تقاضای اجرای قرارداد توسط ذینفع ثالث در حقوق کامن لو با تأکید بر حقوق انگلستان، امریکا و استرالیا

دکتر عبدالحسین شیروی استاد دانشگاه تهران

اصل نسبی بودن آثار قراردادها یکی از اصول شناخته شده در نظام حقوق کامن لو بشمار می‌رود که از دو قاعده کلی تشکیل شده است. اول این که طرفین قرارداد نمی‌توانند از طریق قرارداد خود علیه ثالث تعهداتی را مقرر کنند و دوم این که چنانچه طرفین قرارداد برای کسی که طرف قرارداد محسوب نمی‌شود (شخص ثالث) منافع و حقوقی را در قرارداد مقرر نمایند، ذینفع ثالث نمی‌تواند به استناد قرارداد علیه متعهد طرح دعوی نماید و اجرای تعهد خود را مطالبه کند و یا به استناد قرارداد تقاضای خسارات نماید. بخش دوم این اصل محل و بحث و گفتگو بوده و در سالهای اخیر به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است و منجر به اصلاحات قانونی در کشورهای کامن لو شده است. در این مقاله تقاضای اجرای قرارداد و یا استناد به قرارداد توسط ذینفع ثالث در حقوق کامن لو با تأکید بر حقوق انگلستان، امریکا و استرالیا مورد بحث و بررسی قرار گرفته و آخرین تحولات در این کشورها بررسی شده است.

واژگان کلیدی: حقوق کامن لو، حقوق انگلستان، حقوق امریکا، حقوق استرالیا، اصل نسبی بودن آثار قراردادها، تعهد به نفع ثالث، اجرای قرارداد توسط ثالث، مطالبه خسارت قراردادی توسط ثالث

متن کامل مقاله    pdf1

  1. حمید
    پاسخ

    با سلام خدمت استاد عزیز و گرامی دکتر شیروی . من دانش اموخته ی پردیس قم هستم و در مقطع ارشد دانشگاه تربیت مدرس مشغول نگارش پایان نامه هستم و از اثار پربار شما در نگارش پایان نامه ارشد بهره بسیار بردم و از این طریق از شما تشکر میکنم . امید که راضی باشید اگرچه حقوق شما بر نام و اثر در این تحقیق حفظ شده است و بلکه باعث بهتر دیده شدن اثر می باشد . در پناه حق شاد و سربلند باشید .

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *