) تحقیق آماده کنم. سعادت این رو داشتم که گوشه هایی از کتاب بسیار عالی جنابعالی رو مطالعه کنم. می خواستم نظرتون رو راجع به تحقیق در زمینه تهاتر در حقوق تجارت بین الملل جویا بشم ؛ اینکه آیا میشه واسه مدنی ۲ به صورت تطبیقی با قوانین بین الملل ایران بررسی بشه و دیگر اینکه قسمتی از مبحث تهاتر مثل آفست رو تحقیق کنم یا تمام مبحث تهاتر.
اگر چنین تحقیقی رو واسه درس مدنی ۲ می پسندید ممنون میشم چندتا منبع در زمینه تهاتر ارائه بفرمایید.
با سپاس فراوان
دکتر شیروی
اسفند ۱۴, ۱۳۹۱
سلام، تحت عنوان BARTER Trade در گوگل جستجو کنید مطالبی می توانید پیدا کنید.اتاق تهاتر ایران نیز می تواند کمک کند.
مسعود يعقوبي
اسفند ۸, ۱۳۹۱
سلام درموردتحصیل در کانادا امریکا انگلستان بگویید.وچگونگی ورود وادامه.ممنون
دکتر شیروی
اسفند ۱۱, ۱۳۹۱
سلام، باید مدرک زبان بین المللی داشته باشید، سپس مدارک خود را ترجمه کنید و سپس پول و برای اخذ پذیرش با دانشگاه های متعدد مکاتبه کنید. برای لیست دانشگاه های معتبر در این دو کشور به سایت وزارت علوم بخش اعزام دانشجو مراجعه کنید.
امین ژاکدل
اسفند ۵, ۱۳۹۱
سلام استاد
شرمنده من دانشجوی ارشد حقوق عمومی هستم و میخوام در مقطع دکتری گرایش حقوق تجارت بین الملل در کشور مالزی ادامه تحصیل بدم و ازتون یک خواهش دارم امکان داره برای پایان نامه ام یک موضوع در داخل تجارت بین المل پیشنهاد بدهید که مرتبط با گرایش حقوق عمومی باشد؟
با احترام فراوان
دکتر شیروی
اسفند ۶, ۱۳۹۱
سلام، اگر به کتاب حقوق تجارت بین الملل مراجعه کنید در آنجا گفته شده که بسیاری از مباحث حقوق تجارت بین الملل با حقوق اقتصادی عمومی ارتباط دارد که مربوط به حقوق عمومی است. بنابراین ضمن مراجعه به کتاب موضوعات تحت پوشش International Economic Law برای منظور شما خوب است.
محمدرضا زارع
اسفند ۲, ۱۳۹۱
سلامی به گرمی غزل حافظ و به شیرینی سخن سعدی، خدمت استاد عزیز و بزرگوار!
پشتکار و تجربه ی شما مایه ی فخر و مباهات ما به عنوان حقوق خوان این مرز وبوم می باشد.
بنده فارغ التحصیل مقطع کارشناسی هستم و علاقه ی زیادی به گرایش حقوق تجارت بین الملل و حقوق بین الملل دارم. از آنجا که موقعیت این رو نداشتم که در آزمون امسال شرکت کنم و تصمیم دارم پس از سپری کردن خدمت سربازی ادامه تحصیل بدم، از شما استاد محترم تقاضا دارم بنده رو راهنمایی بفرمائید که چکارکنم که در طول مدت سربازی بتونم خودم رو واسه شرکت در آزمون مهیا کنم. گفتنی است بنده فعلا در حال تلاش جهت اخذ امریه و سپری کردن خدمت سربازی در سازمان های قضایی می باشم.
بسیار ممنون، پاینده باشد
محمدرضا زارع
شیراز
دکتر شیروی
اسفند ۴, ۱۳۹۱
سلام، سربازی ممکن است برای شما فرصت باشد که خوب درس بخوانید و ضمن گذراندن سربازی برای آینده آماده شوید. اگر بتوانید جای مناسبی امریه بگیرید و برنامه ریزی کنید حتما سربازی را به فرصت تبدیل خواهید کرد
رضا
بهمن ۲۹, ۱۳۹۱
سلام بر شما، استاد نظرتون در مورد تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی در رشته حقوق تجارت بین الملل در مقایسه با ایران چیه ؟
دکتر شیروی
اسفند ۴, ۱۳۹۱
سلام، بنظرم سطح آنها از ایران خیلی بالاتر نیست.
طاهره نجفی
بهمن ۱۸, ۱۳۹۱
درود بر شما
ممکنه به من که دارم تلاش می کنم به دوره دکترای حقوق بین الملل وارد بشم بفرمایید با چه دایره ای از معلومات باید وارد این مقطع بشم که یک مدرک گیرنده صرف نباشم و دچار جو زدگی نشم . سپاسگذار از وقت و انرژی که برای ما میذارید.
دکتر شیروی
بهمن ۱۹, ۱۳۹۱
سلام، هنوز که وارد نشده ای فعلا باید تمرکز روی امتحان ورودی کنید. بعد از آن دوباره پیام بگذارید.
رضا
بهمن ۱۶, ۱۳۹۱
با عرض سلام، نظرتون در مورد زمان بوجود آمدن رشته دکتری حقوق تجارت بین الملل در کشور چیست ؟ و اینکه اگر من علاقه مند به ادامه این رشته برای دکتری باشم چیکار کنم؟
دکتر شیروی
بهمن ۱۶, ۱۳۹۱
سلام، دقیقا مشخص نیست ولی فکر کنم ظرف یکی دو سال دکتری حقوق تجارت بین الملل راه اندازی شود.
دانشجو
بهمن ۱۳, ۱۳۹۱
با عرض سلام
استاد بنده دانشجو ترم ۶ دانشگاه علوم قضایی هستم به گرایش حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل علاقه دارم و هر روز مشغول تقویت زبان هستم منتها عده ای میگویند تجارت بین الملل در دستگاه قضا کارایی ندارد و خصوصی بهتر است. استاد نظر شما چیست وقتم رو برای قبولی در کدام رشته متمرکز کنم!
با تشکر استاد
دکتر شیروی
بهمن ۱۳, ۱۳۹۱
سلام، بله خصوصی بیشتر در دادگاه های حقوقی کاربرد عام دارد ولی مسایل تجارت بین الملل نیز در سیستم قضایی ما خیلی شناخته شده نیست و نیاز به قضات آشنا به مسایل تجاری بین المللی است.
خلخالي
بهمن ۱۲, ۱۳۹۱
سلام استاد عزیزم.
نصف کتاب تان را چندباری خواندم القضا چند موضوع پیدا کردم ک اگر بتوانم باهاتون در میان می گزارم مرسی.
منصوری
بهمن ۱۰, ۱۳۹۱
سلام استاد خسته نباشید
میخواستم بدونم واسه کنکور ارشد تجارت بین الملل از ۸تا کتاب حقوق مدنی کدومارو باید بخونیم؟
دکتر شیروی
بهمن ۱۱, ۱۳۹۱
سلام، قطعی نمی شود گفت ولی مدنی ۳، ۴ و ۶ و ۷ مهم تر هستند.
خلخالی
بهمن ۹, ۱۳۹۱
هوالعادل
با سلام خدمت استاد مهربانم،
استاد عزیز بنده کنکاش بسیاری در زمینه مقالات تجارت بین الملل داشته ام و قصد نوشتن مقاله علمی پژوهشی دارم اما متاسفانه نتوانستم موضوع خوبی پیدا نکردم می شود شما بنده را راهنمایی کنید؟
دکتر شیروی
بهمن ۱۰, ۱۳۹۱
سلام، پیدا کردن یک موضوع خوب بخشی از نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی است. وقتی شما نمی دانید در مورد چه چیزی جای کار دارد و می توانید بنویسید، صد در صد اگر کسی به شما موضوعی بدهد نمی توانید در مورد آن بنویسد. سعی کنید با مطالعه موضوع مناسب را استخراج کنید.
آرمان
بهمن ۸, ۱۳۹۱
سلام و احترام
آقای دکتر ظرفیت کارشناسی ارشد رشته تجارت بین الملل در دانشگاه آزاد و سراسری چه میزان است؟ و بازار کار آن همچنین درصد قبولی آن به چه صورت است من سر ۲ راهی مانده ام که برای ارشد مدیریت بازرگانی بخوانم و یا تجارت بین الملل ممنون میشم راهنمایم کنید تا بتوانم راهم را انتخاب کنم و تلاشم را بکنم ممنون از شما….
دکتر شیروی
بهمن ۸, ۱۳۹۱
سلام، از ظرفیت رشته تجارت بین الملل اطلاع ندارم. من تخصصم در زمینه حقوق تجارت بین الملل است. بنظرم هر دو رشته خوب است.
آرمان
بهمن ۴, ۱۳۹۱
سلام آقای دکتر
بنده کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی دارم و برای ادامه تحصیل میخواهم حقوق تجارت بین الملل و یا حقوق تجاری اقتصادی بین الملل را بخوانم لطف میکنید اگر بنده را راهنمایی کنید که کدام رشته بهتر است و در چه دانشگاهایی اعم از آزاد و دولتی تدریس میشود و به طور کل بازار کار این رشته هه چگونه است و اگر منابع اش را بنده بدهبد بی نهایت از شما سپاس گذار میشوم.با تشکر و ارادت فراوان خدمت حضرتعالی
دکتر شیروی
بهمن ۴, ۱۳۹۱
سلام این دو رشته فرق آنچنانی ندارند و تفاوتی نمی کنند. امکان قبولی خود را ملاک قرار دهید.
آرمان
بهمن ۴, ۱۳۹۱
سلام
جناب دکتر بنظر شما با توجه به بازار کار و میزان تقاضای کار جامعه کدام رشته بهتر است برای ارشد وقت و انرژی ام را بگذارم تجارت اقتصادی و یا مدیریت بازرگانی؟
ممنون از شما
دکتر شیروی
بهمن ۶, ۱۳۹۱
سلام، مدیریت شاید بیشتر زمینه کاری داشته باشد.
مهدی
دی ۲۸, ۱۳۹۱
باسلام ودعای خیر
استاد خواستم بونم مدرک پیام نور برای دوره ارشد ودکترامعتبره؟باتشکر
دکتر شیروی
بهمن ۱, ۱۳۹۱
سلام، بله معتبر است.
سعید
دی ۲۲, ۱۳۹۱
با سلام استاد بنده ترم آخر ارشد جزا هستم حدود ۲۰ مقاله دارم (۱مقالهisi و ۳ مقاله علمی پژوهشی و باقی برای کنفرانس های ملی و بین المللی) پایان نامه اینجانب در مورد روان کاوی جرایم جنسی است معدل لیسانسم ۱۶/۹۰ از دانشگاه سمنان و ارشدم ۱۸/۵۰ از دانشگاه پیام نور مرکز تهران ۲۵ سالمه احتمال زیادی میدم دکترای داخل قبول شم ولی خیلی دوس دارم برای دکتری خارج برم به نظر شما:۱-داخل بخونم یا خارج؟می تونم چند ترم داخل بخونم و بعد ترمای آخر برای خارج اقدام کنم؟۳-به نظر شما منطقیه هم برا داخل اقدام کنم و هم خارج و از هر دوشون مدرک بگیرم؟۴-در رشته جزا چه جوری می تونم بورس دولتی بگیرم؟
با تشکر
دکتر شیروی
دی ۲۴, ۱۳۹۱
سلام خیلی عالیه. می توانید بروید خارج حتما اقدام کنید. برای هر دو اقدام کن تا فرصت از دست نرود. برای گرفتن بورسیه باید حسب مورد به دانشگاه های مربوط مراجعه کنید یا اساتیدی را در دانشگاه های خارج پیدا کنید که در زمینه کاری شما fund داشته باشد.