دیدگاه ها و نظرها

  1. مهدی
    پاسخ

    سلام استاد
    می خواستم ازتون بپرسم که ایا کسی که کارشناسی ارشد حقوق خصوصی داره می تونه برای دکترای حقوق تجارت بین الملل از دانشگاه های معتبر خارج پذیرش بگیرد..
    موقعیت شغلی و اینده ی رشته ی حقوق تجارت بین الملل چطور است و در چه حوزه هایی فعالیت می کنند.

  2. تشنه دانش
    پاسخ

    سلام استاد
    این خواسته من یه خورده زیادی و در کمال پر رویی هست اما چیکار کنم خیلی دوست دارم با آدمای بزرگی مثل شما ارتباط داشته باشم…با اینکه میدونم شما وقت ندارید و سرتون شلوغه اما میشه ازتون بخوام روزانه ۱۰ دقیقه با آیدی باهاتون چت کنم ؟ خدا کنه جوابتون نه نباشه…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، برنامه ای که فرمودید را ندارم. ولی تصمیم دارم وقتی را جهت چت با دانشچویان و دوستان اختصاص دهم. شاید از طریق همین سایت این کار انجام شود. باید ابتدا با مهندسین کامپیوتر که خدا را شکر چندتاشان در دسترس هستند و بالاتر از همه خدمات خود را به صورت مجانی به اینجانب ارائه می کنند، در این خصوص مشورت کنم. بلکه آنها مثل همیشه راهی برای این کار پیدا کنند.

  3. دانشجوی حقوق
    پاسخ

    استاد من داشجوی ترم۲ حقوق دانشگاه پیام نور هستم دوست دارم ارشد امتحان بدم و حقوق خصوصی دانشگاه تهران قبول شم هر کاری قرار باشه بکنم انجام میدم فقط از شما میخوام منو راهنمایی کنید چیکار کنم استاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تو رو خدا منو راه نمایی کنید من عاشق این رشته هستم…ممنون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، باعث خوشحالی است که از ابتدا برای خود برنامه دارید. بسیاری از کسانی که در زندگی خود موفق نمی شوند به دلیل نداشتن هدف است. این که بنا دارید که در دانشگاه تهران در فوق قبول شوید، هدف روشن و خوبی است. این روزها دانشجویان زیادی را از اقصی نقاط کشور می شناسم که از دانشگاه پیام نور یا آزاد شهرستان های حتی دور که توانسته اند در دانشگاه های رده اول کشور قبول شوند. این نشان می دهد که مهم همت، برنامه ریزی و داشتن هدف مشخص است که انشاء الله شما دارید. برنامه ریزی کنید، خوب درس بخوانید و از اساتید خوب بهره مند شوید. کتابهای و جزوات خوب نیز به شما کمک می کند. زبان و فقه نیز نقش زیادی در قبولی ارشد حقوق خصوصی ایفا می کند. موفق باشید.

  4. یار قدیمی
    پاسخ

    سلام استاد دوستتون دارم نمی گم کی هستم که ریا نشه آخه من از ریا کاری متنفرم
    صحبت کردن هم بلد نیستم فقط می خواستم بگم از اینکه وبلاگتون رو دیدم خیلی خوشحال شدم و از اینکه دیدم شما علاقمند هستید به ادبیات بیشتر خوشحال شدم بهترین ها را برای شما آرزو می کنم

  5. دانشجو
    پاسخ

    استاد بزرگوار سلام من به عنوان کاراموز قضاوت قراره شروع به کار کنم برای موفقیت در شغل قضا و احقاف حق چکار باید بکنم استاد عزیز شما یه استاد دنیا دیده و دانشمند هستید چرا اساتید طراز اول حقوق کمتر به قضاوت روی میارن علل رکود رویه قضایی در کشور ما چیه چرا ارائ دادگاه ها توسط اساتید در مجلات معتبر مورد نقد و بررسی قرار نمیگیره به تعبیر دکتر میرحسین عابدیان که هم استاد دانشگاه بهشتی هستن و هم قاضی گویی در برخی کشورها مسابقه ای بین اساتید برای نقد ارائ دادگاه ها وجود داره استاد عزیز یه روایت دیدم که قضات چهار دسته اند سه گروه در جهنم و یک گروه در بهشت اما از خوندن کتاب زندگی من دکتر کاتوزیان و نیم قرن در دادگستری دکتر اخوندی که مثل شما دوستشون دارم روحیه میگیرم یاد شادروان دکتر عبدالحسن علی ابادی دادستان کل کشور بخیر و راهش پررهرو یاد استاد عاشق عدالت و انسانیت دکتر رضا نوربها بخیر روانش شاد استاد برای این کوچکترین شاگردتون دعا کنید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، شغل قضاوت از شغل های خیلی خوب و موثر حقوق است و افراد صالح و توانا مناسب است این شغل را انتخاب کنند و الا خدای نکرده افراد ناصالح ممکن است جای آنها را بگیرند. شغل قضاوت پرمخاطره و از شغل های سخت است: هم از جهت کار حرفه ای و احقاق حقوق مردم و تسلط به مبانی، اصول و قوانین و هم از جهت امکان لغزش که در این رشته که ساده ترین و در عین حال خطرناکترین آن عجب و تکبر و مشکل ترین آن فساد و حق و ناحق کردن برای جیفه دنیا است. بدین جهت است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله نسبت به آن تحذیر کرده اند که افراد سست ایمان گرد این شغل نچرخند که امکان لغزش در آن بسیار است.

  6. احسان
    پاسخ

    با عرض سلام
    بنده دانشجوی ترم آخرکارشناسی زبان انگلیسی هستم و از آنجا که علاقه مند به مباحث حقوق عمومی و حقوق تجارت بین الملل هستم وبا عنایت به اینکه از لحاظ زبان هیچ گونه مشکلی ندارم لذا جهت انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد دچار تردید هستم خواهشمند در این زمینه کمی بنده را راهنمایی بفرمایید تا بتوانم انتخاب رشته مناسبی انجام دهم و توصییه حضرتعالی جهت انتخاب این دو گرایش چیست؟ از نظر شما کدامیک از این دو رشته مناسب اشخاصی همانند اینجانب است؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، در مورد سوال شما، می توان چند عامل را مطرح کرد. اول این که امکان قبول شدن شما در حقوق عمومی بیشتر از حقوق تجارت بین الملل است زیرا رقابت و میزان پذیرش در تجارت بین الملل خیلی محدودتر از حقوق عمومی است. حقوق عمومی برای شما راحتر از حقوق تجارت بین الملل است زیرا در رشته تجارت بین الملل شما باید تسلط خیلی خوبی بر حقوق قراردادها داشته باشید و چون لیسانس شما زبان انگلیسی است طبیعتا باید حقوق قراردادها را به طور جدی فرا بگیرید. البته دانستن زبان انگلیسی برای رشته تجارت بین الملل یک امتیاز است. امکان پیدا کردن کار پس از فارغ التحصیلی در رشته تجارت بین الملل زیادتر است.

  7. سادات
    پاسخ

    استاد عزیز با سلام و احترام مجدد
    من از لحاظ زبان خیلی ضعیف هستم ولی تمام برنامه ام را گذاشته ام که با جدیت زبان خصوصا زبان تخصصی حقوق بخوانم
    ایا اموزشگاه یا برنامه ریزی خاصی دارید که به من معرفی کنید
    برای پیشرفت در این موضوع خیلی جدی هستم.
    ممنون از بزرگواریهایتان

  8. سادات
    پاسخ

    استاد بزرگوار سلام و عرض ادب و احترام
    لطفا در مورد حقوق نفت و کاز مرا راهنمایی بفرمایید که منابع این رشته چیست و ایا برای کلاسهای کنکور دکتری موسسه ای را معرفی می فرمایید ؟؟
    از لطف شما سپاسگزارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، رشته حقوق نفت و گاز جدیدا در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران راه اندازی شده است و بنا است که دانشگاه شهید بهشتی نیز در ترم آینده کارشناسی ارشد و دکتری را راه اندازی کند. در دانشگاه تهران رشته نفت و گاز از گرایش حقوق عمومی انتخاب شده اند ولی وضعیت دانشگاه شهید بهشتی را اطلاع ندارم. دکتری این رشته بنا است در دانشگاه تهران زیر نظر حقوق خصوصی نیز راه اندازی شود. به هر حال این رشته در ابتدای راه است تا ببینم چه می شود. در مورد مواد امتحانی نیز اطلاع خاصی ندارم. فکر نمی کنم در ایران موسسه ای وجود داشته باشد که برای آمادگی کنکور دکتری رشته های حقوق صلاحیت داشته باشد.

