دیدگاه ها و نظرها

  1. منتظری
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد بزرگوارم
    برای درس حقوق شرکت های چند ملیتی دنبال مقاله انگلیسی برای ترجمه می گردم با یکی از موضوعات حقوق سرمایه گذاری خارجی – داوری بین المللی -حقوق شرکتهای چند ملیتی و حقوق بشر – حقوق بین الملل عمومی – حقوق انتقال تکنولوژی
    شما می تونید در این زمینه به من کمک کنید ؟
    با سپاس فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام در کتاب زیر مقالات خوبی در خصوص شرکتهای چند ملیتی وجود دارد که می توانید یکی از آنها را انتخاب کرده و ترجمه کنید:
      Pitelis, Christos; Roger Sugden (2000). The nature of the transnational firm. Routledge.

  2. ساناز بهادران
    پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما من دانشجوی حقوق بین الملل هستم و در انتخاب موضوع مورد نظرم دچار اشکال شده ام چون می خواهم در زمینه ی تجارت بین املل کار کنم اگر امکان دارد مرا در انتخاب موضوع کمک نمایید با سپاس فراوان از شما

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، بخشی از حقوق تجارت بین الملل مربوط به تنظیم روابط تجاری از طریق هماهنگی سیاست های دولتها است. هماهنگی سیاست های دولتها از طریق معاهدات بین المللی دو جانبه، چند جانبه محقق می شود که بعضا به تشکیل سازمانهای بین المللی منجر می شود. این سازمانها ممکن است پس از تشکیل بتوانند مانند نهادی مستقل تصمیماتی اتخاذ کنند که کشورهای عضو را متعهد نماید. این گونه مباحث حقوق تجارت بین الملل دقیقا با حقوق بین الملل عمومی قابل تطبیق است و می توانید موضوع رساله خود را در این موضوعات اخذ کنید. برای اطلاع بیشتر می توانید به کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب مراجعه کنید. مطالعه آن کتاب می تواند راهگشای خوبی برای انتخاب یک موضوع مرتبط می باشد.

  3. منتظری
    پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید !
    استاد برای تقویت زبان آموزشگاه خوبی در تهران می شناسید به من معرفی کنید ؟
    متشکرم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      آموزشگاه های متعددی در سطح تهران است ولی دقیقا با نحوه آموزش آنها آشنا نیستم که یکی را توصیه کنم. آنچه که می توانم توصیه کنم این است که یادگیری زبان مستلزم پیشرفت در خواندن reading نوشتن writing گوش دادن listening و حرف زدن speaking است. هیچ موقع شما نمی توانید با پیشرفت در یکی از مهارتهای چهارگانه فوق به زبان مسلط شوید. خوشبختانه امروزه وسایل گوناگونی برای توسعه مهارتهای مزبور موجود است. آنچه که مهم است برنامه ریزی، استفاده از منابع خوب و مناسب و پشتکار است. برای سنجش منابع خوب و مناسب ببینید که مطالب نه آنقدر برای شما سخت باشد که لازم باشد هر نکته و کلمه را از دیکشنری استخراج کنید و نه آنقدر ساده باشد که فایده ای برای شما نداشته باشد. پشتکار یعنی هر روز ساعتی را به زبان و مهارتهای چهارگانه آن اختصاص دهید. گوش دادن در شبها یا در اتوبوس و تاکسی خیلی عالی است. خواندن در صبحها و صحبت کردن با یک دوست و اگر نبود با خودتان صحبت کنید. نوشتن نیاز به استاد دارد که اشکالات شما را رفع کند ولی استاد مسلط بر نوشتن خیلی کم است.

  4. پیمان
    پاسخ

    سلام استاد
    ما به حرف شما گوش کردیم ورفتیم حقوق نفت و گاز ولی بعد از ثبت نام موجه شدیم که اصلا هنوز سرفصل های درس مشخص نشده و ما هم نتونستیم انتخاب واحد کنیم بعد از چند روز
    که تماس گرفتیم گفتند هنوز سرفصل که نداریم ولی می خوان واستون یه ترم پیش نیازبزارن
    خوب حالا می خواستم بدونم از عاقبت الامر سر فصل های این رشته اطلاعی ندلرید؟
    واین که این پیش نیاز ها را با برنامه گذاشتن یا الابختکی ،برای خالی نبودن عریضه ؟
    موفق باشید
    دانشجوی اسبق پردیس

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، کار خوبی کردید. طبیعتا ابتدا که رشته ای راه اندازی می شود ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد. مطمئن باشید که سرفصل های مصوب برای رشته وجود دارد و به استناد آن راه اندازی رشته مورد تأیید دانشگاه و وزارت علوم قرار گرفته است. البته در سرفصلها ممکن است ضعف هایی وجود داشته باشد یا ارائه برخی از دروس با مشکلاتی همراه باشد، ولی در مجموع از خیلی از رشته های که این روزها باب شده، این رشته می تواند بهتر باشد. به هر حال، موفقیت این رشته بیشتر به نحوه ارائه دروس و استفاده از اساتید مجرب است. با شناختی که از سرکار خانم دکتر امین زاده که زحمت راه اندازی این رشته را تقبل کرده سراغ دارم، امیدوار دارم که رضایت خاطر شماها که با عشق و علاقه این رشته را انتخاب کرده اید، فراهم گردد.

  5. دانشجو
    پاسخ

    سلام جناب استاد : آیا امکان گرفتن بورس از دانشگاه های استرالیا برای دوره های دکتری وجود دارد ؟ در صورت امکان شما چه دانشگاهی رو پیشنهاد می کنید؟

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، گرفتن کمک مالی برای ادامه تحصیل (کمک تحصیلی) به دو صورت ممکن است اخذ شود. اول بورسیه (scholarship) و دوم fund. بورسیه به صورت بسیار محدود ارائه می شود که بهترین سایت برای پیگری امکان اخذ بورسیه از دانشگاه های متفاوت در استرالیا سایت زیر است: http://www.goingtouni.gov.au که می توانید به بخش Scholarships آن مراجعه کنید.
      اما fund در واقع بخشی از یک پروژه تحقیقاتی است که توسط دانشجو و تحت نظر استاد انجام می شود و مبلغی را بابت انجام تحقیقات مزبور دریافت می کنند. در صنعت مبالغ هنگفتی سالیانه به صورت fund در اختیار اساتید دانشگاه ها قرار می گیرد و اساتید نیز ضمن هدایت پژوهش های دانشجویی و تزهای آنان طرح تحقیقاتی مزبور را نیز انجام می دهند و به دانشجویانی که در این طرحهای پژوهشی کمک می کنند، مبالغی پرداخت می کنند. اخذ fund به دانشگاه، رشته و استاد مربوط است ولی در رشته های حقوق خیلی زیاد نیست ولی در رشته های فنی خیلی زیاد است.

  6. دانشجوی حقوق نفت و گاز
    پاسخ

    سلام استاد.از رشته جدید ح نفت و گاز و اینکه آیا در ممالک فرنگی نیز چنین رشته ای هست برایمان بگویید.و اینکه آیا توفیق خواهیم داشت در دانشگاه تهران از محضرتان استفاده کنیم؟هنوز که هنوزه دروس و واحدهای این رشته مشخص نشده و این کمی نگرانمان کرده و این که با چه اساتیدی دروس ارائه خواهد شد.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام. از این که متوجه می شوم که در رشته جدید حقوق نفت و گاز دانشگاه تهران قبول شده اید خیلی خوشحال هستم. رشته های جدید دارای امتیازها و مشکلات خاص خودشان هستند. طبیعتا ورود به مباحث جدید به خصوص مباحثی که کشور شدیدا به آن نیاز دارد، از امیتازات این رشته ها است. ولی مشکلات آن شامل ادبیات ضعیف و کمبود منابع، کمبود اساتید مجرب، و عدم ارتباط این رشته ها با صنعت است. مسلما بدون ارتباط مستقیم با صنعت، دانشجویان نمی توانند از تجارب عملی موجود بهره مند شوند و امکان تأثیر گذاری آن در صنعت نیز کاهش پیدا می کند. در دانشگاه های دیگر دنیا نیز که رشته حقوق انرژی یا حقوق نفت و گاز وجود دارد، مراکز قوی تحقیقاتی وجود دارد که با صنعت ارتباط نزدیکی دارد.
      در مورد تدریس خودم در این رشته نیز با توجه به رفت و آمد به پردیس قم تمایلی به تدریس در تهران ندارم و اخیرا نیز دعوت به تدریس دانشگاه امام صادق که رشته مشابهی را در دوره دکتری حقوق نفت و گاز راه اندازی کرده است، قبول نکردم. بعید بنظر می رسد که فعلا نظرم تغییر کند. تا ببینیم در اینده چه می شود. در یکماه گذشته از سه دانشگاه متفاوت برای تدریس در مقطع دکتری دعوت شدم که به دلیل رفت و آمد به قم و سایر مشکلات شخصی نتوانستم هیچ کدام را قبول کنم. این خیلی ناراحت کننده است که نمی توانم دروسی را که در آن تخصص دارم به دانشجویان عزیزم ارائه کنم. به هر حال امیدوارم ورودتان به دانشگاه تهران و رشته حقوق نفت و گاز مبارک باشد.

  7. Cornelia
    پاسخ

    Great stuff, you helepd me out so much!

  8. اعلم الهدی
    پاسخ

    با عرض سلام و ادب و احترام
    اولا آقای دکتر دلمون خیلی خیلی براتون تنگ شده
    ثانیا ا ز انتشار کتاب بسیار بسیار ارزشمندتون خیلی خوشحال شدم
    ثالثا در مورد تز دکتری به نظرتون کار روی بورس های بین المللی خوبه یا نه در این خصوص یک ایمیل براتون فرستادم اگه لطف کنین مطالعه کنین بسیار ممنون خواهم شد
    آرزوی سلامتی و تندرستی شاد کامیتان آرزوی قلبی و همیشگیم می باشد
    بدرود

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، از اظهار محبت شما متشکرم، موضوعی که پیشنهاد کرده ای یک دانشجوی کارشناسی ارشد اخذ کرده و در مراحل پایانی کار است.

  9. مرصاد
    پاسخ

    با عرض سلام وخسته نباشید
    استاد عزیز ،من موضوع پایان نامه خودم رو با عنوان(تنظیم قراردادهای دولتی در حقوق تجارت بین الملل وبررسی نقاط ضعف وارایه پیشنهاد جهت مرتفع نمودن انها)انتخاب نمودم .اگه امکانش هست چند منبع رو در این رابطه اعلام نمایید.با تشکر وقدردانی فراوان

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، موضوع قدری عجیب است: قراردادهای دولتی در حقوق تجارت بین الملل. معلوم نیست منظور چیست. اگر منظور از قراردادهای دولتی، کلیه قراردادهایی است که نهادها و شرکتهای دولتی با طرفهای خارجی اعم از دولتی یا خصوصی منعقد می کنند، این نوع قراردادها اصولا تابع اصول حقوق تجارت بین الملل و حقوق خصوصی هستند و تفاوتی بین آنها و سایر قراردادها وجود ندارد. مثلا اگر شرکت نفت قرارداد خرید و فروش نفت منعقد می کند یا تجهیزاتی را از خارج خریداری می کند، این قراردادها از همان اصولی تبعیت می کند که یک شخص خصوصی این قراردادها را منعقد می کند. تنها چیزی که می تواند به این موضوع قدری معنا دهد، قراردادهای سرمایه گذاری است که به موجب آن یک شرکت خصوصی یا دولتی خارجی در کشور میزبان (مثلا ایران) مبادرت به سرمایه گذاری می کند به خصوص در معادن و نفت و گاز. این نوع قراردادها می تواند از این جهت که ممکن است منافع عمومی یک کشور را به خطر اندازد و حق حاکمیت یک دولت را مخدوش نماید، بخشی از قراردادهای دولتی محسوب شده و بتواند تا حدی از اصول حقوق عمومی حاکم بر قراردادهای دولتی تبعیت کند که این موضوع نیز به شدت محل بحث و اختلاف است. البته خریدهای دولتی در تجارت بین المل نیز مطرح است که می توانید به مقاله اینجانب تحت عنوان «مقایسه قانون برگزاری مناقصات با موافقتنامه ناظر بر خریدهای دولتی در سازمان تجارت جهانی، مجله مدرس، پاییز ۱۳۸۵، شماره پیاپی ۴۷، ۴۹-۷۷ (متن کامل در بخش مقالات این سایت موجود است) مراجعه نمایید. بسیاری از صاحبنظران معتقدندکه در تجارت بین الملل حتی در زمینه قراردادهای سرمایه گذاری نیز فرقی بین قرارداد دولتی و خصوصی وجود ندارد.

  10. ابوالفضل
    پاسخ

    با سلام واحترام خدمت استاد عزیز و فرزانه جناب اقای دکتر شیروی
    با ارزوی قبولی طاعات و عبادات حضرتعای و تبریک عید سعید فطر
    با عنایت به راهنماییهای ارزنده شما استاد گرامی در رابطه با انتخاب موضوع با تلفیق حقوق عمومی و حقوق تجارت بین الملل سعی کردم موضوعی رو انتخاب کنم که جوانب موضوع رو در بربگیرد (نقش قراردادهای تجاری بین المللی در تحدید حاکمیت)به نظر حضرتعالی این موضوع قابلیت طرح برا تز دکتری دارد؟ممنون از لطف شما.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام؛ طاعات و عبادات شما نیز قبول حق باشد و عید فطر مبارک. اگر موضوع رساله را به شرح زیر انتخاب کنی عالی است: «نقش قراردادهای سرمایه گذاری در تحدید حاکمیت».

  11. ابوالفضل
    پاسخ

    سلام استاد عزیز.ممنون از لطف ونظر شما
    حقیقتش من فارغ التحصیل ارشد حقوق عمومی هستم از انجا که در حال حاضر نمیشه در این رشته مانور داشت خیلی مایلم در گرایش حقوق تجارت بین الملل ادامه تحصیل بدم با مطالعاتی که داشتم به نطر م رسید در مبحث ایین حل وفصل اختلافات سازمان تجارت جهانی تحقیق رو ادامه بدم ،با توجه به اشارات مفید و کامل حضرتعالی در این خصوص و انجام تحقیقات در این حوزه،استاد عزیز و فرزانه با توجه به اشراف و تسلط جامع وکامل حضرتعالی در حوزه حقوق تجارت بین الملل،چنانچه امکانش هست موضوعاتی رو که در حال حاضر به روزمی باشدپیشنهاد نمایید تا بتوانم مطالعاتی در این خصوص برای تهیه پروپوزال داشته باشم.باسلام مجدد واحترام
    دعاگوی شما از مشهد مقدس.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      مجددا سلام. مباحث سازمان تجارت جهانی از آن جهت که سیاست های دولتها را تنظیم می کند جزء حقوق عمومی اقتصادی قرارگیرد و از این جهت که بین سیاستهای کشورهای گوناگون هماهنگی ایجاد می‌کند بخشی از حقوق بین الملل محسوب می‌شود. جنابعالی که دارای سابقه در حقوق عمومی هستید می‌توانید به راحتی دز قلمرو حقوق اقتصادی (economic law) و حقوق اقتصادی بین المللی (international economic law) تز خود طراحی کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این رشته‌ها می‌توانید به کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب که توسط انتشارات سمت منتشر شده است مراجعه کنید. این کتاب در ضمن به شما کمک خواهد کرد که بتواند موضوعی را برای رساله خود پیدا کنید.

  12. ابوالفضل
    پاسخ

    سلام
    استاد عزیز وفرزانه جناب اقای دکتر شیروی
    طاعات و عبادات قبول
    خیلی خوشحالم که توانستم ادرس از جنابعالی بدست بیارم.حقیقتش بنده قصد دارم برای تحصیل مقطع دکتری حقوق تجارت بین الملل در خارج از کشور اقدام کنم.به نظر جنابعالی برای این رشته و گرایش دانشگاه هند بهتر هست یا مالزی؟موضوعی که انتخاب کردم در ارتباط با سازمان جهانی تجارت(ایین حل و فصل اختلافات در سازمان تجارت جهانی)میباشد.به نطر شما این موضوع قابلیت طرح برای تز دکتری دارد ؟
    ممنون ار لطف و محبت شم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام بر شما، بنظرم چنانچه تصمیم داشته باشید که در یک کشور در حال توسعه تدریس کنید، کشور هند خوب است. البته اگر امکاناتش وجود داشته باشد، تحصیل در یک کشور توسعه یافته خیلی بهتر است. در هر حال، عمده فعالیت دانشجو در دوره دکتری انجام تحقیقات است که تا حد زیادی به میزان فعالیت خود دانشجو وابسته است. به هر حال امکانات تحقیقاتی و استاد راهنمای مناسب نیز خیلی شرط است.
      موضوع مورد نظر شما تحت عنوان «آیین حل و فصل اختلافات در سازمان تجارت جهانی» خیلی کلی است و کتب، رساله ها و مقالات بسیار زیادی در این خصوص نوشته شده است که در ایران نیز تعداد قابل توجهی پایان نامه در این خصوص نوشته شده است که یکی از این پایان نامه‌ها تحت نظر اینجانب دفاع شده است (مراجعه شود به بخش پایان نامه های سایت). بعید بنظر می رسد که چنین موضوع کلی قابل قبول دانشکده ها باشد. باید موضوع محدود شود که از جهات گوناگونی می توان آن را محدود کرد.

  13. محمد مهدی مقدادی
    پاسخ

    سلام آقای دکتر
    امروز سایت شما رو دیدم، بسیار عالی بود.بی تردید شما استادی فرهیخته،بسیار مفید و متفاوت از بسیاری اساتید هستید. امیدوارم این سایت را گسترده تر کنید. متشکرم

  14. رفیعی
    پاسخ

    با عرض سلام

    اگر ممکن هست بفرمایید که دانستن زبان فرانسه برای رشته حقوق تجارت بین الملل تا چه حدی اهمیت دارد. آیا دانستن زبان انگلیسی کفایت میکند .
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام دانستن زبانهای رایج دنیا از جمله زبان فرانسه در تجارت بین الملل خوب است.. مسلما دانستن زبان فرانسه به تنهایی کفایت نمی کند. بسیاری از اسناد بین المللی در زمینه تجاری فقط به زبان انگلیسی است. مذاکرات و قراردادهای بین المللی در بسیاری از کشودها از جمله ایران تنها به زبان انگلیسی انجام می شود فارع از این که طرف تجاری عرب، روس،آلمانی، فرانسوی،چینی یا ترک باشد. ندانستن فرانسه مانع نیست ولی ندانستن انگلیسی یعنی محرومیت از تجارت بین الملل و زیبایی های آن. مذاکره و گفتگو با مجربترین وکلا و مشاورین حقوقی فرصت بینظری است برای تبادل اطلاعات و کسب دانش و تجربه.

  15. راد
    پاسخ

    با سلام و تشکر از پاسخ شما

    من با جستجو اطلاعاتی درباره دکتر Leon Trakman که از اساتید دانشگاه UNSW استرالیا هست به دست آوردم.
    آیا درباره این استاد و دانشگاه UNSW اطلاعات و نظری دارید

    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام در مورد استاد مزبور اطلاعاتی ندارم ولی دانشگاه نیو سالت ولز یکی از بهترین دانشگاه های استرالیا است. اگر می توانید از آنها پذیرش بگیرید تردید نکنید.

  16. hamed
    پاسخ

    سلام اقای دکتر میخام ازتون دررابطه با ارشد و دکترای تجارت بین الملل در ادلاید توضیح بدین ممنون میشم

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، دانشگاه آدلاید در ایالت جنوبی استرالیا یکی از دانشگاه های قدیمی استرالیا است که به صورت دولتی اداره می شود. چنانچه بتوانید استادی پیدا کنید که در زمینه حقوق تجارت بین الملل تخصص داشته باشد، دانشگاه خیلی مناسبی است. شهر آدلاید نیز شهر زیبا، ساکت و آرامی است که زندگی در آن لذت بخش است. البته دو دانشگاه دیگر نیز در شهر آدلاید وجود دارد که یکی دانشگاه ایالت جنوبی است و دیگری فیلیندرز است که این دو نیز دانشگاه های خیلی خوبی هستند.

  17. راد
    پاسخ

    با سلام به استاد گرامی

    من درصدد هستم که برای تحصیل در رشته حقوق تجارت بین الملل به یک کشور خارجی بروم.
    با توجه به اینکه حضرتعالی در کشور استرالیا بوده اید ، اگر ممکن هست بفرمایید که آیا زمینه کاری و اقامت بعد از اخذ مدرک دکتری در آنجا فراهم هست یا خیر؟
    چون من از خدمت کردن در کشور خودم ،ایران …… .
    قبلا از راهنمایی شما متشکرم و در انتظار پاسخ شما هستم.
    از کتاب حقوق تجارت بین الملل ، تالیف جنابعالی هم بسیار لذت بردم.
    با آرزوی سلامتی و موفقیت های روزافزون

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام. کار کردن در خارج از کشور در زمینه های حقوقی قدری مشکل است. اخذ پروانه وکالت مستلزم تسلط بر حقوق داخلی آنها و گذراندن دوره ها و امتحانات مربوط می باشد که این امر نیازمند تسلط زیاد به زبان است. البته امکان کار در شرکتها و دفاتر حقوقی که کارهای بین المللی انجام می دهند وجود دارد و فرصت بسیار مغتنمی است. این دفاتر نیز ممکن است شما را برای مأموریت ها به کشورهای دیگر به خصوص در منطقه ارسال کنند که فرد باید آمادگی آن داشته باشد. امکان دیگر استخدام در شرکتهای تجاری برای انجام فعالیتهای حقوقی داخل شرکتی است که این نیز فرصت مناسبی برای کسب تجربه و مهارتها می باشد. به هر حال افراد کم تجربه و کسانی که در زبان تسلط کافی ندارند در پیدا کردن شغل مناسب حقوقی با مشکل روبرو خواهند شد.

  18. نورانی
    پاسخ

    با عرض سلام حضور استاد عزیز
    من در سالهای ۸۱ تا ۸۵ شاگرد شما در پردیس قم بودم .هرگز خاطره شیرین کلاسهای شما را فراموش نمیکنم.با تجدید احترام

  19. منتظری
    پاسخ

    باعرض سلام خدمت بهترین استاد کارشناسی ام در پردیس قم
    استاد نمی دانید از اینکه ارشد حقوق تجارت قبول شدم چقدر خوشحالم و تمام این خوشحالیم را مدیون راهنمایی ها ی بی دریغ شماهستم ….کاش بیش از این گفته هایتان را به کار می بستم تا رتبه بهتری بدست می آوردم …
    ولی الان سراپا گوشم تا نظر شما را برای ورود به دوره ارشد تجارت بشنوم . مرا از راهنمایی هایتان محروم نکنید .
    باز هم به خاطر حضور پر مهرتان در پردیس سپاسگذارم

  20. وحید مهر اندیش
    پاسخ

    سلام بر استاد بزرگ و فرزانه
    از این که ذکات دانش خود را اینگونه می پردازید بسیار سپاسگزارم خواهشمند است بفرمایید باتوجه به ظرفیت تجاری بین المللی ذاتی در کشور ایران و عدم کفایت مقطع کارشناسی ارشد
    برای پاسخ دهی به آن چرا در مقطع دکترا این رشته راه اندازی نمی شود و اگر چنین تصمیمی هست این مشتاق و سایرین را بشارت فرمایید

  21. محمد جواد کاظمی. دانشجوی دکتری پردیس قم دانشگاه تهران
    پاسخ

    سلام ، درود و سپاس بر شما ؛استاد عزیزم جناب آقای دکتر شیروی
    آفرین بر شما و بر آن تواضع علمی اتان.هنگامی به سایت شما وارد شدم ، لب به
    تحسینتان گشودم، چرا که علمتان را به مضحکه فروش نینداخته اید .زمانی که
    وارد سایت های دانشمندان آمریکایی مثل جناب کوتر و یا شاول( حقوقدانان
    اقتصادی) می شوم ، با خود می گویم که چرا اساتید ایران با آن غنای تمدنی ، هنوز
    در ابتدای فتح چنین قله هایی هستنند ؛ اما دیدار از سایت شما این نجوای درونی مرا
    پاسخ داد.آفرین و صدآفرین بر شما؛شما که علمتان را به مضحکه فروش نینداخته اید
    و به بزرگ شدن و بزرگ کردن می اندیشد .
    اینجانب تواضع علمی اتان را که بیانگر همت والایتان می باشد می ستایم و برایتان
    دعا می کنم که خدا بگیرد از شما هر آنچه شما را از این امور بگیرد .

  22. سعید
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد بزرگوار فقط خواستم خدمتتون عرض کنم شما از بهترین استادانی بودید که من تا به حال داشته ام

  23. مصطفي بختياروند
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد گرانقدر جناب آقای دکتر شیروی
    کتاب حقوق تجارت بین الملل شما بهترین کتابی است که تا کنون به زبان فارسی در این زمینه نوشته شده است.
    باید از شما استاد واقعی حقوق و اخلاق که از دانشمندان منحصر بفرد هستید تشکر کنم که منبعی ارزشمند را در اختیار جامعه حقوقی قرار داده اید.
    مسلما کتاب وزین جنابعالی رشته حقوق تجارت بین الملل و مطالعات در این زمینه را متحول نموده و خلأیی را که سال ها در کشور احساس می شد برطرف می سازد.
    ارادتمند
    بختیاروند

  24. احمد رضا
    پاسخ

    سلام
    کتاب جدیدتون را تبریک میگم

  25. عباسی محمد
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد بزرگوار

    از راه اندازی سایت خوبتون خیلی سپاسگذارم و با دیدن این سایت احساس کنار شما بودن کفایت این بنده حقیر رو میکنه.امیدوارم مشکلات اجازه بدن بتونم زودتر مقاله ها رو آماده کنم.ارادتمند شما عباسی

  26. احمد يوسف زاده-دانشجوي دكتري حقوق خصوصي پرديس قم
    پاسخ

    سلام بر استاد عزیز و واقعا دوست داشتنی ام
    خواستم سال نو رو تبریک بهتون بگم ،براتون در این سال آرزوی موفقیت و صحت دارم.درضمن انتشار کتاب جدیدتون که فی الواقع تو عرصه تجارت بین الملل توی کشور بی نظیر هستش رو بهتون تبریک بگم.البته بیشتر از شما به دانشجویان علاقه مندی تبریک میگم که امکان بهره مندی از این مطالب بی نظیر علمی رو پیدا کردند.

  27. حسین عاشوری
    پاسخ

    با سلام واحترام
    اینجانب دانشجوی جنابعالی در رشته حقوق ثبت اسناد واملاک در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران هستم که در ترم حاضر درس اسناد الکترونیک را به ایشان ارائه می فرمائید.بدین وسیله خواستم ضمن بازدید از سایت عرض ادب نمایم.

  28. داود محبی
    پاسخ

    سلام استاد
    سال نو و انتشار کتاب جدبد را خدمت حضرتعالی تبریک عرض می کنم .
    با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون
    محبی – دانشجوی دکتری حقوق عمومی – پردیس قم

  29. اريان
    پاسخ

    با عرض سلام وخسته نباشید پیشاپیش سال نو رو هم به خودتون و هم به خانواده ی محترم تبریک میگم.من سال اول رشته ی حقوق هستم می خوام برای ارشد حقوق تجارت بین الملل بخونم ولی وقتی که من میبینم فقط دو تا دانشگاه تو ایران این رشته رو دارن کمی ناامید میشم می خواستم منو راهنمایی کنید و کدوم کتابها رو بیشتر بخونم؟ با تشکر از زحمات گرانقدر شما.

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      سلام، هر چند حقوق تجارت بین الملل فعلا در دو دانشگاه است، ولی دانشگاههای زیادتری تقاضای تأسیس این رشته را دارند که در مراحل بررسی است. مثلا تأسیس این رشته در پردیس قم دانشگاه تهران در خود دانشگاه تأیید شده و در آخرین مراحل خود در وزارتخانه است که انشاء الله بزودی اعلام می شود. تمرکز روی زبان و آشنایی با قراردادهای بین المللی و حقوق قراردادهای تطبیقی در موفقیت این رشته موثر است. پیشنهاد می شود که کتاب حقوق تجارت بین الملل اینجانب که اخیرا از چاپ خارج شده است مطالعه شود. در مورد آزمون ورودی نیز بیشتر روی موضوعاتی که در دفترچه می آید تمرکز کنید.

  30. علی پیروی
    پاسخ

    سلام بر استاد عزیزم که پیش از حقوق درس انسانیت و تواضع را در مکتب او آموختم.و در وادی حقوق پس از تلمذ در پیشگاه او الفبای حقوق را یاد گرفتم.از خداوند بزرگ برای شما انسان بزرگوار آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون دارم.باشد که تمامی اساتید از نمونه های کمیابی چون شما الگوبرداری کنند و اینگونه رشته ی محبت را بر گردن شاگردان اندازند
    شاگرد کوچک و همیشگی شما
    علی پیروی

  31. فرشید نادری
    پاسخ

    سلام بر استاد عزیز و دوست داشتنی پردیس.

    هنوز خاطره کلاس های شما در ذهن ما هست. بعد از پاس کردن درس مدنی ۳ با شما بود، که تازه فهمیدیم حقوق یعنی چی!! این اعتراف اکثر ورودی های ما می باشه. همیشه آرزو داشتم که استاد های جوان کشور هم -که تازه به کسوت تدریس می رسند- الگوهایی چون شما و دکتر آزمایش رو در نظر داشته باشند اما متاسفانه این گونه نیست…
    امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشین
    دانشجوی همیشگی شما

  32. علی
    پاسخ

    باعرض سلام و ادب
    لطفا چند دانشگاه معتبر خارجی برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای حقوق تجارت بین الملل معرفی بفرمائید ..
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      رشته حقوق تجارت بین الملل روز به روز اهمیت زیادی در سطح دنیا پیدا می کند و دانشگاه های بیشتری نسبت به ارائه برنامه های کارشناسی ارشد و دکتری در این زمینه اقدام می کنند. بسیاری از دانشگاه ها معتبر در سطح بین المللی مراکز تخصصی راه انذازی کرده اند که در آن مراکز جنبه های گوناگون حقوق تجارت بین الملل مورد تحقیق و پژوهش قرار می گیرد. کسی که تمایل دارد که به ایران بازگردد و در ایران کار کند بهتر است کارشناسی ارشد یا دکتری خود را در کشورهای انگلیسی زبان بگذراند تا بتواند بعدا در ایران مفید واقع شود چون در ایران تنها زبان بین المللی برای تجارت جهانی زبان انگلیسی است. نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که دانشگاه های معتبر دنیا مباحث حقوق تجارت بین الملل را تحت عنوانهای متفاوتی ارائه می کنند که ممکن است قدری برنامه آنها متفاوت باشد ولی در اساس خیلی مشابه هستند. این عناوین عبارتند از
      international trade law; international ecommercial law; international business law; international economic law; law of global trade; international transactions; برای اطلاع بیشتر در مورد مباحث حقوق تجارت بین الملل مراجعه شود به کتاب اینجانب تحت عنوان حقوق تجارت بین الملل مراجعه شود که توسط سازمان سمت منتشر شده است.

  33. دکتر شیروی
    پاسخ

    برای توفیق در در ازمون ارشد حقوق خصوصی، مانند سایر رشته ها، بهتر است از ترم سوم تصمیم گرفت که برای ارشد در چه گرایشی شرکت خواهید کرد و بر اساس انتخاب گرایش تلاش شود که وقت بیشتری روی درسهای مرتبط گذاشته شود. در مورد حقوق خصوصی، درسهای مدنی، فقه، تجارت و زبان از اهمیت زیادی برخوردار است و باید برای یادگیری درست آنها برنامه ریزی کرد. پیشنهاد می کنم اولا در هر موضوع درسی حداقل دو کتاب یا جزوه خوب مطالعه شود. در صورت تنگی وقت به جای دور زدن یک کتاب یا جزوه از یک کتاب یا جزوه دیگری استفاده کنید که در همان موضوع نوشته شده است. ثانیا، تمرکز روی مواد قانونی از اهمیت زیادی برخوردار است و کسی که به متن قانون آگاهی ندارد نمی تواند توفیق زیادی داشته باشد. باید آنقدر با مواد قانونی مأنوس بود که بدون حفظ کردن در خاطر شما باشند. برای این منظور مطالعه مکرر مواد قانونی و مراجعه دایمی به کتاب قانون از اهمیت بسزایی دارد. ثالثا، باید توجه داشته باشید که کلید موفقیت همواره تلاش و کوشش و صبر و بردباری است و بدون تلاش و صبر امکان توفیق نیست.

  34. مجتبی جمالی سرابی
    پاسخ

    سلام علیکم
    واقعا” از نظر علمی و اخلاقی در سطح استادی به تمام معنا قرار دارید حفظک الله ما که سر تا پا مدیون شماییم
    در ضمن واسه ارشد خصوصی بخواهم شرکت کنم چه توصیه ای می فر مایید؟

  35. اعلم الهدي
    پاسخ

    با سلام و درود مجدد
    آقای دکتر یقین بدونین که چند جلسه غیبتی هم که داشته ام نه از روی جسارت و بی انظباطی بلکه بخاطر خیل مشکلاتی است که داشته ام. من هر هفته از تبریز حدود ۱۱۰۰ کیلومتر فقط وفقط به عشق شما و بهره برداری از مطالب اصیل وبدیع و بی بدیل شما رهسپار قم می شدم و چندین بار با خود حضرتعالی هم مطرح نمودم که حتما میخواهم تز دکترام در حوزه فعالیت شما ( که بی تعارف وانصافا چه از نظر علمی وچه از نظر اخلاقی در بین اساتید یگانه الگوی من می باشین ) کار کنم

  36. دکتر شیروی
    پاسخ

    با سلام، مشکل حل شد و شما می توانید مقاله نظریه غیر منصفانه و خلاف وجدان بودن شروط قراردادی در حقوق کامن لو با تأکید بر حقوق انگلستان،‌ آمریکا و استرالیا و همچنین مقاله نگاهی به قانون روابط موجر و مستاجر را مستقیما از سایت دانلود کنید.

  37. Sh.khezr
    پاسخ

    Ba Arz Salam khedmat shoma .

    Jenab DR Shiravi Bande Daneshjoo Reshte Hoghoogh Tejarat Beynolmelal hastam , va dar rabete ba hoghoogh gharardad tahghigh mikonam ,Dar site shoma ba maghalehe tahte onvan : نظریه غیر منصفانه و خلاف وجدان بودن شروط قراردادی در حقوق کامن لو با تأکید بر حقوق انگلستان،‌ آمریکا و استرالیا
    Tavajoh bandaro jalb kard ama noskhei az in maghale natonestam peyda konam ke darbarash motaleye dashte basham albate dar enteha in maghale eshare karde bod ke matn kamel be sorat PDF hast ama man zamani ke baz kardam maghaleye taht onvan digari bod tahte onvan naghsh gharardadha estandard ,.. ke goman mibaram eshtebahan gozashte shode bashe chon shoma maghalei taht hamin onvan ham dashtin ke hamin file pdf daron on maghale dide mishod.
    Az shoma khastar in hastam agar emkan dare in maghale ro baraye bande befrestin ta betonam estefade bebaram albate khedmatetan arz konam chon bande dar Iran nistam emkan nabod ke in maghale ro tahiyeh konam. sepasgozar shoma mishavam age rahname konid ke chetour mitonam tahiye konam .
    Ba Tashakor . Sh.khezri

  38. شایگان
    پاسخ

    با سلام
    اینجانب نیاز به نسخه ای از کتاب قرارداد های ساخت بهره برداری و انتقال
    داشتم اما آن را بازار پیدا نکردم لطفا در خصوص چگونگی تهیه این کتاب
    راهنمایی بفرمایید. با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      با سلام، برای تهیه کتاب می توانید به قم، جاده قدیم تهران، پردیس قم دانشگاه تهران، معاونت پژوهشی مراجعه و یا با شماره تلفن ۶۱۶۶۳۲۳ (۰۲۵۱) تماس بگیرید. با تشکر

  39. M.S.
    پاسخ

    با عرض سلام خدمت استاد گرامی و عزیزم جناب دکتر شیروی
    این دفعه برای مساله ای دیگر مزاحمتون میشم و امیدوارم این جانب را عفو بفرمایید. یکی از دوستان و هم رشته ای های من که به جهت مسائل درسی ایشون رو میشناسم از این جهت که میدونستند من افتخار این رو داشتم که دانشجوی شما باشم مساله ای رو با من در میون گذاشتند که به استحضار شما برسانم. ایشون ادعا دارند که کتاب متون حقوقی یک شما “حقوق قراردادها” رو ترجمه کردند و بر این هستند که اون رو اگر شما اجازه بفرمایید چاپ کنند با لحاظ این موضوع که چاپ کتاب در کشور ما خیلی مورد حمایت قانون مصنفین و مولفین نیست مخصوصا اگر ترجمه باشد و ایشون به لحاظ خلاقی میخواستند از شما به عنوان نویسنده ی محترم کتاب کسب اجازه کنند.لازم به ذکر است که ایشون ادعا دارند که متون حقوقی یک را ترجمه کردند چون از نظر ایشون ترجمه های موجود در بازار از متون حقوقی یک بر عکس یکی از ترجمه های متون حقوقی دو اصلا مناسب و شایسته ی اثر شما نیست لذا ایشون بر این شدند تا متون حقوقی یک را ترجمه و با کسب اجازه ی شما به چاپ برسانند. بینهایت بابت جسارتم عذر میخواهم و امیدوارم این مساله رو حمل بر دخالت ندانین . اما درخواست یک دوست بود که دور از ادب بود رد نمایم و مطمئن بودم شما بزرگوارتر از آن هستید که جسارت دانشجوی دو سال خود را نبخشید .پاسخی که به ایشون دادم این بود که با شما این موضوع رو در میان میگذارم و اگر شما مایل بودیند اسم و ایمیل ایشون رو میدم تا ایمیلشون بدون جواب نمونه و یا اینکه با کسب اجازه از حضور شما ،شماره ی شما رو در اختیارشون بگذارم و یا هر طور که خود صلاح میدونین شما همیشه برای ما دانشجویان حقوق انقدر عزیز بودین که به راحتی با شما ارتباط داشتیم و همین شد که بعد از فارغ التحصیلی هنوز هم افتخار ارتباط با شما هرچند محدود را دارم….باز هم تکرار میکنم امیدوارم عمل اینجانب در این مورد از نظر شما دور از مراعات اخلاقی و حقوقی نباشد
    با تشکر

    • دکتر شیروی
      پاسخ

      از محبت شما بسیار سپاسگذارم. کتابهای متون حقوقی ۱ و متون حقوقی ۲ برای دانشجویان نوشته شده است که با مطالعه درس به درس بتوانند بر لغات و مفاهیم تخصصی حقوق حداقل در سطح پایه آشنا شوند. ترجمه این کتابها می تواند به روند یاددگیری موثر لطمه وارد کند. بدین جهت استفاده از ترجمه را توصیه نمی کنم و از دانشجویان تقاضا دارم که سعی کنند کتاب را مطالعه و لغات آن را حتی المقدور از لغتنامه های انگلیسی به انگلیسی استخراج کنند.
      کسانی نیز که تا به حال به ترجمه این دو کتاب مبادرت کرده اند بدون کسب اجازه از اینجانب اقدام کرده اند و بعضا حتی اسم اینجانب و ناشر (سمت) را نیز ذکر نکرده اند. همانطور که شما نیز اذعان دارید این ترجمه ها پر از اشتباه است و مورد تایید اینجانب نیز نیست.

  40. قادرزاده از سردشت
    پاسخ

    با سلام وخسته نباشد خدمت استاد فرزانه بنده افتخار شاگردی شما را نداشتم ولی با کتابهایتان اشنایی دارم و لی الان می خوم که اگر امکان داشته باشد افتخار شاگردی شما را به عنوان استاد راهنما برای پایان نامه ام که مربوط به بررسی تطبیقی شرایط صحت عقد نکاح درحقوق انگلستان و قانون مدنی ایران است را داشته باشم چون حضرت عالی در زمینه های تطبیقی کاملا استاد هستید ،اگر این افتخار را به بنده بدهید گامی برای راهیابی به دکترایم خواهد بود لطفآ در صورت موافقت شماره موبایلتان را برام ایمیل کنید،یا اگر امکان نداره نیز این امر را برام ارسال نمایید با تشکر فراون از اینکه زمینه را برا ی مشاوره افراد جویای علم و دانش قرار دادید امید است الگویی برای همه استاد ها باشد

  41. پردیسی
    پاسخ

    سلام استاد عزیز و گرانقدر! از تحولی که در نگاه ما به وجود آوردید و برای اولین بار از کلیشه ها رهایی بخشیدید ممنونیم. سادگی زبان شما و دلسوزیهایتان را فراموش نخواهم کرد.

  42. وحید ق
    پاسخ

    با عرض سلام
    بنده به تازگی با سایت شما آشنا شده ام. من ورودی جدید حقوق تجارت بین الملل دانشگاه شهید بهشتی هستم و به مباحث این رشته علاقه فراوانی دارم و با تعاریفی که راجع به جنابعالی در این سایت خواندم، به وجود چنین اساتیدی در کشورمان افتخار می کنم و امیدوارم بتوانم از مطالب شما به بهترین شکل بهره مند شوم.
    با تشکر

  43. مهتاب فروتن
    پاسخ

    استاد عزیز سلام

    من افتخار شاگرد ی شما رادر طول دو ترم داشته ام

    باور بفرمایید نه می خواهم اغراق کنم نه چاپلوسی ولی هر وقت از این خلق الناس خسته می شوم به یاد صحبت های شما می افتم و همچنین ارامش وصف نا پذیرتان
    الان هم که ترم جدید رو به اغاز است و سعادت داشتن کلاسی و درسی با شما را نداریم به شدت محزونیم
    ارزوی سلامتی روزافزونتان در پناه حق

  44. Babak Farhangi
    پاسخ

    Dear Dr. Shiravi
    Salaam Aleykum
    Greetings on the occasion of the Holy Month of Ramadhan
    I happened to ‘ discover’ ur weblog , searching on the Net , and i was overjoyed to find a wealth of articles written/authored by your kind self. As your excellency have provided for students interested in the field the chance to apply directly to your honor for receiving copies of the articles, I’d be honored to make use of the chance and apply for same- if it wouldn’t be considered as asking for too much. Kindly advise me on how to obtain copies of articles and research papers of urs which would be helpful in enhancing and updating my humble knowledge.
    Appreciating any help u’d be willing to provide out of courtesy , I remain
    Yours sincerely
    Babak Farhangi

  45. حمیدرضا کلانتری
    پاسخ

    استاد فرزانه و گرامی
    با سلام و احترام
    در دوره کارشناسی ارشد افتخار شاگردی شما را در پردیس قم داشتم. یادم نمی رود از کی از برخوردهای شما تا مدتی ناراحت بودم. خدا شاهد است نه اینکه بخواهم تعریفی کرده باشم. فقط حقیقت را می گویم: سخنان به ظاهر ناراحت کننده شما را اگر بکار می بستم: مطمئنا ۲ سال پیش در دوره دکتری قبول می شدم. امید آنکه با بکاربستن فعلی انها به این امر مهم دست یابم.
    تلاش ما ستودنی است.
    جمله معروف شما یادم نمی رود: هیچگاه در مقابل هیچ مطلب جدیدی که از شما خواسته می شود نگویید: نمی توانم. بگویید: فرصت بدهید پاسخ می دهم. نمونه ان را نیز: رمز نگاری عنوان نمودید که خودتان در ابتدا اطلاعی نداشته اید لیکن به عنوان اولین فرد مطالبی را در این زمینه نهیه نموده اید.
    آروزی دیگر: بار دیگر با شما نشستن در یک کلاس. بدورد.

  46. هاشمی خواه
    پاسخ

    با سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی
    من دانشجوی حقوق شیراز هستم این دومین کارشناسی است که میگیرم به همین لحاظ ارادت خاصی به اساتید دلسوز مهربان و صبور چون حضرتعالی داشته من هم به نوبه ی خود همواره برایتان آرزوی طول عمر با عزت و شادمانی دارم

  47. محسن آرین
    پاسخ

    با عرض سلام و ادب خدمت استاد ارجمندم آقای دکتر شیروی. امیدوارم همیشه سلامت و آسوده خاطر باشید.
    بنده محسن آرین هستم که توفیق داشتم شاگرد شما در کلاس حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه پردیس باشم و اگر عمری باشد ترم آینده نیز از کلاس داوری شما بهرهمند خواهم شد.
    استاد بزرگوار، از آنجا که در بین گرایش های حقوق، بیش از همه علاقمند به حقوق تجارت بین الملل هستم و می خواهم در این گرایش ادامه تحصیل دهم، قصد دارم موضوع پایان نامه خود را در این زمینه انتخاب کنم، آن هم با استادی چون شما که هم بسیار به شما علاقمندم و هم متخصص این حوزه هستید. اما وقتی خردادماه به آموزش دانشگاه مراجعه کردم گفتند ظرفیت شما تکمیل است و باید تا شهریور ماه صبر کنم شاید بتوانم پایان نامه را با شما بگیرم.
    حال خواستم با ارسال این نامه راهنماییم نمایید و اینکه چه کنم تا بتوانم پایان نامه را با شما بردارم؟ خصوصاً که در زمینه حقوق تجارت بین الملل قصد ادامه تحصیل دارم و بسیار مهم است که پایان نامه ام در همین زمینه باشد. لطفاً راهنمایی ام فرمایید.
    قبلاً از شما تشکر می کنم و آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برایتان دارم.
    محسن آرین

  48. یک شاگرد
    پاسخ

    همه مطالب معرفی نامه منطبق بر واقعیت بود مگر یک مورد که انصافا کذب محض بود:
    استاد شیروی برای دانشجویانش کارهای بسیاری می کند( مثل درس دادن ، دوست داشتن ، مهربان بودن ، صادق و صمیمی بودن و حتی آموختن چگونه دوست داشتن و مهربان بودن ، بزرگوار و اندیشمند و با گذشت بودن و در یک کلام زندگی کردن )اما هرگز
    به دانشجویانش تشر نمی زند … می گویید نه؟ از هرکه می خواهید بپرسید……………

  49. محسن آرین
    پاسخ

    سلام استاد، خسته نباشید امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید
    سوالی از محضرتان داشتم و آن اینکه با توجه به اینکه اکنون در حال طی کردن دوره ارشدخصوصی هستم و به رشته تجارت بین الملل علاقمند می باشم برای ادامه تحصیل در
    این گرایش چه باید بکنم، با توجه به اینکه به زبان انگلیسی هم علاقمندم و زبانم بد نیست
    خیلی متشکرم استاد

  50. alireza
    پاسخ

    سلام اقای شیروی
    شما هفته پیش تو دانشگاه اصفهان همایش معرفی حقوق تجارت رو داشتید
    من هم به درخواست دوستم شرکت کردم و بگی نگی یک کم عاشق این رشته شدم
    من رشتم روانشناسی ترم ۳ هستم
    نظرتون در مورد اینکه تو ارشد تغیر رشته بدم چیه

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *