بررسی قانون نمونه آنسیترال در خصوص سازش تجاری بینالمللی
دکتر عبدالحسین شیروی استاد دانشگاه تهران
مجانین در سیستم حقوق کیفری ایران به عنوان یک قاعده کلی، همانند سیستم های حقوق کیفری در کشورهای دیگر، از مسؤولیت کیفری مبرا هستند. قانونی مجازات عمومی ۱۳۰۴ (اصلاحی ۱۳۵۲) اشخاص بیمار را از نظر روانی به دو دسته تقسیم بندی کرده بود: کسانی که به طور کامل از مسؤولیت کیفری مبرا بودند و کسانی که از بیماری های روانی خفیفی رنج می بردند و از مسؤولیت تخفیف یافته برخوردار بودند. اما ماده ۵۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۰ مقرر میدارد که “جنون به هر درجه ای که باشد رافع مسؤولیت کیفری است”. در حالی است که برخی افراد از بیماری های روانی خاصی رنج می برند بدون این که از نظر پزشکی و روانپزشکی دیوانه تلقی شوند. همچنین برخی از مجرمین در حین ارتکاب جرم عاقل بوده، ولی بعداً دچار جنون میشوند. این مقاله، ضمن بررسی وضعیت جنون از دیدگاه قوانین کیفری فعلی ایران، این موضوع را مورد بررسی قرار میدهد که آیا متهم که مدعی جنون میباشد باید ادعای خود را اثبات کند یا دادستان باید فقدان جنون را ثابت نماید.
واژگان کلیدی: روشهای جایگزین حل و فصل اختلافات، سازش، میانجیگری، قانون نمونه آنسیترال در خصوص سازش
ساناز
مهر ۶, ۱۳۹۴
با عرض سلام و ادب
جناب اقای دکتر در خصوص تاریخچه داوری از ابتدا تا کنون ،چه منبعی را حضرتعالی پیشنها می فرمایید ؟؟
دکتر شیروی
مهر ۱۰, ۱۳۹۴
سلام، در تمام کتب داوری معمولا مختصری از سابقه آن وجود دارد. باید به منابع خارجی مراجعه کنید. اگر زبان بلد باشید و به این نوع منابع دسترسی داشته باشید. اگر دنبال منابع فارسی هستید خب مقالات وکتب این زمینه را ببینید
محمد رضا جلوسیان
آذر ۱۳, ۱۳۹۳
عرض سلام و ادب
احتراما بنده قصد تحقیق در مورد نقش سازش و میانجیگری در حل و فصل اختلافات پروژه های نفتی را دارم لطفا در صورت امکان حقیر را راهنمایی فرمایید و اینکه آیا منابع کافی در اینخصوص در دسترس هست یا خیر؟
با تشکر
دکتر شیروی
آذر ۱۴, ۱۳۹۳
سلام به بخش حل و فصل اختلافات در کتاب حقوق نفت و گاز اینجانب مراجعه کنید.
سورنا
آذر ۲۵, ۱۳۹۲
با سلام
بنده موضوعی که برای پایان نامه خود انتخاب کردم عبارت است از تعیین داور،حدود وظایف و اختیارات وی در داوری تجاری بین المللی
ایا این موضوع جا برای کار به عنوان یک پایان نامه دارد یا نه؟در این صورت ازچه منابعی می توانم استفاده کنم؟
دکتر شیروی
آذر ۲۸, ۱۳۹۲
سلام به هر حال موضوع خیلی نو نیست. حدود و وظایف داور بهتر است.
shabnam
مهر ۱۹, ۱۳۹۲
سلام.با تشکر از مقالات و کتابهای ارزشمند و مفیدتون.می خواستم راجع به روش مقاله نویسی و تحقیق کمکم کنید البته چون شما دستی در این کار دارید و موفق هستید صد در صد راهکارهاتون کاربردی تر ومفید تر خواهد بود.منتظر نصایحتون هستم استاد .
دکتر شیروی
مهر ۲۰, ۱۳۹۲
سلام، برای نوشتن مقاله اول شما باید به آن موضوع مسلط باشید که بتوانید کاستی های موجود را در مقاله خود برطرف کنید. اگر ابتدای کار هستید مشترک با استادی این کار را انجام دهید.
مسعود
فروردین ۶, ۱۳۹۲
مقاله بررسی قانون نمونه آنسیترال در سازش ب.الملل را مطالعه کردم بسیار عالی ومفید بود .
ناهید
بهمن ۱۱, ۱۳۹۱
با سلام..با توجه به اینکه کتاب قانون داوری تجاری هنوز به چاپ نرسیده است ایا امکان دسترسی به چکیده یا مقالات در رابطه با همان وجود دارد
دکتر شیروی
بهمن ۱۲, ۱۳۹۱
سلام، قدری صبر کنید به زودی کتاب داوری تجاری بین المللی از چاپ خارج می شود. سایر مقالات نیز در سایتم وجود دارد. در ضمن فصل آخر کتاب حقوق تجارت بین الملل به حل و فصل اختلافات اختصاص دارد که می توانید مراجعه کنید.
معصومه خلفی
آبان ۲۶, ۱۳۹۱
با سلام وتشکر
بنده دانشجوی مدیریت بازرگانی بین الملل هستم و میخوام مقاله ای در مورد مطالعه تطبیقی قانون آنسیترال و داوری تجاری بین المللی بنویسم خواهشمندم اگر بشه بنده رو راهنمایی کنید .
با احترام
دکتر شیروی
آبان ۲۶, ۱۳۹۱
سلام، قانون داوری تجاری بین المللی از قانون نمونه داوری آنسیترال اقتباس شده است ولی برخی از مقررات آن تغییر کرده است. در این رابطه مقالاتی منشتر شده است و کتاب داوری تجاری بین المللی نیز منبع خوبی است که هنوز متاسفانه چاپ نشده است و فعلا انتظار کاغذ می کشد.