  9. سروش نیا
    پاسخ

    باسلام و عرض ارادت. آقای دکتر نظر حضرتعالی در مورد امکان یافتن شغلی (مناسب )یرای فارغ التحصیل رشته حقوق تجارت بین الملل از دانشگاه آزاد در خارج از ایران چیست؟ آیا در دیگر کشورها این رشته جایگاه برتری دارد؟سباسگزارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، فرقی بین دانشگاه آزاد و دولتی وجود ندارد. آنچه اهمیت دارد این است که توانایی ارائه خدمات خدمات وجود داشته باشد. مشکلی که در رشته های مثل تجارت بین الملل وجود دارد این است که بدون داشتن تخصص و تجربه عملی امکان پیدا کردن شغل مناسب در ایران یا خارج وجود ندارد. باید ابتدا در جاهای کوچک و با توقعات کمتر شروع کرد و بعد از کسب تجربه دنبال فرصتهای شغلی بهتری گشت.

  10. همیشه دانشجو
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد فرزانه ام
    استاد دانشگاه اعلام کرده تا پایان ترم دو بایستی موضوع پایان نامه تصویب شود و گرنه از انتخاب واحد ترم سه ممانعت می شود و من همچنان در خم کوچه اول مانده ام!! و مثل همیشه محتاج کمک های دلسوزانه شما هستم !
    استاد کاملا واقفم که این وظیفه خودم است که مطالعه کنم و موضوعم را پیدا کنم ولی قبول بفرمایید با وجود آزمون وکالت و گستردگی موضوع و عدم آشنایی قبلی با رشته خیلی سخته که با گذشت یک ترم واقف به موضوع شد !لذا از شما خواهشمندم که حوزه هایی که در رشته ام کار کمتری شده و می توان برای پایان نامه برگزید را به من معرفی کنید تا مطالعه ام را برای انتخاب موضوع روی منابع آنها متمرکز کنم .
    با سپاس فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اصولا مشکل با معرفی یک یا چند موضوع حل نمی شود زیرا ممکن است موضوع مورد نظر اینجانب برای شما جذابیت نداشته باشد، منابعش را نتوانید تهیه کنید و یا استاد مورد نظر در دسترس نباشد. بهتر است اول استاد خود را تعیین کنید و سپس تلاش کنید با کمک همان استاد موضوعی را انتخاب کنید. هر زمانی که پیش استادتان می روید یک لیست از موضوعات را با خودتان ببرید و تلاش کنید با حک و اصلاح یکی از موضوعات که مورد نظر خودتان و استادتان است، موضوعی را انتخاب کنید. موفق باشید.

  11. مهدی گائینی
    پاسخ

    استاد معظم جناب دکتر شیروی معلم ادب واخلاق دوران نوجوانیم ،سالها درخاطراتم جستجویت می کردم خشنودم از اینکه با حلول ماه ربیع الاول (سال ۱۴۳۳برابربا ۹۰/۱۱/۰۴ )باارسال آدرسی از طریق برادربزرگوارت ، درزندگیم طلوع دوباره نمودی . حال شما مثل همیشه استاد تمام هستی و من همپچنان شاگرد البته ناتمام افتخار میکنم که همچنان شاگرد هستم چرا که آرزوی شاگرد درمحضراستاد را قران با یالیتنی کنت ترابا اشارت داده است و شاگردی هم بر ما زیادتی است اگربه جسارت نیانجامد، درهرحال خوشحالم . قدر دان وجود با برکت شما.

  12. منتظری
    پاسخ

    سلام بر استاد بزرگوارم
    امیدوارم که حالتون خوب باشه و روزگار بر وفق مرادتون !
    استاد احساس می کنم به حوزه سرمایه گذاری در رشته ام خیلی علاقه مند شدم برای مطالعه کتاب international law on foreign investment – sornaraja رو به من معرفی کردند. با توجه به اینکه این کتاب ترجمه نشده و من هم خیلی مسلط به زبان انگلیسی نیستم و خوندنش حتما خیلی طول خواهد کشید به نظر شما این کتاب برای من انقدر مفید هست که شروع به خواندنش کنم ؟ضمن اینکه فصل سرمایه گذاری کتاب شما به همراه کتاب سرمایه گذاری خارجی دکتر پیران رو قبلا مطالعه کردم.
    با سپاس فراوان از همه کمک هایی که همیشه به من می کنید.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، کتاب خوبی است که در بخش سرمایه گذاری خارجی کتاب حقوق تجارت بین الملل نیز مورد استفاده و ارجاع قرارگرفته است. بنظرم می آید که در وضعیت شما بهتر است کتابهای عامتر در زمینه حقوق تجارت بین الملل را مطالعه کنید. یکی از کتابهای خوب کتاب اشمیتوف است که چاپ خیلی قدیمی آن در ایران ترجمه شده ولی توصیه من مطالعه متن انگلیسی کتاب است به خصوص اگر چاپهای جدید آن را پیدا کنی. مشخصات کتاب عبارت است از:
      Schmitthoff’s Export Trade: The Law and Practice of International Trade
      The Law and Practice of International Trade، ۱۱th ed, Sweet & Maxwell, 2007

  13. 000
    پاسخ

    سلام بر استاد فرزانه ام
    در شروع ترم جدید از شما خواهشمندم که کلاسهای داوری و تجارت بین الملل تون رو ساعت ۸ صبح برگزار نکنید تا این دانشجوی مشتاق هم بتواند در کلاسهای پر بار شما شرکت کند
    استاد نمی دانید ترم قبل از اینکه فقط توانستم دو بار سر کلاس داوریتان شرکت کنم چقدر ناراحتم !
    با آرزوی سلامتی شما
    سپاس

  14. سعیده کمالی
    پاسخ

    با سلام مجدد خدمت استاد گرامی.از پاسخ شما بسیار ممنونم.

  15. kamran
    پاسخ

    استاد سلام من دانشجو کارشناسی هستم و مشتاق راهنمایی شما.میخواستم اطلاعاتی راجع به حقوق بینالملل مقطع ارشد وشرایط کاری وکلا زمینه کاری این رشته راهنمایی بفرمایید سپاسگزار

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، رشته حقوق بین الملل عمومی یکی از رشته های مهم حقوقی است. بیشتر کاربرد آن در زمینه روابط دولتهابایکدیگر و با سازمان های بین المللی است. بنظرم اگر در زمینه همکاری های اقتصادی و تجاری کار کنید بیشتر امکان استفاده در شرکتهای خصوصی را پیدا می کنید، والا مباحث صرف و کلاسیک حقوق بین الملل کاربرد محدودی در روابط خصوصی دارد و پیدا کردن شغلی که بتوان از تخصص مربوط استفاده کرد خیلی مشکل است.

  16. سعیده کمالی
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد گرامی من قبلا برای شما پیام فرستادم .دانشجوی سابق شما در حقوق خصوصی دانشگاه مفید بودم.برای دکترا به حقوق قراردادهای نفتو گاز علاقه دارم اما هیچ اطلاعاتی ندارم.در این فرصت کوتاه راهنمایی شما بسیار ارزشمند خواهد بود.لطفا دو کتاب یا جزوه در زمینه فوق و تجارت بین الملل معرفی کنید که به احتمال زیاد منبع امتحان است.با سپاس بسیار وتقدیم احترام

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، من از نحوه امتحان اطلاعی ندارم حتی دقیقا نمی دانم که چه دانشگاهی می خواهد که دانشجوی دکتری حقوق نفت و گاز بپذیرد. فکر نمی کنم دانشگاهها واقعا آمادگی پذیرش دانشجو در این رشته را در شرایط موجود داشته باشند، هم از حیث استاد و هم از حیث منابع . تازه امسال دانشکده حقوق دانشگاه تهران کارشناسی ارشد این رشته را آورده است و طبیعتا باید چند سالی طول بکشد که برای دکتری آمادگی حاصل کند. با این که سالها در دانشگاه ها حقوق تجارت بین الملل در مقطع ارشد وجود دارد، هنوز دکتری آن راه نیفتاده است. به هرحال من کتاب حقوق تجارت بین الملل و سایر مقالات مربوط خودم که در سایت قابل دسترسی است را برای مطالعه توصیه می کنم.

  17. محمد حمید منتظری
    پاسخ

    با سلام به استاد بزرگوارم
    جناب استاد بنده در نظر دارم انشالله یک کلینیک مشاوره حقوقی با شعب قم و تهران تاسیس کنم و از همکاری فارغ التحصیلان ارشد و دکتری رشته های مختلف حقوق استفاده کنم. که البته بخشی از فعالیت های آن مشاوره حقوقی و و کالت در قراردادهای تجاری بین المللی و دیگر امور حقوقی مربوط به تجارت بین المللی است .
    در این زمینه به راهنمایی تفصیلی شما نیازمندم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، از این که ایده های بلندی دارید، باعث خوشحالی است. طبیعتا در هر کاری باید جوانب امر را سنجید و به تدریج کار را گسترش داد. نباید بلند پروازی زیاد مانع حرکت و رسیدن به هدف شود. ورود به عرضه تجارت بین الملل طبیعتا نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد که همه جا در دسترس نیست و البته ارزان نیز نیست. ثانیا، جلب نظر شرکتها و موسسات برای ارجاع کارهای بین المللی خود به یک مرکز تازه تأسیس نیاز به اعتماد سازی و گذشت زمان دارد. به هر حال موفق باشید.

  18. مرصاد
    پاسخ

    ممنون از لطف و نظر شما استاد عزیز و فرزانه.موضوع انتخاب شده رو همانطور که حضرتعالی اشاره نمودید در چارچوب عرف ومعاهدات بین المللی رو قصد دارم کارکنم.به نظر شما این موضوع قابلیت طرح دارد و عنوان انتخاب شده خوبه یا تغییری رو در عنوان لحاظ کنم.با تشکر فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      بنظرم «سو استفاده از مصونیت دیپلماتیک در حقوق بین الملل» کفایت می کند و ضمانت اجراها در دل این موضوع هست و نیازی به ذکر آن درعنوان نیست. موفق باشید.

  19. مرصاد
    پاسخ

    سلام استاد عزیز و فرزانه.من میخواستم موضوعی رو با عنوان سو استفاده از مصونیت دیپلماتیک و ضمانت اجرای ان ر حقوق بینالملل رو برای تز دکتری خارج از کشور انتخاب کنم به نطر شما میشه روی این موضوع کار کرد.ممنون از بزرگواری شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بنظرم موضوع خوبی است. فقط باید مشخص شود که این موضوع را در چارچوب عرف بین المللی و معاهدات موجود بحث خواهی کرد یا دنبال ایجاد مبانی جدید هستید

  20. مسعود دورقی(دانشگاه آزاد اهواز)
    پاسخ

    سلام
    استاد عزیز، چند نکته در خصوص سوالی که چندی پیش مطرح کردم(مواعد اعتراض در ق ت و ق آ د م) می خواهم به عرضتون برسونم.
    در ق ت ایران،سه مورد تعرض به حکم در نظر گرفته شده ۱. اعتراض ۲.استیناف(پژوهش) ۳.فرجام خواهی
    اعتراض هم که یک حالت خاص و موردی برای تاریخ توقف هستش که در همان شعبه ی صادر کننده ی رأی اعلام می شود.
    همانطور هم که شما فرمودید و می دانیم، ق آ د م که در سال ۷۹ تصویب شد آخرین اراده ی قانونگذار هستش که می دانیم سبک اعتراض به احکام در آن با سبک ق ت تفاوت دارد.
    در این زمینه می دانم که اختلاف نظر هستش و عده ای معتقدد که چون قوانین ق ت قانون خاص هستند پس همین مواعد باید در نظر گرفته شوند(که مثل اینکه شما هم موافق این نظرید که بنده هم با آن موافق هستم و اصل هم اینست )
    ولی الان عده ای دیگری از قضات و علمای حقوق که در مثل اینکه اکثریت هم هستند معتقدند که ق آ د م از قوانین آمره هستش و باید آخرین اراده رو قانونگذار رو در نظر بگیریم.
    تا جایی که اطلاع دارم اکنون هم در رویه دادگاه ها،نظر دوم رو پذیرفته اند…!!!
    استاد،آیا این درست است؟!!
    درست است که زمان تصویب آ د م جدیدتر است ولی ق آ د م یک قانون عام است چطور باید به قانون خاص سابق اثر بکنه و بنوعی اون رو نسخ کنه!!!
    ممنون میشم یخورده بیشتر توضیح بدهید (شرمنده که مقداری طولانی شد)
    ارادتمند شما مسعود دورقی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، همانطور که قبلا بیان شد، قوانین خاص با قوانین عام بعدی نسخ نمی شوند زیرا از ابتدا نیز قوانین عام وجود داشته است و قوانین خاص آن را تخصیص می زده است. حالا نیز اگر قانون عام تغییر کند، قانون خاص را نسخ نمی کند بلکه این قانون عام به وسیله قانون خاص قبلی تخصیص می خورد. انحراف از این اصل به دلیل قاطع نیاز دارد، در غیر این صورت به توجهی به اصول حقوقی یک کشور خواهد بود و حقوق را وارد سلیقه و برداشت غیر منطقی و اصولی خواهد کرد.

      • عربی
        پاسخ

        با عرض سلام در مورد سوال و جواب نسخ یا تخصیص قانون خاص توسط قانون عام لاحق باید عرض کنم معمولا مقنن در این مورد تصریح می کند. ماده ۵۲۹ ق.آ.دم. سایر قوانین مغایر را ملغی دانسته است. نمونه دیگر ماده ۱۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری سال ۸۷ است که موارد مغایر را الغا کرده است. بنابرابن به نظرم بحث در این مورد بی وجه به نظر می رسد و قضات به بی راهه رفته اند. به عبارت دیگر ما در مورد امور تجاری آیین دادرسی خاصی نداریم. به ماده ۱ ق آ.دم. توجه فرمایید. ادبی کارشناس ارشد حقوق خصوصی

        • دکتر شیروی
          پاسخ

          سلام، خیلی قاطع صحبت نکنید. یک حقوقدان همواره در اظهار نظر خود جانب احتیاط را می گیرند. در همه قوانین موخر قوانین نسخ شده قید نمی شود و اکثر فقط قید می شود که قوانین مغایر لغو می شود.

  21. تقاضا
    پاسخ

    سلام استاد کاش عکس رو سایتتون رو جدید می کردید تا ما قیافه ی امروزی تون رو تو سایتتون ببینیم .

  22. احسانی
    پاسخ

    به نام خدا
    با سلام خدمت استاد گرانقدر دکتر شیروی
    بنده دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس هستم .در سال ۸۸ افتخار حضور در کلاس متون حقوقی شما را که در آن دانشگاه تشکیل شد داشتم ولی متاسفانه آن کلاس ادامه نیافت و به یک جلسه محدود شد. مسوولان دانشگاه می گفتند شما کسالت دارید به هر حال امیدوارم اگر کسالتی بوده برطرف شده باشد .غرض از مزاحمت سایت شما را به طور اتفاقی دیدم و خیلی برایم جالب بود. در مرحله تهیه پایان نامه هستم با موضوع مذاکره مجدد در قراردادهای سرمایه گذاری بین المللی . مطالبی که جمع آوری کردم همه از منابع انگلیسی بوده و پایان نامه ام یک حالت تطبیقی پیدا میکند . دلم می خواهد در یک فصل به این موضوع در ایران بپردازم ولی چیز زیادی به ذهنم نمی آید. حداقل می خواستم اگر امکان دسترسی به قراردادهای نفتی کشورمان وجود داشته باشد به دلیل مطرح شدن احتمالی این موضوع در آنها و اینکه مذاکره مجدد اصولا در این قراردادها بیشتر رخ می دهد این موضوع را بررسی کنم. می خواستم بپرسم آیا به نظر شما منابعی در این زمینه وجود دارد؟و کلا در زمینه این موضوع اگر راهنمایی خاصی به نظرتان می رسد به این دانشجوی کوچک ارائه بفرمایید .

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، موضوع مذاکره مجدد در قراردادهای سرمایه گذاری نفتی در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ اوج گرفت که کشورهای تولید کننده با دیدگاه های جدیدی در جامعه جهانی حضور پیدا کردند. در ایران بعد از انقلاب، قراردادهای نفتی عمدتا به صورت خرید خدمات (بیع متقابل) منعقد شده است و به آن صورت مثل قراردادهای مشارکت در تولید یا مشارکت در سرمایه گذاری یا امتیازی نیست که ضرورت انجام مذاکرات مجدد را ایجاب کند. مذاکرات برای حل و فصل مسایل فراروی یک قرارداد همشه بوده و هست ولی از موضوع شما جدا است.

  23. علی خیری
    پاسخ

    سلام استاد عزیز
    خدا را شاکرم که هم سالها پیش افتخار شاگردی حضرتعالی را داشته ام و هم این سالها از حضور حضرتعالی گاه گاهی حظ وافر دارم. البته شاگردانی مثل بنده همواره بار پرسشهای بجا و نابجای خود را بر دوش استاد می گذارند.
    اما بعد… استاد اگر ممکن است کمی در خصوص مسئولیت مدنی رسانه و مصادیق فعل زیان بار آنها توضیح بفرمایید و چند منبع اعم از کتاب و مقاله هم معرفی بفرمایید.
    از اینکه از طریق سایت نیز امکان گفت و گو و آموختن از خرمن دانش شما را دارم، بسیار مسرورم.
    شاگرد کوچک شما
    علی خیری

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بر شما جناب خیری، ار اظهار محبت شما متشکرم. رسانه هم مانند هر وسیله دیگر مثل ارتباطات جمعی یا غیر آن می تواند باعث ورود خسارت به دیگری شود. این خسارات ممکن است معنوی یا مادی باشد. طبیعتا تا حدی که ماده ۱ قانون مسوولیت مدنی یا سایر مواد در قانون مدنی در خصوص اتلاف یا تسبیب محقق شود، فرد زیان زننده مسوول خواهد بود. بنظرم فرقی از این جهت بین این روش ایراد خسارت با سایر روش ها وجود ندارد.

  24. محمد جواد رهسپار
    پاسخ

    سلام استاد بزرگوار من دو ترم در دانشکاه مفید افتخار شاگردی شما رو داشم یه سوال دارم شما در کتاب حقوق تطبیقی که انصافا بهترین کتاب حقوق تطبیقی هست که دیدم نوشتید یکی از مشکلات دانشجو در مطالعات تطبیقی استناد به قوانین متروک هست من قصد دارم در پایان نامم در خصوص شکایت از ارا در امور حقوقی مطالعه تطبیقی با حقوق یکی از کشورهای عربی مثل سوریه یا عراق یا لبنان انجام بدم حالا برای پیدا کردن متن قانون جدید این کشورها و دستیابی به تالیفات به روز در حقوق این کشورها از چه طریق باید اقدام کنم که به خطا نرم یه جمله هم عرض ارادت استاد عزیز کاش میدونستید دانشجوها چقدر شما رو دوست دارند محبت شما تو قلب شاگردان شماست

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، در ایران اطلاعات زیادی در مورد حقوق کشورهای سوریه و لبنان وجود ندارد و از جهت کتب و منابع حقوقی خیلی ضعفیف است. البته یه سری کتابهای عام حقوقی وجود دارد مثل الوسیط که در مورد این کشورها هم تا حدی قابل اجرا هستند. بنظرم تسلط بر عربی و جستجو در سایت های عربی شاید به شما کمک محدودی کند.

  25. سروش نیا
    پاسخ

    استاد گرانسنگ سلام وعرض ادب.خدمت شما عرض شود که بنده فارغ التحصیل رشته حقوق در مقطع کارشناسی می باشم.از کتب تالیفی حضرتعالی (متون حقوقی و حقوق تطبیقی) در طول تحصیل بهره بردیم.رشته مورد علاقه اینجانب حقوق تجارت بین الملل می باشد اما سوالی که برای بنده مطرح است حوزه کاری و میزان مانور این رشته در کشور ما ودیگر کشورها است و اینکه آیا فارغ التحصیلان این رشته غیر از تدریس می توانند امیدوار به یافتن کار باشند یاخیر ذهن بنده را به خود مشغول نموده است. از باسخ شما به این سوال ممنون خواهم شد.به امید دیدار

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، قبلا در این خصوص در همین دیدگاه ها و نظرها مطالبی گفته شده است که می توانید مراجعه کنید. بزودی در بخش نوشته ها به صورت مفصل تر موضوع را تشریح خواهم کرد.

  26. مسعود دورقی(دانشگاه آزاد اهواز)
    پاسخ

    سلام
    استاد عذر میخوام یک سوالی از حضورتان داشتم
    بعد از اینکه دادگاه در حکم خود زمان توقف تاجر را تعیین کرد و حکم به ورشکستگی تاجر را صادر نمود،در خصوص مهلت های اعتراض به حکم و به تاریخ توقف تعیین شده،مهلت های مندرج در قانون تجارت باید رعایت بشوند و یا مهلت های مذکور در ق آ د م؟
    ممنون میشم اگه در این خصوص اندکی توضیح بفرمایید.
    سپاسگذارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، اصولا وقتی قانون خاصی مثل اوقات مذکور در قانون تجارت برای توقف تاجر وجود داشته باشد، و قانون عامی مثل آیین دادرسی مدنی موخر التصویب باشد، در صورت تعارض بین قانون خاص مقدم و قانون عام موخر، اولویت با قانون خاص است. مورد استثنایی وقتی است که از کلیه اوضاع و احوال فهمیده شود که تغییر در قانون عام در صدد تغییر مقررات خاص نیز است که در مانحن فیه این امر استثنایی مسجل نیست و بنابراین مقررات قانون تجارت مقدم بر قانون آیین دادرسی مدنی است.

  27. دانشجوی حقوق خصوصی
    پاسخ

    سلام وعرض ادب خدمت استاد گرامی!
    میخواستم اگر امکان دارد نظر شمارا در مورد چند موضوع برا پایان نامه جویا شم. “اصل قائم مقامی بیمه گر در قراردادهای بیمه” و”لزوم داشتن نفع قابل بیمه در قراردادهای بیمه” و” ماهیت حقوقی بیمه های اعتباری” و”قاعده تقلب در حقوق اعتبارات اسنادی”
    اگر این موضوعات مناسبند جنابعالی کدامیک را پشنهاد میکنید؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، موضوع “اصل قائم مقامی بیمه گر در قراردادهای بیمه” و “لزوم داشتن نفع قابل بیمه در قراردادهای بیمه” موضوعات خوبی است ولی این موضوعات شناخته شده است و در جاهای گوناگون کار شده است. باید بررسی کنید و مطمئن شوید که خیلی تکراری نباشد. موضوع ” ماهیت حقوقی بیمه های اعتباری” موضوع مشخص و محدودی است و معلوم نیست که منظور شما از آن بیان چه مباحثی است. موضوع آخر ”قاعده تقلب در حقوق اعتبارات اسنادی” نیز برایم روشن نیست که چه مباحثی را می خواهید پوشش دهید. پایان نامه ها و رساله های گوناگونی در مورد اعتبار اسنادی نوشته شده و معمولا مباحث تقلب نیز قدری بحث شده است. به هر حال پیدا کردن موضوعات بکر خیلی سخت است، چون آن موقع منابع برایش وجود ندارد.

  28. محمد
    پاسخ

    سلام
    اقای دکتر برای یک پرونده وکالت میخواستم با شما یا دفترتون تماس بگیرم لطفا با من تماس بگیرید
    مرسی
    ۰۹۳۸…..

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، متأسفانه وکالت نمی کنم و دفتر وکالت نیز ندارم. به هر حال به عنوان یک معلم در خدمت کسانی هستند که به کمک اینجانب نیاز دارند.

  29. مهدی کمالی قالیباف
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد فرزانه جناب دکتر شیروی :
    بنده دانشجوی ترم سوم کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه اصفهان هستم.من در کارشناسی رشته مهندسی شیمی خوانده ام.من علاقه فراوانی دارم که برای پایان نامه ام بر روی مباحث نفتی-گازی کار کنم که در حال حاضر نیاز به پژوهش دارد .دو روز پیش در خدمت جناب دکتر ضیایی بیگدلی بودم.ایشان پیشنهاد کردن که با حضرتعالی مشورت کنم .حالا از حضرتعالی درخواست دارم که راهنمایی ام کنید .اگر ممکن هست یک استاد که بعنوان استاد راهنما بتوانم با ایشان کار کنم هم معرفی کنید.البته تمایل خودم این هست که اگر قابل بدانید با حضرتعالی کار کنم که بسیار منت زیادی را بر من گذاشته اید.
    در پایان از این همه حس مسئولیت حضرتعالی در راهنمایی دانشجویان تشکر میکنم و از خداوند سلامتی و توفیق روز افزون را برای حضرتعالی و خانواده محترم تان از خداوند خواستارم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بسیار خرسندم که جوانان این مملکت پس از ۱۰۰ سال از کشف نفت در این سرزمین به مباحث مربوط به حقوق انرژی و به خصوص نفت و گاز علاقه نشان می دهند. مباحث مربوط به معاهدات دو جانبه و چند جانبه در زمینه حقوق انرژی (مثل معاهده منشور انرژی)، ارتباط سیاست ها متخده و قوانین کشورها در خصوص انرژی با معاهدات دو جانبه و چند جانبه (مثل سازمان تجارت جهانی) و همچنین ارتباط سازمانهای بین المللی با یکدیگر مثل اکو و سازمان تجارت جهانی از جمله موضوعاتی است که می توانید برای پایان نامه انتخاب کنید.
      در خصوص معرفی استاد جهت راهنمایی پایان نامه نیز به اطلاع برسانم که گروه های آموزشی در دانشگاه ها معمولا در مقابل پذیرش استادهای خارج از گروه مقاومت می کنند و اجازه نمی دهند که افراد متخصص از سایر دانشگاه ها بتوانند حداقل در موضوعات تخصصی استاد راهنما شوند. حتی در صورتی که دانشجو با تلاش زیاد و اصرار بتواند از این موانع بگذرد و استادی را از دانشگاه دیگر معرفی کند، با مشکلات بعدی روبرو خواهد شد. هر چند این امر در همه جا به نحو یکسانی وجود ندارد، با این حال به دانشجویان عزیز که خیلی دوستشان دارم و تمایل ندارم که در فرآیند دفاع از پایان نامه دچار مشکل شوند، توصیه می کنم که یکی از همان اساتید گروه خود را انتخاب کنند و از فکر انتخاب استاد دیگر از سایر دانشگاه ها خودداری کنند.

  30. بنت الهدی نیکنامی
    پاسخ

    به نام خدا
    با سلام خدمت استاد محترم
    هر چند بنده سعادت تلمذ حضورتان را نداشتم ولی از مقالات جنابعالی استفاده فراوان بردم لذا بر خود واجب دیدم از شما استاد محترم کمال تشکر و قدردانی را بنمایم انشاء الله همیشه تندرست باشید
    دانشجوی کوچک شما نیکنامی

  31. محمد حمید منتظری
    پاسخ

    با سلام به استاد بزرگوار دکتر شیروی
    نمیدانم من را به خاطر می آورید یا نه اما بعد از گذشت ۵ سال از کلاس هایی که باشما در پردیس داشتم هنوز خاطری نیک از شما به یادگار دارم گرچه در بعضی مسائل با شما اختلاف نظر داشتم اما چون مهر استاد در قلب من از جنس مهر پدریست حقیقت این است که بسیار شما را دوست میدارم
    راستی کتاب حقوق تجارت بین الملل شما را همین چند روز پیش در کتاب فروشی دیدم و تهیه کردم که حتم دارم برای علم و کار من بسیار سودمند خواهد بود.
    با تشکر ما را در دعای خود فراموش نکنید

  32. كاشاني زاده
    پاسخ

    با سلام و ادب خدمت استاد گرامی
    می خواستم راهنماییم کنید در مورد چاپ مقاله در مجلات ISI. اینکه چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟ در چه موضوعاتی از استقبال بیشتری برخوردار می شه؟ آیا برای ماها چاپ مقاله در هر یک از مجلاتی که در اینترنت به عنوان مجله ISI معرفی می شند با محدودیتی مواجه نیست؟ و هر نکته دیگه که برای تهیه چنین مقاله ای باید دونست. خیلی ممنون از توجه شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، در نوشتن مقاله ابتدا باید موضوع مناسبی انتخاب شود و تیتر جذابی برای آن برگزیده شود. سپس تلاش کرد که مطالب مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته و به نحو منطقی و به زبان ساده تدوین گردد. بدین منظور در مقدمه مقاله باید ضمن بیان کلی موضوع، سوال اصلی و نحوه دسته بندی مطالب بیان گردد. سچس مطالب به صورت منطقی دسته بندی و ارائه گردد. مهمترین ویژگی یک مقاله خوب تازگی و محتوی استدلالی و انتقادی است. در برخی از موضوعات جنبه توصیفی مسئله بیشتر است و در برخی دیگر مسایل تحلیلی و تطبیقی آن. برای نوشتن مقاله خوب باید تمرین کرد. این کار را باید با یک استاد انجام داد تا از تجارب وی بهره مند گردید و بتوان مقاله را در مجله ای علمی پژوهشی چاپ کرد. نوشتن مقاله در ISI نیز ممکن است. بزرگترین مشکل زبان نوشتاری انگلیسی است که مانع جدی محسوب می شود.

  33. مهتاب فروتن
    پاسخ

    با عرض ادب و احترام خدمت استاد گرامی

    استاد عزیز با این که هنور ۲ سال از اخرین کلاس من با شما میگذره و لی هنوز نمیتونم فراموش کنم کلاس ها ی شما رو که پر از معنا بودند هر لحظشون…..

    امیدوارم لایق این باشم که بتونم تمام این درسها روبه جامعه ی علم و اخلاق باز گردونم

    به امید آن روز

    و با امید سلامتی روز افزون شما استاد گرمی.

  34. مریم جهانشاهی
    پاسخ

    سلا م ودرود براستاد گرانقدر جناب دکتر شیروی
    بنده دانشجوی کارشناسی ارشد هستم وافتخار این رو داشتم از محضر شما در کلاسهای ارشد بهره ببرم. اما متاسفانه در انتخاب موضوع دچار مشکل شده ام بنظر جنابعالی مضوع حمایت از مصرف کننده در قراردادهای الکترونیک در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی با توجه به اینکه سطح زبان بنده متوسطه میتونه موضوع خوبی باشه؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، عین این موضوع تحت عنوان پایان نامه قبلا کار شده است. فکر می کنم چند جا کار شده است. موفق باشید.

  35. فرزند
    پاسخ

    با سلام
    بدون اغراق باید اعلام کنم که آقای دکتر شیروی علاوه بر اینکه استاد نمونه ای هستند پدر نمونه می باشند و همچنین بسیار خانواده دوست. از هیچ زحمتی برای خانواده خود هرگز دریغ نکرده است و نه تنها به عنوان پدری بسیار مهربان و دلسوز بلکه به عنوان راهنمای بینهایت ارزشمند فرزندان خود را همیشه راهنمایی و بهترین مسیرها هدایت کرده. من خود به عنوان دانشجو هرگز استادی ندیدم که دانشجوهایش تا اندازه از ایشان راضی و خوشنود باشند. امیدوارم قدر ایشان را بدانید چون حتا در جواب دادن به سوالاتتان با شور و اشتیاق فراوان عمل میکنند. داشتن ایشان به عنوان پدرم بزرگترین نعمتی است که خداوند به من عطا کرده است.

    پدر ، می‌بخشد بی‌دریغ و دوست‌می‌دارد بی‌چشمداشت

    پدر ، کار می‌کند آن‌گونه که شمع می‌‌سوزد

    او در تب و تاب ، خود را آب می‌کند

    تا که گرما و روشنی به من و شما ببخشد

    تنها خداست که به خلوت و تنهایی پدران راه دارد

    تنها خداست که می‌داند پدران چه می‌کشند و چه‌ها در دل دارند

    پدران حضوری سبکبال دارند ، به چشم نمی‌آیند

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام عزیزم، تنها می توانم نوشته “تقدیم به تو” را در جوابت به تو تقدیم کنم.

  36. 000
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد بزرگوارم
    استاد من با یکی از دانشجوهای حقوق خصوصی قصد داریم مقاله ای در زمینه داوری بنویسیم ولی در انتخاب موضوعی که مشترک بین دو رشته ی تجارت و خصوصی باشد عاجزیم ! می شود شما در این زمینه به ما کمک فرمایید ؟
    بسیار سپاسگذارم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، کلیه موضوعات مربوط به داوری تجاری بین المللی از یک طرف به حقوق خصوصی مربوط است زیرا دعاوی خصوصی افراد را حل و فصل می نماید و از طرف دیگر مربوط به حقوق تجارت بین الملل است زیرا دعاوی مربوط به یک رابطه تجاری بین المللی را حل و فصل می نماید. بنابراین از این جهت مشکلی نیست و می توانید هر موضوع مربوط به حل و فصل دعاوی تجاری بین المللی را انتخاب کنید. برای پیدا کردن موضوعی در این خصوص، می توانید به فصل آخر (حل و فصل اختلافات) در کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب مراجعه کنید

  37. Farzad
    پاسخ

    Doroud faravan khedmat shoma ostad gerami
    Ostad man daneshjouye term 7hoghough hastam , gerayesh tejarat beinolmelal ro vase arshad entekhab kardam va kheili sarsakhtane doust daram in gerayesh ro , ama hich etelaei az in reshte nadaram,
    Va be tor koli az shoma mikham ke mano tojih koneid ke in reshte che ghabeliat haei dare va dar Ayande che bazar kari vojood dare?>
    Merc az shoma ostad geraimi

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، رشته حقوق تجارت بین الملل یکی از رشته های بسیار جذاب در گرایش های حقوق است و توسعه آن در ایران مرهون گسترش روابط اقتصادی با خارج از کشور است. با توسعه روابط تجاری بین المللی، اهمیت این رشته و فارغ التحصیلان آن مشخص خواهد شد. تسلط به زبان انگلیسی، آشنایی با حقوق قراردادهای بین المللی و درگیری عملی با مباحث تجارت بین الملل از مهمترین شاخص های این رشته است. این رشته تنها در دانشگاه قابل یادگیری نیست و نیاز به تجربه به خصوص در مورد تنظیم و مذاکرات قراردادی دارد. باید از فرصتها استفاده کرد و اولا به زبان انگلیسی و به خصوص زبان نوشتاری تسلط پیدا کرد، ثانیا تجارت عملی کسب کرد. به هر حال برای اطلاع بیشتر از مباحث حقوق تجارت بین الملل به کتاب «حقوق تجارت بین الملل اینجانب که توسط سمت منتشر شده است مراجعه شود.

  38. سام
    پاسخ

    سلام استاد عزیز
    من به گرایش حقوق نفت و گاز علاقه زیادی دارم منتها نمیدانم که ضرایب ان در کنکور به چه صورت است ، امسال مانند حقوق عمومی بود ولی نمیدانم که ایا اسال دیگر هم به همین منوال خواهد بود یا تغییراتی در ان اعمال خواهد شد. واقعا سخت است که یک سال با زحمت زیاد درس بخوانی و بعد متوجه شوی اونچه خوانده ای در کنکور ضریبی ندارد!
    لطفا کمک کنید.
    ضمن برای دوره دکتری حقوق تجارت بین الملل دانشگاهها برنامه ای ندارند؟

    مرسی

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، احتمالا امسال یا سال آینده ضرایب رشته نفت و گاز با ضرایب حقوق عمومی فرق کند، زیرا به سختی می توان حقوق نفت و گاز را زیر مجموعه حقوق عمومی تلقی کرد. حقوق نفت و گاز بین رشته ای است که تحت تأثیر حقوق عمومی، حقوق بین لملل و حقوق خصوصی قرار دارد و تازه ویژگی های خودش را دارد که نمی توان کاملا زیر مجموعه یکی از آنها دانست. البته شما فعلا بر اساس همان ضرایب سال قبل برنامه ریزی کنید.
      در خصوص رشته دکتری حقوق تجارت بین الملل نیز برخی از دانشگاه ها در صدد اخذ مجوز راه اندازی آن هستند که ظاهرا هنوز نتوانسته اند مجوز آن را از وزارت علوم اخذ کنند ولی به هر حال به زودی این رشته نیز راه اندازی خواهد شد.

  39. فربد
    پاسخ

    جناب دکتر شیروی
    با سلام
    باعث خوشحالی است که کتابی در زمینه حقوق تجارت بین‌الملل که شامل مباحث مهم این رشته می‌باشد، در قالب یک اثر تالیفی به زبان فارسی منتشر گردد. با وجود اینکه کتاب را به طور کامل نخوانده‌ام اما با نگاهی اجمالی به آن، نکاتی را در خور ذکر می‌دانم: در مواردی به اسنادی استناد شده است و مورد شرح و تفسیر قرار گرفته‌اند که یا در صحنه بین‌المللی فاقد کارایی می‌باشند و مورد استفاده قرار نمی‌گیرند (مانند بررسی مقررات راجع به ضمانت‌های قراردادی، ص ۲۷۳ به بعد) و یا اینکه منسوخ شده‌اند (مانند اشاره به مقررات تعدیل قراداد اتاق بازرگانی بین‌المللی و حتی ارجاع به کتابی در این رابطه که در سال ۱۹۸۵ منتشر شده است. این در حالی است که خود اتاق بازرگانی این مقررات را پس گرفته است). در مواردی نیز سهو قلم صورت گرفته است مانند بیان اینکه “رای داوری خارجی در ایران بر اساس کنوانسیون نیویورک و نه قانون داوری تجاری بین‌المللی اجرا می شود، ص۵۱۶. در حالیکه حتی اگر ایران به کنوانسیون نیویورک ملحق نمی‌گردید، اجرای آرای خارجی نمی‌توانست بر طبق قانون داوری تجاری بین‌المللی که قانونی خاص و در عین حال تنها ناظر به اجرای آرای صادر شده تحت مقررات خود می‌باشد، صورت گیرد.
    متاسفانه کتاب در زمانی به چاپ رسید که بسیاری از مقررات در حال تغییر بودند و اکنون این مقررات منتشر شده‌اند. مانند مقررات اینکوترمز ۲۰۱۰، مقررات راجع به ضمانت نامه‌های عندالمطالبه ۲۰۱۰ و غیره. امید است ویرایش کتاب بر اساس مقررات جدیدتر به غنای هرچه بیشتر این کتاب کمک نماید.
    موفق و پیروز باشید…

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام و تشکر از اظهار نظر شما. حقوق تجارت بین الملل رشته ای در حال جریان و تکامل است و طبیعتا مطالب جدیدی بروز می کند که باید کتاب متناسب با آن به روز شود. بدین جهت تغییرات اندکی که در اینکوترمز ۲۰۱۰ آمده در مقاله ای که در همین سایت وجود دارد، بررسی شده و در چاپ های بعدی کتاب نیز اعمال می شود. در مورد مقررات تعدیل اتاق بازرگانی بین المللی به استحضار می رسد که این مقررات اساسا به نحوی نیستند که کسی آنها را منسوخ کند. این ها شرایط نمونه ای است که اتاق بازرگانی تهیه کرده و همواره اعتبار آن از درج در قرارداد طرفین نشات می گیرد و طرفین می توانند عین آن بدون اصلاحات و یا با اصلاحات در قرارداد خود درج کنند. لازم به یادآوری است که اخیرا در قراردادی که با یک طرف آلمانی منعقد شد و اینجانب نیز در آن مشارکت داشتم، طرف آلمانی پیشنهاد درج آن مقررات را در قرارداد فی مابین داشت که با اصلاحاتی مورد موافقت طرفین قرارگرفت. البته اگر نسخه جدیدی از آن منتشر شده باشد، مناسب است آن نیز بیان شود.
      در مورد اجرای آراء داوری تجاری خارجی در ایران به استحضار می رسد که با الحاق ایران به کنوانسیون نیویورک، آین آراء بر طبق کنوانسیون مزبور شناسایی و اجرای می شود و آراء داوری صادره در ایران بر اساس قانون داوری تجاری بین المللی به مرحله اجرا درخواهد آمد و در بیان مطلب اشتباهی رخ نداده است. طبیعتا اگر ایران به کنوانسیون نیویورک ملحق نمی شد، تنها راه برای شناسایی و اجراء آراء داوری، بهره گیری از قانون داوری تجاری بین المللی بود.
      در مورد ضمانت های قراردادی که بیان کرده اید که در صحنه بین المللی فاقد کارایی می باشد، این مطلب را نیز نمی توان به طور قاطع ادعا کرد. به اضافه این که ارزش علمی و عملی آن در تجارت بین الملل قابل اغماض نیست.
      اصلاحات مربوط به نسخه ۲۰۱۰ ضمانتنامه های عندالمطالبه نیز در چاپ های بعدی کتاب انشاء الله ملحوظ خواهد شد. ولی استفاده از نسخ قبلی آن در روابط طرفین نیز مانعی ندارد. به عنوان مثال با این که اینکوترمز ۲۰۱۰ بیش از یکسال است که منتشر شده است ولی باز تا حدی که من اطلاع دارم اکثر قراردادها هنوز به نسخه ۲۰۰۰ ارجاع می دهند و مشکلی هم ندارد.

  40. zahra
    پاسخ

    ba salam man daneshjoye hoghogh da r london hastam tahghighi dar morede legal profession dar iran daram vali ziyad dar morede inke chetor vekalat mikhoni dar iran nadaram . agar momken hast be man komak konid manbae az internet peyda nakarda. ba tashkore faravan zahra

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام
      برای اطلاع از مطالب پیرامون حرفه وکالت توصیه می کنم که به سایت اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران www.iranbar.org
      و همچنین به سایت های کانون های وکالت در شهرستان های گوناگون مثل کانون وکلای مرکز www.icbar.ir مراجعه کنید.
      برای مطالب علمی در خصوص این موضوع و سایر موضوعات حقوقی به مقالات منتشره در مجلات علمی مراجعه شود که بدین جهت می توانید در سه سایت مهم زیر جستجو کنید.
      ۱- سایت دانشگاه تهران http://journals.ut.ac.ir/page/main-page.html
      ۲- سایت نورمگ www.noormags.com
      ۳- سایت مگ ایران www.magiran.com
      برای جستجو از کلمات متعددی استفاده کنید و با حوصله سعی کنید مقالات مرتبط را پیدا کنید. از ارجاعات سایر مقالات نیز در این خصوص بهره گیرید. از طریق ارجاعات در مقالات متعدد می توان تا حدی اطمینان حاصل کرد که مقالات مهم دیده شده است.

  41. پیمان آقابابایی دهکردی
    پاسخ

    سلام استاد
    ما می خواهییم برای رشته ی حقوق نفت و گاز یه کتاب خونه تخصصی ایجاد کنیم از اونجایی که با مشکل کمبود اطلاعات مواجهیم تقاضا داریم که لیستی از منابع نفت و گاز (ترجیحا کتاب) معرفی کنید تا از طریق دانشگاه تهیه شود- الته این وظیف را خود خانم دکتر امین زاذه به ما سپرده اند –
    پ.ن: لیست کتب پیشنهادی وزارت علوم را به ایمیلتون می فرستیم
    ممنون از لطفتون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بر شما، بسیار خوشحالم که در فکر تأسیس یک کتابخانه تخصصی در زمینه حقوق انرژی و نفت و گاز هستید. کتابهای زیادی در زبان فارسی در این خصوص وجود ندارد و باید عمدتا سراغ کتابها و مقالات لاتین بروید. لازم است تلاش گسترده ای نمود که در کتابخانه های موجود در دانشگاه ها و مراکز علمی کتابهای مربوط را کپی گرفت و در کتابخانه تخصصی نگه داری کرد و کتابهای جدید را سفارش داد. برای تجهیز چنین کتابخانه ای باید دانشگاه یا وزارت نفت کمک مالی زیادی بکند زیرا کتب خارجی معمولا بسیار کم یاب و گرانقیمت هستند. فقدان کتابخانه مجهز و عدم ارتباط با صنعت نفت این رشته را فاقد پویایی لازم خواهد کرد. کتابخانه وزارت نفت حاوی کتابها و مقالات خوبی است که می توانید حداقل کپی آنها را گرفته و در کتابخانه مزبور داشته باشید. در سایر کتابخانه ها نیز بعضا کتابهای خوبی در این زمینه وجود دارد. به هر حال این کار نیاز به عزم راسخی دارد که در شما جوانان وجود دارد، اما به هر حال منابع مالی نیز حتما باید فراهم باشد.

  42. صلاح
    پاسخ

    سلام بر استاد بزرگوارم.من دانشجوی دوره کارشناسی پردیس قم بودم و در حال حاظر در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل هستم.فقط میخاستم بگم استادای پردیس قم تکن.مخصوصا .شما که هم در علم وهم اخلا ق نمونه اید. قسمت نشد ارشد اونجا قبول شم ولی واقعا دلم برای پردیس قم و کلاساتون تنگ شده. خوشبحال اوناییکه تو کلاسای شما میشینن و درس علم وزندگی یاد میگیرن. زنده باد پردیس قم و زنده باد دکتر عبدالحسین شیروی.التماس دعا

  43. Cris
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد گرامی و عزیزم جناب دکتر شیروی
    این دفعه برای مساله ای دیگر مزاحمتون میشم و امیدوارم این جانب را عفو بفرمایید. یکی از دوستان و هم رشته ای های من که به جهت مسائل درسی ایشون رو میشناسم از این جهت که میدونستند من افتخار این رو داشتم که دانشجوی شما باشم مساله ای رو با من در میون گذاشتند که به استحضار شما برسانم. ایشون ادعا دارند که کتاب متون حقوقی یک شما “حقوق قراردادها” رو ترجمه کردند و بر این هستند که اون رو اگر شما اجازه بفرمایید چاپ کنند با لحاظ این موضوع که چاپ کتاب در کشور ما خیلی مورد حمایت قانون مصنفین و مولفین نیست مخصوصا اگر ترجمه باشد و ایشون به لحاظ خلاقی میخواستند از شما به عنوان نویسنده ی محترم کتاب کسب اجازه کنند.لازم به ذکر است که ایشون ادعا دارند که متون حقوقی یک را ترجمه کردند چون از نظر ایشون ترجمه های موجود در بازار از متون حقوقی یک بر عکس یکی از ترجمه های متون حقوقی دو اصلا مناسب و شایسته ی اثر شما نیست لذا ایشون بر این شدند تا متون حقوقی یک را ترجمه و با کسب اجازه ی شما به چاپ برسانند. بینهایت بابت جسارتم عذر میخواهم و امیدوارم این مساله رو حمل بر دخالت ندانین . اما درخواست یک دوست بود که دور از ادب بود رد نمایم و مطمئن بودم شما بزرگوارتر از آن هستید که جسارت دانشجوی دو سال خود را نبخشید .پاسخی که به ایشون دادم این بود که با شما این موضوع رو در میان میگذارم و اگر شما مایل بودیند اسم و ایمیل ایشون رو میدم تا ایمیلشون بدون جواب نمونه و یا اینکه با کسب اجازه از حضور شما ،شماره ی شما رو در اختیارشون بگذارم و یا هر طور که خود صلاح میدونین شما همیشه برای ما دانشجویان حقوق انقدر عزیز بودین که به راحتی با شما ارتباط داشتیم و همین شد که بعد از فارغ التحصیلی هنوز هم افتخار ارتباط با شما هرچند محدود را دارم….باز هم تکرار میکنم امیدوارم عمل اینجانب در این مورد از نظر شما دور از مراعات اخلاقی و حقوقی نباشد
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، قبلا نیز مشابه چنین درخواست ها شده بود که یکی از آنها در همین دیدگاه ها و نظرها درج شده است که پاسخ به آن دوست عزیز به این دوست عزیز مجددا بیان می شود.
      کتابهای متون حقوقی ۱ و متون حقوقی ۲ برای دانشجویان نوشته شده است که با مطالعه درس به درس بتوانند بر لغات و مفاهیم تخصصی حقوق حداقل در سطح پایه آشنا شوند. ترجمه این کتابها می تواند به روند یاددگیری موثر لطمه وارد کند. بدین جهت استفاده از ترجمه را توصیه نمی کنم و از دانشجویان تقاضا دارم که سعی کنند کتاب را مطالعه و لغات آن را حتی المقدور از لغتنامه های انگلیسی به انگلیسی استخراج کنند.
      کسانی نیز که تا به حال به ترجمه این دو کتاب مبادرت کرده اند بدون کسب اجازه از اینجانب اقدام کرده اند و بعضا حتی اسم اینجانب و ناشر (سمت) را نیز ذکر نکرده اند. همانطور که شما نیز اذعان دارید این ترجمه ها پر از اشتباه است و مورد تایید اینجانب نیز نیست.

  44. شیروئی
    پاسخ

    استاد عزیز سلام
    با این که یکی از کارکنان کوچک پردیس هستم، اما همیشه مجذوب رفتار و سلوک شما و شیفتگی دانشجویان به شما و شاهد توفیقات روزافزون شما بودم و هستم. از کامنت‌ها و یادداشت‌های دانشجویان و مراجعان وبسایت شما درمی‌یابم که افتادگی در اوج و فروتنی با علو مقام، چقدر اثرگذار و نافذ است. دانستم که حکومت بر دلها چه آدابی دارد. آموختم چنان‌که علم بی‌عمل بی‌اثر است دانش کاربردی و مفید همراه با بکاربستن آن، چه اندازه بُرد دارد و منطقه نفوذ آن چه میزان وسیع است و چندین و چند نکته و حکمت دیگر . . .
    اما بعد؛ این که بعنوان یکی از خدمتگزاران کوچک شما و دانشجویان پردیس، خواستم از این فرصت استفاده کنم و به آگاهی برسانم که فضای کوچکی http://www.pardiseparvaz.blogfa.com برای ارتباط با دانشجویان در اینترنت تدارک دیده‌ایم که برای تقویت و رساندن آن به سطحی که شایسته شأن اهالی پردیس و پاسخ‌گوی نیازهای آنان در خصوص امور آموزشی، باشد نیازمند بازدید و ارائه پیشنهادات و بیان دیدگاه‌های اهالی این محیط علمی است.
    این فضا حاوی آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها، آمارها، فرآیندهای آموزشی و برخی اطلاعات لازم دیگر است.
    کامیاب و سربلند باشید

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، یکی از امتیازات پردیس قم نسبت به خیلی از جاها فضای دوستانه و برادرانه ای است که در آن حاکم است. بنظرم این فضا به خصوص در سالهای اخیر صمیمانه تر نیز شده است. تک تک این همکاران دوست داشتنی هستند و من از آنها تنها خوبی و احترام دیده ام. از ترس این که نکند برخی ها از قلم بیفتند، از ذکر نام آنها خودداری می کنم ولی به همه آنها علاقه دارم. رانندگان پردیس نیز بسیار دوست داشتنی هستند و همراهی با آنها سختی سفر مرتب به قم را کاهش می دهد. آقای شیروئی یکی از همکاران مخلص و درستکار پردیس است که سالها است افتخار همکاری با ایشان را دارم و تنها می توانم بگویم که کثر الله امثالهم.

  45. كاشاني زاده
    پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید حضور استاد گرامی
    می خواستم با شما مشورت کنم در مورد کلاس های داوری ای که اتاق بازرگانی برگزار می کنه. به نظرتون برای کسی که می خواد هم به طور عملی و هم علمی داوری رو بفهمه و یاد بگیره مفید و لازمه؟ ممنون از توجه شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، شرکت در این برنامه ها می تواند مفید باشد ولی برنامه های کوتاه نیم روزه یا یک روزه تنها به ارائه کلیات می انجامد و ممکن است فاقد بیان جزئیات و نکات عملی مفیدی باشد که از شرکت در چنین کارگاه هایی انتظار می رود. اگر به صورت کارگاه اداره شود و انتقال تجربه صورت گیرد خیلی مفید است ولی شرکت کنندگان معمولا شکایت می کنند که این نوع کارگاه ها جنبه تخصصی ندارد و ارائه ضعیفی از همان مطالبی است که در کتابها نوشته شده است.

  46. منتظری
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد بزرگوارم
    دوباره پنج شنبه شد و من در حسرت شرکت در کلاس داوری شما موندم ….. اومدن از تهران به قم ساعت ۸ صبح واقعا مشکله به خاطر همین فقط تونستم یکی از جلسات رو حاضر شم و از کلاس بسیار عالیتون استفاده کنم !
    لذا خواهش می کنم به خاطر این دانشجوی مشتاق هم که شده کلاس تجارت بین الملل ترم بعدتون رو ساعت ۸ نذارید تا من هم بتونم خودم رو سر کلاساتون برسونم !
    بسیار سپاسگذارم

  47. رحيمي
    پاسخ

    با سلام و احترام.دانشجوی دوره دکتری حقوق خصوصی دانشگاه پیام نور هستم .پایان نامه دوره کارشناسی ارشد بنده تحت عنوان “دعاوی بازرگانی در دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده” با راهنمایی آقای دکتر صفایی و تحت نظر جنابعالی بعنوان استاد مشاور در پردیس قم در سال ۱۳۷۸ دفاع شد.آیا می توانم با راهنمایی و تحت نظر شما تمام یا بخشی از موضوع آن را بعنوان مقاله ISI و یا علمی پ‍‍ژوهشی به چاپ برسانم؟ از بابت تصدیع اوقات شما عذر خواهی می نمایم.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، قدری موضوع برای ISI کهنده شده است زیرا امروز این موضوع اهمیت خودش را در سطح بین المللی از دست داده است. در مورد چاپ مقاله داخلی امکان آن است که باید از پایان نامه یک موضوع جالب استخراج و در حدود ۲۰ تا ۲۵ صفحه نگارش شود. در صورتی که اینجانب بتوانم کمکی کنم در خدمت هستم.

  48. Tehrani
    پاسخ

    با سلام

    آقای دکتر شیروی در رشته حقوق تجارت بین المللی در حال تحصیل هستم در انتخاب موضوع تز دچار مشکل شدم خواهان کمک شما هستم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، برای پیدا کردن یک موضوع برای پایان نامه در رشته حقوق تجارت بین المل توصیه می شود که به کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب مراجعه و آن را به دقت مطالعه کنید. مطالب زیادی وجود دارد که می تواند به عنوان پایان نامه انتخاب شود. در صورت کمک اینجانب در خدمت است.

  49. غلامحسین ارشدی
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد عزیز از اینکه به پیغام من پاسخ دادید بسیار متشکر هستم و ممنون از راهنماییتون ، حتما به کتابخانه مربوطه خواهم رفت، به امید دیدار شما در ترم بعدی اگر هم واحد مشارکتها رو پاس کرده باشیم ،باز هم سر کلاساتون حاضر میشویم تا از علم شما استفاده ببریم.

  50. غلامحسین ارشدی
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد بزررگوار ، بنده ارشدی هستم از دانشجوهای کارشناسی شما در پردیس به تازگی در رشته حقوق تجاری اقتصادی بین المللی تهران قبول شدم، کلی تعریفتونو کردیم و در ابتدای ترم هم به ما وعده دادند که شما برای تدریس ۸ جلسه دوم مشارکتهای بین المللی خواهید آمد اما هفته دوم فهمیدیم که خودتون نخواستید ، جناب استاد ما واقعا اینجا به حضور شما احتیاج داریم ، مخصوصا که کتابی در این حد دقیق و مناسب برای رشتمون کسی تالیف نکرده همۀ بچه های ورودی امسال دارن کتابتونو می خونن ، خواستیم خدمتتون تماس بگیریم گفتیم شاید درست نباشه و در معذورات باشید، یک سوالی هم که داشتم این بود که در زمینه جوینت ونچر ها خصوصا در انگلستان و فرانسه کتابی هست که قابل دسترسی باشه یا مقاله ایی که این نهاد رو در انگلیس و فرنسه مورد مطالعه قرار داده باشه؟ بطور کلی اطلا عاتی به دست آوردم ولی در جزییات گنگ و مبهم هستم، بر فرض میدونم که از کامن لو و اسکاتلند اوومده و جوینت ونچر ها دو دسته قراردادی و شرکتی دارن و اینکه بطور کلی در قالب شرکت های مسولیت محدود هستند ولی اینکه در انگلستان و فرانسه تحت چه قانون و مقرراتی هستند رو نمیدونم ، کتاب شما و آقای عرفانی جلد ۵ و کلایشمیتف و مقاله های فارسی رو مطالعه کردم ، اما هدفم حقوق انگلستانه و فرانسه به طور دقیق تر، سوال جدی دیگم اینه که اصولا بین حقوق نوشته و کامن لاو قابل بررسی تطبیقی هست این موضوع یا خیر؟ با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، از این که به اینجانب محبت داریم بسیار متشکرم. اصولا با تقسیم یک درس به دو بخش و دو استاد نظر مساعدی ندارم چون هیچ کدام نمی توانند مطالب مورد نظر خود را بیان کنند. بدین جهت از دوست و همکار عزیزم آقای دکتر ایرانپور خواهش کردم که کل ترم را تدریس نمایند، شاید من بعدا درس دیگری را قبول کردم. در مورد joint venture کتابها و مقالات زیادی وجود دارد که برخی از این کتب در کتابخانه های ایران وجود دارد. به عنوان مثال در کتابخانه دفتر خدمات حقوق بین الملل چند تا از این کتابها وجود دارد. کتابی نیز توسط آقای رضا پاکدامن تحت عنوان راهنمای تنظیم قراردادهای سرمایه گذاری مشترک ترجمه شده است که برای شروع کار و آشنایی خوب است. پایان نامه های متعددی نیز در این خصوص در دانشگاه های متفاوت وجود دارد که می توانید به آن مراجعه کنید.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *